UUSIMMAT

Huhu: AMD:lta tulossa useampia piirisarjoja HEDT-luokkaan

30.08.2019 16:52 | Muropaketin toimitus

Tuoreiden vuotojen mukaan AMD:llä olisi tekeillä useampia piirisarjoja HEDT-luokkaan. Pinnalle nousseet piirisarjojen nimet ovat TRX40, TRX80 ja WRX80.

Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden julkaisun jälkeen huomio on alkanut siirtymään tuleviin Ryzen Threadripper -prosessoreihin. Vuotoja on toistaiseksi ollut vähän. Nyt huhumyllyt saivat uutta pontta, kun USB-IF:n tuotelistoilta löytyi maininnat TRX40, TRX80 ja WRX80 -piirisarjoista. Samaan aikaan VideoCardzin omat lähteet Asuksella vahvistivat, että tekeillä ovat Prime TRX40-Pro- ja ROG Strix TRX40-E Gaming -emolevyt. Oletettavasti tekeillä on runsaasti myös muita malleja, mutta tässä vaiheessa vuoto paljasti ainoastaan mainitut mallit.

Nimeämispolitiikka herättää luonnollisesti hieman hämmennystä. Useat tahot ovat spekuloineet, että TRX40- ja TRX80-nimet voisivat viitata muistipaikkojen määrään tai mahdollisesti PCIe-väylien määrään. WRX80-piirisarjan epäillään viittaavat työasemakäyttöön tarkoitetuille emolevyille.

Kaksi piirisarjaa HEDT-luokkaan kuulostaa hieman erikoiselta, mutta ainakin pesäero Intelin HEDT-piirisarjoihin selkenisi huomattavasti. Toisaalta kaksi piirisarjaa voi antaa vapautta myös emolevyjen hinnoitteluun.

Muropaketin uusimmat