UUSIMMAT

Testissä uudet Radeonit – MSI:n Gaming X -sarjan RX 580 ja RX 570

18.05.2017 19:00 | Tapio Berschewsky

AMD julkaisi hiljattain päivitetyt versiot Radeon RX 480- ja RX 470 -näytönohjaimistaan markkinoille, jotka odottavat jo uutta Vegaa. Hieman yli 200 eurolla saa kotiinsa RX 570:n neljän gigatavun muistilla varustetun mallin ja noin 300 euron hintaan RX 580:n kahdeksalla gigatavulla muistia.

Kohtuuhintaiset pelinäytönohjaimet on suunnattu hintatietoiselle kuluttajalle, joka ei kaipaa aivan viimeisimpiä pelejä maksimiasetuksilla korkearesoluutioisilla näytöillä, vaan tyytyy hyvään ruudunpäivitysvauhtiin keskiasetuksilla ja perustarkkuuksilla.

Käytännössä ne perustuvat samaan viivanleveyteen, GCN 4 -arkkitehtuuriin ja käskykantaan kuin 400-sarjan variantit, mutta tuotantoprosessin kypsyminen on mahdollistanut aiempaa korkeammat kellotaajuudet.

GCN 4:n eli Graphics Core Nextin nejännen version uusina ominaisuuksina tuli viime kesänä Radeoneihin muun muassa parannuksia geometriaprosessointiin, muistiohjaimeen, shader-käskyjen esihakuun ja puskurointiin.

Muropaketti otti testiin MSI:n julkaiseman version kummastakin näytönohjaimesta. Ajoimme korteilla nipun suorituskykytestejä ottaaksemme selville, miten hyvin ne pärjäävät todellisessa käytössä.

Kummankin myyntipakkauksen sisältö on käytännössä identtinen (kuvassa Radeon RX 580:n pakkauksen sisältö).

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuudet
  3. Kokoonpanot ja suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat