UUSIMMAT

Intel lopettaa Kaby Lake -sukupolven prosessoreiden valmistuksen

13.10.2019 10:39 | Muropaketin toimitus

Intelin Kaby Lake -koodinimellisten prosessoreiden valmistus on päätetty lopettaa. Päätöksen piirissä ovat myös Kaby Lake-G -APU-piirit, joissa oli Intelin prosessori ja AMD:n Vega-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkapiiri.

Kaby Lake -sukupolven prosessorit ovat tulleet tiensä päähän. Intel julkaisi sivuillaan uudet listat lakkautettavista tuotteista, jonka piirissä on koko Kaby Lake -sukupolven prosessorimallisto. Sama kohtalo koskee myös Kaby Lake-G -mallistoa.

Virallisesti Kaby Lake siirtyy ajasta ikuisuuteen ensi vuoden lokakuun yhdeksäs päivä, jolloin on viimeinen mahdollinen toimituspäivä. Kaby Lake-G -APU-piirien osalta tarina päättyy jo heinäkuun 31. päivä.

Kaby Lake -sukupolven prosessorit painuivat nopeasti unholaan. Prosessorit julkaistiin vuoden 2017 alussa. Myöhemmin saman vuoden lokakuussa julkaistiin Coffee Lake -sukupolvi, jonka oli määrä haastaa paremmin AMD:n Ryzen-prosessorit.

Kaby Lake -prosessoreiden lopettamispäätös on varsin looginen siirto, koska Intel on paininut jo kauan tuotanto-ongelmien kanssa. Vapautuvalle kapasiteetille löytyy epäilemättä parempaa käyttöä.