UUSIMMAT

AMD valmistelemassa kahden näytönohjainmallin julkaisua heinäkuulle?

22.05.2019 10:44 | Muropaketin toimitus

AMD Radeon logo

Sapphirella toimivan PR-päällikön mukaan AMD on julkaisemassa heinäkuussa kaksi Navi-arkkitehtuuriin perustuvaa näytönohjainta. Uusien näytönohjainten on määrä haastaa Nvidian GeForce RTX 2060- ja 2070 -näytönohjaimet.

Kuhina AMD:n seuraavien tuotejulkaisujen ympärillä kiihtyy jatkuvasti. Computex-messujen yhteydessä pidettävään keynote-tilaisuuteen on aikaa enää alle viikko. Uusia yksityiskohtia paljastui, kun Sapphirella toimiva PR-päällikkö puhui suunsa puhtaaksi lehdistötilaisuudessa. Päällikön mukaan AMD on valmistelemassa kahden näytönohjaimen julkaisua. Näytönohjaimet esitellään jo Computex-messujen yhteydessä, mutta varsinaisen julkaisun on määrä tapahtua E3-pelimessujen yhteydessä. Toimitusten kerrotaan alkavan 7. heinäkuuta.

Uudet näytönohjaimet hinnoitellaan samaisen päällikön mukaan 399 ja 499 dollariin. Edullisempi on vastine Nvidian GeForce RTX 2060 -näytönohjaimelle ja kalliimpi GeForce RTX 2070 -mallille. Päällikkö väittää myös, että näytönohjaimissa ei ole erillistä rautatason tukea säteenseurannalle. Samalla myös kumotaan aiemmat huhut mahdollisesta lippulaivatason näytönohjaimesta. Radeon VII -näytönohjain pysyy lippulaivanäytönohjaimena Navin julkaisusta huolimatta.

Alunperin lehdistölle paljastetut yksityiskohdat julkaistiin kiinalaisella foorumilla. Nyttemmin ketju on poistettu. VideoCardz ehti onneksi ottamaan talteen tärkeimmät yksityiskohdat.