Uusimmat

Spy vs Spy ovat täällä taas – 8-bittinen klassikko julkaistiin iOS:lle

30.07.2012 18:45 Jukka O. Kauppinen

MAD-lehden legendaarinen vakoojakaksikko Spy vs. Spy ilahduttivat pelaajia suunnattomasti vuonna 1984 julkaistussa vekkulissa kasibittipelissä. Veikeässä pelissä oli nerokas kaksinpelimahdollisuus, mutta olivathan sarjan kaksi ensimmäistä peliä muutenkin lystejä. Ja nyt sitä namia on tarjolla taas.

Robots and Pencils on näet julkaissut sen klassisen pelin kahden vuosikymmenen takaa iOS-alustalle. Kivasti samassa paketissa on sekä modernisoitu että retroinen versio pelistä.

Lisää pelistä täällä: Wiikon wanha: Spy vs. Spy 

Se oli riemastuttava ja raivostuttava kilpajuoksu, jossa pelaajat asettelivat toisilleen ansoja, hekottelivat toisten langetessa niihin ja yrittivät epätoivoisesti päästä kaikki asiapaperit löydettyään paeta lähetystöstä, joskus joutuen viime metreillä vastustajan kampittamaksi. Ei. Se ei ollut järin reilu peli. Toisaalta, epäreiluus oli tasaista.

Osa pelin lystikkyydestä tulee ehdottomasti siitä, että kaikki tapahtuu samalla ruudulla. Yksinpelissä pelaaja ei näe tekoälyn puuhasteluja, mutta ennemmin tai myöhemmin hahmot tietysti törmäävät toisiinsa. Peli on näinkin hauskaa, sillä pelattavuus toimii ja veikeästi rakennettu tekoäly toimii ihmismäisen tyhmästi. Mutta kahdella pelaajallahan tämä on tietysti hauskinta. Kaksi pelaajaa, jaettu ruutu, ansojen rakentelua ja toivomista, että vastapeluri ei huomaisi tai ainakin unohtaisi minne ansat on laitettu.

Lisätietoja: App Store, Spy vs Spy

 
Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Spy vs. Spy 

MAD-lehden Spy vs. Spy -vakoojat koettavat seuraavaksi tappaa toisensa valkokankaalla

Lue myös

7 Wonders (lautapeli)

Täysperävaunu tekee pojasta rekkamiehen

Uusi Steel Battalion on kasuaaliräiskinnän ja mechisimulaattorin sekasikiö

Wiikon wanha: Steel Battalion

Muropaketin uusimmat