UUSIMMAT

Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa

10.10.2016 09:36 | Muropaketin toimitus

Aurinko

Dome.fi tulee Muropakettiin, sisältöön panostetaan lisää, MuroBBS jatkuu ennallaan ja käyttäjätutkimus on tekeillä. Muropaketin muutokset näkyvät sivustolla vähitellen.

Viime viikolla uutisoimme, että Dome.fi:n sisällöt tulevat Muropakettiin loppuvuoden aikana. Olemme seuranneet aiheesta syntynyttä keskustelua tiiviisti ja kuunnelleet kritiikkiä. Varsinaisia muutoksia ei ole kuitenkaan vielä tehty – odotamme mielenkiinnolla palautetta, kun uudistukset oikeasti alkavat.

Käytännössä Muropaketin sisältötuotanto on ollut toimituksen omassa ohjauksessa viime keväästä saakka. Sisällöstä ovat vastanneet osaavat IO-Median tekijät, mutta sisältöön ja julkaisuun liittyvät päätökset on tehty toimituksessa.

Siitä voi päätellä linjaa, jota sivustolla aiotaan jatkossakin vetää.

Miten Muropaketille käy?

Panostamme sisältöön lisää. Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi.

MuroBBS jatkuu olennaisena osana Muropakettia. Foorumia ei olla missään tapauksessa lopettamassa. Kyseessä on kuitenkin Suomen suurin ja aktiivisin tietotekniikkayhteisö, jonka merkitystä muun muassa tutkivassa journalismissa ei ole kansallisesti täysin edes tajuttu.

Jatkossa Muropakettia kiinnostavat juttumielessä myös aiheet, jotka nousevat MuroBBS:n puolella merkittäviksi. Haluamme ottaa käyttäjiä mukaan myös sisältöjen tekemiseen ja testaamiseen.

Käyttäjätutkimus tulee

Teemme lähiaikoina laajan käyttäjätutkimuksen, jossa Muropaketin ja Dome.fi:n käyttäjät saavat äänensä kuuluviin ennen konkreettisia muutoksia. Kovaakin kritiikkiä saa esittää ja sitä kuunnellaan, kunhan sävy säilyy rakentavana.

Muropaketin edellinen käyttäjätutkimus tehtiin helmikuussa, ja silloin se keräsi nopeassa tahdissa yhteensä 1 398 vastausta. Niiden perusteella uusiksi aiheiksi toivottiin muun muassa ohjelmointia ja tietojärjestelmiä, näyttöjä, käytettävyyteen liittyviä arvosteluita ja VR-laitteita.

Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta.

Toiveisiin on vastattu julkaisemalla tämän vuoden aikana useita laajoja artikkeleita niin VR-laitteista, 3D-tulostuksesta, kuvauskoptereista kuin muun muassa puheentunnistuksestakin. Näytönohjaimia ja muita perinteisiä Muro-aiheita unohtamatta.

Lisäksi 89 prosenttia tutkimukseen vastaajista kertoi olevansa kiinnostunut tietokone-, mobiili- ja konsolipeleistä. Huomattava osa käyttäjistä lukee sekä Muropakettia että Dome.fi:tä.

Siihen vastataan nyt tuomalla Dome.fi loppusyksyn aikana osaksi Muropakettia.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Vuodenvaihteeseen saakka Muropaketin sisällöt jatkavat ennallaan sekä uutispuolen että artikkeleiden osalta. Dome.fi:n siirto tapahtuu Muropaketin osaksi loppusyksyn aikana vähitellen. Samaan aikaan MuroBBS:ssä tehdään kehitystyötä sekä tekniikan että moderoinnin puolella.

Loppusyksyn aikana kokoamme uutta toimituskuntaa uutta Muropakettia varten. Meidän näkemyksemme mukaan monipuolisempi ja entistä parempi Muropaketti syntyy useiden erityyppisten tekijöiden voimin. Aloitamme myös avoimen toimittajahaun lähiviikkoina.

Pyrimme tiedottamaan muutoksista avoimesti, vaikka jokaiseen viestiin meillä ei olekaan mahdollisuuksia reagoida. Viestikää meille toiveistanne joko palautelomakkeen kautta tai suoraan osoitteeseen toimitus[ät]muropaketti.com ja vastatkaa loppuviikosta avattavaan käyttäjäkyselyyn. Aiomme olla jatkossakin suomalaisen tietokonekulttuurin asialla.

Keskustelu

Varsinaisia muutoksia ei ole kuitenkaan vielä tehty – odotamme mielenkiinnolla palautetta, kun uudistukset oikeasti alkavat.

Käytännössä Muropaketin sisältötuotanto on ollut toimituksen omassa ohjauksessa viime keväästä saakka. Sisällöstä ovat vastanneet osaavat IO-Median tekijät, mutta sisältöön ja julkaisuun liittyvät päätökset on tehty toimituksessa.

Siitä voi päätellä linjaa, jota sivustolla aiotaan jatkossakin vetää.

1. Mitä linjaa meinaatte vetää jos IO-Median porukka on ulkona? Se, että palkkaatte listoille petterijärvisiä ei vielä kerro linjastanne mitään muuta kuin että hyväksynnät ja julkaisut ovat jatkossakin päätöksenne.
2. Odotatte palautetta, kun uudistukset alkavat? Eikö tuo nyt oikeati kannattaisi tehdä niin että oikeasti kuuntelette mielipiteitä ennen muutoksia.
3. Tätä ei voi enempä painottaa – ei mitään helkkarin mikrobittejä…

Tuossahan se lukee rivien välissä "Teemme lähiaikoina laajan käyttäjätutkimuksen".

Eli hosuttiin homma ja kommenteista huomattiin, että ollaan aivan pihalla.

Näin ne hommat isoissa firmoissa normaalisti ryssitään. Ei kuunnella/ymmärretä ihmisiä oikeasti ja käynti metsähallituksen puolella korjataan teettämällä kallis "kyselytutkimus" josta saadaan juuri sellaiset vastaukset kuin on tilattu (ettei huomata, että töpättiin).

Niin jos tästä tulee joku petterijärvinen/mikkohyppoenen-palsta niin… zzzZZZzzz

"Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta."

Eikös se mikrobittikin lähtenyt alamäkeen tällaisen suunnan otettua :hammer:

Haluamme ottaa käyttäjiä mukaan myös sisältöjen tekemiseen ja testaamiseen.

Ilmaistyövoimaa? :smoke:

Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi.

Sieltä ne pölynimuriarvostelut tulee, vruum vruum :smoke:

Mr VeLLu

"Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta."

Eikös se mikrobittikin lähtenyt alamäkeen tällaisen suunnan otettua :hammer:

Se on katsos isoissa piireissä haasteellista ymmärtää, että joissain piireissä vain pieni osa on ulospäinsuuntautuneita ja perinteisen sosiaalisia. Tällaiseen pohjaan toteutettuna standardivästön käytösmallilla toteutetusta tutkimuksesta tulee tosimaailmaan nähden vinksallaan oleva lopputulos.

Tekstistä välittyi sellainen kuva että "meillä ei oo mitään hajua mitä olemme tekemässä, mutta kustannuksia pitää karsia". Eiköhän tämä ole nähty ja alamäki alkaa tästä…

Nakkivahvero

Ilmaistyövoimaa? :smoke:

Ei tietenkään, saahan artikkelin kirjoittaja varmasti ainakin 20€ lahjakortin Otavamedian lehtitilauksiin.

Peliplaneetakin katos kuin se alko yhdistyyn muihin .Taitaa Murolle käydä aivan samoin tässäkin asiassa .uudistuksilla kun on tapana tarkottaa tänäpäivänä porukan pois potkimista ja tilalle tulee harjottelioita jotka ei osaa yhtään mitään ja siin samalla laitevalmistajat menettää luotamuksen kyseiseen sivustoon niin loppuu se laiteiten testaaminen ja siitä seuraa koko systeemin alas ajo.toivottavasti olen väärässä mutta seuraavat kuukaudet sen näyttää

"Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla"

Eli voisiko muro pysyä ihan samanlaisena kuin ennenkin? Domen klikkiotsikot ja "uutiset" ei kiinnosta kyllä ollenkaan. Jos Muron etusivun sisältöä ei voi näiden upeitten uudistusten jälkeen filtteröidä, niin loppuu kyllä sivuston lukeminen siihen.

Ihmiset lukee Muroa, koska täällä uutisoidaan tietokoneraudasta. Itseä sattuu myös puhelimet kiinnostamaan, joten Taskumuron puoli ei ole haitannut, mutta monet ovat siitäkin mölisseet että kyseinen aihepiiri ei kuulu Muropakettiin. Nyt kun tänne ollaan tuomassa ties mitä peliuutisia ja leffauutisia ja koko entinen toimittajaporukka potkaistiin pihalle, niin en ymmärrä miksi tänne kukaan alkuperäinen lukija jäisi. Ehkä ne Domen fanit sitten siirtyy tänne. Mutta se on ihan turha luulo että saisitte ne 300 000 lukijaa pidettyä Muropaketissa Dome-tasoisella click-bait -journalismilla.

Sampsa Kurri = Muropaketti.

Clickbait paska pois näin heti kättelyssä kiitos. MuroBBS uutisoinnin taso on romahtanut asiantuntija-leveliltä Ilta-Sanomien tasolle.

Sen jälkeen pitäkää huoli, että sivu pysyy ammattilaisille ja harrastelijoille suunnattuna eikä YH-äideille tai koko perheelle. Kukaan täällä ei halua lukea pesukonearvosteluja tai "Windows palomuurit testissä"-tasoista paskaa.

Itse näen tämän uhan lisäksi myös mahdollisuutena. En ole ikinä ollut tippaakaan kiinnostunut karkkimarkkijutuista, jotka ovat olleen Muron ydintä. En saa kiksekä siitä, että saadaan vielä "50 MHz kovemmat kellot!1!!!1" kun samalla suorituskyky paranee sen 0,001% ja sähkölasku sen 50%. Nestemäiset typet ja muut ovat niin marginaalia, että niiden juttujen väheneminen on vain hyvä asia. (No, rehellisyyden nimissä niiden määrä onkin jo ehkä vähentynyt…)

Mutta mitään suuria muutoksia ei ehkä kannata runnoa. Tämä sivusto on erittäin toimiva tällaisenaan, joten varokaa, ettette tee "mikrobittejä", eli tuhoa täydellisesti toimivan konseptin sillä, että kuvittelett "kaikille kaikkea"-periaatteen toimivan. Se ei toimi ikinä. Rönsyily tarkoittaa että kukaan ei saa sivustolta mitään.

Siteeraan edellistä. "Clickbait paska pois näin heti kättelyssä kiitos". Älkää tehkö tästä klikkihuoraussivustoa. "Tämä odotettu uutuus kauppoihin ensi viikolla – katso kuvat!!" Tuota ei kukaan kaipaa. Luokaa laadukasta sisältöä. Juttuja, joilla on arvoa ja joihin panostetaan. Näin saatte lukijoita, jotka pysyvät lukijoina pitkään.

Bladekill

Clickbait paska pois näin heti kättelyssä kiitos. MuroBBS uutisoinnin taso on romahtanut asiantuntija-leveliltä Ilta-Sanomien tasolle.

Sen jälkeen pitäkää huoli, että sivu pysyy ammattilaisille ja harrastelijoille suunnattuna eikä YH-äideille tai koko perheelle. Kukaan täällä ei halua lukea pesukonearvosteluja tai "Windows palomuurit testissä"-tasoista paskaa.

+1 :comp:

Kepe

Sampsa Kurri = Muropaketti.

Tai:

Muropaketti = MuroBBS.

Näin on ollut aina itselleni. Uutiset lähinnä bonus, ja ilman suoraa kommentointi/keskustelumahdollisuutta uutisista en olisi lukenut niitä senkään vertaa.

Itse haluaisin nähdä näin: dome tekisi peli/konsoli asiat/testit, taskumuro tabletti/puhelin jutut/testit ja muropaketti tietokone ja siihen liittyvät asiat/testit. Tietysti muroBBS olisi ihan oma juttunsa ja voisi niin että käyttäjä saisi "räätälöidä" aloitus-sivunsa…

Hieman kuulostaa siltä kun MikroBitin alamäki alkoi ja lehti pilattiin. Ei mitään "uusimmat älyjääkaapit" testejä vaan kunnon rautatestejä, ylikellotusta ja muuta virittelyä. Jos jotain uutta haluaisin niin jotain kivaa ohjelmointisisältöä niin kuin MikroBitissä wanhoina hyvinä aikoina.

