Uusimmat

Tribes II antaa odotuttaa itseään

06.01.2000 13:06 Muropaketin toimitus

Dynamixin StarSiege: Tribes oli yksi ensimmäisiä pelkästään moninpeliin tarkoitettuja 3D-räiskintöjä. Unreal Tournamentin tapaan Tribes tarjosi yksinpelin sijasta erittäin laajan moninpelin, sisältäen kymmeniä kenttiä ja useita erilaisia pelimuotoja. Tribes poikkesi muista 3D-räiskinnöistä myös tarjoamalla taisteluareenoiksi avonaisia ulkoilma-areenoita, suljettujen sisätilojen sijasta. Tribes oli ennenkaikkea joukkuepeli. Peli jopa sisälsi erillisen komentoruudun, mistä kunkin joukkueen kapteeni saattoi jakaa ohjeita alaisilleen.

Team Fortressin tapaan Tribes sisälsi hahmoluokkia, mutta niiden toteutustapa oli hyvin erilainen. Hahmoluokan valinta vaikutti vain pelaajan kestävyyteen ja nopeuteen, ei varusteisiin. Varusteet pelaaja saattoi valita aivan vapaasti, mutta mitä kevyempi hahmoluokka oli käytössä, sitä vähemmän aseita ja muuta roinaa sai kannettua mukanaan. Vaikka peli ei Euroopassa saavuttanutkaan aivan samanlaista suosiota kuin Yhdysvalloissa, niin sen jatko-osa, Tribes II, on silti yksi tämän vuoden odotetuimpia 3D-räiskintöjä, Team Fortress II:n ja Max Paynen ohella.

Näillä näkymin Tribes II tulee sisältämään kolmisenkymmentä moninpelikenttää, joissa uusina elementteinä on entistä monipuolisempia sääefektejä ja – mikä parasta – vesistöjä, kuten järviä ja jokia. Pelin mukana toimitetaan myös helppokäyttöiseksi kehuttu kenttäeditori, joka sisältää kattavan kokoelman valmiita ”rakennuspalikoita” joilla uusien maastojen luominen käy kädenkäänteessä.

Alkuperäisen Tribesin neljän ihmisheimon lisäksi Tribes II sisältää uutena heimona hirviömäiset, bio-orgaanista teknologiaa käyttävät BioDermit. Epäinhimillisyydestään huolimatta BioDermit jakaantuvat silti samoihin kolmeen hahmoluokkaan (kevyt, keskiraskas ja raskas) kuten muutkin heimot.

Pelaajien aseistus pysyy Tribes II:ssa kutakuinkin samana kuin mitä se oli Tribesissäkin. Sen sijaan kalusto on laajentunut ajoneuvopuolella; lentävien härveleiden lisäksi mukana pitäisi myös olla maakulkuneuvoja. Uutta on myös se, että ajoneuvot on varustettu pelaajien miehitettävillä tykkitorneilla. Niinpä yksi pelaaja voi toimia pilottina samalla kun muut kyydissäolijat operoivat kulkuneuvon puolustusjärjestelmiä.

Dynamixin suunnitelmiin kuului vielä jokin aika sitten julkaista Tribesistä laajennettu, yksinpeliominaisuuksia sisältävä versio, Tribes Extreme. Projekti alkoi kuitenkin viedä suunniteltua enemmän aikaa, ja niinpä Tribes Extreme päätettiin lopulta hyllyttää kokonaan ja yhdistää sen sisältö osaksi Tribes II:ta. Tämä siis tarkoittaa että Tribes II tulee sisältämään suurimman osan Extremeen tarkoitetuista osista, kuten bottien kanssa yksinpelattavat harjoitustehtävät ja moninpeleihin osallistuvat treenibotit. On myös hyvin mahdollista, että Tribes II tulee saamaan jonkinlaisen tehtäväpohjaisen yksinpelikampanjan.

Valitettavasti sitä mukaa kun Tribes II:n sisältö on laajentunut, niin myös sen julkaisuajankohta on hiljakseen siirtynyt yhä kauemmas ja kauemmas tulevaisuuteen. Näillä näkymin peli valmistuu vasta tämän vuoden lopulla, eikä keväällä kuten alunperin piti. Toisaalta, hyväähän kannattaa aina odottaa.