Uusimmat

Testissä HyperX Pulsefire Core FPS -pelihiiri ja Alloy Core RGB -pelinäppäimistö – Budjettipelaajan näppivalinnat

03.03.2019 10:00 Antti Voutilainen

Pelaamiseen suunnattujen oheislaitteiden markkinointi pyörii vahvasti kalliimpien mallien ympärillä. Usein edullisimmista saa kuitenkin erinomaista vastinetta rahalleen, kuten Muropaketin nyt testaamista HyperX:n Core-malleista.

Hyvä pelikokemus ei vaadi hiireltä tai näppäimistöltä erityistä näyttävyyttä tai huippuluokan valotehosteita. Käytännössä hyvän pelikokemuksen pystyy saavuttamaan, kunhan hiiren sensori rekisteröi liikkeen ilman viivettä ja virheettömästi. Käyttömukavuus sanelee sitten sen, miten pitkään hiirtä on miellyttävä käyttää. Vaatimukset eivät ole siis lainkaan mahdottomat.

Samat lainalaisuudet pätevät pitkälti myös näppäimistöihin. Painallusten virheetön rekisteröityminen ja käyttömukavuus nousevat vähimmäisvaatimuksiksi. Näppäimistöjen kohdalla käyttömukavuus on venyvämpi käsite, koska näppäimistöt jakautuvat mekaanisilla kytkimillä varustettuihin ja kalvokytkintekniikkaa hyödyntäviin malleihin. Vähimmäisvaatimukset eivät kuitenkaan nouse näppäimistöissäkään liian korkealle.

Monet Muropaketinkin testaamat oheislaitteet osuvat hintahaarukassa ylempiin luokkien, joten välillä on syytä ottaa tutkittavaksi myös edullisemman hintaluokan edustajat. Tällä kertaa testiin otettiinkin Kingstonin HyperX Pulsefire Core RGB ja HyperX Alloy Core RGB. Näistä Pulsefire Core -pelihiiren hinta liikkuu noin 40 euron maastossa ja Alloy Core RGB -pelinäppäimistön vastaavasti 60 eurossa.

Näppäimistöissä samassa hintaluokassa kilpailevat esimerkiksi Logitechin G213 Prodigy, Roccatin Isku ja SteelSeriesin Apex 150. Pelihiirissä kilpakumppaneista löytyvät Logitechin G402, SteelSeriesin Rival 310 ja Razer DeathAdder Expert.

Testissä tutustutaan hiiren ja näppäimistön ominaisuuksiin ja siihen, pystyvätkö ne haastamaan selvästi kalliimmat vaihtoehdot.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. HyperX Pulsefire Core – Esittely ja käyttökokemukset
  3. HyperX Alloy Core RGB – Esittely ja käyttökokemukset
  4. Yhteenveto