Uusimmat

Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa

10.10.2016 09:36 Muropaketin toimitus

Aurinko

Dome.fi tulee Muropakettiin, sisältöön panostetaan lisää, MuroBBS jatkuu ennallaan ja käyttäjätutkimus on tekeillä. Muropaketin muutokset näkyvät sivustolla vähitellen.

Viime viikolla uutisoimme, että Dome.fi:n sisällöt tulevat Muropakettiin loppuvuoden aikana. Olemme seuranneet aiheesta syntynyttä keskustelua tiiviisti ja kuunnelleet kritiikkiä. Varsinaisia muutoksia ei ole kuitenkaan vielä tehty – odotamme mielenkiinnolla palautetta, kun uudistukset oikeasti alkavat.

Käytännössä Muropaketin sisältötuotanto on ollut toimituksen omassa ohjauksessa viime keväästä saakka. Sisällöstä ovat vastanneet osaavat IO-Median tekijät, mutta sisältöön ja julkaisuun liittyvät päätökset on tehty toimituksessa.

Siitä voi päätellä linjaa, jota sivustolla aiotaan jatkossakin vetää.

Miten Muropaketille käy?

Panostamme sisältöön lisää. Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi.

MuroBBS jatkuu olennaisena osana Muropakettia. Foorumia ei olla missään tapauksessa lopettamassa. Kyseessä on kuitenkin Suomen suurin ja aktiivisin tietotekniikkayhteisö, jonka merkitystä muun muassa tutkivassa journalismissa ei ole kansallisesti täysin edes tajuttu.

Jatkossa Muropakettia kiinnostavat juttumielessä myös aiheet, jotka nousevat MuroBBS:n puolella merkittäviksi. Haluamme ottaa käyttäjiä mukaan myös sisältöjen tekemiseen ja testaamiseen.

Käyttäjätutkimus tulee

Teemme lähiaikoina laajan käyttäjätutkimuksen, jossa Muropaketin ja Dome.fi:n käyttäjät saavat äänensä kuuluviin ennen konkreettisia muutoksia. Kovaakin kritiikkiä saa esittää ja sitä kuunnellaan, kunhan sävy säilyy rakentavana.

Muropaketin edellinen käyttäjätutkimus tehtiin helmikuussa, ja silloin se keräsi nopeassa tahdissa yhteensä 1 398 vastausta. Niiden perusteella uusiksi aiheiksi toivottiin muun muassa ohjelmointia ja tietojärjestelmiä, näyttöjä, käytettävyyteen liittyviä arvosteluita ja VR-laitteita.

Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta.

Toiveisiin on vastattu julkaisemalla tämän vuoden aikana useita laajoja artikkeleita niin VR-laitteista, 3D-tulostuksesta, kuvauskoptereista kuin muun muassa puheentunnistuksestakin. Näytönohjaimia ja muita perinteisiä Muro-aiheita unohtamatta.

Lisäksi 89 prosenttia tutkimukseen vastaajista kertoi olevansa kiinnostunut tietokone-, mobiili- ja konsolipeleistä. Huomattava osa käyttäjistä lukee sekä Muropakettia että Dome.fi:tä.

Siihen vastataan nyt tuomalla Dome.fi loppusyksyn aikana osaksi Muropakettia.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Vuodenvaihteeseen saakka Muropaketin sisällöt jatkavat ennallaan sekä uutispuolen että artikkeleiden osalta. Dome.fi:n siirto tapahtuu Muropaketin osaksi loppusyksyn aikana vähitellen. Samaan aikaan MuroBBS:ssä tehdään kehitystyötä sekä tekniikan että moderoinnin puolella.

Loppusyksyn aikana kokoamme uutta toimituskuntaa uutta Muropakettia varten. Meidän näkemyksemme mukaan monipuolisempi ja entistä parempi Muropaketti syntyy useiden erityyppisten tekijöiden voimin. Aloitamme myös avoimen toimittajahaun lähiviikkoina.

Pyrimme tiedottamaan muutoksista avoimesti, vaikka jokaiseen viestiin meillä ei olekaan mahdollisuuksia reagoida. Viestikää meille toiveistanne joko palautelomakkeen kautta tai suoraan osoitteeseen toimitus[ät]muropaketti.com ja vastatkaa loppuviikosta avattavaan käyttäjäkyselyyn. Aiomme olla jatkossakin suomalaisen tietokonekulttuurin asialla.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat