Uusimmat

Käyttökokemukset ja yhteenveto

31.01.2014 15:47 Muropaketin toimitus

Miten kahdet täysin erilaiset ja erihintaiset kuulokkeet erosivat toisistaan pelikäytössä?

 

Astro Gaming A50

Parasta Astron A50-headsetissä oli kuulokkeiden äänenlaatu, joka oli kaikilta osin ällistyttävän hyvä. Battlefield 4:n äänimaailma veti mukaansa aivan eri tavalla ja jotenkin sitä huomasi keskittyvänsä pelin tiimellykseen enemmän nämä luurit päässä. En väitä, että näillä kuulisi vihollisten liikkeet paremmin kuin muilla headseteillä, mutta räjähdykset ja pyssyjen pauke sai välillä lähes lähes tukan nousemaan pystyyn. Musiikin kuuntelu oli myös erittäin mielekästä ja volyymit tuli helposti jätettyä ehkä hieman liiankin kovalle vain siitä syystä, että musiikki yksinkertaisesti kuulosti niin pirun hyvälle.

Isokokoiset Astrot tuntuivat alkuun päässä jopa liian painavilta, mutta kuulokkeiden päähänistuvuus ja äänimaailma saivat painon unohtumaan hyvin nopeasti. Kuulokkeiden pehmustintyynyt ovat hengittävää materiaalia ja allekirjoittaneelle juuri sopivan kokoiset. Päälaen pehmustin olisi näin painavissa kuulokkeissa saanut olla leveämpi ja tukevampi. Testien aikana Astrot olivat päässä yhtäjaksoisesti useamman tunnin ajan aiheuttamatta hikoamista tai suurempaa ahdistusta.

Kuulokkeiden akkukesto oli testien aikana keskimäärin 8 tuntia. Astrot toimivat sisäisellä lithium-ion-akulla, joten akun tullessa tiensä päähän, vaihtoehdoiksi jää kuulokkeiden käyttäminen johdon päässä tai niiden lähettäminen Astrolle huoltoon.

Akun loppuessa kuulokkeet on liitettävä USB-johdolla tukiasemaan, johon pakkauksessa mukana tuleva 1 metrin mittainen johto on auttamatta liian lyhyt.

Astrojen mikrofonin tuottamassa äänenlaadussa ei peruskäytössä pitäisi olla moittimista.

A50-headsetin 300 euron hinta on korkea, mutta jos haluaa panostaa erittäin laadukkaiseen headsettiin ja kriteereinä ovat langattomuus tai tuki PC:n lisäksi Xbox- ja Playstation-pelikonsoleille, Astrojen ei pitäisi tuottaa pettymystä.

 

Thermaltake Level 10 M Black Diamond

Thermaltaken Level 10 M Black Diamond -headsetin äänenlaatu oli kutakuinkin keskitasoa, eikä edes verrattavissa Astrojen tuottamaan muhkeaan äänimaailmaan. Allekirjoittanut ei huomannut juurikaan eroa vanhoihin Logitechin Fatal1tyihin verrattuna. Bassontoisto oli melko olematon (saattaa olla myös Astrojen aiheuttama harha) ja diskantit verrattain kirkkaat. Omaan makuuni kuulokkeiden ääniala oli turhan diskanttipainotteinen.

Level 10 M:n pehmustintyynyt olivat hieman hiostavat ja ovaalin muotoiset kupit korviin liian kapeat. Kuulokkeiden runko on alumiinia, joten ne ovat hieman keskimääräisiä muovirakenteisa headsettejä raskaammat (kuitenkin kevyemmät kuin Astrot), mutta todennäköisesti myös kestävämmät.

Mikrofoni osoittautui kaikessa tyylikkyydessään jokseenkin epäkäytännölliseksi. Mikforonin asentoa ei voinut juurikaan säädellä, joten ala-asennossa se jää osittain näkökentän eteen. Äänenlaatu oli myös ”peltinen” ja epäselvä ja tästä tuli palautetta myös pelikavereilta.

Thermaltake Level 10 M Black Diamond -heasetti todistaa, etteivät design ja käytännölisyys todellakaan kulje aina käsi kädessä. Kuulokemikrofoneiksi ne ovat kuitenkin ihan sopu hintaiset ja kuten todettu, myyntivalttina toiminee ulkonäkö ja 3 metriä pitkä johto.

 

Sisältö

  1. Kokeiltua: Astro Gaming A50- & Thermaltake Level 10 M -headsetit
  2. Astro Gaming A50
  3. Thermaltake Level 10 M Diamond Black
  4. Käyttökokemukset ja yhteenveto