Uusimmat

PlayStation Plussan pelikirjastossa suuria puutteita – nämä klassikkopelit ja pelisarjat toivomme mukaan

03.07.2022 08:00 Tuukka Hämäläinen

PlayStation Plussan pelitarjonta jättää vielä toivomisen varaa. Listasimme viisi peliä ja pelisarjaa, jotka tahtoisimme palvelussa nähdä.

PlayStation Plus -palvelu uudistui viime viikolla, ja sen kalleimmalta Premium-tasolta löytyy myös laaja klassikkopelien kirjasto vapaasti pelattavaksi. Kuitenkin vain murto-osa PS1-, PS2- ja PS3-ajan peleistä päässyt mukaan valikoimaan, ja kaikilla pelaajilla olisi varmasti omat toiveensa siitä, mitä pelikirjastoon pitäisi lisätä.

Listasimme viisi peliä ja pelisarjaa, jotka ainakin Muropaketin toimitus ja varmasti monet muutkin tahtoisivat palvelussa nähdä. Mitään varsinaisia todisteita ei ole siitä, että näitä pelejä tultaisiin palveluun koskaan lisäämään, joten listaan kannattaa suhtautua pelkkänä toiveajatteluna.

LUE MYÖS: PlayStation Plus tarjoaa kaksi suurta pelikirjastoa – Nämä 10 laatupeliä kannattaa ottaa kokeiluun

LUE MYÖS: Testasimme uudistuneen PlayStation Plus -palvelun – ”Riippuu täysin pelaajasta, kannattaako tästä ryhtyä maksamaan”

1) Metal Gear Solid

Metal Gear Solid -pelit olivat yksi ensimmäisistä toiveista, jotka pelaajat heittivät ilmoille kun PS Plussan uudistuksesta uutisoitiin. Etenkin Metal Gear Solid 1-3 ovat ensimmäisten Pleikkareiden klassikoita ja myyntimenestyksiä, ja MGS 4 puolestaan ei ole koskaan ollut pelattavissa muulla kuin PS3:lla.

Toistaiseksi MGS-fanit jäivät kuitenkin nuolemaan näppejään, sillä yhtäkään sarjan peliä ei palvelusta löydy.

2) Silent Hill

Toinen Konamin pelisarja on varmasti yhtä toivottu kuin MGS, nimittäin Silent Hill -kauhupelit. Etenkin ensimmäiset kaksi sarjan osaa ovat vankassa klassikkomaineessa, eikä niitä ole toistaiseksi tuotu nykyiselle konsolisukupolvelle missään muodossa.

Myös Silent Hill -fanit saivat pettyä, sillä näitäkään klassikoita ei PS Plussalta löydy.

3) Bully (Canis Canem Edit)

Grand Theft Auto -pelit ovat tietysti toivottuja lisäyksiä, mutta koska Rockstar Games vasta äskettäin päivitti PS2-ajan GTA-pelit, ei alkuperäisiä enää ole jakelussa ja niitä tuskin lisätään myöskään PS Plussan kirjastoon. Rockstarin vähemmän tunnetuista peleistä sen sijaan Bully, eli eurooppalaisittain Canis Canem Edit ei ehkä olisi aivan mahdoton toive, etenkin kun kohua herättänyt koulukiusaajapeli vasta vuonna 2016 päivitettiin myös iOS:lle ja Androidille.

Bully ilmestyi alun perin PS2:lle, joten se muistetaan erityisesti pleikkaripelinä. Sitäkin suuremmalla syyllä tämä olisi toivottu lisäys monelle nostalgiannälkäiselle pelaajalle.

4) Dino Crisis

Resident Evil -pelejä löytyy PS Plussan valikoimasta kiitettävästi, mutta toinen PS1-ajan kauhupelisarja loistaa poissaolollaan. Capcomin Dino Crisis -sarja on yksi niistä kadonneita kulttiklassikoita, joiden jatkuvasti toivotaan palaavan, ja alkuperäisille dinosauruskauhuille löytyisi varmasti pelaajia PS Plussalta.

Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että Dino Crisis -pelejä lisättäisiin palveluun, etenkin kun sarja on viettänyt hiljaiseloa jo lähes 20 vuotta.

5) Kula World

Loppuun vielä todellinen kulttipeli, joka on monelle PS1-pelaajalle tuttu ainakin konsolin legendaariselta demo-levyltä. Kula World oli vuoden 1998 pulmapeli, jossa pelattiin rantapallolla, jonka kanssa läpäistiin tyhjyydessä leijuvia kolmiulotteisia ratoja.

Kula World ei ole aivan täysin 90-luvulle unohtunut, sillä peli julkaistiin uudelleen Androidille vuonna 2011. Ehkäpä ei siis ole aivan täysin mahdotonta, että peli tuotaisiin joskus myös PS Plussan pelikirjastoon. Kulttipeli Kurushin rinnalla se on ehdottomasti PS1:n omaperäisimpiä pulmapelejä.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat