Uusimmat

Test Drive Unlimited lupaa erilaista ajeltavaa 360:llä

23.11.2005 00:00 Muropaketin toimitus

– Pidin kovasti ensimmäisistä 1980-luvun lopulla julkaistuista Test Drive -peleistä. Ne olivat tuolloin enemmän simulaatioita, kuin mitä ne viime vuosina ovat olleet. Kun aikanaan mietimme tekisimme seuraavaksi, niin meille tarjottiin mahdollisuutta työskennellä Test Drive -sarjan parissa. Haluan Test Drive Unlimitedin olevan mahdollisimman uskollinen sarjan juurille. Luvassa on Test Drivelle ominaisia asioita, kuten kalliita urheiluautoja, joissa on yksityiskohtaisesti mallinnetut sisätilat, toimivat tuulilasin pyyhkimet ja sen sellaista, kertoo Eden Studiosin johtaja Stephane Baudet.

Yölliset katuajopelit ovat kokeneet Need for Speedien ja Juicedien myötä inflaation. Tämän huomioiden Test Drive Unlimited kaahaakin täysin eri suuntaan. Urbaanien katumaisemien sijaan ajetaankin aurinkoisella ja vehreällä Oahun saarella.

– Test Drive Unlimited näyttää avoimelta, raikkaalta ja houkuttelevalta paratiisilta. Ajokelpoista tietä on yli 1 600 kilometriä. Saari valittiin siksi, että se tarjoaa monipuolisen ympäristön: vuoria, pitkiä suoria, laaksoja, rantoja ja niin edelleen.

Test Drive Unlimited suunnitellaan sillä olettamuksella, että pelaajien Xbox 360 -konsolit on kytketty internetiin. Xbox 360 Silver -tiliä käyttävät pelaajat voivat tosin vain seurata pelin sisäistä uutisointia ja harrastaa kaupankäyntiä. Kilpailuihin osallistuminen vaatii Gold-tilin.

Baudet on erityisen ylpeä eBayn kaltaisesta eTrade-systeemistä, jonka kautta pelaajat voivat huutokaupata autojaan, niiden osia sekä voittamiaan palkintoja. Autoja ostetaan Oahun useista autokaupoista. Mikäli rahasta on puutetta, autoja voi vuokrata koeajoja varten.

Himasta baanalle

Erikoisempi ominaisuus on mahdollisuus oman pelihahmon, avatarin, luomiseen. Avataria voi yksilöidä muun muassa paidoilla, silmälaseilla, housuilla sekä kengillä. Uutta ostettavaa tullaan lisäämään verkon kautta peliin joka kuukausi.

Pelaajilla on oma kotitalonsa, jossa voi loikoilla sohvalla, käydä vaatekaapilla tai ihailemassa autotallissa olevaa ajoneuvokokoelmaansa. Laajan automäärän omistaminen edellyttää myös useamman autotallin omistusta.

Ajokilpailuihin osallistuminen on helppoa. Kisa käynnistetään väläyttämällä valoja vastaantulevalle ajoneuvolle. Kartalta voi katsoa, missä muita pelaajia on, ja heidät voi haastaa kilpailuihin napin painalluksella. Haasteiden luokse ei siis ole pakko ajaa.

Tutut aulat ja tekstipohjainen kommunikointitapa on sijoitettu osaksi pelimaailmaa. Autokerhot ovat kuin klaaneja. Jokaisella on oma klubirakennus, jonne pääsevät vain jäsenet. Siellä näkyvät kaikkien paikalla olevien avatarit, joiden kanssa voi keskustella kuulokemikrofonin välityksellä ja käydä esimerkiksi kauppaa.

Saarella on muutakin tekemistä kuin pelkkiä ajohaasteita. Liftareita pitää kyydittää lentokentälle, välillä pitää paeta psykopaattikuskia ja välillä jahdataan autovarkaita.

Rehellisesti sanottuna Edenin kunnianhimo yllättää, mutta toisaalta kaikki Baudetin mainitsemat erikoisuudet toimivat demossa, joten pelistä ei voi olla innostumatta. Verkko-ominaisuuksia toteutetaan yhdessä Microsoftin kanssa, joten tällä saralla peli ei varmasti petä.

Eden kehittää peliä varta vasten Xbox 360:lle, mutta kaukana Australiassa Transformersilla väläyttänyt Melbourne House on työstämässä yhteistyössä Edenin kanssa PSP:lle ja PS2:lle omaa, uutta Test Drivea.

Thomas Puha

Tekijä: Eden Studios
Julkaisija: Atari
Testattu: Xbox 360
Tulossa: Xbox 360
Pelin kotisivu: testdriveunlimited.com