Uusimmat

Kuvagalleria: IFA 2016 -viihde-elektroniikkamessut alkoivat Berliinissä

02.09.2016 17:58 Tatu Junni

IFA

Berliinin IFA-messujen ovet aukesivat tänään kello 10.00 kahden ammattilaispäivän jälkeen suurelle yleisölle.

IFA:n odotetaan vetävän tänä vuonna lähes 250 000 kävijää, mutta silti tapahtuma ei tuntunut ruuhkaisalta ainakaan vielä perjantain aikana. Messualue ulottuu niin laajalle ja kaiken lisäksi useaan rakennukseen ja kerrokseen, että väkimassa levittäytyy sille kuin itsestään. Tietenkin tietyt alueet olivat suositumpia kuin toiset: virtuaalitodellisuus, uutuuskännykät ja robotiikka vetivät ihmettelijöitä sankoin joukoin. Silitysrautoja ja mobiilikoteloita esittelevillä kojuilla oli sitten taas huomattavasti hiljaisempaa.

Kuten Muropaketti ennakkoon kertoi, IFA:ssa on tänä vuonna lähes 1800 näytteilleasettajaa. Sen ja messualueen laajuuden takia IFA:sta on yhden päivän aikana vaikea saada kattavaa kuvaa. Päällimmäinen tunne messuista olikin viiden tunnin vierailun jälkeen ähky. Jos alueelle lähtiessä ei ole päättänyt jo valmiiksi mitä haluaa nähdä, voi päätyä hortoilemaan kojulta ja kerroksesta toiseen näkemättä oikein mitään.

IFA:n nousevia trendejä ovat tänä vuonna selkeästi virtuaalitodellisuus mobiilisovelluksineen ja internet of things. Tuntuu että melkein jokaisesta mahdollisesta kodin vempaimesta ollaan kehittämässä etähallittavaa ja siinä sivussa omistajalleen uutta juttukumppania. VR-silmikkojen lisäksi myös erilaisia koptereita tuntui pörräävän tasaisesti eri puolella. 3D-tulostus oli myös tietenkin esillä, mutta jos XYZprintingin suureellista keidasta ei lasketa, nähtiin sitä alueella vähemmän kuin ennalta ehkä saattoi odottaa.

Vaikka IFA on pinta-alaltaan tolkuttoman suuri ja isolla rahalla toteutettu tapahtuma, eivät messut tarjonneet vielä avajaispäivänään mitään, mikä olisi varsinaisesti tipauttanut leuan lattiaan. Moni näytteilleasettaja oli tyytynyt perinteisiin kojuihin ja luottanut siihen, että yleisö tulee kyllä juttusille. Silti ja tällaisenaankin IFA on teknologiasta kiinnostuneille ehdottomasti tutustumisen arvoinen syyslomakohde. Kalenterista kannattaa varata kuitenkin kylliksi tilaa; yksi päivä ei riitä IFA:ssa selkeästi vielä mihinkään.

Klikkaa kuvagalleria suuremmaksi.

Lisää IFA 2016 -kuvia:

Kuvagalleria: Berliinin IFA-messuilla oli tunnelma paikoin kuin Linnanmäellä

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat