Uusimmat

Intel aikoo vähentää Pentium G4560 -prosessorin tuotantoa tehdäkseen Core i3 -sarjasta houkuttelevamman

11.07.2017 14:58 Muropaketin toimitus

Pentium G4560 -prosessorin tuotannon vähentämisellä pyritään nostamaan prosessorin hintaa. Hinnan nousun odotetaan satavan kalliimpien Core i3 -prosessorien laariin.

Digiworthyn tietojen mukaan Intel haluaa kasvattaa kalliimpien Core i3 -prosessorien myyntiä vaikuttamalla halvempien Pentium-prosessorien toimitusmääriin. Saatavuuden heikentyessä hinnat nousevat ja kaula Core i3 -prosessoreihin kutistuu tehden niistä aiempaa houkuttelevampia vaihtoehtoja.

Kaby Lake -arkkitehtuuriin perustuvien Core i3- sekä Pentium-prosessorien väliset erot eivät ole suuria. Molemmat ovat kaksiytimisiä Hyper Threading -tuella varustettuja prosessoreita. Eroina ovat lähinnä kellotaajuudet ja integroitu grafiikkapiiri. Luonnollisesti myös TDP-arvo vaihtelee, muttei merkittävissä määrin.

Tuotantoleikkausuhan alla oleva Pentium G4560 -prosessori maksaa Suomessa noin 60 euroa ja Core i3-7100 -prosessori 120 euroa. Ei siis ihme, että monet valitsevat budjettikoneeseensa Pentium-perheen prosessorin.

Amazonissa hinta on noussut jo 83 dollariin, kun hinta on aiemmin pysytellyt Intelin suosittelemassa 64 dollarissa. Suomessa hinnat ovat pysyneet toistaiseksi kurissa Intelin mahdollisista toimenpiteistä huolimatta.