Uusimmat

Virgin ja venäläiset – Codename: Outbreak

05.07.2001 20:01 Jukka O. Kauppinen

Virgin Interactive on tehnyt julkaisusopimuksen Cossacksin kehittäneen Game World GSC:n kanssa Codename: Outbreak-pelin maailmanlaajuisesta (Itä-Eurooppa poislukien) julkaisusta. GSC:n työstämä Codename on taktinen naamaperspektiivin räiskintäpeli, jonka pitäisi ilmestyä ensi syyskuussa. Peli on aiemmin tunnettu nimellä Venom.

Virgin kertoo että venäläinen GSC ”tunnetaan aina vain paremmin firmana, joka kykenee työntämään peligenrejen rajoja kauemmas kuin kukaan aikaisemmin. Hoidettuaan jo reaaliaikastrategian-genren kääntää GSC nyt katseensa naamaräiskintöjen suuntaan, ja merkkien mukaan Codename: Outbreak tulee olemaan tajunnanräjäyttävä.”

Kosminen vaara

Likitörmäys C-luokan komeetan kanssa on jättänyt maapallon meteoriittien raunioittamaksi. Vaikka tuho ei olekaan täydellinen ja komeetta on jo mennyt menojaan on edessä kuitenkin vielä uhkaavampi vaara – muukalaisitiöt jotka mutatoivat elävät olennot hirvittäviksi ja tappaviksi olennoiksi. Lopulta myös ihmiset alkavat muuttua – ja tässä vaiheessa astuu pelaaja kuvaan, tehtävänään pyyhkiä muukalaisten uhka takapuoleensa.

Yksin- ja moninpelaten

Yksinpelitilassa peli on sydäntähakkaavaa toimintameininkiä, jossa yhdistetään totaalinen toiminta taktiseen suunnitteluun pelaajan komentaessa kahden miehen iskujoukkoa. Pelissä kerrotaan olevan kehittyneet järjestelmät vihollisten hallintaan, ja ne sisältävät muun muassa monimutkaiset näkö- ja kuuloalgoritmit, joiden ansiosta vihollisten pitäisi olla poikkeuksellisen älykkäitä vastustajia.

Tehtävät voidaan ratkaista useilla eri tavoilla – esimerkiksi vartijoiden toimintarutiineja täytyy tarkkailla ja lamauttaa valvontajärjestelmät, ennen kuin hyökkäyksen voi aloittaa menestyksellisesti. Hallintajärjestelmä mahdollistaa ajoitettujen hyökkäysten suorittamisen jolloin vihollisen vartijat voidaan eliminoida yhtaikaa. Sotilasparin koordinaatio on tärkeää, ja pelaajat voivat hypätä halutessaan vapaasti sotilaasta toiseen. Vaihtoehtoisesti komentoja voidaan antaa sotilaalta toiselle pikanäppäimillä, jolloin pelaajat voivat keskittyä oman sotilaansa tarkempaan hallintaan.

Moninpelimoodeissa on luvassa monimutkaisempia tavoitteita. Peluu onnistuu tällöin joko yhdessä tietokonetta vastaan tai toisiaan vastaan.

Kaikkineen peliin luvataan 14 rankkaa tehtävää joita voi pelata sekä yksin että cooperativena, että viisi vain moninpelikenttää. Moninpelaajille löytyy neljä nettipelityyppiä.

Leuat lattiaan?

Pelin grafiikkaenginen uhotaan tarjoavan upeaa katsottavaa. Grafiikan tarkkuus on maksimissaan 1280 x 1024, ja pelimaailma pursuaa valaisuefektejä, sumua, todenmukaista vedenpintaa ja enintään 1000:sta polygonista muodostuvista hahmoista. Näiden kruununa kerrotaan olevan ”huumaava partikkeliräjähdysjärjestelmä”.

Game World GSC on todella lahjakas tiimi, ja heidän kykynsä omaperäisten PC-pelien tuottamiseen on muodostumassa verrattomaksi kertoo Virgin UK:n toimitusjohtaja.

Codename: Outbreak julkaistaan syyskuussa 2001.

Peliin voi tutustua ennalta vilkaisemalla varhaista pelattavaa demoa (82 Mt, P233, 32 Mt, Direct3D) tai traileria (11 Mt), jotka tosin yhä kantavat alkuperäistä Venom-nimeä.