Uusimmat

Xbox One Scorpio lanaa PlayStation 4 Pron 4K-sodassa

20.09.2016 16:00 Juho Anttila

Konsolisodat ovat täällä taas. Kun sekä Microsoft että Sony ovat julkistaneet omista konsoleistaan omista lippulaivalaitteistaan uudet, tehokkaammat versiot, voidaan taas käydä keskustelua siitä, ken on maassa kaunehin. Kun puhutaan 4K-grafiikasta, näyttää siltä, että Xbox tulee viemään voiton.

Aivan kuin sekä edellisen että nykyisen konsolisukupolven aikaan, myös nyt puhutaan resoluutiosta. 4K-resoluutio on se kova juttu, johon molempien valmistajien tehokkaimmat laitteet pystyvät ainakin mainospuheiden mukaan. Nyt näyttää siltä, että Xbox Scorpion 4K-kyvykkyys on PlayStation 4 Pro:n vastaavaa parempi.

Sony-pomo Andrew House on todennut, että ainakin tämän hetken tiedon mukaan valtaosa PlayStation 4 Pro:n julkaisuvalikoimasta tuottaa 4K-grafiikkansa skaalattuna. Tämä siis tarkoittaa sitä, että grafiikka tuotetaan alhaisemmalla resoluutiolla ja skaalataan sitten ylöspäin 4K-resoluutioon, minkä johdosta kuvanlaatu ei välttämättä ole paras mahdollinen.

Microsoftin Shannon Loftis puolestaan on todennut, ettei Xbox Scorpion puolella turvauduta moisiin temppuihin. Loftisin mukaan kaikki Scorpion julkaisuikkunaan osuvat pelit tuottavat 4K-grafiikkansa natiivisti, ilman skaalausta. Aika näyttää, onko kyse vain suurista puheista vai tuleeko Microsoftin tehokonsoli viemään voiton grafiikkakilpailuissa myös oikeasti.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.xbox.com/fi-FI/project-scorpio

Project Scorpio
Kaikki jutut aiheesta