UUSIMMAT

Gigabyte Radeon HD 5870 Super Overclock

30.04.2010 16:57 |

Gigabyten suorituskykyisin näytönohjainmallisto on nimeltään Super Overclock, joka on yrityksen vastine MSI:n Lightning- ja Asuksen ROG Matrix -näytönohjaimille. Super Overclock -mallistossa yhdistyvät Gigabyten mukaan huippusuorituskyky, mielettömät kellotaajuudet ja parhaat komponentit. Gigabyte lanseerasi viime vuonna Super Overclock -mallit NVIDIAn GeForce GTX 260- ja 275-näytönohjaimista, mutta nyt Muropaketin testattavana on yrityksen insinöörien näkemys AMD:n ATI Radeon -näytönohjaimen Super Overclock -mallista, jonka Cypress-grafiikkapiiri toimii tehtaalla valmiiksi ylikellotettuna 950 MHz:n ja GDDR5-muistit 1250 MHz:n kellotaajuudella.

Gigabyten markkinointimateriaalin mukaan Radeon HD 5870 Super Overclockin avainominaisuudet ovat piirilevysuunnittelussa käytettävät yrityksen Ultra Durable VGA -konseptin mukaiset korkealaatuiset komponentit, grafiikkapiirien GPU Gauntlet Sorting -valintaprosessi, kahdella tuulettimella varustettu jäähdytysratkaisu, OC Guru -ylikellotusohjelma, jännitteiden mittauspisteet piirilevyllä sekä Cypress-grafiikkapiirin ja GDDR5-muistien tehtaalla ylikellotetut kellotaajuudet.

Ultra Durable VGA -konseptiin kuuluvat Proadlizer-kondensaattorit (Prompt Broadband Stabilizer), kaksi unssia kuparia piirilevyssä neliöjalkaa kohti, Samsungin tai Hynixin muistipiirit, japanilaiset solid-malliset kondensaattorit, ferriittikelat sekä alhaisen RDS:n MOSFET-transistorit (alhainen transistorin nielun ja lähteen välinen resistanssi). Gigabyte hehkuttaa Radeon HD 5870 Super Overclockin olevan 17 % AMD:n ATI Radeon HD 5870 -referenssimallia ja 2 % NVIDIAn GeForce GTX 480 -näytönohjainta suorituskykyisempi.

Gigabyten Super Overclock -näytönohjaimien grafiikkapiirit valitaan käsin GPU Gauntlet Sorting -prosessissa. Ensin grafiikkapiiri ja muistit arvioidaan tietokantaan pohjautuvalla järjestelmällä ja tarkistetaan täyttävätkö ne tietyt ennalta määritetyt standardit. Seuraavaksi jatkoon selvinneet grafiikkapiirit käyvät läpi 30 minuutin soveltuvuustestit, joissa tarkistetaan ja valitaan korkeimmille kellotaajuuksille kykenevät grafiikkapiirit. Kolmannessa vaiheessa grafiikkapiirejä rasitetaan 3DMark Vantage- ja FurMark-testeillä ja jatkoon pääsyyn vaaditaan toiminta alhaisemmalla lämpötilalla ja tuulettimen kierrosnopeudella kuin tavallisella grafiikkapiirillä. Viimeisessä vaiheessa testataan grafiikkapiirien hyötysuhde ja alhaiseen tehonkulutukseen kykenevät yksilöt valitaan lopulta käytettäväksi Super Overclock -näytönohjaimissa.

Gigabyte hehkuttaa kahdella 80 mm:n tuulettimella ja neljällä lämpöputkella varustetun jäähdytysratkaisunsa kykenevän jopa 25 % alhaisempaan lämpötilaan kuin AMD:n vakiocooleri. Tuulettimet on asennettu hieman viistoon pois päin toisistaan, jonka kerrotaan ehkäisevän turbulenssia.

Sisältö

  1. Gigabyte Radeon HD 5870 Super Overclock
  2. Näytönohjaimen esittely
  3. Testikokoonpano, suorituskyky-, tehonkulutus & lämpötilamittaukset
  4. Ylikellotustestit, LN2-tuloksia & loppuyhteenveto