Uusimmat

Testi MSI MAG B660M Mortar Wifi DDR4 -emolevy – Järkivaihtoehto monipuolisin ominaisuuksin

16.01.2022 11:00 Aleksi Pakkala

Intelin uusimman sukupolven core-prosessorit vaativat kaverikseen myös uuden emolevyn. Intel julkaisi näitä tukevat edullisemmat piirisarjat tammikuun alussa. Otimme MSI:ltä tutustuttavaksi ja testattavaksi upouuden mallin. Tämä MAG- sarjan malli tukee DDR4-muisteja, joten mahdollisuudet kohtuuhintaisempaankin kokoonpanoon alkavat olla olemassa. 

Intel esitellyt uudet H670-, B660- ja H610-piirisarjat tammikuun alussa LGA 1700 -kantaisille emolevyille. Muropaketin arvosteluun saapui MSI MAG B660M Mortar Wifi DDR4-emolevy.

Uudet piirisarjat poikkeavat Z690-piirisarjasta kohtalaisen vähän ja suurimpana erona piirisarjojen välillä on tuki prosessorien ylikellotukselle, mikä löytyy ainoastaan Z690-piirisarjan emolevyistä.

MSI MAG B660M Mortar Wifi DDR4 -emolevy on hinnoiteltu noin 220 euron tuntumaan. Ero MSI:n Z690-mallistoon ei ole suuri, esimerkiksi MSI PRO Z690-A Wifi DDR4 maksaa kirjoitushetkellä 250 euroa. Hieman paremmin varusteltu MSI MAG Z690 Tomahawk Wifi DDR4, joka paremmin vastaa tämän testin emolevyä, on kirjoitushetkellä tarjouksessa 290 euron hintaan.

Intel B660 -piirisarjalla varustettuja emolevyjä on saatavilla myös huomattavasti halvemmalla, esimerkiksi Asus Prime B660M-K D4 kustantaa vain noin 140 euroa. Kirjoitushetkellä suomalaisista verkkokaupoista on käytännössä saatavilla Asuksen ja MSI:n valmistamia B660-piirisarjan emolevyjä.

Tämänkertaisessa Muropaketin testissä tutustutaan paremmin MSI MAG B660M Mortar Wifi DDR4 -emolevyyn ja sen tarjoamiin ominaisuuksiin, ja vertaillaan suorituskykyä DDR5-muisteilla varustetun Z690 emolevyn kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat