UUSIMMAT

Muistatko tämän palkitun PS1-klassikon? Nyt se on viimein pelattavissa uusilla konsoleilla

27.06.2022 20:00 Muropaketin toimitus

Kurushi, eli Intelligent Qube on yksi PS1-ajan unohdetuista klassikoista, mutta nyt se on jälleen saatavilla nykyisille alustoille.

PlayStation Plus -palvelun uudistus on tuonut PS4:lle ja PS5:lle liudan vanhempien pleikkareiden klassikoita, ja joukossa on todellinen kulttipelien helmi. Vuonna 1997 alkuperäiselle PlayStationille ilmestynyt I.Q.: Intelligent Qube, eli eurooppalaisittain Kurushi, ei ole mikään kaikkein kuuluisin pleikkaripeli, mutta sitäkin omaperäisempi ja koukuttavampi.

Kurushissa yritetään selviytyä tyhjyydessä leijuvalla alustalla, jossa kuutionmuotiset palikat vyöryvät pelihahmon niskaan. Pelaaja voi tuhota kuutioita merkitsemällä ruutuja alustalla, osasta kuutioista saa myös lisäpisteitä, ja tarkoitus on tietysti saada mahdollisimman paljon pisteitä.

Kurushi on ollut kateissa vuosikausia, eikä sitä ole julkaistu uudelleen kuin ainoastaan vuoden 2018 PlayStation Classic -retrokonsolilla. Nyt Kurushi on kuitenkin saatavilla uusillekin alustoille. Peli sisältyy PS Plussan Premium-tason pelikirjastoon, ja sen voi myös ostaa PS Storesta erikseen hintaan 9,95 euroa.

Alta näet pelikuvaa kulttipelistä.

Muropaketin uusimmat