Uusimmat

Onnistunut ja viihdyttävä mutta lopullista näyttöä odotellaan vielä – arvostelussa Grid Autosport

23.07.2014 20:45 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila heräsi taas eräänä aamuna ja huomasi, että mökin eteen oli parkkeerattu melkoinen liuta komeita kulkupelejä. Ja avaimet jätetty sisään! Baaaanalleeeee!

Grid Autosportin yksinpeli on kaikessa yksinkertaisuudessaan karu kuvaus keikkakuskin arjesta. Peli on jaettu kausiin, kauden aikana ehtii puolestaan ajaa yhden sarjan. Ennen ajamaan pääsemistä valitaan talli kuskeja etsivistä tarjokkaista. Samassa yhteydessä listataan myös nippu tavoitteita, joiden saavuttamisesta palkitaan erikseen ylimääräisillä kokemuspisteillä.

Sarjat on jaettu viiteen eri tavoin teemoitettuun luokkaan. Touringin rata-autoilu tuo mieleen jopa TOCA Race Driverin. Open Wheel puolestaan tarjoaa autovalikoimaltaan harmillisen suppean näkemyksen formuloihin ja niiden sukuisiin ajokkeihin. Street vie monipuolisen autovalikoiman katuradoille.

Tuner-sarjaan on mahdutettu muun muassa aika-ajoja ja autopelien syöpää, driftailua. Endurance-sarja koostuu nimensä mukaan kestävyyskisoista, joissa on syytä vahtia vauhdin lisäksi muun muassa renkaiden kulumista.

Kokemuksen jakaminen viiteen täysin erilliseen luokkaan tekee kampanjasta hieman irrallisen tuntuisen. Kokemusta kerätään jokaiseen luokkaan erikseen, joten välillä tuntuu, kuin ajossa olisi viisi eri uraa yhden sijaan. Eri sarjojen välistä yhteispeliä nähdään lähinnä Grid Grand Slam -turnauksissa, joiden avaamiseksi on saavutettava tietty taso kaikissa viidessä sarjassa.

Lue koko arvostelu: Grid Autosport (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Colin McRae Rally 04 (pc, PS2, Xbox) 

Colin McRae Rally 2.0 (PC, PSX) 

Dirt 3 (PC, PS3, Xbox 360) 

Dirt Showdown (PC, PS3, Xbox 360) 

F1 2013 (PC, PS3, Xbox 360) 

F1 Race Stars (PC, PS3, Xbox 360) 

Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Mulkaisu: GRID 2 

Race Driver: GRID (PC, PS3, 360)