Uusimmat

Dragon’s Dogma: Dark Arisen –ennakko (PS3, Xbox 360)

12.04.2013 15:46 Tero Lehtiniemi

Tekijä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Testattu: Xbox 360
Tulossa: PlayStation 3, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http:///www.dragonsdogma.com
Testaaja: Tero Lehtiniemi

Yksi viime vuoden ehdottomasti mielenkiintoisimmista roolipelitapauksista oli Capcomin Dragon’s Dogma. Japanilainen näkemys länsihenkisestä roolipelistä oli mukavaa pelattavaa, ja tarjosi vieläpä loistavat online-ominaisuudet. Ihan täysin vapaasti kaverien kanssa ei päässyt pelaamaan, vaan oman seikkailijaryhmän sai koottua kavereiden omista hahmoista. Omituiselta kuulostava idea toimi lopulta erinomaisesti, ja toi pelaamiseen hauskaa kilpailuelementtiä.

Dragon’s Dogma kärsi lähinnä pienestä pelimaailmasta, alueiden kierrättämisestä ja vaivalloisesta matkustamisesta. Itsenäisesti kaupattava Dragon’s Dogma: Dark Arisen -laajennus pyrkii monin tavoin vastaamaan esitettyyn kritiikkiin

Dragon’s Dogman ytimessä on uusi massiivinen luolasto Bitterback Isle. Laaja, mystinen ja toinen toistaan kammottavimmilla hirviöillä täytetty paikka tarjoaa suurempia haasteita ja arvokkaampia palkintoja kuin mikään pelin aiempi alue.

Uusia kaupunkeja Dark Arisen ei tarjoa, joten sosiaalinen kokemus jää laihanlaiseksi. Bitterback Islen tutkimisen tukikohtana toimivan pienen leirin lisäksi uusia asutuskeskuksia ei ole, ja itse luolastokin näyttäisi tarjoavan uusia ystävällisiä tuttavuuksia vain kourallisen.

Valmistaudu kuolemaan

Epäsosiaalinen ilmapiiri ei kuitenkaan haittaa, sillä Dark Arisen keskittyy ensisijaisesti uuden laajan luolastokokemuksen tarjoamiseen. Siinä missä moni Dragon’s Dogman luolasto oli varsin lineaarinen ja yksinkertainen, on Bitterback Isle laaja, vaihteleva ja pullollaan sekä piilotettuja aarteita että oikopolkuja. Tutkimisen fiiliksessä onkin pyritty ehkä lähemmäs Dark Soulsin tunnelmaa. Ja kuten tiedämme, tämä ei missään tapauksessa ole huono asia.

Uudet maisemat tarjoavat muun muassa pieniä luontoalueita, kidutuskammioita ja massiivisia halleja. Luonnollisesti vieläkin tärkeämmässä osassa ovat uuden luolaston asukit: uusista hirviötyypeistä on tullut vahvempia versioita, ja myös uusia tuttavuuksia on tarjolla. Jättimäinen kahlittu kyklooppi murskasi tason 50 ryhmäni melko vaivattomasti, samoin jättimäinen demonisusi. Vaikeustasoa ja sen luonnetta on muokattu haastavampaan suuntaan: vahvat hirviölaumat hyökkäävät yllättäen kimppuun ja suuret hirviöt ovat tietysti suurempia ja vaarallisempia.

Dark Arisenia ei julkaista erillisenä DLC-pakettina vaan itsenäisenä pelinä. Alkuperäisen Dragon’s Dogman omistajia hemmotellaan paitsi pelitallennusten siirrolla, myös 100 000:lla Rift-kivellä ja loputtomilla liikkumista helpottavalla Ferrystonella. Peliin ensimmäistä kertaa tutustuvat pääsevät nauttimaan jo entuudestaan laadukkaasta seikkailusta hiotummassa muodossa.

Lopullisen tuomion aika on lopullisen version myötä, mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Dark Arisen on turvallinen ja asiallinen laajennus. Se tarjoaa vanhaa tuttua ja hyvää parempana ja suurempana, vaihtelevampana ja laajempana, mutta ei muokkaa pääpeliä mitenkään olennaisesti.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Lisää aiheesta

Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360) 

Dragon’s Dogma tarjoaa kuitenkin kaiken turhautumisen ja kierrätyksen taustalla viihdyttävän, hyviä valintoja tarjoavan tarinan ja huomattavan kiehtovan moninpelikomponentin joka palkitsee ne pelaajat, jotka pystyvät elämään sen runsaslukuisten ongelmien kanssa. Sanomattakin liene selvää, että Dragon’s Dogman ikävänä ja epäkiitollisena kohtalona on kuitenkin pudota Kingdoms of Amalurin seuraksi jonnekin Skyrimin ja Dark Soulsin erinomaisuuden välimaastoon.

Lue myös

Crusader Kings II – Sword of Islam DLC (Mac, PC)

Driftmoon (PC)

Duke Nukem 3D: Megaton Edition (Mac, PC)

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)

The Walking Dead: Survival Instinct (PC, PS3, Xbox 360)

Trine 2: The Goblin Menace DLC (Mac, PC, PS3, Xbox 360)