Uusimmat

Tuleva Project Scorpio -Xbox tukee FreeSynciä sekä uusinta HDMI-standardia

13.04.2017 09:09 Muropaketin toimitus

Seuraavan generaation Xbox tunnetaan työnimellä Project Scorpio. Tuleva konsoli tulee tukemaan myös FreeSynciä sekä uusinta HDMI 2.1 -standardia. 

FreeSync on AMD:n kehittämä tapa tehdä pelaamisesta miellyttävämpi kokemus. Yleensä tetokone- ja konsolipelejä pyritään pyörittämään vähintään 30 tai 60fps ruudunpäivitysnopeudella, sillä suurin osa monitoreista toimii 60hz virkistystaajuudella. Mikäli pelin ruudunpäivitysnopeus heittelee näistä lukemista, niin monitorin ruudulla näkyvä kuva voi näyttää epäsulavalta.

FreeSync korjaa ongelman siirtämällä näytön virkistystaajuuden hallinnan näytöltä näytönohjaimelle, joka mahdollistaa samalla ruudunpäivitysnopeuden mukaan vaihtuvan dynaamisen virkistystaajuuden. Dynaaminen virkistystaajuus saa liikkeen vaikuttamaan sulavammalta silloin, kun ruudunpäivitys ei ole identtinen näytön virkistystaajuuden kanssa. Tällöin peli voi pyöriä myös muilla kuin 30 ja 60fps ruudunpäivitysnopeuksilla.

FreeSync vaatii kuitenkin toimiakseen teknologiaa tukevan näytön. Eurogamerin mukaan Project Scorpio ei kuitenkaan sisällä FreeSync-näyttöjen yleisesti käyttämää DisplayPort-liitintä. Sen sijaan konsolista löytyy HDMI 2.1 -standardin mukainen liitäntä, joka mahdollistaa FreeSyncin käyttämisen DisplayPortin tavoin. Eurogamerin mukaan HDMI 2.1 -liitäntää käyttävät FreeSync-monitorit ovat kuitenkin vielä nykyään melko harvinaisia, eikä FreeSynciä tukevia TV:itä ole vielä markkinoilla.

Project Scorpio
Kaikki jutut aiheesta