Uusimmat

EVGA julkisti GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimensa

02.09.2020 12:09 Muropaketin toimitus

EVGA:n pääpaino ensimmäisessä julkistusaallossa on GeForce RTX 3090 -mallissa. Siitä tulee saataville peräti viisi eri versiota, kun GeForce RTX 3080 -mallista tulee vain neljä. GeForce RTX 3070 -mallin on tyytyminen kahteen eri versioon.

Ampere-arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjainten julkistusaalto jatkuu. Tällä kertaa vuorossa on EVGA, joka lähtee kilpailemaan 11 eri näytönohjaimen voimin.

Valmistajan strategia näyttää keskittyvän GeForce RTX 3090 -malliin, sillä siitä tulee tarjolle peräti viisi eri versiota. GeForce RTX 3080 tulee vahvasti perässä neljän eri version vahvuudella. Lokakuussa GeForce RTX 3070 -mallista nähdään ainakin kaksi versiota.

GeForce RTX 3090 -mallin suhteen EVGA heittää kaikki kortit pöytään, sillä ensimmäiseen aaltoon kuuluu KINPING-, Hydro Copper- ja Hybrid-mallit. Yleensä nämä mallit nähdään vasta kun ensimmäiset näytönohjaimet on saatu kauppoihin. Odotetusti yksi versio saadaan FTW3-sarjaan ja yksi jäähdytysratkaisultaan kasvaneeseen XC3-sarjaan.

GeForce RTX 3080 jalkautuu Hybrid-, FTW3-, XC3- ja Hydro Copper -sarjoihin. GeForce RTX 3070 -näytönohjaimen suhteen tyytyminen on vain FTW3- ja XC3-sarjoihin.

Tarkemmat yksityiskohdat eri mallien kellotaajuuksista ja muista yksityiskohdista jäävät vielä auki. Esimerkiksi tuotesivut ovat toistaiseksi julkaisematta.

Se, mistä EVGA kertoo avoimesti, on päivitetty FTW3-sarjan jäähdytysratkaisu, johon voi tutustua alla olevalla videolla.