Uusimmat

Vuoden 2000 konsolipelitarjontaa

17.01.2000 23:40 Jukka O. Kauppinen

Tekken Tag Tournament (Playstation 2)

Kauan odoteltu ja paljon kiitelty mätkintäpeli saapuu tämän vuoden aikana. Namco on tehnyt ällistyttävää jälkeä grafiikan puolella, eikä toista näin hienon näköistä peliä ole koskaan tehty. Animointi on suorastaan tyrmäävän sujuvaa ja hahmot näyttävät niin lähelle oikeita ihmisiä että leuka putoaa varmasti ensikatselulla. Uuteen vuosituhanteen siirtyminen näyttää siis jossain määrin olevan käännekohta, ellei muuten niin peliteollisuudessa.

Playstation 2

Maaliskuun neljäntenä päivänä näkee päivänvalon Japanissa Sonyn uutuudenkarhea uuden sukupolven konsoli, Playstation 2. Masiinaa on hehkutettu jo niin pitkään ja paljon, että täytyy vain toivoa, että kone on kaiken ylistyksen arvoinen. 128-bittinen ”Emotion Engine” toimii konsolin keskusyksikkönä ja pyörittää hommia 295:n megahertsin kellotaajuudella. Erillinen grafiikkaprosessori hoitaa polygonien ruutuun heittämisen. DVD-tuki lienee kuitenkin mullistavin asia peliteollisuuden kehityksessä. Lisäksi Sony lupailee kakkospleikkarille vuonna 2001 lisäpalikoita, joiden avulla internetin salat aukeavat. Kieli pitkällä jäämme siis odottelemaan.

Ainakin seuraavat pelit julkaistaan mitä ilmeisimmin samaan aikaan konsolin kanssa:

 • 500 GP – Namco
 • Tekken Tag Tournament – Namco
 • Jikkyou World Soccer 2000 – Konami
 • Choro Q HG – Takara
 • Street Fighter Ex3 – Capcom
 • Kessen – Koei
 • Ninja Gaiden – Tecmo
 • A-Train 6 – ArtDink
 • Gradius – Konami
 • Catch Bass Club 2 – Magical Company
 • Gran Turismo 2000 – Polyphony

Tämä lista ei missään nimessä ole täydellinen, sillä pelejä tulee maaliskuun alusta lähtien todella paljon, eikä todellista määrää tiedä ennenkuin omin silmin näkee.

Final Fantasy IX (PSX)

Squaresoftilta tulee vielä yksi Final Fantasy ja tälläkin kertaa sen sanotaan olevan vihoviimeinen sarjassaan. Peli tulee olemaan todennäköisesti myös kokoelman hienoin. Tuotteesta on liikkeellä tietoa varsin nihkeästi, mutta kunhan julkaisu alkaa olemaan ajankohtainen, uutista varmasti löytyy. Kuva on Final Fantasy VIII:sta.

Shenmue (Dreamcast)

Tämä peli kuuluu ehdottomasti listallemme, vaikka se Japanissa onkin jo julkaistu viime vuosituhannen puolella. Elokuvamaisesti toteutettua actionia ei tule puuttumaan. Täysin uudenlainen taistelusysteemi, Quick Time Event, vaatinee kuitenkin hieman harjoittelua. Grafiikkapuolella peli ottaa melkoisesti irti Dreamcastin resursseista, sillä lähes kaikki liikkeet ovat tarkkaan liikemallinnettuja kasvojen liikkeitä myöten. Japanissa peli on ollut suuri menestys ja Euroopassa sekä Amerikassa odotellaan tällä hetkellä vain käännöstyön päättymistä. Urakka on suurempi kuin nopeasti voisi kuvitella, sillä pelissä on paljon olennaista informaatiota ympäristössä, kuten postilaatikoiden nimissä. Kaikki tällainen pitää siis naputella meidän japania osaamattomien ymmärtämään muotoon.

Legend of Zelda: The Mask of Mujula (N64)

Nintendon erittäin hieno Zelda-saaga saa arvoistaan jatkoa tänä vuonna. Uusia voimia on Linkille luvassa tällä kertaa erilaisten naamioiden avulla. Ympäristö on vielä vaihtelevampaa kuin Ocarina of Timessa. Pimeiden luolien lisäksi on rämmittävä suolla, kiipeiltävä vuoristokylään lumen keskelle ja niin edelleen. Hahmon ohjaaminen on täysin identtistä edelliseen osaan verrattuna, joten pelattuaan Ocarina of Timen läpi peliin on helppoa päästä sisälle. Toivottavasti Mask of Mujula kestää pelaamista yhtä hyvin kuin edeltäjänsäkin.