Uusimmat

Kauneinta luotibalettia – kahden miehen sotaa uudessa Army of Two -räiskinnässä

26.02.2013 21:30 Jukka O. Kauppinen

Army of Two -pelisarja on viehättänyt omalla erikoisella tavallaan. Pelit ovat hyvin suoraviivaista machoräiskintää, joissa on panostettu hämmentävän paljon co-op-moninpeliin. JOK kävi ottamassa pikaista maistiaista Army of Two: Devil’s Cartel -pelistä ja tykkäsi matkasta etelän lämmössä.

Meksikon auringon alla riittää lämmintä. Mutta vain joillakuilla on varaa viilentävään luksukseen, kuten vaikkapa ilmanvaihtoon ja viuhkoja heilutteleviin bikinityttöihin. Enkä nyt suinkaan tarkoita El Loboa, Santoa tai muita painisankareita. Vaan ennen kaikkea huumekartellien kärkimiehiä. Niitä pirulaisia ei kuitenkaan päästetä nyt kovinkaan helpolla, sillä Salem ja Rios ovat taas paikalla.

Meksikon huumepirut, La Guadaña, saavat vastaansa kahdesta aiemmastakin Army of Twosta tutun äijäkaksikon, joille vääryyksien oikominen raskaalla tulivoimalla on sekä toinen että ensimmäinen luonto. Palkkasoturimme päätyvät keskelle raivoavaa huumesotaa, jossa vastassa on huumeparonien armeijoiden lisäksi myös korruptoituneita viranomaisia ja kaikenlaisia muitakin huijaavia paskiaisia.

Olen tykännyt Army of Two -peleistä kahdesta syystä. Ensinnäkin ne ovat olleet kerrassaan oivallisia co-op-kaksinpelejä. Toisekseen niiden äijäily on ihanan upeaa machoamista. Tyyppien sanailu ja muskelimeno tykittivät upeasti, vaikka The 40th Dayssä äijäilyä olikin vähennetty ikävän paljon ensimmäiseen peliin verrattuna. Devil’s Cartelissa äijäilypuolesta ei ehtinyt saada vielä oikein kuvaa, vaikka pelin kehitysjohtaja Heather Alekson lupasikin, että sitäkin riittää. Hyvä macho-asenne kun kuuluu hänenkin mielestään Army of Twon ydinolemukseen.

Lue koko artikkeli: Army of Two: The Devil’s Cartel -ensikosketus – luvassa riemukasta luotibalettia

Lisää aiheesta

Army of Two (PS3, 360)

Army of Two on hartaasti odotettu ja useampaan kertaan lykätty räiskintäpeli, joka on alusta saakka suunniteltu kahden pelaajan co-op-pelattavaksi. Tällaisenaan se tarjoaakin vioistaan huolimatta erään alkuvuoden lystikkäimmistä pelikokemuksista.

Army of Two: The 40th Day (PS3, Xbox 360) 

The 40th Day jatkaa esikoispelin linjalla ja paiskaa pelaajansa valtaisan katastrofin keskelle. Luvassa on aimo annos herkullista cooppipelattavaa, jossa tiivistyy räiskintäpelien ydin: uho ja äijäily.