Uusimmat

Toptronicsin maahantuomisia 2001

06.03.2001 12:59 Muropaketin toimitus

Perjantaina 2.3. maahantuoja Toptronics järjesti yhdessä Konamin ja Eidosin kanssa lehdistötilaisuuden varsin viihtyisissä puitteissa ravintola Sipulissa. Aamupäivällä alkaneessa tilaisuudessa esiteltiin kahden suuren pelitalon tuotteita. Konamin esityksestä huolehti Konami of Europen Kalle Lagerroos. Eidosilta ei valitettavasti ollut väkeä päässyt paikalle, joten talon pelejä esitteli Toptronicsin Petri Lehmuskoski.

Konamin pelit

Konamin esityksen avasi PlayStationille julkaistava ISS Pro Evolution 2, joka jatkaa pelitalon jalkapallopelisarjaa. Peli on FIFPro-lisensoitu, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaajilla lukee selkämyksessä oikeat nimet. Loukkaantumismallinnusta on muutettu siten, että pelaaja saattaa joutua jättämään leikin kesken, mikäli taklaus on tarpeeksi ilkeä. ISS Pro Evolution 2 julkaistaan maaliskuun 23. päivä.

Toisena listalla oli PlayStation 2:lle julkaistava seikkailupeli Shadow of Memories. Peli alkaa hieman poikkeavasti siitä mihin yleensä muut pelit loppuvat, eli sankarin kuolemasta. Ideana on estää oma murha ja selvittää, mitä on tapahtunut ja mitkä seikat alunperin johtivat kyseiseen murhaan. Aikajana, johon peli sijoittuu, käsittää jotakuinkin neljä vuosisataa, joten selvitettävää riittää. Tämän lisäksi peli tarjoaa kuusi erilaista loppuratkaisua, joten Shadow of Memories kestänee pelaamista useammankin kerran. Julkaisupäivä tälle tuotteelle on maaliskuun 30.

Kolmas esiteltävä peli oli viime viikolla Japanissa julkaistu ja -rohkenen sanoa- kauan odotettu animetoimintaa pursuava Zone of the Enders. Metal Gear Solidin ohjaaja/tuottaja Hideo Kojima on tämänkin pelin takana ja se näkyy. ZOE:ssa taistelut käydään mechoilla jotka tässä tapauksessa on ristitty Orbital Frameiksi. Grafiikka on todella hienoa ja juoni mukaansatempaava. Pienenä porkkanana Konami on laittanut ZOE:n kyytiin pelattavan demon Metal Gear Solid 2:sta. Peli on myös ensimmäisiä PlayStation 2-pelejä, joka tulee markkinoille DVD-formaatissa. Zone of the Enders saapuu kauppoihin maaliskuun 23. päivänä.

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä pelinä Konami esitteli luonnollisesti Metal Gear Solid 2: Sons of Libertyn. PlayStation 2:lle tehty peli ei saavu markkinoille vielä vuoteen, mutta hyvää kannattaa odottaa. Ainakin grafiikan ja äänimaailman puolesta peli hipoo täydellisyyttä. MGS 2:sta on luvassa enemmän tarinaa liikkuvine kuvineen lähipäivinä.

Eidosin pelit

Eidosin puolelta ensimmäisenä vuorossa oli Fear Effectin jatko-osa Fear Effect 2: Retro Helix. Kauhuseikkailun jatko-osa sijoittuu vuoden 2010 paikkeille ja vierailtavien paikkojen listalta löytyvät muun muassa New York City, Kiina ja Afganistan. Alkuperäistä Fear Effectiä kritisoitiin pelin lyhyydestä ja pitkistä latausajoista esimerkiksi kuoleman jälkeen. Peliä tekevä tiimi Kronos Digital Entertainment on kuitenkin jatko-osassa onnistunut poistamaan lähes kaikki ongelmat, säilyttäen samalla ykkösosan hyvät puolet. Fear Effect 2: Retro Helix saapuu kauppoihin PlayStation -formaatissa 16.3. Suositusikärajaksi pelille ilmoitetaan 15+.

Esityslistan kakkosena seurasi sci-fi-toimintaseikkailu nimeltä Project Eden. Kaukaiseen tulevaisuuten sijoittuva peli heittää pelaajan järkyttävästi ylikansoittuneelle maapallolle. Pelaaja johtaa neljän hengen erikoisryhmää, jonka tehtävänä on selvittää mihin erään tehtaan koneisto ja työntekijät ovat kadonneet jälkiä jättämättä. Project eden tulee olemaan saatavilla PC:lle ja PlayStation 2:lle toukokuun ensimmäisestä päivästä alkaen. PC-versio sisältää myös 2-4:n henkilön verkkopelin, jonka johdosta ongelmia pääsee ratkomaan kavereiden kanssa yhteistyössä. Pelin suositusikärajaksi on laitettu 11+.

Kolmas esiteltävä tuote oli Gangsters-pelin jatko-osa, Gangsters 2. Ensimmäisen osan tapaan heittäydytään kieltolain aikaiseen Amerikkaan alamaailman kiemuroihin. Ideana on päästä järjestäytyneen rikollisuuden vallankahvaan keinoja tietenkään kaihtamatta. Hauskana uutuutena on päivittäin ilmestyvä sanomalehti, josta voi lukea omista edesottamuksistaan ja saada vihjeitä mikä mahdollisesti meni pieleen. Al Caponen hengessä päästään rymistelemään PC-formaatissa 25.4. alkaen. Pelin suositusikäraja on 15+.

Viimeinen Eidosin tuote oli futuristiseen maailmaan sijoittuva reaaliaikainen strategiapeli Startopia. Pelissä elellään katastrofaalisen sodan jälkimainingeissa ja tehtävänä on parsia kokoon hajonneen imperiumin rippeet. Avaruusaluksia ja -asemia rakennellaan ja kahakoita käydään totuttuun tapaan. Startopia sisältää myös moninpelin toisin kuin useimman RTS-pelit. Startopia löytyy kaupan hyllystä 16.6. lähtien PC-formaatissa. Pelin suositusikäraja on 11+.