UUSIMMAT

AMD:n sopimusvalmistajilla poikkeuksellisen paljon vanhempia näytönohjaimia varastossa vielä ennen Radeon VII:n julkaisua

01.02.2019 16:25 | Muropaketin toimitus | 1

AMD:llä on jäljellä vielä runsaasti myös vanhempia näytönohjaimia Radeon VII:n julkaisun alla. Yhtiön näytönohjaimien myynti oli viime vuoden lopulla odotettua vähäisempää. Samasta ongelmasta kärsi myös Nvidia, joka valitteli omassa tiedonannossaan heikkoa myyntiä viime vuoden lopulla erityisesti uusien RTX-näytönohjaimien osalta.

Vanhempien sukupolvien Polaris- ja Vega-näytönohjaimia löytynee kaupoista ainakin vielä pitkälle tämän vuoden kevääseen. AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su odottaa varastotilanteen helpottavan toisen vuosineljänneksen aikana.

AMD ei odota Radeon VII:n menestyvän massiivisen hyvin, sillä yhtiön arvion mukaan kalliimmat näytönohjaimat eivät tällä hetkellä ole kovinkaan kysyttyjä. Sekä AMD:n että Nvidian näytönohjaimet myivät odotettua heikommin viime vuoden lopulla. Molemmat yhtiöt näkevät heikon myynnin taustalla kryptolouhinnan suosion romahtamisen. Sen myötä markkinoilla on tarjolla myös paljon käytettyjä näytönohjaimia. Tämän takia etenkin edullisimpien RX 500 -sarjan ja GTX 1000 -sarjan näytönohjaimien hintojen odotetaan pysyvän alhaisina, kun näitä myydään varastoista pois.

Kokonaisuutena AMD:llä pyyhkii kuitenkin hyvin. Yhtiön edellinen vuosineljännes oli sen paras sitten vuoden 2011 ja yhtiön osakkeen arvo nousi 15 prosenttia.

Keskustelu

Ainakaan NVIDIAn hinnoissa ei kyllä näy mitenkään. 1000 sarja just niin kallis kuin aina.

Muropaketin uusimmat