Uusimmat

Testissä VIX -ajotuoli

19.12.2000 14:32 Muropaketin toimitus

Ralli- ynnä muiden autopelien suosio Suomessa on tasaisesti kasvanut. Ajopelien myötä ovat tulleet ratit ja polkimet tutuiksi monien olohuoneissa. Nyt on maahan saapunut myös ohjaamo, johon voi asennella ostamansa ratin. Englantilaisen G&C Engineering -yhtiön valmistama tuoli on omiaan antamaan viimeisen silauksen ajonautinnolle. VIX-tuoliin sopii suurin osa markkinoilla olevista rateista lähes heittämällä, joten istuinta voi käyttää niin konsoli- kuin tietokonepelaamiseen. Tuolin sivuilta ylös nousevassa tangossa on metallinen levy, johon ratti kiinnitetään. Valmistajan mukaan tätä metallilevyä saa tilata suurempanakin versiona paremman yhteensopivuuden saavuttamiseksi. Eräs Mad Catzin sylissä pidettäväksi tarkoitettu malli ei tosin suostunut yhteistyöhön ratin pohjan muotoilun takia, mutta tämän ollessa ainoa yhteensopimaton vaihtoehto, ei miinuspisteitä ropise yhtä enempää.

Istuin on valmistettu paksusta muovista ja kehikko on jämäkän oloista mustaksi maalattua metallia. Kestävän rakenteen johdosta ei ulosajoista aiheutunut mainittavia haittoja tai vammoja. Rallisessioiden jälkeen istuin taittuu mukavasti kasaan varastointia varten. Hyvien säätömahdollisuuksien johdosta istuin sopii erikokoisille ja -ikäisille kuskeille. Ainoa puute säädöissä on penkin selkänojan kaltevuuden säädön puuttuminen. Vaikkakin vakioasennossaan selkänoja on varsin mukavassa kulmassa, olisi jonkinnäköistä ruuvia toivonut pieneen hienosäätöön.

Katsastakaamme sitten hieman tuolin mittasuhteita:

  • Minimipituus penkin etuosasta polkimiin 20,5 cm
  • Maksimipituus penkin etuosasta polkimiin 74 cm
  • Ratin minimikorkeus sylissä
  • Ratin maksimikorkeus 41 cm
  • Penkin leveys 49 cm
  • Kokoontaitettuna varastointia varten pituus 48 cm, leveys 49 cm, korkeus 23 cm

Kaiken kaikkiaan VIX on näppärä tuote, joka kestää kovemmassakin käytössä ja luo lisää fiilistä pelaamiseen. Maahantuojan ovh laitteelle on 695mk. Paketin mukana ei tule rattia eikä polkimia. Maahantuojana toimii Sanura Suomi OY, joka myös ystävällisesti lainasi testikappaleen käyttöömme.