MSI valmistelemassa kryptovaluutan louhimiseen tarkoitettuja GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimia

22.01.2021 08:50 | Muropaketin toimitus

MSI:n mahdolliset aikeet kryptovaluuttabuumilla rahastamiseen paljastuivat, kun EEC:lle rekisteröitiin kaksi MINER-lisänimellä olevaa GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjainta.

Nvidian GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimia on julkaisusta alkaen riivannut äärimmäisen heikko saatavuus. Suolaa haavoihin ovat kylväneet verkossa levinneet kuvat, joissa on esiintynyt massiivisia kryptovaluutan louhintafarmeja. Näyttääkin siltä, että kryptovaluutan louhijoiden ei tarvitse haalia ns. tavallisia näytönohjaimia farmeilleen, sillä MSI:llä vaikuttaa olevan valmisteilla kryptovaluutan louhintaan pyhitetty versio GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimesta.

Vihiä asiasta saatiin, kun valmistaja rekisteröi Euraasian kauppakomissioon liudan näytönohjaimia. Joukossa esiintyi GeForce RTX 3060 Ti MINER 8G ja GeForce RTX 3060 Ti MINER 8G OC. Aivan tuulesta temmattu nimi ei ole, sillä MSI on valmistanut myös Radeon RX 580 MINER 8G -näytönohjaimia kryptovaluuttojen louhintaan.

Positiivisena voidaan pitää sitä, että louhintakäyttöä varten luodaan omat mallinsa, jolloin ns. normaalit mallit päätyvät hieman todennäköisemmin tavallisille kuluttajille.