Uusimmat

Pelisuorituskyky

17.07.2017 19:00 Joonas Koivisto

Pelisuorituskyky

Asus ROG Strix GL502VM -pelikannettavaa testattiin synteettisissä 3D-testeissä ja pelikäytössä.

Synteettisinä 3D-benchmarkkeina käytettiin 3DMarkin Firestrikeä ja kevyempää Sky Diveriä, joka on paremmin optimoitu mobiiliprosessoreille.

Peleissä testattiin esiasetuksia Full HD -resoluutiolla. Kaikissa peleissä käytettiin DirectX 11 -rajapintaa. Verrokkina testeissä oli Asuksen ROG Strix GL502 -pelikannettava, jossa on tehokkaampi GeForce GTX 1070 -näytönohjain, mutta prosessorina vanhemman Skylake-sukupolven Intel Core i7-6700HQ.

Firestrikessa molemmat kannettavat pärjäsivät kuten niiden näytönohjaimilta sopi odottaa.

 

Sky Diverissä molemmat kannettavat pärjäsivät hyvin. Niiden teho on jo lähempänä pöytäkonetta kuin aivan selkeää kannettavaa. Tehokkaammasta näytönohjaimesta oli parempaa prosessoria enemmän hyötyä, mutta vain hieman.

 

 

Viime vuonna ilmestyneessä Hitman-pelissä testattiin alussa tarjottua High-asetustilaa. Hitmanissa ei ole varsinaisia esiasetuksia, mutta nyt käyttöön otettiin pelin itse ehdottamat ensimmäiset astukset, joissa vaihtoehdot olivat High-asetuksella, varjot päällä, anisotrooppinen suodatus 8x ja reunanpehmennyksenä FXAA.

 

Vanhemmassa Hitman-pelissä näytönohjainten väliset erot näkyivät selkeästi. GeForce GTX 1070 antoi vanhemmalle mallille minimissä, keskiarvoilla ja maksimissa kaikissa noin 30 prosentin edun uudempaan, GeForce GTX 1060 -näytönohjaimelliseen malliin verrattuna.

Uudessa Ghost Recon: Wildlandsissa testit ajettiin High-esiasetuksilla.

 

Ghost Recon: Wildlandsissa erot olivat hieman muita testattuja pelejä säyseämmät, GeForce GTX 1070 oli Skylaken kanssa mitatuissa kategorioissa hieman päälle 20 prosenttia uudempaa kokoonpanoa tehokkaampi.

Rise of the Tomb Raider sai käsittelyn High-esiasetuksilla. Suuri hajonta Tomb Raiderissa johtuu siitä, että peli mittaa suorituskykyä usealla erilaisella kartalla, jotka vaativat tehoa eri tavoin. Ääriarvoihin päätettiin kuitenkin ottaa koko benchmarkin ääriarvot.

 

Tomb Raiderissa suurimmat erot syntyvät minimiluvussa, sillä se osa benchmarkkia, josta nämä arvot tulevat on korostetun raskas nimenomaan näytönohjaimelle ja vaatii paljon näytönohjaimen laskentatehoa.

Kuten testeistä saattoi olettaa, eroa kahden läppärin välillä on aika lailla NVIDIAn näytönohjaimen verran. Uudemman mallin on heikommalla näytönohjaimella vaikea pärjätä, eikä Kaby Lake -sukupolven prosessori alkuunkaan kykene kompensoimaan tätä etua.

Mobiiliversio GeForce GTX 1060 -näytönohjaimesta on sitä tasoa, ettei kotiin kannata läppärin kaveriksi ostaa Full HD:ta tarkempaa näyttöä ainakaan pelikäyttöön, sillä potkua ei ole tarpeeksi.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Käyttöominaisuudet
  3. Prosessori ja lämpötilat
  4. Pelisuorituskyky
  5. Yhteenveto

Joonas Koivisto

Muropaketin uusimmat