Uusimmat

Taistelu paikasta auringossa, osa II

19.06.2001 22:43 Jouni Mäki-Panula

Kameelin huhti-toukokuussa järjestämä, omalaatuinen kilpailu sai palautevyöryn ohella aikaan KyttyräCup-nimisen kutsuturnauksen, jossa olivat mukana osapuilleen samat CS-klaanit, jotka osallistuivat enemmän tai vähemmän tietoisesti alkuperäiseen mittelöön. Viime viikonloppuna päättynyttä KyttyräCupia ruotii seuraavassa turnauksen yhtenä pääarkkitehtina toiminut Blowjob molemmissa kisoissa mukana olleesta Malaria Infected Alcoholics -klaanista.

Artikkeli alkuperäisestä kilpailusta löytyy täältä.

KyttyräCup

Idea Kyttyrä Cuppiin saatiin Kameel kisasta. Huomasin, että siinä mukana olleet klaanit eivät pelanneet toisiaan vastaan koko Kameel kisan aikana ja tuumasin, että mokoma vääryys pitää välittömästi korjata. Kiersimme muiden klaanien irc kanavilla kyselemässä ja idean vastaanotto oli todella positiivinen, joten aloimme järjestellä Cuppia jo samana iltana. Positiivista oli myös eDomen kiinnostus cuppia kohtaan ja pikaisten neuvotteluiden jälkeen he antoivat meille yhden serverin omamme tueksi cupin matseja varten. Kiitokset koko porukan puolesta eDomelle.

Kyttyrä Cupin järjestelyistä vastasivat [M.I.A]Malaria Infected Alcoholics klaanin seniorit:
[M.I.A]Blowjob – ideanikkari, tiedotus ja yhteydet mediaan.
[M.I.A]bEam – koodiorjana ja nettisivut.
[M.I.A]cue – autteli molempia minkä suinkin ehti.
Myöhemmin remmiin liitettiin myös Defcon 5 jäsen [d5]siffo joka hoiteli matsien irc botit kondikseen.

Nyt on sitten Cuppi käyty läpi ja lopputulos oli varmaan monien, kuten allekirjoittaneenkin, mielestä yllätys. Ennalta loppuotteluihin veikatut klaanit tipahtivat semifinaaleissa kovin tappioluvuin. MIA:n puolesta voin sanoa tunteneeni jopa pientä helpotusta koska kaikki säätely ja matsit siinä ohessa aiheuttivat kohtuullisen univelan. Loppuotteluissa tuli oltua spektaattorina ja ne olivat mukavan tiukkoja matseja. Vaikka välillä oli alivoimaa puolin ja toisin kukaan ei marissut eikä kitissyt vaan alivoima kuittaantui kovalla yrityksellä. Otimme myös cupin viimeisen matsin alussa muistoksi hauskoja poseerauskuvia koko porukan tehdessä tornia tai jenkkifutis muodostelmaa huulenheiton säestyksellä.

Pahin mokamme oli kun sallimme, että CO säännöilläkin saa cup pelejä pelata. Kun parissa alkulohkossa kaikilla olivat pisteet tasan, niin laskimme rundivoittoista jatkoon pääsijät. Tämä ei kuitenkaan ollut täysin reilua kaikkia kohtaan koska yksi matsi oli pelattu CO säännöillä ja muut maxround 10 säännöillä ja näiden kahden klaanin olisi pitänyt pelata uusinta. Uusintaa ei kuitenkaan tullut tiukan aikataulun vuoksi ja toinen klaaneista joutui luovuttamaan leikin pelaajapulan vuoksi. Toinen mikä välillä kiusasi oli serverit ja PunkBuster, mutta sehän nyt on normaalia eikä varmaan mikään yllätys kellekään. Muutamia pikku välikohtauksia lukuunottamatta tunnelma oli mukavan rento koko turneen ajan. Cupin irc kanavalla on ollut välistä todella haskaa meininkiä ja porukkakin on huomannut, että on sitä elämää ja mukavia ihmisiä omankin klaanin ulkopuolella. Hauskoja ovat olleet myös leikkimieliset naljailut häviöistä ja tappioista, mutta kaikki ovat kuitenkin käyttäytyneet asiallisesti toisiaan kohtaan ja hauskaa on piisannut. Tämä oli kuitenkin ensinmäinen cup jonka järjestimme, mkista otettiin opiksemme ja positiivisesti menneet asiat kannustivat valvomaan ja hoitamaan homman kunnialla loppuun. Sivustojen foorumeillekin ilmestyi mukavasti kommenttia ja palautetta jota oli mukava lueskella.

Lukemattomien tyhjien lippaallisten jälkeen Kyttyrä Cupin kolme parasta olivat:
1. DarkTrue
2. Funky Soul Cafe
3. Storm
Defcon 5
Malaria Infected Alcoholics
Finland Strikes Back
Grave Guardians
Necrophobia
Storm Warriors of Ritual Death

Parasta oli, että kukaan ei kuitenkaan jäänyt viimeiseksi :) Kiitokset ja lämpimät kesät kaikille mukana olleille klaaneille, pelaajille, eDomelle ja muille tapahtumaan osallisiksi joutuneille! Sen verran mukavaa oli, että saatamme hyvinkin järjestää jotain vastaavaa uudelleen…ehkäpä syksyllä.

Kiitokseni…
-[M.I.A]Blowjob-


Palautetta alkuperäisestä kilpailusta

joo…. oon tosta NP claanista…. ja musta toi o erittäin törkeetä….. etenkin jos Claanille ei kerrota mitään…… Haninalle ei nyt mitään hirveen positiivistä saanut edes aikaseksi….
– Joonas Haverinen

Uskomatonta Että ihan pitää ruveta pätee , eipä ole pitkää aikaa kuullu moisesta itse kehuskelusta . Doh jos tuasta jotaa kiksejä saa niin kai se on suotava kisaan osallistuneille . No itse pelaan klaanissa GoM , rank on jotaa päälle 400 , onneksi moiset kaverit eivät osuneet kohdalle , Gom on sentää ei omahyvästen klaani . Hyvää jatkoa pojille , koittakaa jatkossa pätee jossaa muualla.
– Joni Lahtinen

Kyllähän kilpailu on hauska meille ns. hyville pelaajille. Mutta mitäpä sitten kun jokin klaani rakennetaan yhden tähden varaan joka sitten osoittautuukin fakeksi joka osallistuu vain kilpailuun? Paluu arkeen on kaikkea muuta kuin mukava, tosin kuten afro sanoi että joissain klaaneissa on täysin aikuisia mukana joten he ymmärtävät tälläiset PALJON paremmin kuin n. 13-15 kesäiset vasta-alkajat. Eli en kyllä kannattaisi tälläisiä kilpailuja vaikka nämä hauskoja ovatkin. Ei se minustakaan mukavaa ollut kun joskus aikojen alussa alottelin QWTF pelailua ja pääsin kuin pääsinkin klaaniin. Klaanissa oli myöskin eräs nimeltä mainitsematon sniperi joka paukutteli kevyesti ottelussa kuin ottelussa n. 100 fragia (joka oli siihen aikaan TODELLA paljon sniperille). Eräänä päivänä sitten selvisikin että sniperimme oli toisen klaanin huippujäsen ja kyllä oli iso menetys klaanille kun olimme juuri päässeet ns. nousukierteeseen ja sitten tuollainen mielialanpudotus. Ei näitä pelejä kuitenkaan kovin vakavasti kannata ottaa, leikkiähän nämä vain ovat. Suurin osa vain tuntuu unohtavan sen hyvin nopeasti pyrkiessään olemaan parempia kuin muut.
– Jaakko Aro

Ai mitä mieltä tälläisestä kisasta? Oikeinko sitä tarvitsee tosissaan kysyä? Luultavasti suurin osa viestistäni tultaisiin sensuroimaan, joten valitsen hiukkasen lievemmän lähestymistavan. Siis voi juma***** mitä touhua. Mitä arvoisa Kameel-porukka mahtaisi itse tuumata moisesta? Se vähäinen kokemus, mitä allekirjoittaneella oli heistä ennen tätä tempausta oli pelkästään positiivista, mutta nyt mentiin mielestäni liian pitkälle. Mikä eniten sai vatsahapponi korventamaan ennestäänkin heikkoja sisuskaluja oli sana ”soluttautua”. Siitä saa sen käsityksen, että kohdeklaaneilla ei ollut aavistustakaan, että heitä käytetään hyväksi ilmeisen omahyväisten omistajien kokeilussa. Jos olen väärässä, korjatkaa ihmeessä. Ja olisi kiva lukea ko. klaanien omia mielipiteitä asiasta. Mitä seuraavaksi? Upotatte muiden klaanien jäseniä sulaan metalliin tai testaatte, kauanko joku kelluu jäisessä vedessä. Meine Ehre Heisst Treu! Vai?
– [GoM]Fubar

Kilpailu oli muuten hyvin ideoitu, mutta varsinkin Afron selostuksesta huokui ylimielinen ja omahyväinen asenne. Korjaa asenteesi Afro!
– Emi

Hyvä juttu. Lisää tällaisia. Juttua olisi voinut olla vaan paljon enemmän. Nyt sain lukea vain kahden henkilön mietteitä kilpailusta. Joku yksityiskohtainen raportti yhdestä ottelustakin olisi ollut mukava.
– Matti

Huoh. Oletteko te aivan saatanan idiootteja? Arvatkaa miltä noista nöyryytetyistä klaaneista nyt tuntuu, kun ovat koko Suomen pelikansan pilkattavana? Missä on moraalinne? Kyllä minäkin zetoja ja muita ”kovia” klaaneja ennen arvostin. Nyt osakkeet tippuivat vauhdilla. Tyhmyyttä.
– Jukka Niskanen

Koska Afro kirjoitti noin mukavasti MIA:sta niin onhan siihen vastattava. Enpä tiedä miten tuohon kilpailuun suhtautuisi, aiheutuiko siitä kenelleen vahinkoa tai mielipahaa? Tuskin. Oliko se nyt niin salainen? Tuskin. Omasta puolestamme voin kuitenkin sanoa, että sattupa sopivasti, että oltiin pohjalla oikeeseen aikaan =P Muistelen, että Afro taisi jopa hätistellä jonkun muun kamelin kannultamme tyyliin ”mee pois tää on varattu”. Oli vallan miellyttävä tutustua Afroon joka on vallan mukava persoona joka sulautui vapiseviin alkoholisteihin vallan mainiosti ja ammattimiehen ottein tuntui hänelläkin olevan tuo puoli hallussa. Jos olisimme tienneet tuon kisan menevän noin tiukalle olisimme jättäneet muutaman olusen ottamatta ja auttaneet Afroa hieman selvimmissä merkeissä reilumpaan voittoon. Pahoittelumme ylimääräisestä rasituksesta pumpullesi :) Despootin otteet tuli Afrolta heti kitkettyä kun hän tuli kannullemme kyselee pääsiskö mukaan kun välittömästi kysyin häneltä, että osaat sä etes pelata (mulla ei ollu hajuakaan, kuka Afro, mikä Kameel?). Tuon Roger Wilco jutun muistaa varmaan myös muutkin ja oman kommenttini, että Vitohan ei siihen Rogeriin enää koske. Positiivisinta oli, että Afron mukana olo matseissa vaikutti muidenkin pelaamisen tasoon mukavan positiivisesti ja taidettiin pitkiin aikoihin pelata omalla tasollamme. Olisi siinäkin mennyt hyvä mies hukkaan jos se johonkin teini klaaniin olisi joutunu totuttelemaan. Epäilijöitä varten: Kisan pisteytyksistä tai välitilanteista meillä ei ollut mitään tietoa tämä kisan aikana, eikä kukaan sitä kysellytkään. Taisi kaikki muutkin kuin Afro unohtaa koko kisan kun tunnelma muuten oli rentoa ja hauskaa pidettiin. Afron visiitistä Vitona MIA:n riveissä jäi kaikille mukava maku eikä kukaan pahoittanut mieltä vaikka hän meidät jätti ja vaihtoi Zy poppooseen. Seuraammekin nykyisin mielenkiinnolla kauanko jaksat pitää Zy:tä pystyssä =P Onnea ja menestystä Afrolle koko MIA tiimin puolesta.
– [M.I.A]Blowjob

Tällainen kilpailu on erittäin hyvä idea, sen lisäksi että se auttaa l3w53r-klaania nousemaan, se opettaa niitä pelaamaan taktiikoilla. Lyönpä vaikka vetoa että klaani jolla on CB:ssä 650 pistettä pelaa klaanimatsit samalla taktiikalla kuin publicilla mättävät, eli puolet lähtee juoksemaan kauheeta vauhtia PARA laulaen. On tässä miinuspuolikin, jonka näemme CB-raportissa. Tätä siinä käy kun urpoklaaniin menee joku Kameelin jätkä. En yhtään ihmettele, että joku t31n1h4x0r heittää juttua tyyliin ”VITTU MÄ EN ALA TEIÄN HOMOJEN KAA VITTU TE ETTE OSAA MITÄÄN JA SIT TE VITTU OTATTE JONKU SUPERGURUN YHTEEN SOTAAN JA SIT TE VAA NIIKU TOTTAKAI VOITATTE. OLIXZ TOI NYT SIT NIIKU IHA VITU KIVAA HÄH? VITTU MÄ VEDÄN TEIT TURPAAN YXSIN jne….”
– Oittinen

Perseestä … olisi ollut reilumpaa kertoa, että tyypit vain leikkivät uusissa klaaneissa. Minäkin olen rakentanut ajatusta, että meillä alkaa olla kovaporukka kasassa (kuten Ace kommentoikin) … ja nyt yksi tukipylväistä häipyy. Saa nähdä kuinka moni muu tukipaaluistamme häipyy tämän takia. Meidänkin lähtökohtana on se, että ringuja ei suvaita. Ja nyt meillä on kuukauden ollut ringu. Kiitti vi**sti. Nyt meitä syytetään ringuklaaniksi.
– NCR – H.LucaS

Tiesin kilpailusta ennen tätä Edomen artikkelia. Ko Ace kertoi siitä minulle rehdisti, kuin liittyi meidän klaaniin. Minusta tämä kisa oli on eetisesti väärin ja ClanBase ei hyväksy tällaista toimintaa. Kuitenkin kiitän tapahtunutta sen johdosta, että saimme jonkin verran oppia Ace:lta ja täten olemme nousseet CB:n rank listalla melkoisesti.
– NCR – T.BundY

Juu no tuo ei ole oikein reilua meidän klaani on pelannut melkein kaikkia noita klaaneja mitä mainitaan tuossa Eli [SWORD], [DTC],[FSC],[Storm] ja hävitty kaikki noi matsit …………tuo on aika he……. epäreilua kun yritetään nousta cb:ssä rehellisesti ja sitten tuollaiset ääliöt pilaa meidän mahdollisuuden
– Rage

eihän tossa kisassa oikein mitään pahaa oo ainoo mikä jäi nyt jälki käteen kaivelee oli että ne jotka osallistu kisaan niin ois ilmoittanu näin jälkikäteen tästä…
– JuTKa

Kylläpä Kameel-klaani taas yllätti. Itse olin seuraamassa kisaa oikein paikan päällä, kolmanneksi tulleen blitzkriegin Defcon 5 klaanin ”liiderinä”. Onhan tälläinen skaba aina virkistävän hauska, vaikka itse jouduinkin nyt narutettavien joukkoon. Täytyy kyllä myöntää että tuo salaisuus-elementti teki kisasta hyvän. Mitäs Kameelin kisasta jäi meille uhreille sitten käteen? Noh, ainakin mainetta ja kunniaa. Meidätkin tultiin sitten virallisesti leimattua huonoihin klaaneihin. En tiedä mitä nuo muut ovat ajatelleet mutta ainakin meillä suhtautuminen on ollut aika positiivista, eikä mitään kauheita patoutumia ole esiintynyt. Leikkiähän tämä CS kuitenkin on (vai onko)?. No me D5:ssä nyt osaamme suhtautua tällaisiin asioihin järkevällä tyyneydellä. Ja siis tulihan tuossa opittua jotain, ei tuo nyt meidän peliä ainakaan huonontanut, kun tuommonen tasopelaaja neuvoo pelaamaan. Tuskinpa muitakaan klaaneja tuo huonontanut. Täytyy nyt vain toivoa ettei tämä synnytä mitään ringaus-buumia, missä joka toinen top20-klaanin pelaaja pelaa jotain ”kisaa” jossain huonommassa klaanissa. Tällainen kisa on hauska vain kerran.
– Matias Kassala

Perkele kyllä huomaa ylimielisyyden kameelien ajatusmaailmassa kameelit valitsi suomen paskempia klaaneja ja niissä jotain yritti säätää kameelit luulee itsestään liikoja pelaavat hyvillä koneilla hyvillä yhteyksillä ja silti ottaa pataan mieheltä kuin mieheltä!
– Aki Laaksonen

Yksi hyvä pelaaja voi ratkaista paljon. Olemme pelanneet SNRA vs. FSC:tä kolme peliä, joista heillä kahdessa oli mukana Sissna. Ensimmäinen peli oli FSC:n eka CB-matsi, ja pöllytimme heitä 39-1 ja sillä ei niin väliä. Myöhemmin heillä oli mukana Sissan ja hävisimme toisen ja voitimme toisen. Sissna panos pelissä, jonka hävisimme oli suuri. Erittäin hyvä pelaaja voi saada henkilökohtaisella pelillään aikaan paljon. Huippuklaanien matseissa ei yksi mies sotaa tee, mutta hyvienkin klaanien matseissa yksi huippu voi onnistuessaan kääntää pelin.
– [SNRA]Creuztfeldt