UUSIMMAT

Testissä uudet Radeonit – MSI:n Gaming X -sarjan RX 580 ja RX 570

18.05.2017 19:00 | Tapio Berschewsky | 6

AMD julkaisi hiljattain päivitetyt versiot Radeon RX 480- ja RX 470 -näytönohjaimistaan markkinoille, jotka odottavat jo uutta Vegaa. Hieman yli 200 eurolla saa kotiinsa RX 570:n neljän gigatavun muistilla varustetun mallin ja noin 300 euron hintaan RX 580:n kahdeksalla gigatavulla muistia.

Kohtuuhintaiset pelinäytönohjaimet on suunnattu hintatietoiselle kuluttajalle, joka ei kaipaa aivan viimeisimpiä pelejä maksimiasetuksilla korkearesoluutioisilla näytöillä, vaan tyytyy hyvään ruudunpäivitysvauhtiin keskiasetuksilla ja perustarkkuuksilla.

Käytännössä ne perustuvat samaan viivanleveyteen, GCN 4 -arkkitehtuuriin ja käskykantaan kuin 400-sarjan variantit, mutta tuotantoprosessin kypsyminen on mahdollistanut aiempaa korkeammat kellotaajuudet.

GCN 4:n eli Graphics Core Nextin nejännen version uusina ominaisuuksina tuli viime kesänä Radeoneihin muun muassa parannuksia geometriaprosessointiin, muistiohjaimeen, shader-käskyjen esihakuun ja puskurointiin.

Muropaketti otti testiin MSI:n julkaiseman version kummastakin näytönohjaimesta. Ajoimme korteilla nipun suorituskykytestejä ottaaksemme selville, miten hyvin ne pärjäävät todellisessa käytössä.

Kummankin myyntipakkauksen sisältö on käytännössä identtinen (kuvassa Radeon RX 580:n pakkauksen sisältö).

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuudet
  3. Kokoonpanot ja suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Eikö olisi fiksuinta verrata siihen kilpailevaan korttiin? 1080 maksaa tuplasti rx580:n verrattuna. Eli kerrottaisiin, että kuinka väite "Kilpailukykyinen samanhintaisiin NVIDIAn näytönohjaimiin verrattuna" pitää paikkansa.

Miksette verrannut 1080Ti korttiin? Julkaistu paljon lähempänä näitä RX5x0 kortteja. ;)

mrkukov

Miksette verrannut 1080Ti korttiin? Julkaistu paljon lähempänä näitä RX5x0 kortteja. ;)

Sekä oltaisiin voitu testata myös GTX 1070 ohjainta vastaan.

RX 570 vie sähköä 14% enemmän mitä RX 470, eli taas pelkkä kellotuspäivitys.

Joo kyllä 1060 ja 1070 vertailut olisi olleet paljon relevantimmat kun samoissa hinnoissa ja lähempänä suorituskyvyissä.

Paljon on kuvia, mutta miksi ei ole kuvaa kortista ilman jäähdytysjärjestelmää, kuten esimerkiksi vanhoissa artikkeleissa? Esimerkiksi tässä: https://muropaketti.com/artikkelit/…400-sarjan-mallit-kaikki-irti-polariksesta/2/

Muutenkin tuosta voisi ottaa mallia. Missä on ylikellotustestit? Missä on melumittaukset? Miksi vertailtavia kortteja on niin vähän? Miksi ette reagoi teille annettuun palautteeseen? Yritättekö te edes siellä? Kiinnostaako teitä edes?

Muropaketin uusimmat