Uusimmat

World of Warcraft The Burning Crusade -matkapäiväkirja – matkalla verihaltioiden mailla – osa 5

18.10.2006 09:00 Miikka Lehtonen

ÖrkkijahtiaPalaamme taas World of Warcraftin laajennusosan tunnelmiin. Tällä kertaa pistämme demoneita ja örkkejä pinoon, tutustumme yliluonnolliseen maantieteeseen ja löydämme Warcraft-maailman legendoja.

Matkapäiväkirjamme aiemmissa osissa olemme kierrelleet kummankin uuden rodun aloitusalueita ja tutustuneet pikaisesti Outlandsin ensimmäiseen alueeseen, Hellfire Peninsulaan. Jatkamme yhä Hellfire Peninsulassa, sillä alueella riittää nähtävää, tutkittavaa ja tehtävää päiväkausiksi.

Matkamme jatkuu Honor Holdin tukikohdasta, joka näyttää olevan demonien yliluonnollisen tykistökeskityksen kohteena. Taivaalta sataa jättimäisiä kiviä, jotka osuessaan tainnuttavat kaiken lähettyvillä olevan.

Honor Holdin alla löytyvässä kaivoksessa menee lujaa. Stephen Kingin kirjoista tutut kolkuttajat ovat murtautuneet läpi ja valloittaneet koko roskan. Onneksi paikalla pyörii runsaasti rahanahneita seikkailijoita.

Honor Holdin lähettyviltä löytyy myös paikallisen lentueen komentaja, jolla on hallussaan mystisiä, panssaroituja aarnikotkia. Alliancen lentoratsu?

Hellfire Peninsulan pohjoisosasta löytyy valtaisa suoalue, joka kuhisee demoneita ja myrkyllisiä limapalloja. Paikalta löytyy myös jättimäisen demonin luuranko, joka tuntuu olevan koko korruption alkulähde.

Kuka sanoo, ettei seikkaileminen kannata? Lisää laadukasta satunnaistauhkaa paikallisilta limapalloilta.

Hellfire Citadeliin johtava tie ei ole hilpeä paikka. Itse katu on pinnoitettu miljoonilla luurangoilla ja Kunnian Reittinä tunnettua tietä vartioivat kymmenet vihaiset örkit.

Azerothin armeijoiden jalansija on vähintään hatara. Sotaponnistuksille elintärkeä asevarasto on romahtanut puolittain maan alle ja kuhisee nyt sen puolustajien henkiä, jotka eivät suhtaudu entisiin aseveljiinsä suopeasti.

Aivan Honor Holdin lähettyviltä löytyy pino demonien ulottuvuusportteja, joiden kautta infernaalinen armeija vyöryttää kuolevaisten asemia. Onneksi demonit kuitenkin tottelevat maagista kuria.

Eräs lisäosan parhaista uudistuksista. Kaipaatko ryhmää tai lisävahvistuksia porukkaasi? Uusi ryhmänetsintäsysteemi mahdollistaa peliseuran hakemisen parilla hiirenklikkauksella. Tätä toivottiin pitkään ja hartaasti. Blizzard kuunteli.

Kukkuloiden örkkisiirtokunnasta löytyy outoa porukkaa. Shakkikuvioitu laatikko vartijana? Kyseessä lienee tosin bugi.

Palkintoja tehtävästä, jonka suoritti helposti jo 60. tasolla. Kama tulee kovenemaan tästä ja vauhdilla. Instansseista putoaa jo varusteita, joilla korvaa hienosti Molten Core – ja Blackwing Lair -esineitä.

Suuntaamme Honor Holdista etelään kohti uusia alueita. Matkalla tulee vastaan jättimäinen pelto, jossa maaginen myrsky raivoaa ja maasta pursuaa villejä Voidwalkereita. Täältäkö kaikki Warlockien lemmikit ovat peräisin?

Katajapensaiden takaa paljastuu vihreä metsä, jossa on kymmeniä Draenei-kulttuurin raunioita. Cenarion Holdin tukikohdat ovat joutuneet oudon vitsauksen valtaan (-5% kaikkiin ominaisuuksiin) ja muutenkin homma haisee. Mitä täällä on tapahtunut?

Alueelta löytyy myös lupaavan oloinen tunneli. Sivistystä?

Tervetuloa Shattrathiin! Draenei-kaupunki toimii turvapaikkana kaikille sodan jaloista paenneille pakolaisille.

Shattrathin kadut. Joka puolella parveilee kaiken kokoisia ja näköisiä pakolaisia. Örkit ja draeneit värjöttelevät suojassa rinnakkain. Kun hätä on suurin, kaverin ihonvärillä ei lopulta ole paljon väliä.

Kaupungin keskustassa sotajoukot harjoittelevat ja valmistautuvat hyökkäykseen demoniarmeijoita vastaan.

Kaupungin keskustornissa odottaa todellisia ihmeitä.

Ilmielävä Naaru! Taustatarinaan tutustumattomille kerettiläisille kerrottakoon, että Naarut ovat puhtaita energiaolentoja, jotka pelastivat Draeneit tuholta. Puhtaina valon olentoina Naarut esiintyvät myös muiden kuolevaisten rotujen uskonnoissa. Tämä nimenomainen veitikka suojelee Shattrathin kaupunkia sitä piirittäviltä demoneilta.

Arkkimaagi Khadgar! Kaikkien aikojen mahtavimpiin maageihin kuuluvan miehen oletettiin kuolleen Outlandsissa muiden legendaaristen liittouman sankarien kanssa. Jos Khadgar on yhä elossa, ehkä muitakin hänen seurueestaan on selvinnyt?

Jatkamme taas pian matkojamme Outlandsissa ja pyrimme tutustumaan kovin hiljaisena pyörineeseen areenataisteluun ja Hellfire Peninsulan instansseihin.

Lisää seikkailuja Burning Crusaden maailmoissa:

Matkalla verihaltioiden mailla – osa 1

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 2

Matkalla verihaltioiden mailla – osa 3

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 4

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 6

The Burning Crusade -matkapäiväkirja – osa 7

Lue myös:

Warcraftia myös sarjakuvana

World of Warcraft -korttipeli alkaa hahmottua

Nettiroolipeli World of Warcraft kääntyy elokuvaksi