Testi Razer Orochi V2 (White Edition) -pelihiiri – Pelaajan matkakaveri

22.06.2021 10:00 Antti Voutilainen

Pelihiiret mielletään varsin vahvasti pöytäkoneiden kavereiksi. Liikkuvaan käyttöön niitä profiloidaan harvemmin, vaikka kuljetettavuudessa langallinen tai langaton hiiri on sieltä helpoimmasta päästä. Razer Orochi V2 -pelihiiri on suunniteltu kulkemaan matkassa mukana. Kokeilimme, aiheuttaako tämä kompromisseja pelikäytössä.

Razer on päättänyt tarjota apua liikkuvan pelaajan ongelmiin uudella Orochi V2 -pelihiirellä. Se on pienikokoinen, mutta samalla myös huippukevyt hiiri. Liikkuvan käyttäjän pelastuksen siitä tekee muun muassa se, ettei siitä löydy sisäistä akkua vaan virta saadaan joko AA- tai AAA-paristosta. Vastaanotinkin sujahtaa näppärästi päällyskuoren alle.

Orochi V2 asettuu langattomien pelihiirien edullisempaan kastiin vajaan 90 euron hinnallaan. Samasta hintaluokasta löytyy ainoastaan kolme kilpailijaa, kun rajausehtona on langattomuus. Kilpailijoista löytyy Glorious PC Gaming Racen Model O Wireless, Asuksen ROG Gladius III Wireless ja Corsairin Gaming Dark Core RGB. Ottaessa mukaan langalliset, kilpailemaan tulevat SteelSeriesin Rival 710 ja Creativen BlasterX Siege M04.

Razer Orochi V2 -pelihiiri on valmistajan omien sanojen mukaan erityisen ihanteellinen pelaajille, jotka pelaavat kannettavalla tietokoneella. Hiiri onkin kooltaan tavallisia hiiriä aavistuksen pienempi ja samalla myös kevyt. Ulkomitoiksi ilmoitetaan 108 x 60 x 38 millimetriä. Paino on ilman paristoa 60 grammaa, joka asettuu samaan kastiin ultrakevyiden hiirien kanssa. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen.

Muotoilultaan hiiri on symmetrinen. Vasemmalle kyljelle sijoitetut kylkinäppäimet tekevät siitä soveltuvan oikeakätisille. Kylki- ja päänäppäinten lisäksi hiiren selkäpuolelle on sijoitettu näppäin, jonka oletustoimintona on sensorin tarkkuuden vaihto. Hallinnointi tapahtuu Razer Synapse-ohjelman kautta.

Hiiressä käytetään Razerin optista 5G-sensoria, joka kykenee parhaimmillaan 18 000 DPI:n tarkkuuteen. Päänäppäimissä käytetään Razerin mekaanisia kytkimiä, joiden käyttöiäksi lupaillaan 60 miljoonaa klikkausta. Langattomaan tiedonsiirtoon tarjolla on Razer HyperSpeed -tekniikka, mutta myös Bluetooth. Vasteajan suhteen Razer ei paljasta yksityiskohtia, mutta oletuksena voitaneen pitää, että langattomalla 2,4 gigahertsin tekniikalla vasteaika on parhaimmillaan yhden millisekunnin luokkaa. Bluetoothin funktiona on enemmänkin akkukeston maksimointi.

Orochi V2 -pelihiiren yksi erikoisuus piilee siinä, että virtalähteenään se käyttää joko AA- tai AAA-paristoa. Yhdellä AA-litiumpatterilla virtaa pitäisi riittää 425 tunniksi 2,4 Ghz:n tekniikalla. Bluetoothilla vastaavan pariston käyttöajaksi lupaillaan 950 tuntia. Hiiren tuotesivulta löytyy laskuri, jossa pystyy laskemaan arvion siitä, kuinka moneksi päiväksi yhdestä paristosta riittää virtaa eri käyttötilanteissa. Tämä pitäisi antaa hieman osviittaa siitä, kuinka pitkään yhdellä paristolla pystyy sinnittelemään.

Testissä tutustutaan Orochi V2 -pelihiiren ominaisuuksiin, ergonomiaan, suorituskykyyn ja akkukestoon.

Sisältö

  1. Johdanto ja esittely
  2. Käyttökokemukset
  3. Yhteenveto