Uusimmat

Taistelu paikasta auringossa

29.05.2001 22:42 Jouni Mäki-Panula

Huhtikuun puolivälissä Kameel-klaanin jäsenten keskuudessa syntyi ajatus salassa järjestettävästä kilpailusta, jossa osallistujat soluttautuvat ClanBasen Suomen CS-ladderin häntäpäässä tarpoviin aktiivisiin klaaneihin ja pyrkivät nostamaan valitsemansa joukkueen luokituspisteitä ja siten sijoitusta mahdollisimman paljon yhden kuukauden aikana.

Kisaan ilmoittautui mukaan yhteensä seitsemän osallistujaa Gurun eli Abdul-Jabbarin toimiessa virallisena tuomarina. Kilpailu käynnistyi 19. huhtikuuta kello 15.35 päättyen minuutilleen kuukautta myöhemmin.

Osallistujat

 • Ace eli Abdul-Ghafur liittyi DarkTrue-klaaniin, mutta siirtyi myöhemmin Necromantic-nimiseen joukkueeseen.
 • Afro eli Abdul-Salam sukkuloi suurella menestyksellä Uncle Vito -nimisenä Malaria Infected Alcoholics -klaanissa. Nykyisin Zy:n riveissä pelaava Afro voitti kilpailun.
 • blitzkrieg eli Abdul-Majidtaituroi Defcon 5:ssa, joka oli kisassa mukana olleista klaaneista vanhin ja kenties tunnetuin.
 • Dkr eli Abdul-Razzaq taiteili Storm Warriors of Ritual Death -nimisen joukkueen ohella hetken Storm-klaanissa.
 • Haliliini eli Abdul-Halim pelasi hetken Negrophobiassa kunnes vetäytyi kisasta.
 • Sissna eli Abdul-Jaleel taisteli Funky Soul Cafe -nimisessä joukkueessa, joka myöhemmin osoittautui kilpailun kannalta liian passiiviseksi.
 • Zyn eli Abdul-Rafi ilmoittautui mukaan Finland Strikes Back -klaanin riveissä, mutta jätti leikin kesken.

Alkutilanne

Osallistuja Sijoitus Pisteet Klaani
Ace 385 650 DarkTrue
Ace, 2. klaani 806 Necromantic
Afro 386 720 Malaria Infected Alcoholics
blitzkrieg 358 842 Defcon 5
Dkr 383 728 Storm
Dkr, 2. klaani 370 806 Storm Warriors of Ritual Death
Haliliini 866 Negrophobia
Sissna 365 817 Funky Soul Cafe
Zyn 360 822 Finland Strikes Back

Lopputilanne

Osallistuja Sijoitus Pisteet Muutos Klaani
Ace 449 739 +89 DarkTrue
Ace, 2. klaani 315 943 +137 Necromantic
Afro 240 995 +275 Malaria Infected Alcoholics
blitzkrieg 133 1073 +231 Defcon 5
Dkr 245 992 +264 Storm
Dkr, 2. klaani 196 1028 +222 Storm Warriors of Ritual Death
Haliliini 461 645 -221 Negrophobia
Sissna 386 890 +73 Funky Soul Cafe
Zyn 464 556 -266 Finland Strikes Back

 

Näin ollen lopullinen tulosluettelo näyttää seuraavalta:

 1. Afro (+275)
 2. Dkr (+264)
 3. blitzkrieg (+231)
 4. Ace (+137)
 5. Sissna (+73)
 6. Haliliini (-221)
 7. Zyn (-266)

Kilpailijoiden mietteitä

Kisan voittanut Afro muistelee menneitä:
Huhhuh! Tulihan se Voitto sieltä kotiin vaikka ehdinkin jo purra tappion karvasta kalkkia vajaan viikon verran luultuani häviön langenneen nöyryyttäväksi osanketaleekseni. Vaan toisin kävi, luuserit lakoon, viimeisen matsin 21-19 -tappio oli niin niukka että mestaruus kotiutui 11 virallisen Clanbase-pisteen turvin.

Lähdin hivenen myöhässä skabaan mukaan joten ”parhaat” klaanit olivat menneet. Onneksi listalta löytyi vielä aktiivinen ja sopivasti kamppailun luonteen mukaisesti nimetty tiimi Malaria Infected Alcoholics, MIA. Jäsenyys järjestyi ripeästi, taisin roikkua triluna (koejäsenenä) puolisen päivää ja illan matsin jälkeen asia olikin jo klaari. Pienimuotoisena pettymyksenä klaanin jäsenet olivat kuitenkin aikuista porukkaa ja vieläpä kaikin puolin mukavia kavereita – liitoksistaan natiseva teiniänkyjengi kun olisi ollut otollisempaa maaperää pikkuhitlermäisille despoottiotteilleni. Olin jo visioinut valmiiksi kuvioita tyyliin: ”tämä on Nuke. Puolustus toimii niin että te viisi pidätte rampit ja mä hoidan pihan ja yläpommin.” Noh, tuskinpa kuvioni olisivat edes toimineet ;) Päätinkin alusta asti sulautua porukkaan; pyrkiä pelaamaan osaltani mahdollisimman hyvin ja pitää hauskaa vallitsevassa leppoisan rennossa meiningissä. Siinä ohessa itse kilpailu unohtuikin taka-alalle.

Menestys kuukauden aikana oli vaihtelevaa. Väliin mahtui niin työtä, Wappua kuin koulukiireitäkin, ajoittain matseja jäi siis osaltani pelaamatta. MIA oli selvästi liittymishetkistä sijoitustaan parempi klaani – yllätys olikin kuinka vähän yksi pelaaja pystyy lopputulokseen vaikuttamaan. Tietyn marginaalin sisällä merkitystä toki on; varsinaiseen ratkaisevaan eroon tuntui kuitenkin yhden pelaajan panos vaikuttavan jokseenkin harvoin. Kannustavana puolena näin jälkikäteen täytyy kuitenkin myöntää että joukkuepelaamistaitoni varmasti kasvoi ripauksen tämän kokemuksen myötä. Aikaisemmin ottelut on tullut kahlattua läpi enemmän tai vähemmän välinpitämättömästi kun asenne on ollut ”joukkue voittaa tai sitten häviää samapa se mitä itse tein”. Pienellä tsemppaamisella suoritustasoa ja samalla vaikutusta pelin tulokseen pystyi kuitenkin nostamaan.

Varsinaisia ”kohokohtia” ei kuukauden sisällä juuri sattunut. Ehkä kismittävin kokemus olikin juuri viimeiseksi jääneessä matsissani jonka hävisimme 19-21… …[M.I.A]DenyeR:llä jäi noin kaksi pikseliä uupumaan ratkaisevasta pomminpurusta ja luulin kilpailun jo olleen ohi omalta osaltani. Onneksi niukka tappio kuitenkin riitti =) Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon myös että osallistuin joukkueen kommunikointiin Roger Wilcon välityksellä vain kahdessa matsissa. Koneeni tapasi kaatua riittävästi ylikellotettuna kun mikrofonilla yritti nauhoittaa jotain. Vaivauduttuani alikellottamaan rassin huomasimme kuitenkin nopeasti että pelaan paljon paremmin kun en puhu samalla. Lienee samankaltainen juttu kuin tuo käveleminen ja purkan pureskelu samaan aikaan =)

Jeps, kiitokset vielä MIA:lle hauskasta kuukaudesta. Matkan varrelle mahtui niin murskavoittoja, jänniä vääntöjä kuin kirveleviä tappioitakin. Hauskaa kuitenkin oli. Vaikka uskoisinkin onnistuneeni useassa matsissa, voittoa ei kuitenkaan olisi tullut ilman oivaa tiimiä. Tän homman vois joskus ottaa vielä vaikka uusiksi =)

Ace kommentoi kilpailua:
Klaanivalintani oli hyvin selkeä, Darktrue:lla ei ollut yhtä no-show:ta lukuunottamatta yhtään voittoa alla, joten siinä olisi oiva kohde kokeilla taitojaan klaanin nostamisessa suosta. Täten muiden osanottajien valitessa potentiaalia osoittavia klaaneja, valitsin itse haasteellisemmasta päästä ja siinä teinkin ensimmäisen virheeni :). Ensimmäinen matsi meni kyllä hyvin, mutta pelaajien ikä ja ”mulla ei toimi nuke” -jutut riittivät ja tein kilpailun kannalta toisen virheeni. Vaihdoin Darktruen kanssa voittamaani klaaniin väärin perustein, pelaajat kun olivat iäkkäämpiä ja viisaampia, mutta en ollut oppinut virheestäni enkä valinnut taaskaan klaania pelaajien taitojen mukaan. Sanottakoon vielä, että kehitystä klaanin taktisessa pelaamisessa ja pelaajien henkilökohtaisissa taidoissa on tapahtunut huomattavasti kuluneen kuukauden aikana ja Necromantic tulee vielä nousemaan ladderilla melkoisesti.

Mukana olleet klaanit

DarkTrue[DTC]
http://www.darktrue.cjb.net/

Defcon 5[D5]
http://defcon5.klaanit.net/

Finland Strikes Back [FSB]
http://go.to/fsb_clan

Funky Soul Cafe [FSC]
http://fsc.netpointment.net/

Malaria Infected Alcoholics[M.I.A]
http://duckhill.sillanpaa.jyu.fi:8080/mia/

Necromantic [NCR]
http://www.ncr.nameplanet.com/

Negrophobia [NP]
http://necroclan.cjb.net/

Storm[Storm]
http://thestorm.cjb.net/

Storm Warriors of Ritual Death [SWoRD]
http://www.stormwarriors.cjb.net/

Kilpailijat saivat liikkeelle suuria tunteita myös osallistuvien klaanien riveissä, kuten tästä DarkTruen johtajan kirjoittamasta otteluraportista käy ilmi.

Kisan virallinen tulossivu on osoitteessa http://www.s2.org/~jpaana/kisa.txt.

Palautetta kilpailusta – Taistelu paikasta auringossa, osa II.