Uusimmat

Wiikon wanhana ikiwanha MSX-suomipeli Space Satellite

28.08.2014 19:15 Jukka O. Kauppinen

Juho Kuorikoski on syventynyt Sinivalkoisen pelikirjansa myötä huolella suomalaisten videopelien historiaan. Yksi näistä menneiden aikojen aarteista on Space Satellite.

Pelin perimmäisenä tavoitteena on selvittää kadonneen satelliitin arvoitus, minkä avaruusoliot varastivat sekavissa olosuhteissa. Tiedossa on ainoastaan sen verran, että tekokuu on jonkin pelin neljän kiintotähden kiertoradalla. Pelaajalle nakitetaan satelliitin etsiminen ja palauttaminen.

Alussa oleva tutoriaali kertoo tähtijärjestelmien nimet sekä aluksen toiminnot, joihin kuuluvat lähtölaskennan aloitus, moottorien käynnistys, tutkimusmoduulin laukaisu ja pelastautuminen laskuvarjolla. Ohjeiden lukemiseen on aikaraja, sillä 20 000:n pisteen maksimipotti vähenee sitä mukaa, kun ohjeita tavaa.

Tähtijärjestelmien nimet kannattaa painaa mieleen, sillä niiden perään kysellään heti pelin alettua. Jos aurinkokunnan nimen syöttää väärin, tilille napsahtaa virhe. Avaruusalus räjähtää kuudesta virheestä.

Kun tähden nimi on nakutettu ruutuun virheettömästi, raketti saa lähtöluvan. Ohjeistuksessa annetut pelinappulat arvotaan jokaisella kerralla satunnaisesti, joten ne on syytä kirjoittaa ylös. Virheistä luonnollisesti sakotetaan samaan tapaan kuin suunnistuksessa. Moottorien käynnistys on myös ajoitettava oikein. Ellei starttinapin painallus osu prikulleen oikeaan saumaan, jälleen virhetili kasvaa.

Lue koko artikkeli: Wiikon wanha: Space Satellite (MSX, 1985)

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: Command & Conquer

Wiikon wanha: Normality 

Wiikon wanha: Police Quest: In Pursuit of the Death Angel

Wiikon wanha: Tom Clancy’s Rainbow Six