UUSIMMAT

AMD:ltä tulossa Precision Boost Overdrive 2 -ylikellotustoiminto

25.11.2020 12:55 | Muropaketin toimitus

Precision Boost Overdrive 2 on edeltäjänsä kaltainen automaattinen ylikellotustoiminto. Mikäli emolevyn virransyöttö ja lämpötilat sallivat, automatiikka nostaa prosessorin kellotaajuutta mahdollisuuden mukaan. Uutena ominaisuutena mukana on Curve Optimization -työkalu.

AMD on julkaisemassa uutta versiota sen automaattisesta ylikellotustyökalusta. Precision Boost Overdrive 2 tekee saman minkä edeltäjänsäkin, eli tarjoaa automaattisen ylikellotustoiminnon, joka nostaa prosessorin kellotaajuutta mikäli komponentit ja jäähdytysratkaisu sen sallii. Uutena ominaisuutena mukana on Curve Optimization -työkalu, joka laskee käyttöjännitettä tilanteen salliessa niin kevyillä kuin raskaillakin työkuormilla.

Precision Boost Overdrive 2 on tarkoitettu pelkästään AMD:n Ryzen 5000 -sarjan prosessoreille. Se jalkautetaan nykyisille AMD 400- ja AMD 500 -sarjan piirisarjallisille emolevyille BIOS-päivityksen muodossa. Toiminto sisältyy AGESA 1.1.8.0 -mikrokoodipäivitykseen. Sen jakelun uskotaan alkavan joulukuun aikana. Toiminto on tarkoitus sisällyttää myös Ryzen Master -ylikellotusohjelmaan.

Muropaketin uusimmat