Intelin erillisnäytönohjaimeen ja Alder Lakeen luottava NUC-tietokone vilahti CES 2022:ssa – tehoa kompaktissa paketissa

11.01.2022 12:12 | Muropaketin toimitus

Intel valmistaa kompaktin kokoisia minitietokoneita, joita se kutsuu nimellä NUC (Next Unit of Computing). Yrityksen uutta mallia vilautettiin CES 2022 -tapahtumassa.

Intel on tuomassa markkinoille NUC 12 Extreme (Dragon Canyon) -nimistä minitietokonetta, joka on NUC 11 Extreme (Beast Canyon) -minitietokoneen seuraaja. Vaikka kyseessä on kompakti paketti, se ei ujostele suorituskyvyssä.

Dragon Canyon tarjoaa uuden 12. sukupolven Alder Lake -suorittimen, ja tehojen varmistamisena siinä on vielä Intelin valmistama suorituskykyinen, pelikäyttöön soveltuva Arc Alchemist -erillisnäytönohjain.

Nykyisten tietojen perusteella NUC 12 Extreme tukee kolmea PCIe Gen4 M.2 -laitetta, ja 64 Gt:n DDR4-3200-muistimoduuleja. DDR5 ei tiettävästi ole tuettu.

CES-tapahtuman myötä varmistui, että Intel mahdollistaa aiemmista NUC-malleista poiketen komponenttien vaihtamisen. Kerroimme aiemmin, että uudessa NUC 12 Extremessä huhutaan olevan LGA1700-kanta, johon voi asentaa haluamansa 12. sukupolven suorittimen.

Julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta arvioiden mukaan tuote tulee markkinoille ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Intel NUC 12 Extreme on nähtävissä videolla kohdasta 4:55 alkaen.

Muropaketin uusimmat