Uusimmat

Batman: Arkham City on suurempi, kauniimpi ja parempi – lue arvostelu

27.10.2011 19:30 Jukka O. Kauppinen

Kun Rocksteady Studios täräytti supersankarifanien maailman uuteen uskoon, jäi läpipelaamisen jälkeen vain kaksi kysymystä: milloin tätä saa lisää ja kärsiikö Rocksteady kakkospelin krapulasta?

Nyt saa. Ei kärsi. On se hyvä.

Kuten Miikka Lehtonenennättää julistamaan Gotman Cityn katoilta:

Ja niinhän siinä myös kävi. Se nimeenkin livahtanut Arkham City on Gothamin kaupungista kolmasosan sisuksiinsa nielaissut vankilakaupunki, jonka ykkösosasta tuttu vankilanjohtaja rakennutti otettuaan kunnian Batmanin tekosista.

Vankilakaupungin seinien sisällä on niin tavallista rikollista, superrikollista kuin vaivihkaa koko kaupungin johtoon nousseen vankilanjohtajan poliittisia vihamiehiäkin. Ja kohta myös Bruce Wayne, joka pelin introssa siepataan kesken vankilan vastaisen mielenosoituksen TYGER-turvallisuusfirman pakettiautoon. Kohta Wayne on keskellä Gothamin vaarallisimpia rikollisia. Miksi ja miten? Se selviää, jahka mies saa Batmanin vermeet niskaansa ja ryhtyy potkimaan kaikkea vastaantulevaa perseelle niin että posketkin raikaavat.

Sarjakuvapelistä kun on kyse, Arkham Cityssä nähdään kaikki vähänkään tunnetummat Batman-maailman hahmot ainakin jonkinlaisessa roolissa. Jotkut liittyvät suoraan juoneen, toiset sivutehtäviin ja muut taas vilahtavat pienissä cameo-rooleissa, jotka saavat sarjisten ystävät hihkumaan innosta.

Fanservice on muutenkin pelin teema, sillä kehitystiimi selvästi rakastaa Batmania. Ensimmäinen achievement – jonka saa, kun onnistuu vaihtamaan Bruce Waynen vermeet bat-pukuun – on nimeltään ”I’m Batman” ja siitä se sitten lähtee. Pienet ja suuremmat yksityiskohdat kielivät siitä, että peliä on tehty rakkaudella, joten mikäs sitä on pelatessa.

Lue koko arvostelu: Batman Arkham City (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Batman: Arkham Asylum (PC, PS3, Xbox 360)

Nyt valitettavaan trendiin tulee yllättävä käännös, sillä pienen pelikehittäjän Batman: Arkham Asylum tajuaa vihdoin paitsi Lepakkomiehen, myös hyvän pelin perusteet. Tuloksena on vuoden parhaisiin peleihin kuuluva teos.

Batman: Arkham Asylum on yllättänyt vuoroin miltei kaikki sitä pelanneet, sillä sen lähtökohdat eivät ole helpot. Lisenssipeli, supersankaripeli, tuntemattoman kehittäjän peli, ilmestyy alkusyksystä… Perinteisesti näillä aineksilla ei ole tehty ihmeitä, mutta sitä kivempaahan se on, kun joku onnistuu.

Lue myös

Deus Ex: Human Revolution Missing Link DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Forza Motorsport 4 (Xbox 360)

NBA 2K12 (PS3, Xbox 360)

The Cursed Crusade (PC, PS3, Xbox 360)

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)