Uusimmat

Toimituksen suosikkipelit: Tero

29.12.2010 14:00 Miikka Lehtonen

Pari viikkoa sitten annoimme Domen peliosaston toimitukselle vaikean tehtävän: valitkaa vuoden suosikkipelinne. Jos se ilmestyi vuonna 2010 ja sitä pystyi pelaamaan, se kelpasi listalle, oli alusta ja levitysmuoto mikä tahansa. Nyt käymme läpi toimituksen valinnat. Vuorossa on Tero Lehtiniemi.

Tässä Teron suosikkipelit vuodelta 2010. Mikäli olemme arvostelleet pelin, sen arvostelu aukeaa uuteen ikkunaan pelin nimeä napsauttamalla.

Mass Effect 2 (Xbox 360)

Vuoden 2007 paras peli sai todellakin arvoisensa jatko-osan. Lähes kaikki ykkösosan ärsyttävyydet on yksinkertaistamisen ansiosta poistettu, sivutehtävät ovat monipuolisempia, toiminta on sulavampaa ja hahmogalleria mielenkiintoisempi. Mass Effect on yksi pelihistorian hienoimpia sarjoja, enkä suurin piirtein malta pysyä housuissani kolmosta odotellessa.

ad

Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Miehellä joka ei juuri pidä Grand Theft Autoista eikä länkkäreistä, ei luonnollisesti ollut kovin kovat odotukset villiin länteen sijoittuvaa hiekkalaatikkopeliä kohtaan. Joskus on kuitenkin ilo tunnustaa ennakkoluulojen olevan väärässä, sillä Red Dead redemption on maailmansa, tarinansa ja meininkinsä puolesta ensiluokkaista toimintaa. Vaikka aihepiiri ei edes kolahtaisi.

adsd

Assasin’s Creed: Brotherhood (PS3, Xbox 360)

Aiemmin luokkaan ”ihan kiva” kategorisoituneen Assasin’s Creed -sarjan tuorein vesa oli yksi kuluneen vuoden suurimpia yllättäjiä. Taistelu on entistä sujuvampaa, tekemistä piisaa ja uusi Full Synchronization -tavoite tuo tehtäviin lisää jännitystä. Lisäksi oman salamurhaajakillan ylläpito ja hyötykäyttö on hieno lisä, tuoden taisteluun aivan uudenlaista fiilistä.

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Mennyt pelivuosi on ollut Nintendon pöytäkonsolille suhteellisen vaisu, mutta Super Mario Galaxy 2 loistaa tämän ansiosta laitteen pelitaivaalla kirkkaampana jo tämänkin vuoksi. Ensimmäinen Super Mario Galaxy oli jo lähes tulkoon täydellinen platformer-kokemus, mutta kakkososa tekee suunnilleen kaiken sujuvammin, hienommin ja paremmin ja on selkeästi alustansa vuoden paras peli.

adst

Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Täpärästi tämän vuoden puolelle siirtynyt Bayonetta siirsi 3D-toimintaseikkailut kertaheitolla pykälää korkeammalle tasolle, sille mitä tämän sukupolven konsoleilta voisi odottaakin. Peli joka on genrensä edustajana sulavaakin sulavampi, tarjoaa rutkasti uudelleenpeluuarvoa, ollen samalla sekä korni, hauska, porno että psykedeelinen, ei missään tapauksessa voi olla mitään muuta kuin yksi tämän vuoden parhaista peleistä.

ttryc

Gray Matter (Xbox 360)

Melkoista Via Dolorosaa kulkeneen Grey Matterin kärsimysten tie päättyi viimein loppusyksystä, kun tämä Jane Jensenin uutukainen viimein näki päivänvalon. Gabriel Knightien äiti ei petä: Gray Matter on persoonallinen, nokkela ja kutkuttavan hyvin tarinaansa rakentava seikkailupeli, jonka ainoa huono puoli on se, että se saa muistelemaan kaiholla point’n click-seikkailujen kulta-aikoja ja vertaamaan genren alennustilaa nykypäivään.

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Satunnaisista kommunistigeneraattoreista ja bugeista huolimatta Call of Duty: Black Ops tarjoaa juuri sen tason äksön-viihdettä kuin sarjalta on totutut odottamaan, ja peli päihittääkin Modern Warfare 2:n jokaisella osa-alueella. Erityisesti kehittyneempien moninpeliominaisuuksien vuoksi pelille on helppo ennustaa pitkää ikää, ja yksinpelikin on huippuluokan toimintaviihdettä.

Fallout: New Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Obsidian Entertainment on tullut tutuksi hienoista peleistä jotka on puskettu markkinoille aivan liian aikaisin. Fallout-sarjan uusimman osan suhteen näytti jonkin aikaa samalta, mutta pahimmat möröt saatiin onneksi korjattua ennen eurojulkaisua. Lopputulos on jo itsessään erinomaisen Fallout 3:n joka sektorilla ohittava kokonaisuus, joka tekee kunniaa sarjan vanhoille perinteille juuri sen ansaitsemalla tavalla. Tästä on hyvä jatkaa!

asdg

Lisää toimituksen suosikkipelejä illemmalla!

Lisää aiheesta

Äänestä: Valitse vuoden 2010 parhaat pelit

Toimituksen suosikkipelit: Juho

Toimituksen suosikkipelit: Henri

Toimituksen suosikkipelit: Petteri

Lue myös

Videoviihdettä välipäiville I: Team Fortressia ja…

Domessa tapahtuu väliviikollakin kaikenlaista!

Vuoden 2010 epäonnistujat -äänestys