Kokeilussa Microsoft Surface Book Performance Base -hybridikannettava

13.05.2017 16:00 | Antti Voutilainen

Mukavasti mukana kulkevat, mutta silti lähes mihin tahansa käyttöön soveltuvat kannettavat ovat haluttuja laitteita. Muropaketti päätti selvittää, miten Microsoftin Surface Book selviää arkisista haasteista. Numeroiden ja ominaisuuksien valossa Microsoft vie pidemmän korren vaikkapa Applelta, mutta käyttäjien käännyttäminen tuskin onnistuu pelkästään paremmalla raudalla.

Surface Bookista otettiin kokeiluun noin 2800 euroa maksava Performance Base -versio. Kyseessä on malliston kolmanneksi varustelluin laite. Seuraavissa malleissa on kasvatettu keskusmuistin määrää ja tallennustilaa.

Microsoftin Surface-sarja on päässyt jo neljänteen sukupolveen. Samassa yhteydessä Microsoft on julkaissut Surface Book -hybridikannettavat. Selkein ero Surface-tabletteihin on kiinteä näppäimistö, joka on nyt olennainen osa kokonaisuutta. Näin Surface Book on astetta enemmän kannettava tietokone kuin tabletti.

Prosessoriksi on valikoitunut Intelin Core i7-6600U, joka toimii 2,6 gigahertsin kellotaajuudella. Turbo-kellotaajuus nousee 3,4 gigahertsiin. Kyseessä on Intelin Skylake-arkkitehtuuriin perustuva mobiiliprosessori, jonka TDP-arvoksi ilmoitetaan 15 wattia. Prosessori sijoittuu kuudennen sukupolven Core i7 -mobiiliprosessorien alempaan kastiin.

Keskusmuistia on kahdeksan gigatavua DDR3-muistia. Graafista suorituskykyä tarjoaa GeForce GTX 965M -näytönohjain, jossa on kaksi gigatavua GDDR5-muistia. Käyttöjärjestelmänä toimii 64-bittinen Windows 10 Pro.

Muropaketin Surface Book -kokeilussa käymme läpi hybridikoneen rakenteen, ominaisuudet ja käytön sekä tutkimme, soveltuuko laite myös pelikäyttöön.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Rakenne
  3. Käyttö
  4. Suorituskyky
  5. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat