UUSIMMAT

Xbox One Scorpio lanaa PlayStation 4 Pron 4K-sodassa

20.09.2016 16:00 | Juho Anttila

Konsolisodat ovat täällä taas. Kun sekä Microsoft että Sony ovat julkistaneet omista konsoleistaan omista lippulaivalaitteistaan uudet, tehokkaammat versiot, voidaan taas käydä keskustelua siitä, ken on maassa kaunehin. Kun puhutaan 4K-grafiikasta, näyttää siltä, että Xbox tulee viemään voiton.

Aivan kuin sekä edellisen että nykyisen konsolisukupolven aikaan, myös nyt puhutaan resoluutiosta. 4K-resoluutio on se kova juttu, johon molempien valmistajien tehokkaimmat laitteet pystyvät ainakin mainospuheiden mukaan. Nyt näyttää siltä, että Xbox Scorpion 4K-kyvykkyys on PlayStation 4 Pro:n vastaavaa parempi.

Sony-pomo Andrew House on todennut, että ainakin tämän hetken tiedon mukaan valtaosa PlayStation 4 Pro:n julkaisuvalikoimasta tuottaa 4K-grafiikkansa skaalattuna. Tämä siis tarkoittaa sitä, että grafiikka tuotetaan alhaisemmalla resoluutiolla ja skaalataan sitten ylöspäin 4K-resoluutioon, minkä johdosta kuvanlaatu ei välttämättä ole paras mahdollinen.

Microsoftin Shannon Loftis puolestaan on todennut, ettei Xbox Scorpion puolella turvauduta moisiin temppuihin. Loftisin mukaan kaikki Scorpion julkaisuikkunaan osuvat pelit tuottavat 4K-grafiikkansa natiivisti, ilman skaalausta. Aika näyttää, onko kyse vain suurista puheista vai tuleeko Microsoftin tehokonsoli viemään voiton grafiikkakilpailuissa myös oikeasti.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.xbox.com/fi-FI/project-scorpio

Project Scorpio
Kaikki jutut aiheesta
Keskustelu

Edes 1080-lappu ei pyöritä 4K:ta 60fps:ää (ellei sitten karsita kaikkea minimiin). Tarvitaan käytännössä kaksi korttia.

Ja Lahtiselle, konsolivalmistajalle se rauta on eri hintaista, kun Matti Meikäläisen osista kasaama PC ja ovatpa nuo ottaneet koneen hinnasta jopa takkiinsa, jotta revitään oheislaitteista ja peleistä kate.

Mutta, joka tapauksessa, jollei Mikkisoftalla ole jotain uutta TODELLA mullistavaa takataskussa (tai siis, AMD:llä), niin äijä puhuu pa***a.

Näinhän se piti olla edellisen sukupolven aikana FullHD:n kanssa, mutta miten kävikään.

PS3:n pelit näyttivät 90%:sti paremmalta ja Xbox renderöi jossain oudossa aliresoluutiossa.

Toisinsanoen, jospa odotellaan niitä testejä.

Ainoa varmistettu asia lienee 4K-Blu Ray asema, tai sen puuttuminen, tähän mennessä…

Mjaas pitäiskö tässä lähtee ostaa sitten 5 thunannen jörön telkun että tuollasista voi nauttia

Kaveri puhuu potaskaa. 4k-resoluutiolla pelaamiseen sujuvalla ruudunpäivitysnopeudella vaaditaan aivan minimissään GTX 1070-tasoinen kortti, ja mielellään GTX 1080 jos ei haluta karsia kuvanlaadusta tai jatkuvasti dippailla alle 30 FPS:n.

GTX 1070 hinnat lähtevät siitä 500 € ylöspäin, joten näen vain kolme vaihtoehtoa: Joko tuleva boksi on erittäin kallis, se myydään järkyttävällä tappiolla, tai sitten herra Loftis puhuu paskaa. Veikkaan jälkimmäistä.

Miksi vertaat tietokoneisiin? (Juu, ”samaa” rautaa).

Mitä PS4 nyt maksaa 300€? Kato vaikka Driveclubia ja koita pyörittää jotain samannäköistä 300€ PC:llä… ei onnistu.

Eipä tässä kiire ole hankkia mitään. Julkaisupäivilläkin on vähän eroa ni voittajaa joutuu odottelemaan hetken.

Muropaketin uusimmat