Uusimmat

Uusi suomalainen pelistudio Ouluun

09.01.2006 12:20 Jukka O. Kauppinen

Uusi suomalainen pelistudio OulussaOuluun on perustettu uusi suomalainen pelistudio, Farmind Oy, joka keskittyy luomaan uusia pelejä konsoleille. Yksityisomistuksessa oleva itsenäinen studio kertoo, että yhtiön tavoite on tuottaa yksilöllisiin ja viihdyttäviin konsepteihin pohjautuvia pelejä, joissa on mukana uusien pelialustojen mahdollistamia innovatiivisia ominaisuuksia.

Vuoden 2006 aikana Farmind Oy työskentelee useampien tuotantojen ja pelialustojen parissa.

Ensimmäinen peli on jo tuotannossa. Se julkaistaan vuoden 2006 jälkipuolella.

”Kehitämme tällä hetkellä ensimmäistä julkistamatonta peliämme ja toivon, että pystymme piakkoin kertomaan siitä lisää”, kertoo studion toimitusjohtaja Ari Kangasniemi. ”Uusille tehokkaille pelialustoille tullaan jatkossa tarvitsemaan suuria määriä digitaalista sisältöä.”

”Tavoitteenamme on hyödyntää demoscenestä tuttuja ja hyväksi havaittuja keinoja tuottaa sisältöä proseduraalisesti”, Kangasniemi jatkaa.

Tuottaja Samuli Pöyhtäri raottaa hieman yhtiön suunnitelmia konsolialustapuolella: ”Olemme erittäin innostuneita käsikonsoleiden potentiaalista.”

”On hyvä että Suomesta löytyy yritystä myös kannettavien käsikonsoleiden markkinoille. Suomessa on ollut hyvin vähän tuotantoja näille alustoille ja siinä mielessä Farmind aukoo uusia uria. Isojen valmistajien alustoille on vaikea päästä, mutta mahdollisuudet tällä alueella ovat myös erittäin suuret”, kertoo pelitoimialan keskuksen Neogamesin tuottaja KooPee Hiltunen.

Tällä hetkellä studiotiimi koostuu kymmenestä lahjakkaasta ja erinomaisesti motivoituneesta osaajasta. ”Toivomme, että studiosta tulee paras työpaikka tällä alueella peleistä innostuneille osaajille”, Kangasniemi tiivistää.

Tähän mennessä kotimainen peliteollisuus on keskittynyt pääsääntöisesti Helsingin alueelle, ja mobiilipelitalotkin ovat pääasiassa Etelä-Suomessa. Onkin siten hauska nähdä että myös Oulussa riittää tietotaitoa ja uskallusta, ja että Helsinkiin muuttaminen ei ole enää ainut vaihtoehto konsolipelien tekemisestä kiinnostuneille.

Suomi on pelinteon rintamalla vielä kovin pieni maa. Neljä varteenotettavaa pelejä julkaissutta pc- ja konsolipelitaloa, eli Remedy, Bugbear, Housemarque ja Frozenbyte, eivät yhteensäkään pidä Suomea myyntilistojen kärjessä koko aikaa. Kenties neljän aktiivisen pelitalon myötä pääsemme nauttimaan jo tasaisesta yhdestä, ehkä jopa kahdesta julkaistusta kotimaisesta videopelistä per vuosi.

eDome toivottaa paljon onnea Farmindille. Tulemme raportoimaan studion tapahtumista myöhemminkin.

www.farmind.fi