Uusimmat

Mini-ITX-tornikotelot vertailussa

29.03.2016 02:46 Juha Kokkonen

kaikki_miniitxtornit_2

Pienempiin micro-ATX- ja mini-ITX-emolevyihin perustuvat tietokonekokoonpanot ovat olleet tämän vuosikymmenen trendi-ilmiö harrastajien keskuudessa ja kotelovalmistajilta onkin nähty viime vuosina laajalla kattauksella erilaisia tavallista ATX-miditornia kompaktimpia kotelovaihtoehtoja. Muutaman viime vuoden ajan kotelomarkkinoiden muotivillitys ovat olleet ns. ”kuutiokotelot”, joita tuli aluksi saataville mini-ITX-kokoonpanoille ja jotka ovat yleistyneet myöhemmin myös suuremmissa kokoluokissa. Muropaketti mini-ITX-kuutiokoteloita on testattu jo pariinkin eri otteeseen. Viimeisin trendi mini-ITX-kokoluokassa vaikuttaisi kuitenkin olevan tornimalliset mini-ITX-kotelot, jotka ovat suunnattu suorituskykyisille tehokokoonpanoille ja jotka näyttävät ulkoisesti kuin kutistetuilta versioilta tavallisista miditornikoteloista.

kaikki_miniitxtornit_1

Valitsimme vertailutestiin mukaan mini-ITX-tornikotelot kolmelta eri valmistajalta. Kolmikon vanhin osanottaja on Phanteksin Enthoo Evolv ITX, joka esiteltiin melko tarkkaan vuosi sitten. Kaksi muuta osallistujaa ovat hyvin tuoreita tapauksia, sillä Fractal Design esitteli oman Define Nano S -mallinsa kuluvan vuoden tammikuun puolivälissä ja NZXT Manta esiteltiin puolestaan saman kuun lopulla. Testijoukon hintahaitari on yllättävänkin suuri 70 eurosta noin 160 euroon.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä asetamme ne vastatusten lämpötila- ja melumittausten saralla.

 

Sisältö

  1. Esittely
  2. Fractal Design Define Nano S
  3. NZXT Manta
  4. Phanteks Enthoo Evolv ITX
  5. Testikokoonpano, melumittaukset ja lämpötilatestit
  6. Loppuyhteenveto