Uusimmat

Paritestissä Fractal Design Node 202 ja Silverstone Fortress FTZ01

28.07.2015 18:27 Muropaketin toimitus

Mini-ITX-kokoisten kokoonpanojen suosio on ollut tasaisessa kasvussa ja niille tarkoitettujen koteloiden valikoima on jo hyvin laaja. Pienimmillään mini-ITX-koneen saa rakennettua hyvinkin pienikokoiseen rasiaan, kun taas suurimmillaan mini-ITX-kotelo saattaa olla lähes tavallisen miditornikotelon kokoinen. Olemme viime vuosina testanneet mini-ITX-koteloita Muropaketissa jo useampaan otteeseen, mutta testatut mallit eivät ole kertaakaan olleet slim-tyyppisiä. Poikkeuksena tähän on tosin puolisentoista vuotta sitten testattu Asrockin M8-runko, joka sisälsi kotelon ohella myös virtalähteen, emolevyn ja optisen aseman.

Tällä kertaa valitsimme kotelovertailun teemaksi slim-tyyppiset mini-ITX-kotelot, joiden sisään mahtuu täysikokoinen näytönohjain. Kokonsa ja pelikelpoisen kokoonpanon asennusmahdollisuuden vuoksi kyseisen kategorian koteloita on helppo verrata myös uusimman sukupolven pelikonsoleihin. Tarkoituksenamme oli alun perin ottaa testiin kotelot Fractal Designilta, Silverstonelta ja Lian Liltä, mutta viimeksi mainittu jäi lopulta pois joukosta saatavuusongelmien vuoksi. Lopulta vertailupariksi valikoitui siis Fractal Design Node 202 ja Silverstone Fortress FTZ01, jotka sijoittuvat hinnaltaan 90 – 140 euron hintahaitariin.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä asetamme ne vastatusten lämpötila- ja melumittausten saralla.

 

Sisältö

  1. Paritestissä Fractal Design Node 202 ja Silverstone Fortress FTZ01
  2. Fractal Design Node 202
  3. Silverstone Fortress FTZ01
  4. Numeroiden mukaan, testikokoonpano, lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto