UUSIMMAT

Suorituskyky- ja melumittaukset

13.09.2018 20:00 | Aleksi Pakkala | 1

Suorituskyky ja melumittaukset

Suorituskykymittaukset olivat testihetkellä tavanomaista vaativammat, sillä testilabran lämpötila oli kivunnut 25°C tuntumaan. Lämpötilamittaukset suoritettiin kiinnittämällä kaksi kappaletta testattavia tuulettimia Noctua NH-D15 -tornijäähdyttimeen, ja ajamalla Prime95 Small FFT -testiä kymmenen minuutin ajan jokaisella testattavalla tuuletinnopeudella. Mittaukset suoritettiin 800 RPM, 1000 RPM ja tuulettimen maksiminopeudella. Kaikki testit suoritettiin ilman kotelotuulettimia.

Prime95 Small FFT -testi näytti tuulettimien välillä hyvin pieniä eroja, mutta merkittävää testissä on se, kuinka pieni ero NF-A12- ja NF-A15-tuulettimien välillä on. Maksiminopeudella NF-F12 pääsee jopa NF-A15-tuulettimia alhaisempiin lämpötiloihin, mutta tähän on syynä NF-A12-tuulettimen huomattavasti korkeampi maksiminopeus. NF-P12 Redux suoriutui hieman verrokkeja heikommin, mutta saavutti silti varsin varteenotettavat lukemat.

NA-SFMA1 -sovitinta testattiin kiinnittämällä siihen NF-A12-tuuletin ja kiinnittämällä kaksi tällaista yhdistelmää EVGA CLC 280 -nestejäähdytysratkaisuun. Vertailu suoritettiin CLC 280 omia, 140 millimetrin kokoluokan tuulettimien vastaan. Testit suoritettiin 1000 RPM:n nopeudella sekä tuulettimien maksiminopeudella.

Yllättäen Noctua NF-A12 sai pidettyä prosessin lämpötilan lähestulkoon yhtä alhaisena, kuin jäähdytysratkaisun omat tuulettimet, ja samaan aikaan Noctuan tuulettimet olivat varsinkin täydellä nopeudella huomattavasti EVGA:n omia tuulettimia hiljaisemmat, ja pitivät myös miellyttävämpää ääntä.

Tällaista päivitystä on silti vaikea suositella AIO-nestejäähdytysratkaisun kanssa suoritettavaksi, sillä adapteripaketin kanssa päivityksen hinta nousee 70 euron hintaluokkaan.

Testatuista tuulettimista Noctua NF-A12 oli 800 ja 1000 RPM:n nopeuksilla hiljaisin, mutta maksiminopeudella odotetusti kovaäänisin. Täydellä nopeudellakin NF-A12:n pitämä ääni oli todella pehmeää. Äänen voimakkuus johtui ainoastaan ilmamassan liikkumisesta jäähdytinrivaston läpi, eikä itse tuuletin pitänyt minkäänlaisia ylimääräisiä ääniä.

Noctua NF-P12 -tuuletin piti myös yllättävän hiljaista ääntä, eikä kumitassujen puuttumisesta huolimatta havaittavissa ollut merkittävää resonointia kotelon kanssa. Taustamelu toimistossa oli ilmastoinnin takia noin 39 desibelin luokkaa.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Tuotteiden esittely
  3. Suorituskyky- ja melumittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu

"Noctua on ilmajäähdytysratkaisuihin erikoistunut saksalainen yritys, joka on jo vuosia valmistanut alan parhaita jäähdytysratkaisuja"

Niin mutta eikös Noctua ole Itävältalainen yritys?

Muropaketin uusimmat