Testi: Gigabyte RTX 2080 Super Gaming OC -näytönohjain – Mainio perusversio Super-luokkaan

27.08.2019 20:00 | Aleksi Pakkala

Nvidian GeForce RTX -näytönohjainmallisto on vielä varsin tuore tapaus, mutta valmistaja on halunnut varmistaa kilpailukyvyn uusilla Super-päivitysversiolla. Muropaketti otti testattavaksi GeForce RTX 2080 -mallien edullisempaa päätä edustavan Gigabyten GeForce RTX 2080 Super Gaming OC -näytönohjaimen.

Muutaman viime vuoden aikana AMD on noussut jälleen varteenotettavaksi vaihtoehdoksi prosessoria hankittaessa. Uudet Ryzen-tuoteperheen prosessorit ovat luoneet Intelille painetta. Tämä on tarkoittanut kuluttajille tehokkaampia, ja suhteessa aiempaa edullisempia prosessoreita myös sinisen lipun alta.

AMD:n voittokulku prosessoreissa näyttää jatkuvan uuden Ryzen 3000-sarjan kanssa, mutta näytönohjainosasto on laahannut pitkään Nvidian perässä. Kun AMD:n uuteen Navi-arkkitehtuuriin perustuvan Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjainten julkaisu lähestyi, täytyi Nvidian ravistaa hihastaan houkutteleva tuote, joka veisi sen vähänkin huomion pois Radeon RX 5700 -julkaisusta.

Näin sai alkunsa Nvidian GeForce RTX Super -mallisto.

GeForce RTX 2060, GeForce RTX 2070 ja GeForce RTX 2080 -näytönohjainmalleista saadaan Super-versiot, jotka tarjoavat mukavan suorituskykyboostin alkuperäisiin RTX-malleihin verrattuna. Ainakaan toistaiseksi GeForce RTX 2080 Ti -huippumallista ei Super-versiota ole näkynyt.

Muropaketin testilabrassa syyskausi starttasi uuden Super-malliston tehokkaimpaan yksilöön tutustumalla. Testiin saapunut Gigabyte RTX 2080 Gaming OC kustantaa noin 850 euroa, ja lukeutuu näin selkeästi GeForce RTX 2080 Super -näytönohjainten huokeampaan kastiin.

Tässä testissä tutustutaan Gigabyte RTX 2080 Super Gaming OC -näytönohjaimeen ja sen ominaisuuksiin tarkemmin. Samalla testaamme tuotteen suorituskykyä verrattuna alkuperäisen GeForce RTX 2080 -näytönohjaimeen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto