Uusimmat

Vuoden 2015 paras suomipeli: Cities: Skylines

21.01.2016 14:00 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2015 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Vuoden 2015 paras suomipeli oli lukijoiden mielestä Colossal Order -studion luoma kaupunginrakentelu Cities: Skylines.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Voittajan ja muiden hyvin pärjänneiden lisäksi olemme listanneet perusteltuja ja kategoriaan soveltuvia ehdokkaita, vaikka ne eivät yltäneetkään äänimäärällisesti.

Cities: Skylinesin äänestystulokset olivat.. Niin sanotusti yksimieliset. Cities sai näet 95 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

 

Pelikuvaukset ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta:

citiesskylinesafterdark_arv_0kansiCities: Skylines on täydellinen paketti Simcity-konkareille ja rakennussimulaatiota kaipaaville. Se on kaikkea, mitä viimeisimmän Simcityn piti olla. Sisältöä on paljon ja yhteisön ansiosta kokemus muuttuu jatkuvasti.

Moninpeliä ei ole lainkaan, mutta sen puuttuminen ei oikeastaan harmita. Kokemus on sen verran muikea, että Cities: Skylinesia ei voi olla suosittelematta. Hyvä Suomi!

Lue juttu: Cities: Skylines (Linux, Mac, PC)

Lue juttu: Cities: Skylines After Dark (PC)

Lue juttu: Mulkaisu – Cities: Skylines

 

Äänestäjien kommentteja:

 

Peli on hyvin suunniteltu eikä pelaamista malta lopettaa ihan heti, kun sen on aloittanut. Paras markkinoilla myynnissä oleva kaupunginrakennuspeli.”

Tonizzi

 

Ehdottomasti hienoimpia pelejä mitä vähään aikaan on tullut. Kaupunkisimulaattorit ovat olleet murroksessa Simcity 2013 -fiaskon jälkeen ja Cities XL -rahastuspelitkään eivät ole auttaneet kaupunkisimuja. Cities tuli ja pelasti kerralla koko genren ja vielä tyylillä. Omasta mielestäni tämän vuosikymmenen paras Suomi-peli.”

Mikael

 

Toimiva, hyvin toteutettu kaupunkisimu. Kehittäjät ovat toimineet reilusti tarjoten maksutonta ladattavaa sisältöä peruspelin ostaneille vaikka myös maksullista ladattavaa lisäsisältöä julkaistiin.

Erik

 

Kokonaisuutena kaikkein paras suomipeli tänä vuonna. Peli tuli omalle pelialustalle ja vaikka suorituskyky Linuxilla on melko surkea, muut suomipelit jäävät silti kauas taakse.

suomipelaaja

 

Eipä tämä paljoa perusteluja vaadi. Mukava nähdä, että Suomessa tuotetaan muutakin kuin mobiilituubaa.

Ville H.

 

Loppusuoralle ylsivät myös mm.: Wreckfest ja Pro Pilkki 2.

 

Lisää aiheesta

2014 paras suomipeli: Legend of Grimrock 2

2013 paras suomipeli: Resogun

2012 paras suomipeli: Legend of Grimrock

2011 paras suomipeli: Trine 2

 

Muistathan myös äänestää vuoden 2015 parasta peliä: Äänestä: Valitse vuoden 2015 parhaat pelit