Uusimmat

Testissä Corsair Carbide 600Q

30.12.2015 22:05 Juha Kokkonen

Yhdysvaltalainen Corsair on noussut kuluneen vuosikymmenen aikana harrastajien keskuudessa suosituimpien kotelovalmistajien joukkoon. Vielä viime vuosikymmenellä yritys tunnettiin lähinnä harrastaja- ja ylikellotuskäyttöön suunnatuista muisteistaan. Nykyään Corsairin kotelomallisto rakentuu neljästä eri tuoteperheestä, jotka koostuvat yhteensä kymmenistä eri kotelomalleista.

Joulukuun alussa Corsair julkaisi uuden merkittävällä tavalla poikkeavan jäsenen Carbide-koteloperheeseensä. Uudet Carbide 600Q- ja 600C-mallit perustuvat ensimmäistä kertaa Corsairin historiassa käännettyyn sisärakenteeseen, joka on ollut käytössä muutamalla valmistajalla jo useamman vuoden ajan. Käännetyllä sisärakenteella on sekä omat vahvuutensa että heikkoutensa ja niiden myötä myös oma vankka kannattajakuntansa. Corsairin mukaan uutuusmallit tarjoavat sekä hiljaisuutta että tehokasta jäähdytystä samassa hillitysti muotoillussa paketissa.

carbide_600q_0

Corsair toimitti toiveestamme testattavaksi Carbide 600:n Q-version, jonka varustelu painottuu hiljaisuuteen. Markkinoilta löytyy myös C-malli, joka on koko kyljen kokoisella ikkunalla varustettuna kotelon näyttävämpi versio. Corsair aloitti uutuuskotelonsa toimitukset joulukuun aikana ja se ilmoittaa niiden suositushinnaksi 150 dollaria. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä joulukuun lopulla molempia Carbide 600 -malleja Hinta.fi-palvelusta seitsemästä eri verkkokaupasta ja niiden hinta on edullisimmillaan 159 euroa.

Tässä testiartikkelissa tutustumme tuttuun tapaan Carbide 600Q -kotelon ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä suorituskykyyn lämpötila- ja melumittausten saralla.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

carbide_600q_1

Corsair toimittaa Carbide 600Q:n tuttuun tyyliin ruskeassa pahvilaatikossa, jonka kyljissä on mustavalkoiset painatukset. Pakkauksesta käy hyvin selville tuotteen ulkonäkö, rakenne ja keskeisimmät tekniset ominaisuudet. Laatikon sisällä kotelo on suojattuna styroksisilla sovitteilla sekä kankaisella suojapussilla. Päätyihin puhkaistut aukot toimivat näppärästi kahvoina raahattaessa pakkausta kaupasta tai postista kotiin.

carbide_600q_2

Pakkauksen sisällä oheistarvikkeet ovat sijoitettuna kolmeen eri paikkaan. Omiin uudelleensuljettaviin pusseihinsa jaetut mustat ruuvit sekä neljä mustaa nippusidettä ovat omassa pienessä pahvirasiassaan kotelon levykelkkaan kiinnitettynä. Toinen hieman suurempi pahvirasia on köytetty kiinni virtalähdepaikkaan ja se sisältää lisätuulettimen kiinnitysruuveineen sen varalta, jos käyttäjä kaipaa jäähdytykseen lisäpotkua. Ohjekirjanen sekä takuukortti sijaitsevat puolestaan omassa muovipussissaan. Ohjeet on painettu selkein mustavalkoisin kuvin sekä seitsemällä eri kielellä (ei suomeksi). Ohjekirjan sisältö voisi olla kattavampikin, sillä siellä käydään läpi lähinnä kokoonpanon perusasennus.

Sisältö

  1. Esittely, pakkaus & oheistarvikkeet
  2. Kotelo ulkoa
  3. Kotelo sisältä
  4. Jäähdyttimien sovitus & kokoonpanon asennus
  5. Testikokoonpano, melumittaukset & lämpötilamittaukset
  6. Loppuyhteenveto