UUSIMMAT

BitFenix Pandora -kotelo (mATX)

28.10.2014 11:19 | | 10

BitFenix Pandora on monella tapaa mielenkiintoinen kotelouutuus, joka julkaistiin syyskuun lopulla. Kyseessä on tyylikkäällä tavalla yksinkertainen Micro-ATX-kokoinen kotelo, joka kätkee sisäänsä paljon tutkittavaa. Kotelon erikoisin ominaisuus on etulevyn taakse piilotettu LCD-näyttö. Vain 160 millimetriä leveään koteloon pystyy valmistajan mukaan asentamaan Micro-ATX- tai mini-ITX-emolevyn lisäksi kaksi 350 millimetriä pitkää näytönohjainta, kaksi 3,5″ ja kolme 2,5″ massamuistia, kolme 120 millimetrin tuuletinta, vesijäähdytyksen ja täysikokoisen virtalähteen.

Pandoran hinta on 105-130 euroa varustetasosta riippuen. Muropaketin Hintavertailun mukaan halvin malli Suomessa on ilman etupaneelin LCD-näyttöä ja ikkunattomalla sivulevyllä varustettu Core-malli, LCD-näytöllisen mallin hinta on 125 euroa ja ikkunallisella sivulevyllä ja LCD-näytöllä varustettu malli kustantaa 130 euroa. Valikoiman tuplaa kaksi saatavilla olevaa väriä: nyt esittelyssä oleva musta ja vaihtoehtoinen harjattu alumiini.

Esittelemme tässä artikkelissa kotelon ulkoa ja sisältä, kasaamme koteloon Micro-ATX-kokoonpanon ja suoritamme joukon lämpötila- ja melumittauksia. Testeissä vertailukohtana on Muropaketissa aiemmin tänä vuonna testattu ja suositeltu Fractal Designin Node 804 -kotelo.

Sisältö

  1. BitFenix Pandora -kotelo (mATX)
  2. Kotelon esittely ulkoa ja sisältä
  3. Melu- ja lämpötilamittaukset
  4. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Ensimmäinen kotelo Bitfenixiltä, jota voi kehua hienoksi.

Rasituslämpötilat Prime 95 (150 W) *(dBa)*

Paranisikohan jäähdytysteho siedettävälle tasolle vaihtamalla tuulettimet?

Kiitos mielenkiintoisesta arvostelusta!

Haluan tähän väliin mainita, että tuollainen vaakamallinen cooleri on juurikin huonoin vaihtoehto Pandoran kanssa, tornimallinen tai esim. AIO-vesijäähdytys soveltuu tähän koteloon huomattavasti paremmin. Coolerin asennuskorkeus on 134mm, joten sinne menee helposti suosittuja coolereita, kuten TR TrueSpirit 90 M, Arctic Freezer 7 Pro tai Freezer 13.

Kotelotuulettimien kanssa ajatus on ollut, että nykyään loppukäyttäjä ostaa usein mieleiset tuulettimet koteloonsa, joten hintaa ei olla pumpattu suotta lisäämällä tuulettimia, jotka menisivät tod.näk. vaihtoon.

Optiselle asemalle sattuu olemaan vielä käyttlö pitkän aikaa joten ei jatkoon.

Ihan hieno kotelo mutta kotelon tilavuudesta on noin puolet hukkatilaa. Eikö kaikki osat mahtuisi paljon pienempään tilaan?

Saatteko kuvaa missä tämä kotelo olisi vierekkäin Fractal Designin Node 804 -kotelon kanssa, niin hahmottaisi mittoja paremmin.

Taitavampi muron vaimo/tyttöystävä menee ukon ollessa tauolla vaihtamaan ruutuun "muista tiskata astiat.jpg:n". :D Toinen mieleen juolahtanut kikka olisi ottaa koko etupaneeli irti kotelosta, kuvata edestäpäin kameralla sisusta komponentteineen piuhoineen ja laittaa osa otetusta kuvasta ruudulle, jotta saataisiin syvyysvaikutelma.

Onhan tuo tosiaan hauskannäköinen kikare, mutta itse en kyllä tuon perusteella koteloa valitsisi, elle joku keksi siihen jotain aivan älyttömän käytännöllistä tarkoitusta, kellot ja kellonajat näkee edelleen parikymmentuumaiselta työpöydällä.

Tuosta näytönohjainongelmasta tuli mieleen,
/offtopic Onko kukaan nähnyt Asuksen GTX 970 Strix -mallia mahdutettuna Corsairin 250D mITX-purkkiin. Olen lukenut mielipiteitä suuntaan ja toiseen, mutta ei ole tullut kuvia vastaan, saatikka että kortin O-platen väliaikainen irroittaminen auttaisi. Kellään parempaa tietoa?

Itsellä ollut kyseinen kotelo i7 4790K, G1 Gaming Gtx 980 varustettuna, lankkuna Maximus VII Gen.

Näyttärin ja H100i push&pullin väliin jää noin 2mm tilaa.

On myös ärsyttävin kotelo mihin olen koskaan kilkkeet asentanut.

Lämmöt prossulla 60-74 ja näyttis 70-75 riippuen pelistä, ropeleina 5 kpl Noctuan NF-F12

Muropaketin uusimmat