Uusimmat

Halo-kehittäjän väitetään tekevän suuren muutoksen pelin kulisseissa

03.10.2022 17:20 Muropaketin toimitus

343 Industries on tuoreen huhun mukaan luopumassa omasta pelimoottoristaan, joka kehitettiin erityisesti Halo Infiniteen.

Halo-pelisarjan kulisseissa on kuohunut viime aikoina, kun 343 Industries on muun muassa menettänyt keskeisiä kehittäjiään ja joutunut hyllyttämään Halo Infiniteen suunniteltua sisältöä. Nyt Video Games Chronicle kertoo tuoreimmasta mullistuksesta, jota tuskin kukaan olisi arvannut.

Toimittaja Jeremy Penter on väittänyt useiden lähteiden vahvistaneen hänelle, että 343 Industries aikoo vaihtaa Halo-pelien pelimoottoria. Väitteiden mukaan Haloa kehitettäisiin jatkossa Unreal Engine 5:llä.

Muutos on yllättävä, sillä Halo Infinite pyörii erityisesti peliä varten rakennetulla Slipspace Engine -pelimoottorilla, joka on 343 Industriesin omaa käsialaa.  On siis hieman yllättävää, että pelistudio luopuisi siitä kokonaan, eikä vielä tiedetä mitä muutos tarkoittaa itse Halo Infiniten kannalta. Todennäköisimmältä vaikuttaa, että Unreal Engineen siirryttäisiin seuraavassa pelissä, mutta pelistudio on luvannut tukea Halo Infiniteä kokonaisen vuosikymmenen ajan.

Väitteitä ei ole vahvistettu virallisesti, eli niihin kannattaa suhtautua pienellä varauksella. Huhua tukee kuitenkin se, että viimeisimpänä Halo-studion on jättänyt taakseen ohjelmoinnin johtaja David Berger, joka tunnetaan juuri Slipspace Enginen kehittäjänä.

Halo Infiniteen on myös tulossa jotakin suurta lisäsisältöä, mutta siitä ei tiedetä vielä tarkemmin.

LUE MYÖS: Halo Infiniteen tulossa jotain suurta – 100-henkinen tiimi on kehittänyt salaista projektia yli kaksi vuotta

Muropaketin uusimmat