Chieftec esitteli Hawk- ja Scorpion 3 -miditornikotelot

23.03.2020 08:35 | Muropaketin toimitus

Hawk-kotelo edustaa hillitympää kastia ja löytyypä siitä vielä paikka 5,25 tuuman optiselle asemalle. Scorpion 3 -kotelossa huomiota haetaan runsaalla A-RGB -tuulettimien kattauksella.

Chieftecin Gamer-sarjaan saatiin kaksi uutta kotelomallia. Hillitympi tapaus kaksikosta on Hawk-miditornikotelo, josta tarjolle tulee kaksi eri versiota. AL-02B-OP -mallissa kotelon vasen kylki on alumiininen, kun taas AL-02B-TG-OP -mallissa vasen kylki on karkaistua lasia. Enemmän Gamer-sarjan jäseneltä näyttävä malli on Scorpion 3 (GL-03B-OP), jossa kotelon kylki- ja etupaneeli ovat karkaistua lasia. Näyttävyyden varmistamiseksi mukana toimitetaan neljä esiasennettua ohjelmoitavaa RGB-led-tuuletinta.

Hawk-mallien ulkomitat poikkeavat aavistuksen toisistaan. Kookkaampi on alumiinisella kylkipaneelilla varustettu malli, siinä ulkomitat ovat 435 x 202 x 453 millimetriä. Lasisella kylkipaneelilla varustetussa mallissa ulkomitat ovat 435 x 200 x 450 millimetriä. Koon ja painon lisäksi muita eroavaisuuksia ei ole. Kotelot tukevat ATX- mATX- ja Mini-ITX -kokoisia emolevyjä. Prosessoricoolerille on asetettu 166 millimetrin korkeusrajoitus ja näytönohjaimelle 349 millimetrin pituusrajoitus.

Virtalähdesuojan alle on sijoitettu kiintolevykelkka, johon saa asennetua kaksi 3,5 tuuman kiintolevyä. Lisäksi pienemmille 2,5 tuuman asemille on kaksi asennuspaikkaa. Kotelosta löytyy paikka myös 5,25 tuuman optiselle asemalle.

Scorpion 3 -miditornikotelon ulkomitoiksi ilmoitetaan 436 x 202,5 x 490 millimetriä. Se tukee niin ikään ATX-, mATX- ja Mini-ITX -emolevyjä. Pituus- ja korkeusrajoitus ovat samat Hawk-mallin kanssa, eli 166 ja 349 millimetriä. Massamuistien osalta tarjolla on niin ikään kaksi paikkaa 3,5 tuuman kiintolevyille ja kaksi 2,5 tuuman asemille.

Scorpion 3 -kotelon näyttävyyden takeena toimivista A-RGB -tuulettimista kolme on asennettuna etupaneeliin ja yksi takapaneeliin. Valaistuksen hallinta onnistuu ainakin Asuksen, MSI:n Gigabyten ja Asrockin hallintaohjelmilla.

Uutuuskoteloiden hinnoittelu ja saatavuus ovat toistaiseksi vahvistamatta. Oletettavasti hintataso pysyy alle 100 euron tasolla.