Mielestäni "valkoisen linjan" tuotetestit ja -uutiset on saatava osaksi Muropakettia! :smoke:

Ior_bock

Mielestäni "valkoisen linjan" tuotetestit ja -uutiset on saatava osaksi Muropakettia! :smoke:

Bonuksena voisi harkita artikkeleita "liukkaimmat sukkapuikot" -tyyliin.. :D

Näytä kaikki kommentit

"Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi."

"Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta."

Se on pojat menoa nyt. Lupaan laittaa parin vuoden päästä sähköpostia uudelle toimitukselle kun käyttäjistä puolet on kadonnut ja kysyä että miten meni noin omasta mielestä.

Niin Sampsa = muropaketti.. mutta jos taso laskee ola mb lähtee kyllä oma tili samaa matkaa delete-linjalle.

Paapaa

Itse näen tämän uhan lisäksi myös mahdollisuutena. En ole ikinä ollut tippaakaan kiinnostunut karkkimarkkijutuista, jotka ovat olleen Muron ydintä. En saa kiksekä siitä, että saadaan vielä "50 MHz kovemmat kellot!1!!!1" kun samalla suorituskyky paranee sen 0,001% ja sähkölasku sen 50%. Nestemäiset typet ja muut ovat niin marginaalia, että niiden juttujen väheneminen on vain hyvä asia. (No, rehellisyyden nimissä niiden määrä onkin jo ehkä vähentynyt…)

Mutta mitään suuria muutoksia ei ehkä kannata runnoa. Tämä sivusto on erittäin toimiva tällaisenaan, joten varokaa, ettette tee "mikrobittejä", eli tuhoa täydellisesti toimivan konseptin sillä, että kuvittelett "kaikille kaikkea"-periaatteen toimivan. Se ei toimi ikinä. Rönsyily tarkoittaa että kukaan ei saa sivustolta mitään.

Siteeraan edellistä. "Clickbait paska pois näin heti kättelyssä kiitos". Älkää tehkö tästä klikkihuoraussivustoa. "Tämä odotettu uutuus kauppoihin ensi viikolla – katso kuvat!!" Tuota ei kukaan kaipaa. Luokaa laadukasta sisältöä. Juttuja, joilla on arvoa ja joihin panostetaan. Näin saatte lukijoita, jotka pysyvät lukijoina pitkään.

Nämä jutut vain ovat ne jotka tuovat osaavat ja asiantuntevat harrastajat ja jopa ammattilaiset sivustolle. Ei mitkään "mikä pakettimikro minulle" artikkelit. Asiantuntevat harrastajat näkyvät sitten taas positiivisesti kommenteissa ja etenkin foorumilla muille käyttäjille. Jos ensinmainittu porukka ei löydä kiinnostavaa sisältöä jatkossa rautapuolella keskustellaan hiki hatussa siitä miten päin ruuvimeisseliä pidetään kädessä. Se on aika lailla soronoo sitten.

Vaikka IO-media on tehnyt hyvää työtä toki tässä maassa on joku muukin joka voi kyetä asiantuntevaa rautasisältöä tuottamaan. Mutta mikään perus "atk-toimittaja" ei siihen kyllä kykene. Otavalla on melkoinen työ etsiä kunnollinen/kunnolliset asiantuntijat jotka ymmärtävät prosessoritekniikkaa riittävästi sekä osaavat vielä kirjoittaakin siitä. Jos tuo toimittaja ei vielä ole tiedossa niin onnee vaan…

Ja tämä tosiasia ei muuten selviä yhdelläkään pintapuolisella käyttäjätutkimuksella. Eli vituiks menee…

Poistettu, Muropaketin omistuksen vaihtumisen takia ja Sampsa Kurrin pois potkimisen seurauksena.

"erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta"

No ei tässä mitkään vitun hifi laitteet kiinnosta. Niille on omat mediat. Vaan LN2- ja nestejäähdyt. Ja miten korkataan prossu ja laitetaan omat jäähyt tilalle etc.

Augmented Mutation

No ei tässä mitkään vitun hifi laitteet kiinnosta. Niille on omat mediat. Vaan LN2- ja nestejäähdyt. Ja miten korkataan prossu ja laitetaan omat jäähyt tilalle etc.

Itseäni ei LN2-jutut ja viimeisen 0,1%:n virittelyt kiinnosta lainkaan. Enkä kaipaa hifiäkään, mutta enemmän jotkut kuuloketestit kiinnostavat kuin marginaalikellotus – jos noista pitäisi valita.

Jos ja kun Sampsa saa uuden foorumin tulille niin toivottavasti murot siirtyvät sinne ja jättävät tämän uppoavan laivan ihan vaikka mielenilmauksen ja tuen osoituksen vuoksi.

Muutamia vinkkejä:

– tehkää mahdollisimman paljon artikkeleita mahdollisimman monesta asiasta mistä kirjoittajat eivät tiedä kuin hyvin vähän, jos ollenkaan
– aloittakaa artikkelin otsikot aina kysymyksillä; "Et voi uskoa mikä olikaan lopputulos kun testasimme uusimmat kapselikeittimet"
– kääntäkää / kopioikaa artikkelit ulkomaisista lehdistä
– seuratkaa Imgurin, Redditin, Instagramin, Twitterin, ym. kaltaisi "uutispalstoja" ja uudelleenpostatkaa siellä jo viikko sitten uudelleenpostatut "hauskat" jutut
– laittakaa MuroBBS maksulliseksi, ihmiset mielellään maksavat siitä 5 euroa kuukaudessa -> win (ok, ehkä sallikaa ilmainen lukeminen, muttei missään nimessä kirjoittamista)
– poistakaa myyntipalstat ja alkakaa yhteistyöhön Huuto.netin kanssa (sitten kun yhteistyö kuihtuu niin todetkaa ettei niitä palstoja kukaan kaivannutkaan)
– kieltäkää hallitusta, otavaa, maahanmuuttoa, poliisia ja yhteistyökumppaneita kritisoiva kirjoittaminen
– niin, ja älkää unohtako talvirengastestejä (ostoartikkelit Auto Bildistä) tai imuritestejä (tuotelinkkaukset suoraan Gigantin sivuilla ja proviisiot kotiin)

Muro2016: "Puhalletaan peli poikki!"

:D

Muropaketti

Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla

Otsikoksi helvetin hyvä, kun alkuperäinen ilmoitus muutoksesta on saanut paskaa niskaansa käyttäjiltä 300 viestin voimin. :D

Elvis Jagger

Tai:

Muropaketti = MuroBBS.

Näin on ollut aina itselleni. Uutiset lähinnä bonus, ja ilman suoraa kommentointi/keskustelumahdollisuutta uutisista en olisi lukenut niitä senkään vertaa.

+1

Samaa mieltä. Artikkelit jää monesti lukematta (vaikka joskus tulee luettuakin), mutta murobbs:n puolta tulee selailtua aktiivisesti, joka mielestäni onkin koko homman pointti osaavine käyttäjineen. Virtalähdekin tuli tilattua virtalähteet-ketjun vinkkejen perusteella niin kuin myös monta muuta komponenttia vuosien saatossa.

WouJee

+1

Samaa mieltä. Artikkelit jää monesti lukematta (vaikka joskus tulee luettuakin), mutta murobbs:n puolta tulee selailtua aktiivisesti, joka mielestäni onkin koko homman pointti osaavine käyttäjineen. Virtalähdekin tuli tilattua virtalähteet-ketjun vinkkejen perusteella niin kuin myös monta muuta komponenttia vuosien saatossa.

Tämähän se on vakava uhka, jos murobbs:n puolelta lähtee asiantuntijat niin foorumi kuolee aika pian, kun sieltä ei saa kaipaamaansa informaatiota. Itselleni ei tuota ongelmia etsiä ulkomaisilta foorumeilta haluamiani juttuja, mutta suomenkielisiä foorumeita ei sitten oikein enää ole.

Ja / jos / kun artikkeleita ja uutisia kirjoittaa niin kyllähän siinä pitää olla rautainen kokemus tietämys siitä aiheesta mitä kirjoittaa. Joku TM:n ja MB:n artikkeli pistää vaan yleensä harmittamaan, kun kirjoitetaan perusjuntille että kuinka asiat toimittajan mielestä ovat vaikka se mielipide/fakta olisi puutaheinää. Mutta saas nähdä, jos mennään iltalehtiuutisointiin niin jää sitten kyllä harvaksi käynnit etusivulla, mutta mielenkiinnolla odotan ja mielelläni yllätyn positiivisesti. Toki epäilys on suuri.

1) Jos Domen paskaa pitää todellakin suoltaa Muroon niin pitäkäähän huoli että artikkelit voi suodattaa kategorioittain niinkuin nytkin.
2) Clickbait pois – informatiiviset otsikot eikä mitään "Arvostelimme tuotteen – ET IKINÄ USKO MINKÄ!"
3) Ei mitään helvetin telkkariarvosteluita Muroon

MuroBBS sensuuristakin voi olla montaa mieltä, itse en lue kuin tietotekniikkaan liittyviä alueita, R&T ja YK ei itseä juuri kiinnosta, mutta jos rupeatte sensuroimaan yhtä typerästi kuin monilla muilla sivustoilla ja esim. keltaisen paskalehdistön nettilehtien kommenttipalstoilla, tulee käyttäjät kaikkoamaan aika nopeasti.

Muka käyttäjien ehdoilla tehdään… Joopa joo, ei ole vielä edes kirjoittajia saatu, paitsi tietenkin Domen clickbaittaajat jotka ilmeisesti tulevat suoltamaan myös Muroon paskaa kunnes löytyy porukkaa joka oikeasti tietää jostain jotakin…

Odotan innolla kun joulukuussa kirjaimellisesti kustaan Muroihin :kippis:

Ai eihän tänne tarvinukkaan enään kirjottaa mitään, kun kaikki sanomisen arvonen on jo sanottu. Vituiks menee :D Rip muropaketti

"Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi."

Tuntuu, että millään muulla ei ole väliä kuin kasvulla. Lisää vaan sekalaista juttua vaikka ohi aiheen.
Hyvä esimerkki kun nyt lisätään domen artikkeleita tänne. Pitäkööt ne eri sivustolla.
Itse ainakin siirryn muualle jos pitää muron artikkeleita alkaa etsimään sillisalaatista.

Aika erikoista myös potkia osaava toimitus pihalle ja hakea uusia tilalle??

DocWeird

Muutamia vinkkejä:

– tehkää mahdollisimman paljon artikkeleita mahdollisimman monesta asiasta mistä kirjoittajat eivät tiedä kuin hyvin vähän, jos ollenkaan
– aloittakaa artikkelin otsikot aina kysymyksillä; "Et voi uskoa mikä olikaan lopputulos kun testasimme uusimmat kapselikeittimet"
– kääntäkää / kopioikaa artikkelit ulkomaisista lehdistä
Muro2016: "Puhalletaan peli poikki!"

:D

älähän nyt, paljon vetävämpiä otsikoita on "oletko aina tehnyt tämän väärin?" mahdollisuuksiahan olisi monia; Oletko aina vaihtanut puhelimen näytön väärin?
Oletko aina kellottanut prosessorisi väärin?
Oletko aina vaihtanut lämpötahnat väärin?

kyllä sit tulis lukijakertoja ja muropaketin suosio senkun kasvaisi x)

Käytännössä Muropaketin sisältötuotanto on ollut toimituksen omassa ohjauksessa viime keväästä saakka. Sisällöstä ovat vastanneet osaavat IO-Median tekijät, mutta sisältöön ja julkaisuun liittyvät päätökset on tehty toimituksessa. Siitä voi päätellä linjaa, jota sivustolla aiotaan jatkossakin vetää.

Sattumalta juuri viime keväästä saakka Muropakettiin on ilmestynyt tusinahuttuartikkeleita ties kenen kirjoittamina. Lukukerrat kertonevat tarpeeksi. Siitä lähtien, kun te tulitte mukaan Muropaketin asiantuntevan väen artikkelit on luettu keskimäärin 24812 kertaa (min 9119, max 71978)

Spoiler

Otavan artikkeleita on puolestaan luettu keskimäärin 4738 kertaa (min 1772, max 11364)

Spoiler

Panostamme sisältöön lisää. Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi.

Yllä oleva esimerkki kertoo kaiken, potkitte asiantuntevan toimituksen ja artikkelien kirjoittajat mäkeen ja tuotatte sutta ja sekundapaskaa joka ei kiinnosta Muropaketin lukijoita.

Toiveisiin on vastattu julkaisemalla tämän vuoden aikana useita laajoja artikkeleita niin VR-laitteista, 3D-tulostuksesta, kuvauskoptereista kuin muun muassa puheentunnistuksestakin.

Laajoja artikkeleita? Muropaketin asiantuntevat artikkelit kenties olivat laajoja. Teidän suoltamat parin rivin pintaraapaisut joissa "asiantuntijana" on joku Gigantin myyjä eivät ole.

Aiomme olla jatkossakin suomalaisen tietokonekulttuurin asialla.

Kuten "asiantuntevista" artikkelelinirvikuvistanne näkyy?

Muropaketin voi mun puolesta lakkauttaa vaikka kokonaan, uutisia löytyy kyllä muualtakin. MuroBBS:än sen sijaan voi jättää kajoamatta, parempaa all-in-one foorumia saa etsiä :smoke:

Itselle ja varmasti monelle muullekin tärkeä asia on, että tuotte muroBBS tuen tapatalkkiin. Tämä on ainut asia mitä odotan.

En haluaisi että otsikko spoilaa jutun. Eli toivoisin lisää tälläisiä otsikoita "Mikä näytönohjain julkaistiin aamulla, parempi kuin aiemmat?".
Telkkaritestejä saisi olla. Kuin myös uunitestejä.
Suomessa autoillaan paljon joten toivoisin mukaan pölykapselitestejä. Kaikilla kun ei ole mahdollisuutta hankkia alumiinivanteita, mutta haluavat silti parempaa lookkia.
Artikkeleissa pintapuolinen raapaisu riittää. Turha panostaa kovin tarkkaan ja yksityiskohtaiseen analyysiin.

Jotenkin ymmärrän että halutaan laajentua, mutta eikö ton "viihde-elektroniikan" olisi voinut ottaa tähän rinnalle?
Siis muropaketti,taskumuro,hifimuro?
Miksi domen puoli pitää tänne sotkea?
MIksi pitää uudistua ja potkasta osaava toimitus pois, eikö hifipuolelle olisi voinut järkätä yhden jampan lisää…
Oliko Iot media uudistuksia vastaan, ja tästä syystä mentiin näin…

Toiveisiin on vastattu julkaisemalla tämän vuoden aikana useita laajoja artikkeleita niin VR-laitteista, 3D-tulostuksesta, kuvauskoptereista kuin muun muassa puheentunnistuksestakin.
VR-testit jne voi laskea taskumuroon! Ja ketä oikeasti kiinnostaa puheentunnistukset!

Ei ole ilmennyt mitään, ei siis yhtään mitään syytä, miksi IO-media piti poistaa sisällön tuotannosta. Vaikka kuinka väitetään, että ollan kehittämässä, ei ole mitään syytä, miksei sitä kehitystä olisi voinut tehdä IO-median kanssa. Lisäten sitten vaikka muuta sisällöntuotantoa jättäen perinteiset edelleen IO-medialle.

Ei voi muuta kuin sanoa, että haisee ja pahasti. Nyt tällä jutulla huomattiin kuinka henkilöitynyt yhteisö tämä kuitenkin on ja yritetään pelastaa mitän vielä on pelastettavissa.

Jos tätä hommaa haluttiin kehittää käyttäjät edellä, olisi tuo kysely tehty ennen kuin mitään yhteistyötä aletaan purkamaan.

ps. ja 95% domen jutuista on schaibaa.

Hajotkaa

3) Ei mitään helvetin telkkariarvosteluita Muroon

No jos telkkariarvostelu sisältää uusien custom jäähyjen asentamisen ja järjestelmäprossan ylikellotuksen / custom softan asennuksen niin mikä ettei ;)

Jos sisältöä pitää kehittää niin miksi sitä pitää kehittää vaihtamalla sisällöntuottaja, olettaen että syy on muu kuin kustannussäästö?

WDW:n postamaat tilastot artikkelien lukumäärästä kertoo kaiken olennaisen.

Mikroja voisi testailla niin tietää missä lämpee einari tasaisemmin.

WDW

Sattumalta juuri viime keväästä saakka Muropakettiin on ilmestynyt tusinahuttuartikkeleita ties kenen kirjoittamina. Lukukerrat kertonevat tarpeeksi. Siitä lähtien, kun te tulitte mukaan Muropaketin asiantuntevan väen artikkelit on luettu keskimäärin 24812 kertaa (min 9119, max 71978)

Spoiler

Otavan artikkeleita on puolestaan luettu keskimäärin 4738 kertaa (min 1772, max 11364)

Spoiler

Yllä oleva esimerkki kertoo kaiken, potkitte asiantuntevan toimituksen ja artikkelien kirjoittajat mäkeen ja tuotatte sutta ja sekundapaskaa joka ei kiinnosta Muropaketin lukijoita. Laajoja artikkeleita? Muropaketin asiantuntevat artikkelit kenties olivat laajoja. Teidän suoltamat parin rivin pintaraapaisut joissa "asiantuntijana" on joku Gigantin myyjä eivät ole. Kuten "asiantuntevista" artikkelelinirvikuvistanne näkyy?

Lähes alusta asti (syksystä 2000) tullut seurattua Muroa ja tässäkin aihepiirissä aioin tapojeni mukaisesti tyytyä mielenkiinnolla seuraamaan sivusta. Tämä WDW:n listaus sai kuitenkin sukat pyörähtämään jalassa ja sydämen kurkussa… Tuo jälkimmäisen spoilerin sisältö oli siis oikeasti olevinaan artikkeleja? Hukkuneet mielestäni täysin perusUUTISTEN sekaan ja jopa alle tasoltaan. Surullisena esimerkkinä poimittakoon "IFA 2016: VR muuttaa ihan kaiken, ihan kohta" (ei mitään henkilökohtaista kirjoittajalle). Kyseinen "artikkeli" vain jäi erityisesti mieleen siksi, ettei se jäänyt mieleen. Luin sen nimittäin (ainakin) kaksi kertaa eri päivinä ja toisella kerralla vasta noin puolessa välissä tajusin lukeneeni sen jo aiemmin. Eli aihe kyllä kiinnosti, mutta kyseinen artikkeli ei. Sanoisin näin ihan yleisesti tuota listausta silmäillen että (jopa) esim. Petruksen uutiskäännökset ovat pääasiallisesti mielenkiintoisempaa luettavaa kuin nuo Otavan artikkelit. Toki jos tarkoitus on klikkejä saada niin tuo IFA-VR-juttu toimi lyhytnäköisesti kai sitten toivotulla tavalla.

Mitä itse tähän toimituksen kirjoitukseen tulee niin pelottavasti näyttää sille että uskovat homman toimivan. Itsekin luin jutun ensin ihan positiivisilla viboilla mutta hieman itseäni toistaen: onneksi WDW palautti maanpinnalle.

Ja niille jotka uskovat foorumin olevan eri asia kuin itse sivusto ja säilyvän ennallaan vaikka kävisi Mikrobitit: Kyllä se lumipallo siitä pikkuhiljaa kasvaa. Joskus muinoin tuli domeakin luettua mutta nykyisin kyllä useimmiten harmittaa kun tulee johonkin semiklikkiotsikkoon muron kyljessä sorruttua ehkä muutamia kertoja viikossa. Kuinkahan suuri osa domen kävijöistä muuten tulee jo nykyisin ainoastaan tuolla tavoin muron kautta? Mitähän käy, kun ne (uskon että monet) jotka ensin lukevat etusivun alkavat vähitellen vähenemään foorumiltakin?

Ihan hyvä vaan että sivusto uudistuu. Kaotikan AMD-mainokset, öh anteeksi "uutiset" ja Sampsan kuukauden myöhässä julkaistut uutuusnäytönohjainartikkelit eivät ole kovin hääviä sisältöä valtakunnan isoimmalle tietotekniikkasivustolle. Foorumikin on kuin 2000-luvun alusta Sampsan jäljiltä. Mitään positiivisia uudistuksia ei ole tullut, ihan vaan siksi koska Sampsaa ei ole huvittanut tehdä mitään. Sampsa on viettänyt kaiken foorumiaikansa Räpellyksessä ja jättänyt asia-alueet heitteille. Moderoinnin hyväksi Sampsa ei ole tehnyt mitään. Sampsa on aina ollut ylimielinen kaikkea käyttäjäpalautetta kohtaan, eikä halua edes kokeilla mitään käyttäjiltä tulevia ehdotuksia.

Ihan hyvä jos uusi porukka edes yrittää toimia käyttäjiä ajatellen, koska Sampsa ei sitä koskaan tehnyt. Olette sokeita, jos ette sitä tosiasiaa näe. Kyllä mä ymmärrän, että Sampsa on monelle puolijumala, mutta yrittäkää nyt käsittää että se maine perustuu 15 vuotta vanhoihin asioihin.

Itse näen tämän mahdollisuutena, mutta aavistelen, ettei se nyt mene ihan niin kuin elokuvissa. Mua ei haittaisi lukea Murosta tv-testejä, jos ne on hyvin kirjoitettuja ja suunnattuja tälle kohderyhmälle, sekä tärkeimpänä: eivät ole pois perussisällöltä kuten näyttis- tai kotelovertailut. Kohderyhmälle suunnattuja vaikkapa sillä tavalla, että mitkä 4k-tv:t sopivat parhaiten näytön korvaajiksi. Sama juttu Domen kanssa, seuraan sitä nytkin, mutta en niitä välitä saada tuohon Muron etusivulle. Hyvin menisivät tuolla sivulla välilehtien jatkona. Samoin kaikki tee se itse -nikkarointiprojektit olisivat mielestäni tervetulleita ja mielenkiintoisia lukea, niitä on muistaakseni välillä tuolta foorumin puolelta tuotu ihan pakettiin asti.

Mutta kuten edellä moni on kirjoittanut, pelko on paha, että tästä tulee uusi Mikrobitti. Ennen tuli tilattua, nyt selaa läpi kirjastossa, jos sinne vahingossa eksyy…

Annan yhden neuvon uusien toimittajien valintaan liittyen: olkaa avomielisiä. Murolle ja AnandTechille kirjoittaneena voin todeta, että tekkijournalimissa 99% on kiinni intohimosta. Jos aihe todella kiinnostaa, on valmis kääntämään Googlen ylösalaisin löytääkseen vastauksen ja sijoittamaan omaa aikaansa oppiakseen aiheesta kaiken mahdollisen mitä Internetin ihmeellinen maailma tarjoaa. Kokemus ja tutkinnot ovat täysin toissijaisia – riittää, että kirjoitustaitoa löytyy sen verran, että punaisen langan löytää ilman mikroskooppia. Intohimo kompensoi loppuosan. Tälle pohjalle on rakennettu sekä Muropaketti että lukuisat kansainväliset tekkisivustot.

Suurin virhe, mitä voitte tehdä, on palkata uusi toimitus täyteen ammattilaisia. Kylmä fakta on se, että parhaat tekkijournalistit ovat lähes poikkeuksetta harrastelijoita. Hyvin harvalla on mitään taustaa aloittaessaan uraansa ja vielä harvemmalle tekkijournalismi kehittyy kokopäivätyöksi. Kirjoittamisen täytyy tuntua harrastukselta viimeiseen pisteeseen asti, jotta intohimo säilyy. Dollarit silmissä tehty journalismi on klikkibaitti-tasoa – ilman puhdasta intohimoa aiheeseen ei voi paneutua sillä syvyydellä, että pystyy tuottamaan lukijoille sen lisäarvon, mihin muut sivustot eivät kykene.

Älkää siis tuijottako ikää tai mitään muuta demografiaa. Olkaa rohkeita. High risk – high reward, mitä näitä sanontoja nyt onkaan. Mielummin otatte toimitukseen vaikka 10 harjoittelijaa, joita oikeasti kiinnostaa teknologia. Osa karsiutuu kuitenkin ajan mittaa, kun tajuavat, kuinka paljon hiljaista taustatyötä tekkijournalismissa loppujen lopuksi on. Riittää, että toimituspäälliköllä on jonkin asteista kokemusta ja pystyy hoitamaan mm. oikeinkirjoitus ja yrityssuhteiden hallinnoinnin.

Pyyntöni lukijoille on, että annatte uudelle toimitukselle aikaa. On huimaa, kuinka nopeasti ja paljon ihminen kehittyy, kun kirjoittaa säännöllisesti. Itse en pysty edes vakavissa mielin lukea ensimmäisiä artikkeleitani. Loppupeleissä iso osa journalismia on lukijan ja journalistin välinen dialogi, sillä molempien tulee tukea toisiaan. Neuvot, korjaukset ja rakentava kritiikki ovat aina tervetulleita ja oikeastaan välttämättömiä sisällön parantamiseksi.

Kiitos Sampsalle ja koko Muropaketin tiimille yhteistyöstä 2013-2014.

Kristian Vättö

Panostamme sisältöön lisää. Laajennamme sisältötarjontaa ja tuomme uudenlaisia juttutyyppejä mukaan. Muutoksia ei lähdetty tekemään kustannussyistä, vaan tarkoituksena on saada Muropaketti kasvamaan entistä kattavammaksi tietotekniikkasivustoksi.

Kyselyssä kaikkein aktiivisimmat Muropaketin käyttäjät toivoivat avoimissa vastauksissaan erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta.

Loppusyksyn aikana kokoamme uutta toimituskuntaa uutta Muropakettia varten. Meidän näkemyksemme mukaan monipuolisempi ja entistä parempi Muropaketti syntyy useiden erityyppisten tekijöiden voimin. Aloitamme myös avoimen toimittajahaun lähiviikkoina.

Mikrobitin tauti on tässä hienosti näkyvissä, mutta pari muutakin täkyä löytyy. Laajempi sisältötarjonta ja uudet juttutyypit tarkoittavat suomeksi domen käännösripulia ja klikkiansoja. "Erityyppiset tekijät" ja "toimittajahaku" viittaavat opiskelijoihin ja työttömiin, jotka suoltavat näitä kielivirheitä viliseviä konekäännösuutisia freelancereina pari euron juttupalkalla.

Jos tarkoitus olisi oikeasti tuottaa juttuja, joiden tekijät tuntevat syvällisesti aiheensa ja osaavat sen päälle vielä kirjoittaakin, siitä pitäisi maksaa ihan oikeasti rahaa eikä näitä tyyppejä hankita viime tingassa jollain netti-ilmoituksella. Sinänsä tämä ei ole mikään ihme, koska edes printtipuolella ei ole Suomessa varaa tuottaa laadukasta sisältöä (case in point: kaikki tietotekniikkalehdet viimeisen kymmenen vuoden aikana).

Se, mitä Muropaketille nyt käytännössä tapahtuu, on käyttäjäpako. Ensimmäiset lähtivät jo, ja kun Sampsa laittaa oman sivustonsa pystyyn, perästä tulevat kaikki mitään mistään tietävät. Asiantuntijoita seuraavat tekniikasta kiinnostuneet ja ne, jotka kaipaavat apua. Koko tietotekniikkapuoli muuttaa muualle. Jäljelle jäävät Suoli24-janarit; poropeukalot, avohoitopotilaat ja yleensäkin äo-jakauman vasen laita. Tämä on luonnollista, koska lukija etsii itselleen sopivaa sisältöä. Jos sisältö on idiooteille, lukijaksi valikoituvat idiootit.

Yleistajuista mediaa periaatteessa voi tehdäkin tietämättömälle rahvaalle, mutta tietotekniikkaan keskittyneelle erikoisjulkaisulle kohderyhmän menettäminen on kuolemansuudelma. Katoavat mainostulot saavat kustantajan säästämään sisällön määrässä ja laadussa (jos se nyt vielä on mahdollista), ja kierre on valmis. Vuoden parin päästä sivusto kaupataan ale-hintaan jollekin toiselle mediatalolle, joka aloittaa leikin alusta.

Kävin muuten lukemassa vastaavan ilmoituksen Domen puolelta niin sen perusteella sai lähinnä kuvan että Dome siirtyy Muropaketti nimen alle ja jatkossa kaikki Muropaketissa julkistava noudattaa Domen "laatutasoa".

Mainittiin myös että Muropaketilla on n. 300000 käyttäjään ja Domella n. 100000 käyttäjää, itseäni ihmetyttää että miten on taloudellisesti järkevä veto siirtyä 400000 käyttäjästä 100003 käyttäjään.

KristianAT

Annan yhden neuvon uusien toimittajien valintaan liittyen: olkaa avomielisiä. Murolle ja AnandTechille kirjoittaneena voin todeta, että tekkijournalimissa 99% on kiinni intohimosta. Jos aihe todella kiinnostaa, on valmis kääntämään Googlen ylösalaisin löytääkseen vastauksen ja sijoittamaan omaa aikaansa oppiakseen aiheesta kaiken mahdollisen mitä Internetin ihmeellinen maailma tarjoaa. Kokemus ja tutkinnot ovat täysin toissijaisia – riittää, että kirjoitustaitoa löytyy sen verran, että punaisen langan löytää ilman mikroskooppia. Intohimo kompensoi loppuosan. Tälle pohjalle on rakennettu sekä Muropaketti että lukuisat kansainväliset tekkisivustot.

Suurin virhe, mitä voitte tehdä, on palkata uusi toimitus täyteen ammattilaisia. Kylmä fakta on se, että parhaat tekkijournalistit ovat lähes poikkeuksetta harrastelijoita. Hyvin harvalla on mitään taustaa aloittaessaan uraansa ja vielä harvemmalle tekkijournalismi kehittyy kokopäivätyöksi. Kirjoittamisen täytyy tuntua harrastukselta viimeiseen pisteeseen asti, jotta intohimo säilyy. Dollarit silmissä tehty journalismi on klikkibaitti-tasoa – ilman puhdasta intohimoa aiheeseen ei voi paneutua sillä syvyydellä, että pystyy tuottamaan lukijoille sen lisäarvon, mihin muut sivustot eivät kykene.

Älkää siis tuijottako ikää tai mitään muuta demografiaa. Olkaa rohkeita. High risk – high reward, mitä näitä sanontoja nyt onkaan. Mielummin otatte toimitukseen vaikka 10 harjoittelijaa, joita oikeasti kiinnostaa teknologia. Osa karsiutuu kuitenkin ajan mittaa, kun tajuavat, kuinka paljon hiljaista taustatyötä tekkijournalismissa loppujen lopuksi on. Riittää, että toimituspäälliköllä on jonkin asteista kokemusta ja pystyy hoitamaan mm. oikeinkirjoitus ja yrityssuhteiden hallinnoinnin.

Pyyntöni lukijoille on, että annatte uudelle toimitukselle aikaa. On huimaa, kuinka nopeasti ja paljon ihminen kehittyy, kun kirjoittaa säännöllisesti. Itse en pysty edes vakavissa mielin lukea ensimmäisiä artikkeleitani. Loppupeleissä iso osa journalismia on lukijan ja journalistin välinen dialogi, sillä molempien tulee tukea toisiaan. Neuvot, korjaukset ja rakentava kritiikki ovat aina tervetulleita ja oikeastaan välttämättömiä sisällön parantamiseksi.

Kiitos Sampsalle ja koko Muropaketin tiimille yhteistyöstä 2013-2014.

Kristian Vättö

Hyvä kirjoitus!

Olikohan tämänkin sivuston taru sitten tässä..

WDW

Sattumalta juuri viime keväästä saakka Muropakettiin on ilmestynyt tusinahuttuartikkeleita ties kenen kirjoittamina. Lukukerrat kertonevat tarpeeksi. Siitä lähtien, kun te tulitte mukaan Muropaketin asiantuntevan väen artikkelit on luettu keskimäärin 24812 kertaa (min 9119, max 71978)

Spoiler

Otavan artikkeleita on puolestaan luettu keskimäärin 4738 kertaa (min 1772, max 11364)

Spoiler

Yllä oleva esimerkki kertoo kaiken, potkitte asiantuntevan toimituksen ja artikkelien kirjoittajat mäkeen ja tuotatte sutta ja sekundapaskaa joka ei kiinnosta Muropaketin lukijoita. Laajoja artikkeleita? Muropaketin asiantuntevat artikkelit kenties olivat laajoja. Teidän suoltamat parin rivin pintaraapaisut joissa "asiantuntijana" on joku Gigantin myyjä eivät ole. Kuten "asiantuntevista" artikkelelinirvikuvistanne näkyy?

+42

WDW

Sattumalta juuri viime keväästä saakka Muropakettiin on ilmestynyt tusinahuttuartikkeleita ties kenen kirjoittamina. Lukukerrat kertonevat tarpeeksi. Siitä lähtien, kun te tulitte mukaan Muropaketin asiantuntevan väen artikkelit on luettu keskimäärin 24812 kertaa (min 9119, max 71978)

Spoiler

Otavan artikkeleita on puolestaan luettu keskimäärin 4738 kertaa (min 1772, max 11364)

Spoiler

Yllä oleva esimerkki kertoo kaiken, potkitte asiantuntevan toimituksen ja artikkelien kirjoittajat mäkeen ja tuotatte sutta ja sekundapaskaa joka ei kiinnosta Muropaketin lukijoita. Laajoja artikkeleita? Muropaketin asiantuntevat artikkelit kenties olivat laajoja. Teidän suoltamat parin rivin pintaraapaisut joissa "asiantuntijana" on joku Gigantin myyjä eivät ole. Kuten "asiantuntevista" artikkelelinirvikuvistanne näkyy?

Hyvä teksti.

Itse vasta nyt ymmärsin mistä nuo roska-artikkelit on tullut. Katsellut kyllä niitä rullaamassa tuossa etusivulla miettien että mitä nyt taas. Jos tuollaiseksi muuttuu muron linja tulevaisuudessa niin ei voi kun itkeä.

Lisäksi 89 prosenttia tutkimukseen vastaajista kertoi olevansa kiinnostunut tietokone-, mobiili- ja konsolipeleistä. Huomattava osa käyttäjistä lukee sekä Muropakettia että Dome.fi:tä.

Se että olisi kiinnostunut tuosta kaikesta ei tarkoita sitä että haluaisi tunkea ne kaikki yhdeksi ja samanksi sillisalaatiksi ja lukea ne kaikki yhdestä paikasta.

Väännetäämpä Murodomesedälle rautalangasta

Pidän paistetusta makkarasta ketsupin kanssa

Pidän jäätelöstä mansikkahillon kanssa

Mutta jos yrität tunkea minulle

Makkaraa mansikkahilloin kanssa
tai
Jäätelöä ketsupin kanssa
tai
Makkaraa ja jäätelöä ja kesuppia ja mansikkahilloa yhdessä

Minä häivyn enkä tule ikinä takaisin ja kerron kaikille muillekkin että olet kajahtanut päästäsi eikä tänne ole terveellistä tulla.

PS

Olette jo tunkeneet Muropaketissa Makkaraa mansikkahilloin kanssa ja minä olen ollut lähtötunnelmissa niin että jos tilanne yhtään heikkenee ovi läimähtää kiinni.

Mikä V tu mediataloihin on mennyt (sekä paperi että sähköisellä puolella) kun ne kuvittelee että ripulipaskakeitto olisi hyvä pitkäaikaisen menestyksen resepti.

IcePen

Mikä V tu mediataloihin on mennyt (sekä paperi että sähköisellä puolella) kun ne kuvittelee että ripulipaskakeitto olisi hyvä pitkäaikaisen menestyksen resepti.

Ilmeisesti jotkut pitävät tuonsuuntaisesta muutoksesta. Itsekin tunnen yhden ihmisen joka on erittäin tyytyväinen MB:n uudistuksiin "kun nyt saa luettua sähkövatkainarvostelut ja radioarvostelut samasta lehdestä". Tosin, kyseisen henkilön tietotekniikkaosaaminen on sitä luokkaa että saa googlen käynnistettyä, sillä sähköpostit luettua ja videoita katseltua. Kaikki vähänkin enemmän tietotekniikasta ymmärtävät ovat juuri vastakkaista mieltä uudistuksista. Ilmeisesti tännekin koitetaan kalastella vastaavan tasoista porukkaa lisää ja sen myötä ajetaan harrastelijat ja/tai muuten tietokoneista enemmän tietävät pois.

TuBBe

Hyvä teksti.

Itse vasta nyt ymmärsin mistä nuo roska-artikkelit on tullut. Katsellut kyllä niitä rullaamassa tuossa etusivulla miettien että mitä nyt taas. Jos tuollaiseksi muuttuu muron linja tulevaisuudessa niin ei voi kun itkeä.

Erittäin hyvin sanottu siellä takana.
+1

Minäkin nyt ymmärsin, että minkä takia ei ole kovin paljon katsottu tarvetta korjata, että pitää ne puhelin- ja kellojutut laittaa erikseen ja pelkästään tietotekniikkajutut muropaketin etusivulle. Sitten myöhemmin tulee niitä artikkeleita, mitkä vähän ihmetytti ja Vlogeja ilman tekstityksiä tai edes sisältöä.

Löytyy yhä harvemmin sitä aitoa muropakettia itseään artikkeleita mutta sitten kohta tulee lisää sontaa mukaan sotkemaan koko sivuston totaalisesti.

Noinko nyt Muropaketti hajoaa tuon kaiken idiotismin alle? Ei muuta kuin perustetaan joku Muron nimen tilalle toinen nimi. Weetabispaketti olisi ihan tyhmää ja Cornflakespaketti on aivan sekopäistä, mutta Tosipaketti olisi ihan jees.

Olisi hyvä veto, että ilmoittaa sähköpostitse ihan kaikille forumisteille uuden perustettavan sivuston osoitteen. Sinne minä lähtisin välittömästi. Minä en kaipaa mitään muuta kuin asiantuntevia porukoita, mitä muropaketissa ja keskustelualueissa on ollut viime vuosina.

IcePen

Väännetäämpä Murodomesedälle rautalangasta

Pidän paistetusta makkarasta ketsupin kanssa

Pidän jäätelöstä mansikkahillon kanssa

Mutta jos yrität tunkea minulle

Makkaraa mansikkahilloin kanssa
tai
Jäätelöä ketsupin kanssa
tai
Makkaraa ja jäätelöä ja kesuppia ja mansikkahilloa yhdessä

Minä häivyn enkä tule ikinä takaisin ja kerron kaikille muillekkin että olet kajahtanut päästäsi eikä tänne ole terveellistä tulla.

Paras analogia! Tätä sopii spammata toimituksen postiin kunnes tajuavat. Ja miksei samalla muillekin mediataloille.

OT: Mikrobitissäkin julkaistaan joka kuukausi jotain älypuhelimiin liittyvää ja muuta pinnallista skeidaa. Arvosteluita venytetään turhaan 5-6 sivun pitiuseksi. Aikoinaan siellä 'labroissa' tehtiin omia viritelmiä, koodia ja muuta "alusta loppuun saakka" -juttua.

Muron konsepti on kellottelu, modaus ja virittely. Jos yritetään amerikan mallisia kotisivuja, tarvitaan artikkeleita tasaseen tahtiin (kymmeniä viikossa). Mikäli resurssit eivät riitä tekemään artikkeleita tarpeeksi, mielestäni on aivan turha yrittää vääntää laajaa konseptia omista pienistä jyväsistä.

Mielestäni VR-lasit yms eivät kuulu Muron aihealueen piiriin.

WDW

Sattumalta juuri viime keväästä saakka Muropakettiin on ilmestynyt tusinahuttuartikkeleita ties kenen kirjoittamina. Lukukerrat kertonevat tarpeeksi. Siitä lähtien, kun te tulitte mukaan Muropaketin asiantuntevan väen artikkelit on luettu keskimäärin 24812 kertaa (min 9119, max 71978)

Spoiler

Otavan artikkeleita on puolestaan luettu keskimäärin 4738 kertaa (min 1772, max 11364)

Spoiler

Hah! Mahtavaa! Oikeista artikkeleista olen lukenut yli kaksi kolmasosaa, Otavan "artikkeleista" yhtäkään en ole edes avannut. En ole edes erityisemmin pannut merkille, että ns. ulkopuolista sisältöä on alettu julkaisemaan murossa, joten kyse ei ole ennakkoasennoitumisesta vaan ihan puhtaasti sisällön kiinnostavuudesta. Kertonee aika paljon tulevan muron kohtalosta omasta näkökulmastani.

StiNgeRWeb

Itsekin tunnen yhden ihmisen joka on erittäin tyytyväinen MB:n uudistuksiin "kun nyt saa luettua sähkövatkainarvostelut ja radioarvostelut samasta lehdestä".

No MB on sen takia special case, että se on nykyään parempi kuin muutama vuosi sitten, mutta huonompi kuin alunperin oli. Sekin lehti kun veti itsensä välillä totaaliseen uusmediahirteen, tuloksena "ilmavalla layoutilla" (lue: sekava, paljon kuvia mutta vähän asiaa) varustettu ipadminullekin-tason lehti. Nykyään sentään on jonnin verran rakenteluja ja sen sellaista. Vaan kirjastossapa MB meikäläisenkin osalta nykyään luetaan, vaikka kyllä se vessalukemiseksi kelpaisi, jos tarpeeksi halvalla saisi.

MuroBBS:ssä tehdään kehitystyötä sekä tekniikan että moderoinnin puolella.

Kehitystyö moderoinnin puolella kuulostaa pahalta, koska MuroBBS:ssä on nykyään ollut mielestäni melko sopivasti moderointia. Totaalinen ripuli häviää, muu jää. Emmehän koskaan kaikki voi olla asioista samaa mieltä, mutta kaikilla tulee olla oikeus mielipiteensä ilmaisuun.

Muropaketti on allekirjoittaneellekin ollut aina melko pitkälti MuroBBS. Tosin jos Kurri tai joku muu asiantuntijataho on tehnyt aidosti syväluotaavan eli rautaa lähellä olevan katsauksen tekniikan sielunelämään, niin niitä on kyllä tullut luettua lukemisen sekä oppimisen ilosta, eli vilpittömästä mielenkiinnosta.

ps. Otavalta tuli taannoin suositeltua Kanava-nimistä lehteä, koska se tuntui vielä vuosi sitten olevan aidosti suomalaisen asialla. Perun kuitenkin suositukseni, koska se on lähiaikoina täyttynyt lähinnä jonninjoutavilla jaaritteluilla ja "miksi Venäjä on Venäjä" -tyyppisellä vatvonnalla.

Hieman offtopicin rajoilla mennään mutta..

VR-lasit ovat hieman sellainen rajatapaus, jollaisesta merkittävät uutiset sekä mahdolliset erikoisartikkelit sopivat kyllä mielestäni muroon. Esim tuollaisen VR-artikkelin pitäisi kuitenkin sisältää syvällinen analyysi sekä itse VR-raudasta että PC-raudasta sitä syöttämässä. Muita vastaavia rajatapauksia (kuin VR) ovat mielestäni konsoliRAUTA, TV:t olkkariPC-pelikäytössä, yms. (nämä tulivat tietenkin noin omina mielenkiinnon kohteina ensimmäisinä mieleen)

Itse pelit, elokuvat ja vaikkapa muu VR-sisältö sen sijaan menee jo mielestäni rajan toiselle puolelle, eli kuuluu mukaan korkeintaan lähinnä sivuasiana esim. sovellus/benchmark-mielessä. Elokuviin liittyen toki pakkaustekniikat puolestaan ovat taas ainakin lähellä rajatapausta.

Tämäkin uutinen itsessään olisi mennyt ohitse ellen olisi kahlannut BBS:ä läpi tekemisen puutteen vuoksi. Ihan oikeassa paikassa tämä Muropaketin tulevaisuutta käsittelevä uutinen? Normaalisti koskaan en edes lue tuota mobiilipuolta. Taskumuro > Mobiiliuutiset > Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa :confused:

TilTt

Tämäkin uutinen itsessään olisi mennyt ohitse ellen olisi kahlannut BBS:ä läpi tekemisen puutteen vuoksi. Ihan oikeassa paikassa tämä Muropaketin tulevaisuutta käsittelevä uutinen? Normaalisti koskaan en edes lue tuota mobiilipuolta. Taskumuro > Mobiiliuutiset > Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa :confused:

Taskumurossahan se alkuperäinenkin ilmoitus oli, eli joko nämä haudataan tarkoituksella tai sitten uusi toimitus ei vain osaa.

"MuroBBS säilyy ennallaan"
Miksi sitten kaikki kirjoittavat että hyvästi, ja että tämänkin sivuston taru oli sitten tässä, ja miksi monet modet lähtevät pois?

Murosta vastaavan tahon olisi myös syytä osallistua keskusteluun.

hakarkka

Hieman offtopicin rajoilla mennään mutta..

VR-lasit ovat hieman sellainen rajatapaus, jollaisesta merkittävät uutiset sekä mahdolliset erikoisartikkelit sopivat kyllä mielestäni muroon. Esim tuollaisen VR-artikkelin pitäisi kuitenkin sisältää syvällinen analyysi sekä itse VR-raudasta että PC-raudasta sitä syöttämässä. Muita vastaavia rajatapauksia (kuin VR) ovat mielestäni konsoliRAUTA, TV:t olkkariPC-pelikäytössä, yms. (nämä tulivat tietenkin noin omina mielenkiinnon kohteina ensimmäisinä mieleen)

Itse pelit, elokuvat ja vaikkapa muu VR-sisältö sen sijaan menee jo mielestäni rajan toiselle puolelle, eli kuuluu mukaan korkeintaan lähinnä sivuasiana esim. sovellus/benchmark-mielessä. Elokuviin liittyen toki pakkaustekniikat puolestaan ovat taas ainakin lähellä rajatapausta.

Itsellä tuli katsottua tuo VR artikkeli kun oletin että oltaisiin testattu kunnolla miten se homma toimii AMD ja Nvidia raudalla ja oltaisiin vaikka purettu ne VR lasit ja HTC:n VR majakka osiin ja katsottu että miten ne toimii (sama kuin näyttiksen purku) mutta eipä siinä jutussa ollut mitää sisältöä joten ottipäähän raskaasti että haaskasin aikaani koko jutuun.

Eli epäilen että suurinosa näiden toissijaisten artikkelien lukukerrosta on sellaisia että lukija odotti kunnollista tekniikka/rauta artikkelia mutta pettyi kun haaskasi aikansa diibadaaba artikeliin.

lapsus linguae

Mikrobitin tauti on tässä hienosti näkyvissä, mutta pari muutakin täkyä löytyy. Laajempi sisältötarjonta ja uudet juttutyypit tarkoittavat suomeksi domen käännösripulia ja klikkiansoja. "Erityyppiset tekijät" ja "toimittajahaku" viittaavat opiskelijoihin ja työttömiin, jotka suoltavat näitä kielivirheitä viliseviä konekäännösuutisia freelancereina pari euron juttupalkalla.

Jos tarkoitus olisi oikeasti tuottaa juttuja, joiden tekijät tuntevat syvällisesti aiheensa ja osaavat sen päälle vielä kirjoittaakin, siitä pitäisi maksaa ihan oikeasti rahaa eikä näitä tyyppejä hankita viime tingassa jollain netti-ilmoituksella. Sinänsä tämä ei ole mikään ihme, koska edes printtipuolella ei ole Suomessa varaa tuottaa laadukasta sisältöä (case in point: kaikki tietotekniikkalehdet viimeisen kymmenen vuoden aikana).

Se, mitä Muropaketille nyt käytännössä tapahtuu, on käyttäjäpako. Ensimmäiset lähtivät jo, ja kun Sampsa laittaa oman sivustonsa pystyyn, perästä tulevat kaikki mitään mistään tietävät. Asiantuntijoita seuraavat tekniikasta kiinnostuneet ja ne, jotka kaipaavat apua. Koko tietotekniikkapuoli muuttaa muualle. Jäljelle jäävät Suoli24-janarit; poropeukalot, avohoitopotilaat ja yleensäkin äo-jakauman vasen laita. Tämä on luonnollista, koska lukija etsii itselleen sopivaa sisältöä. Jos sisältö on idiooteille, lukijaksi valikoituvat idiootit.

Yleistajuista mediaa periaatteessa voi tehdäkin tietämättömälle rahvaalle, mutta tietotekniikkaan keskittyneelle erikoisjulkaisulle kohderyhmän menettäminen on kuolemansuudelma. Katoavat mainostulot saavat kustantajan säästämään sisällön määrässä ja laadussa (jos se nyt vielä on mahdollista), ja kierre on valmis. Vuoden parin päästä sivusto kaupataan ale-hintaan jollekin toiselle mediatalolle, joka aloittaa leikin alusta.

Tässä olikin koko homma erittäin hyvin tiivistettynä.

Toivon hartaasti, että Sampsa saa piakkoin uuden saitin pystyyn – sille olisi kyllä tarvetta. Tietotekniikkaan ja erityisesti PC-rautaan erikoistunutta saittia ei voi pyörittää ilman asiantuntemusta ja mielenkiintoa asiaan. Tämä käyttäjäkunta haistaa puutteet välittömästi ja äänestää armottomasti.

dragon age

"MuroBBS säilyy ennallaan"
Miksi sitten kaikki kirjoittavat että hyvästi, ja että tämänkin sivuston taru oli sitten tässä, ja miksi monet modet lähtevät pois?

Koska säilyy korkeintaan vuoden.

"Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa"

Siinäpä tuli jo esimakua tulevista otsikoinneista? Et ikinä usko miten Muropaketti uudistuu! Katso tästä miten Muropaketti uudistuu!

Edellisessä ketjussa oli pitkät pätkät selitetty niitä kauhuskenaarioita, joita käyttäjät heittivät ilmoille tämän uudistuksen tullessa ilmi. "Olemme seuranneet aiheesta syntynyttä keskustelua tiiviisti ja kuunnelleet kritiikkiä." Miksi te nyt sitten tunnutte tekevän juuri niitä asioita, joita kaikki pelkäsivät?

"erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta"

gg

Meteorismus

"Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa"

Siinäpä tuli jo esimakua tulevista otsikoinneista? Et ikinä usko miten Muropaketti uudistuu! Katso tästä miten Muropaketti uudistuu!

Edellisessä ketjussa oli pitkät pätkät selitetty niitä kauhuskenaarioita, joita käyttäjät heittivät ilmoille tämän uudistuksen tullessa ilmi. "Olemme seuranneet aiheesta syntynyttä keskustelua tiiviisti ja kuunnelleet kritiikkiä." Miksi te nyt sitten tunnutte tekevän juuri niitä asioita, joita kaikki pelkäsivät?

"erityisesti lisää sisältöä viihde-elektroniikasta"

gg

Koska osa täällä murobbs:ssä kävijöistä ja muropakettia lukeneista haluaa lisää sisältöä viihde-elektroniikasta. Oma veikkaus. Tuolle on vissiin kysyntää.

Muutoinhan tämä lähtee lapasesta heti, kun uusi sivusto saadaan (toivottavasti) pystyyn. Yhdyn aikaisempiin kommentteihin liittyen artikkeleiden kirjoitukseen. Mitään tusinapellejä ei tarvita soppaa sekoittamaan.

Halaisin reilun Olen kai raisisti, mutta ylpeä siitä -osion, jossa saisi ilman suvissössöä keskustella maan tilasta ja tulevaisuudesta. Vaihtoehtoisesti voisi olla sitten Olen suvakki, ja maksan tämän kaiken tulevaisuudessa -osio, jonne ei sinne sitten olisi muilla kuin Palefacella ja saman henkisillä asiaa. Rauha olisi maassa ja moderointi helppottuisi huomattavasti ;)

Hauskaa luettavaa ja historian siipien havinaa :)

MuroHistoria

Alussa oli Celeron, Notepad ja Sampsa. Mopo hyytyi. Lopulta Sampsa ei voinut enää vastustaa, oli pakko ylikellottaa, puristaa viimeisetkin mehut irti. Onnistumisen tunne täytti miehen, tästä on pakko kertoa kaikille. Neutech tuli kuvioihin mukaan ja Muropaketti käynnistyi. Alussa foorumin virkaa toimitti Ultimate Bulletin Board-softa…

WDW

Sattumalta juuri viime keväästä saakka Muropakettiin on ilmestynyt tusinahuttuartikkeleita ties kenen kirjoittamina. Lukukerrat kertonevat tarpeeksi.

Otavan artikkeleita on puolestaan luettu keskimäärin 4738 kertaa (min 1772, max 11364) Virtuaalitodellisuus vuonna 2016 – Niin pitkällä, silti niin kömpelöä 16.05.2016 Luettu (6239)

Yllä oleva esimerkki kertoo kaiken, potkitte asiantuntevan toimituksen ja artikkelien kirjoittajat mäkeen ja tuotatte sutta ja sekundapaskaa joka ei kiinnosta Muropaketin lukijoita. Laajoja artikkeleita? Muropaketin asiantuntevat artikkelit kenties olivat laajoja. Teidän suoltamat parin rivin pintaraapaisut joissa "asiantuntijana" on joku Gigantin myyjä eivät ole. Kuten "asiantuntevista" artikkelelinirvikuvistanne näkyy?

Joo, muistan lukeneeni tuon artikkelin, ja se oli ihan hanurista. Kirjoittaja ei selvästikään tiennyt mistä oli kirjoittamassa, ei minkäänlaista asiantuntemusta koko aiheesta. Todennäköisesti oli vaan sanottu jollekin random freelancerille että kirjoita X sanaa VR-kakkuloista.

Että jos vuodenvaihteessa aloittavan uuden "Muropaketin" artikkelit jää tuolle tasolle, niin se on soronoo, kukaan ei tule niitä lukemaan. Kunnollisia tietotekniikka-artikkeleita ei voi kirjoittaa, jos aihepiiri ei ole todella tuttu. Paistaa heti läpi, jos kirjoittaja ei tiedä kunnolla mistä on kirjoittamassa.

Muropaketin toimitus

http://muropaketti.com/taskumuro/mo…tuu-kayttajien-ehdoilla-tata-kaikkea-luvassa/

Ikävästi alaa liian pitkään (80-luvun Printti-ajoilta) seuranneena, veikkaisinko reilusti lisää 0tsikkohu*rausta ml. kodinkone-arvosteluita jne? Mikrobitti teki tämän jo kerran, mutta te aiotte mahdollisesti toistaa saman nettiversiona ? Vihjeenä; värvätkää pari sisustuslehdissä nimeä kerännyttä metroseksuaalia AD-puolelle ja tehkää "kohderyhmä-markkinatutkimus". MB teki aikamoisen "tuloksen" em. menetelmällä parissa vuodessa…

Kunhan kengitte siinä sivussa tarpeettomat "vanhan koulukunnan edustajat" Sampsan ja JOK'n, ja sehän on siinä! Kevyt, moderni ja edukas uuden nettimaailman UUSI nettisivusto! Uutiset tulevat laite/ohjelmisto-toimittajilta valmiiksi kehuttuina, eikä moderointikaan enää vaivaa kun botit siivoavat ikävät mielipiteet/arvostelut jo valmiiksi!

No nyt ku talvi lähestyy niin joku talvirengastesti vois olla aika asiaa? "Nastat vai kitkat, yllättävä tulos paljastaa toisen heikkouden"

Taitaa olla tämän sivuston loppu edessä, mutta maailmassa kaikenlaiset tyhjiöt ruukaavat täyttyä. Eiköhän tilalle tule jotain muuta kuin paskalla täytettyä mainospaskaa. Jos haluaa lukea jääkaappi arvosteluja niin menee sivulle missä on jääkaappiarvosteluja, miksi kaikkea pitäisi saada samalta sivulta?

Tässä näennäisesti nätissä "lukijoiden ehdoilla lisää ja laajempaa sisältöä" on se ongelma, että vaikka varmasti foorumilta löytyy porukkaa joita kiinnostaa leffat vaikka paistinpannut tai autonrenkaat tai päinvänpolitiikka (onhan täällä näistä kaikista juteltu jonyt) niin se ei kuitenkaan ole se mikä jengiä yhdistää ja miksi he juuri tänne ovat eksyneet. Oishan se joo kivaa jos vain juuri minun kiinnostuksen kohteita lisäiltäisiin muron tarjontaan, mutta kun jos tätä joukolla lähdetään tekemään niin sinne tulee väkisin paljon sellaista mikä ei minua kiinnosta, ja kiinnostava hukkuu sekaan. Eli parempi keskittyä siihen mikä tätä varsin sekalaista seurakuntaa yhdistää

Ja vaikka periaatteessa kustannuksia ei leikattaisikaan niin en oikein usko, että taloudellisia panostuksia ollaan monikertaistamassakaan. Jos haluatte tehdä yhtä hyviä tietotekniikkajuttuja kuin tähän asti, ja siinä sivussa sitten kirjoitella laadukkaasti leffoista ja peleistä ja ties mistä pölynimureista, niin käytännössä tarvittaisiin moninkertainen toimitus nykyiseen verrattuna, että laatu pysyisi samana. Netissä riittää kyllä roinaa luettavaksi, joten tehdää mieluummin yhdestgä asiasta kunnoilla, kuin räävitte sadasta asiasta pintapuolista juttua, jota on jo verkossa enemmän kuin tarpeeksi.

Jos yritetään viidestä aihepiiristä kirjoittaa yhden resursseilla, niin se laatukin laskee sinne viideosaan, eli tehdään Mikrobitit.

Jos murossa jotain kehitettävää olisi niin nimenomaan keskittyminen siihen ydinalueeseen, että voitaisiin resursseissa otta ulkomaisia saitteja vähän kiinni. Nyt uumoiltu kehitys menee siis juuri väärään suuntaan.

Ja mitä satunnaisesti on Domen puolta lukenut niin eipä sen puolen tyyli paljoa ole lämmittänyt.

Juzt

Ja mitä satunnaisesti on Domen puolta lukenut niin eipä sen puolen tyyli paljoa ole lämmittänyt.

Noiden Domen lukujen kohdalla olisi kyllä mielenkiintoista tosiaan tietää, että kuinka moni noistakin ns. 100 000 käyttäjästä on todellisuudessa vain Murobbs käyttäjiä, jotka pyörivät tuolla ennen suoraan Muron, mutta nyt "Domen" pelit ja konsolit keskusteluissa, ynnä muissa uudelleen brändätyissä keskusteluissa?

Tyhmä

Noiden Domen lukujen kohdalla olisi kyllä mielenkiintoista tosiaan tietää, että kuinka moni noistakin ns. 100 000 käyttäjästä on todellisuudessa vain Murobbs käyttäjiä, jotka pyörivät tuolla ennen suoraan Muron, mutta nyt "Domen" pelit ja konsolit keskusteluissa, ynnä muissa uudelleen brändätyissä keskusteluissa?

90 000?

Asiaa sivuuttaen, ensisijaisen tärkeäksi koen sen, että muutatte sivuston käyttäytymisen sellaiseksi, että artikkelia pystyy ZOOMAAMAAN, niin pystyy niitä artikkeleita huomattavasti paremmin lukemaankin! :facepalm:

X3mdog

Asiaa sivuuttaen, ensisijaisen tärkeäksi koen sen, että muutatte sivuston käyttäytymisen sellaiseksi, että artikkelia pystyy ZOOMAAMAAN, niin pystyy niitä artikkeleita huomattavasti paremmin lukemaankin! :facepalm:

Jos selaat Muropaketin uutisia tietokoneella, niin CTRL nappi pohjaan ja hiiren rullaa pyörittämällä saat suurennettua tekstiä.

Ainakin Firefox selain palauttaa suurennetun sivuston tekstit oletusarvoon CTRL + 0 näppäinyhdistelmällä.

Mobiililaitteilla onnistunee sormieleillä, mutta en jaksa nyt alkaa testailemaan sitä erikseen.

Tuo käyttäjäkyselykin on nyt sitten tehty niin, että tulos on tiedossa jo etukäteen. Käyttäjiltä kysytään mitä he haluavat lisätä muropakettiin, mutta sellaista vaihtoehtoa ei edes anneta, kuin että sivuston halutaan jatkavan keskittymistä samoihin asioihin kuin tähänkin asti, ja mieluummin nimenomaan enemmän keskittyvän kuin hajautuvan.

Jos kyselyssä kysyttäisiin että haluatko muroon arvosteluja pölynimureista vai leivänpaahtimista, niin jompi kumpihan noistakin enemmän ääniä saisi eli "suurin osa käyttäjistä" halusi sitten leivänpaahdin tai imuriarvosteluja, mutta ei sen perusteella sivuston kehittäminen mitään käyttäjien ehdoilla toimimista olisi.

Jos haluatte sivustoa kehittää käyttäjien ehdoilla niin lukekaa näitä vapaamuotoisi kommentteja aluksi, sen sijaan että valmiiksi laadituilla vastausvaihtoehdoilla hankitte näennäisen hyväksynnän käyttäjiltä jo päätetyille muutoksille. Ymmärrän joo että esim. viihde-elektroniikkavalmistajien mainosrahat kiinnostaa, mutta kyselystä näkee kyllä läpi että se on tehty enemmän keräämään tilastodataa mainosmyyjien argumenteiksi kuin mihinkään käyttäjäehtoiseen sivustonkehitykseen.

Mulla näkyy käyttäjäkyselyuutisessa kyselyn paikalla vain täysvalkonen boksi. Harmillisesti käyttäjäkyselyllä ei ole edes kommentointimahdollisuutta, joten pistän vikailmon tänne.

edit: jaahans, pitää sallia kolmannen osapuolen asentamat evästeet jotta wörkkii.

nosedigger

Jos selaat Muropaketin uutisia tietokoneella, niin CTRL nappi pohjaan ja hiiren rullaa pyörittämällä saat suurennettua tekstiä.

Ainakin Firefox selain palauttaa suurennetun sivuston tekstit oletusarvoon CTRL + 0 näppäinyhdistelmällä.

Mobiililaitteilla onnistunee sormieleillä, mutta en jaksa nyt alkaa testailemaan sitä erikseen.

Juu ei, ei onnistu artikkeleiden zoomaus sormieleillä eikä varsinkaan kätevällä tuplanäpäytyksellä, ainakaan ipadissä. Täällä kommenttipuolella kyllä onnaa, mutta täällä ei ookkaa mainoksii :rolleyes:

En ymmärrä, onneksi minun ei tarvitse.
Koko Muropaketti on perustunut siihen, että tänne on kerääntynyt tietotekniikasta ja nimen omaan syvällisesti siitä kiinnostunutta porukkaa. Samalla toki nämä henkilöt ovat osoittaneet, että ovat kiinnostuneita myös muista teknisistä asioista, joten täältä on saanut vinkkejä niin jääkaapeista, kuin kuulokkkeista tai hifistäkin. Kun näissä asioissa pelataan pitkälle samoilla jutuilla ja älykkyydellä. Silti se pohja on edelleen ollut siinä tietotekniikassa, kellottamisessa yms. modaamisessa (sana mikä on kokenut inflaation).

Jo taskumuro oli hyvin siinä rajoilla, että alkoiko se olla tälle touhulle rasite, viimeisen kuukauden aikana se on ollut rasite, noita helvetin uutisia, joka sitä sun tätä puhelimesta ja sen siitä ja tästä on tappanut uutispuolen täysin mielenkiinnottomaksi. Tähän päälle on ollut maailmanlaajuisesti noteerattu testitoiminta, nimen omaan tietotekniikasta. Sekä todella asiantuntevat artikkelit ja loistava tietämys ovat pitäneet koko muropaketin hengissä.

Tästä kaikesta täysi vastakohta on joku helvetin dome. Täydet idiootit puskee jotain elokuvatauhkaa ja muka arvosteluita milloin mistäkin ja sitä nopeampaa mitä vain pystyvät tuottamaan. Päälle kaikki muutokset joksikin muka nykyaikaiseksi tablettikäyttöliittymäksi saa lähinnä oksentamaan. Kun koko muropaketti on nimen omaan perustunut tietotekniikkaa ja pöytä/läppäri koneita varten. Jos minua kiinnostaa hifi, niin osaan kyllä mennä hifi foorumille ja minulle kyllä riittää jääkaapeissa se gigantin tarjonta, en tarvitse mitään idioottia toimittajaa minulle kertomaan siitä mitään. Lisäksi muropaketista on silti löytynyt joku, joka tietää mikä on watti ja ampeeri, sekä mitä tarkoittaa ergonomia myös auttamaan sen jääkaapin kanssa, ei ole tarvinut koskaan perustaa juttuja mihinkään "kun se on niin kivan värinen", "kun siinä on niin kiva kissankuva" tauhkaan.

Muropaketti on aina ollut se paikka, mistä voi täysin puoluettomasti lukea mikä on se paras näytönohjain, paras prosessori jne. Nykyisin voi lähinnä lukea, että mikä on se seuraava poksahtava puhelin, tai kuka hollywood näyttelijä oli niin seksywau. Tai kuinka se ja tää on nyt uutta, joo ei kiinnosta joku pleksikotelo ja ei näytä kiinnostavan muitakaan, kun meitä kaikkia muita kiinnostaa se oikea tietotekniikka ja oikeasti edistykselliset asiat. Ei se numerolla 1000 liikkuva muka uusi kotelo tai se tai tää uusi puhelin, tai uudet ajurit johonkin kiinnosta, jos ei ne ole jotain uutta ja mullistavaa. Varmaan hienoa olla "ajan hermoilla" ja puskea 10 uutta "juttua" päivässä. EI OLE! Keskimäärin kun ei kukaan edes päivitä enää ajureitaan, ennen kuin on varma ettei siellä ole bugia ja kone ole seuraavaksi tulessa.

Eihän siinä, tappakaa vain tämä maan suurin sivusto, kun ei enää riitä että on XXX määrä seuraajia, kun aina pitää olla enemmän ja enemmän, lisää ja lisää. Ihan sama vaikka 95% kansasta on täysiä idiootteja, jotka seuraa salattuja eläimiä ja ei osaa laittaa kenkiä oikeisiin jalkoihin, kunhan on kasvua, kasvua… sanoinko jo että kasvua? Kun pitää kasvaa ja olla isompi ja parempi ja ja ja… Ei tarvitse. Riittää kun on paras jossain ja seuraajia on silloinkin tarpeeksi, sillä kattaa kulut ja tekee voittoa. Paitsi jos ei mikään riitä ja sitten voikin tuhota senkin tuottavan asian, koska kasvu.

Tänne on tultu kun täällä on ollut ihmisiä mitkä ymmärtää koodaamista ja mitkä ymmärtää watteja, voltteja ja ampeereita, ne tietää mitä on resistanssi. Koska se kaikki on ollut helvetin tärkeää kaikessa nykyisessa kehityksessä. Samalla se toki tarkoittaa, että nämä ihmiset osaa myös ymmärtää ne samat termit muissa tarkoituksissa ja osaavat tietotaitoaan soveltaa myös muihin tietotekniikkaa sisältäviin asioihin, olkoon se sitten vaikka astianpesukone ohjelmineen. Ne pohjat on silti samoja ja pesuohjelmat silti perustuu samalle tekniikalle piirilevyineen. Kännykätkin on nykyisin lähinnä kannettavia teitokoneita. Se ei silti tarkoita, että tämä olisi kännykkä foorumi, tämä on edelleen foorumi joka on perustunut laajalle tietämykselle siitä mistä tämä kaikki on lähtöisin. Nyt kaikki halutaan tuhota, koska se tehosekotin on uhhhh niin tärkeä, että pakko saada se mukaan. Watti on watti, mutta se ei ole hattivatti.

Pitäkää tunkkinne.

_J03_

Sieltä ne pölynimuriarvostelut tulee, vruum vruum :smoke:

Jees. Eli tämä kustaan kuten Mikrobitti kustiin.

Olisitte nyt tunkeneet nuo pölynimuriarvostelut vaikka sinne hemmetin domeen :D Onko se oikeasti näin vaikea käsittää että ei tälläisen erikoistuneen alan kuluttajia kiinnosta nuo tällä saitilla? :D

edit. Oisko kannattanut neuvotella vaikka io-median kanssa uusi soppari niin että yksi toimittaja olisi laitettu pihalle/freelanceriksi jos kerta rahasta oli kiinni tämä uudistus?

edit2. okei tämä menee jo huvittavaksi :D:D menin domeen lukemaan mitä siellä on tästä fuusiosta niin eikös siellä heti suositelluissa artikkeleissa pistänyt silmään cuckien kädenjälki: http://dome.fi/pelit/ajankohtaista/e3dome-assassins-creed-unity-ei-naishahmoja-se-maksaisi-liikaa

Ikävämpänä juttuna peli ei sisällä lainkaan nais-assassiineja, joten puolelle ihmiskunnasta jää taas käteen tyhjä arpa. Syytkin ovat vähintään erikoiset. Katsokaas, jos peliin olisi tehty myös pelattavia naishahmoja, Ubisoftin olisi täytynyt tehtailla näitä varten omat hahmomallit, animaatiot ja vaatetukset. Ja se ei käynyt päinsä, koska se olisi vaatinut liikaa työtä ja rahaa.

Eli tästä on nyt tulossa viihteeseen kallellaan oleva Mikrobitti höystettynä feminismillä? :D:D Miikka Lehtonen oot mun idoli! Tuus tekeen parit näyttistestit feministestä näkökulmasta! :D

Kyllä minä lukisin mielelläni artikkelin älyjääkaappien ylikellotuksesta :smoke:

TheThh

Eli tästä on nyt tulossa viihteeseen kallellaan oleva Mikrobitti höystettynä feminismillä? :D:D Miikka Lehtonen oot mun idoli! Tuus tekeen parit näyttistestit feministestä näkökulmasta! :D

Muropaketti vertaili, millä näytönohjaimella kuivaat myös hiuksesi tehokkaimmin. ;)

Domen linjaan olisivat nuo pölynimuri arvostelut kyllä sopineet tosiaan paremmin ja varmaan Domen pojat olisivat olleet niistä innoissaankin. "Hei me arvostellaan pelien lisäksi nyt myös pölynimureitakin. Vähänks hei edistyksellistä." :D

Tyhmä

Muropaketti vertaili, millä näytönohjaimella kuivaat myös hiuksesi tehokkaimmin. ;)

Domen linjaan olisivat nuo pölynimuri arvostelut kyllä sopineet tosiaan paremmin ja varmaan Domen pojat olisivat olleet niistä innoissaankin. "Hei me arvostellaan pelien lisäksi nyt myös pölynimureitakin. Vähänks hei edistyksellistä." :D

Joo jannut ois ollu ihan, että hei vautsi, siis me luodaan tasa-arvoa tässä kun me rikotaan rajoja, jotta pelaajatmiehet siivookin1!!!!111!!

Vrooom vroom kriih. Sieltä tuli pölynimuri arvostelut, ja Oho, sieltä tuli myös perheauto vertailut ja kohta tulee virallinen® kukkahattutätien valitusketju.:facepalm::facepalm:…. Murobbs on menossa tosi väärään suuntaan, kuten aiemmat postaajat jo totesivat. Jos niitä pölynimuri ja perheauto vertailut kiinnostaa, nii Lukekaa tekniikan maailma. Olen puhunut……

Vihervasemmistofeministi lienee Muropaketin toimituksen linjaus keskustelusta. Väärät mielipiteet siivotaan, arkaluontoiset ketjut lukitaan ja kritisoijien suut tukitaan. Oravamedia noudattaa Stalinin puhdistusten toimivaksi havaittua linjaa foorumilla. Vuodenvaihteeseen mennessä ei toivottu aines on siivottu ja DomePaketista on tehty koko perheen, lapsi- ja homoystävällinen keskustelupalsta.

Itsehän en ikinä luovu homofobiastani ja toivon, että jatkossa on myös foorumeita, joissa sitä pystyn lietsomaan uusiin huippuihin. Stalinistis-Leninististä sananvapauden kiduttamista on jos joku sanoo minua tyhmäksi sen takia.

Sinulla joku laajennus estää yhteyden sivuston ulkopuoliseen lähteeseen. Itsekin sallin ScriptSafen kautta yhden estetyn osoitteen, ja jo toimi (en väitä että sinulla olisi ScriptSafea, vain esimerkkinä mainittu).

Tulipa annettua palautetta. Pakko myöntää että itse Muropaketti ilman MuroBBS:ssää kiinnostaa yhtä paljon kuin ruotsin kielen asema Suomessa.

Chromellakin piti sivu ladata uudelleen ennen kuin kysely tuli näkyviin. Jotain pientä mainonnan rajoitinta saattaa olla käytössä, ja saattoi johtua siitäkin ettei sivu latautunut heti oikein.

Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa

Eli luvassa on aiheettomia banneja käyttäjille jotka linkkaavat eri foorumille?

Omia ehdotuksiani:

– Niitä modeja lisää, perkele!
– Foorumialusta kuntoon, vuosi on 2016, ei 1990. Esim. omalla mobiililaitteellani muro näyttää tältä.
– Sosiaalinen kirjautuminen, esim. Googlella.

@Muropaketin toimitus

PatrikSelin

Omia ehdotuksiani:

– Niitä modeja lisää, perkele!
– Foorumialusta kuntoon, vuosi on 2016, ei 1990. Esim. omalla mobiililaitteellani muro näyttää tältä.
– Sosiaalinen kirjautuminen, esim. Googlella.

@AIF

Juu ei ole ikinä tulossa mitään näistä. Täällä ei ole edes salattua kirjautumista vielä, herran vuonna 2016, vaikka sitä on jo n+1 vuotta pyydetty. Sertifikaatin ostossa ja asennuksessa menee nikkarilta 30 minuuttia, Otavamedian ylläpidolta todennäköisesti parisen tuntia.

Tämähän näyttää uudistuvan hyvään vauhtia. Keep up the good work!!!!

PatrikSelin

Omia ehdotuksiani:
– Foorumialusta kuntoon, vuosi on 2016, ei 1990. Esim. omalla mobiililaitteellani muro näyttää tältä.

Vaihda selainta..

Törmäsin täällä viestiketjuun jossa täysin mielivaltaisesti käyttäjät bännätään koska postaavat tiettyä linkkiä toiselle saitille. Vittu mikä läpimätä paska tämä murobbs on tällä hetkellä. HÄVETKÄÄ SAATANA! Luuletteko te modet ja ylläpitäjät, että bännäämällä tietyn linkin postaajia ja poistamalla viestejä pidätte jotenkin salassa sen toisen saitin?! Ette voi olla niin vitun tyhmiä. Teille ei tuosta naurettavasta bännäys & sensuroinnista sada kauluksesta alas muuta kuin paskaa, ts. TE ETTE VOITA SILLÄ MITÄÄN, VAIN HÄVIÄTTE!

@TenderBeef kannattaa muistaa laittaa viestit oikeaan paikkaan. Jos luo 10 ketjua joka sisältää yhden Linkin = bannit

PatrikSelin

@TenderBeef kannattaa muistaa laittaa viestit oikeaan paikkaan. Jos luo 10 ketjua joka sisältää yhden Linkin = bannit

Ja niinkö on käynyt esim. tässä ketjussa: https://murobbs.muropaketti.com/thre…lle-ja-ulkomaisille-rautasivuistoille.756781/

Älähän nyt tyhmiä höpise..

Robert Strong

Kaikki tuohon aiheeseen liittyvä keskustelu hoidetaan tästä lähtien ketjussa

https://murobbs.muropaketti.com/threads/keskustelufoorumin-sisaellisota-eli-muron-hajoaminen.1336547/

Bannia saa jokainen, joka tänne vielä aiheesta jatkaa. Kuten aiemminkin, pidetään keskustelut niihin kuuluvissa ketjuissa, eikä räjäytetä sitä pitkin foorumia.

Turhien viestien kirjoittelu on kielletty. Sivustosta saa mainita, mutta sivuun linkataan useita kertoja.

trivodka

En tiiä mikä on pielessä mutta itse en ainakaan näe tällä sivulla mitään muuta kuin valkoisen "tyhjän" kohdan eli ei mitään mihin voisi osallistua… selain firefox

http://muropaketti.com/artikkelit/osallistu-muropaketin-kayttajatutkimukseen-2/

Kokeile näkyykö tuo

http://storage.googleapis.com/apps.myzef.com/resources/otavamedia/p5u3jq/index.html

Älä kumminkaan täytä kyselyä sen kautta kun en tiedä toimiiko se oikein tuon kautta (repäisin vain se framen irti ja menin suoraan sen osoittaman paikkaan) tarkoitin tuon vain testiksi että voi selvitää mistä ongelma johtuu.

PatrikSelin

Turhien viestien kirjoittelu on kielletty. Sivustosta saa mainita, mutta sivuun linkataan useita kertoja.

Kyllä täällä on käyttäjät saaneet banneja yhdestä maininnasta. Sitä paitsi "Vahva-Roobertin" ilmoitus on kirjoitettu tänään 16:34 ja sitä ennen banaania on heilunut vaikka kenelle. Muutenkin aika lyhyt varoitusaika ja hämärä ilmoitus tästä yhtäkkisestä sääntöjen muokkauksesta koskien YHTÄ saittia!

Säännöissä lukee: "5.3 Allekirjoituksessa saa pitää mainokseksi luokiteltavaa linkkiä. Jos ylläpito katsoo mainoksen sopimattomaksi, voi ylläpito ilman eri huomautusta poistaa kyseisen linkin."

Joten laitan allekirjoitukseeni haluamani linkin. Kehtaatteko banaania antaa? Nyt testataan teidän moraali.

Tästä ketjusta taisi kadota kaikki nouvot joissa sanottiin minkälaisia mokia uudistukseessa ei kannattaisi tehdä toivottvasti ketjun siivoaja tajusi säilyttää ne itsellään eikä vain nakannut roskiin (ainakin osa niistä oli muotoiltu aika kärkkäiksi mutta niissä ollut asiasisältö piti paikkansa koska se on juuri se perusseikka jossa MikroBitti mokasi).

…käyttäjien ehdolla?

Alkaa mennä maku tuon uuden foorumin jatkuvasta spämmäämisestä. Toivottavasti uusille tunnuksille laitetaan kirjoituskarenssi niin pitkäksi ajaksi, että tuo paska loppuu.

Tulin vain ihmettelemään uutta siguani. Ihan hieno. Mitä mieltä muut?

Paapaa

Alkaa mennä maku tuon uuden foorumin jatkuvasta spämmäämisestä. Toivottavasti uusille tunnuksille laitetaan kirjoituskarenssi niin pitkäksi ajaksi, että tuo paska loppuu.

Paapaakin vaan mukaan vääntämään uudelle foorumille. :)

Järkyttävän paskaa toimintaa nykyisiltä vastuuhenkilöiltä ja etenkin foorumin moderaattoreilta. Tämä koko tapaus on oppikirjaesimerkki siitä miten ammattitaidottomat ihmiset osaavat hoitaa damage controllia:

Spoiler

Tämäkö on sitä käyttäjien ehdoilla uudistumista?

muropaketin-toimitus

MuroBBS:ssä on viime päivinä keskusteltu paljon uudesta tietotekniikkafoorumista, joka avattu beta-versiona. Sen tiimoilta on herännyt kysymyksiä siitä, miten aiheesta saa ja ei saa kirjoittaa MuroBBS:ssä.

Vetämämme linja on seuraava: uudesta foorumista on sallittua keskustella ja sen saa mainita, mutta mainostaminen ja kampanjointi sen puolesta on kiellettyä. Rikkomusten räikeydestä riippuu, millaiset ovat seuraukset. Mainostamisesta ja siitä koituvista seuraamuksista on oma kohtansa MuroBBS:n säännöissä (5. Mainostaminen ja kaupallinen toiminta).

Moderoijat ovat toteuttaneet tätä linjaa käytännössä. Keskusteluita ovat valvoneet myös MuroBBS:n uudet moderoijat, jotka ovat muiden moderoijien tavoin toimineet ylläpidon täydellä mandaatilla. Suhtaudumme suurella vakavuudella moderoijia vastaan kohdistuneisiin hyökkäyksiin, ja tästä syystä yksi uusista moderoijista, pitkän linjan murolainen, on vaihtanut ylläpidon luvalla nimimerkkiä ryhtyessään moderoijaksi.

Kaikki moderoijat valvovat yhdessä sovitun linjan mukaan sääntöjen noudattamista foorumilla. Mikäli MuroBBS:n käyttäjä tuntee kokeneensa vääryyttä, palautteen antamiseen tulee käyttää muita keinoja kuin kommentoimalla asiaa ketjuissa. Moderointilinjaa valvoo viime kädessä Muropaketin toimitus, johon saa yhteyden sähköpostitse (toimitus [at] muropaketti.com) tai privaviestillä.

Myös Muropaketin ja MuroBBS:n omistajuudesta ja linjauksista on riittänyt spekulaatiota, vaikka palvelut ovat olleet nykyisellä omistajataholla eli Otava-konsernilla yli kymmenen vuotta. Ja niin ne ovat jatkossakin.

Eipä siitä omistajasta niinkään olla huolissaan. Porukat ovat lähinnä siitä huolissaan, että tietotekniikkapainotteisen foorumin toimituksen olisi syytä olla läpeensä alaan perehtyneitä, kun jaossa olleen tiedon mukaan tulevat toimijat eivät todellakaan ole (siis vuodenvaihteen jälkeen).. Sekun ei riitä alkuunkaan, jotta on lähinnä jotain lehden perus toimimittamiseen liittyviä meriittejä..

Otava voi ottaa tämän nyt sitten ihan vakavana lukijapalautteena!! Oletettavasti he kykenevät keskustelemaan fooruminsa kautta!?

Vaikka olenkin ollut foorumilla pitkään, niin minulla ei ole tietääkseni mitään kytköksiä poistuvaan toimitukseen. Mielestäni otava teki kuitenkin vakavan virheen, vaihtaessaan toimituksen (tärkeimmiltä osin). Itseä kun ei juurikaan taskumuro tai dome ole kiinnostanut.

Otavan Uudet Liiketoiminnat Oy jatkaa hienoa työtään asiapitoisten, syväluotaavien ja ajanhermolla olevien asiantuntevien artikkelien tuottajina. Suoraselkäisenä yrityksenä Otava tukee myös kotimaista työtä! Tai jos oikein suurennuslasilla katsotaan, niin nyt jo toisen artikkelinsa kirjoittanut Arttu Silvast näyttäisi asuvan Thaimaassa, mahtaako olla kyse verojen kierrosta kun erikseen vielä mainitsee LinkedIn-sivuillaan tekevänsä työtä sieltä käsin nimenomaan eurooppalaisille asiakkaille.

Arttu Silvast – https://www.linkedin.com/in/arttusilvast
http://www.pyramidbkk.com/ Pyramid Studios Bangkok, Nonthaburi Thailand

EDIT: TheThh ehtikin jo linkata tän artikkelin. Mut olkoot nyt tässäkin.
http://muropaketti.com/artikkelit/nakokulma-perus-pc-sulautumassa-osaksi-mobiiliekosysteemia/

Siis tuo EI ole pilaa vaan on todella muron uusi linja? Mielenkiintoinen näkemys on herroilla näkemys, että käyttäjät tuollaista sontaa tahtoisivat.

Jännä olisi ehkä tietää, että onko tässä nyt tarkoitus vain minimoida kulut ja uskoa pelkän nimen ja maineen tuottavan tasasesti tuloja. Vai ihan tarkoituksella sitten tuhota koko brändi näin sokealla toiminnalla.

Moro,

Täältä kuulemma sai banneja. Tai mistä vaan, kun modet ovat hieman trigger-happyjä (TRIGGERED eh eh). Kiitokset koko Sampsalle ja koko Muropaketin väelle yhteisistä vuosista ja loistavista jutuista. Haikein mielin asetan tällä foorumilla kuvainnollisesti solmun kaulaani. Monet ystävät, toverit ja vihamiehetkin ovat jo menneet ennen minua. Nyt on minun vuoroni seurata heitä. Suljen silmäni ja astun pimeyteen luottaen siihen, että minut otetaan kiinni kun putoan.

Aloituspostauksen ja tulevien uudistuksen jälkeisiä uutisten otsikkoja mukaillen:
-ONKO TÄSSÄ UUSI TRIGGERED-ILMIÖ?

-Ei iltalehti.fi, ei dome.fi, ei seiska.fi – arvaatko minkä sivuston linkittäminen johti lukuisiin banneihin?

-TÄSTÄ SYYSTÄ SADAT KÄYTTÄJÄT BANNATTIIN

-Uudet moderaattorit vihaavat tätä linkkiä! Tällä näppärällä ranneliikkeellä saat bannit

Hyvästi.

Spoiler

Voisitteko kertoa miten asia pitäisi hoitaa, kun kyseistä linkkiä jaetaan n. 100 kertaa peräkkäin? Mielestäni toimintaa ei voi laittaa vahingon syyksi.

PatrikSelin

Voisitteko kertoa miten asia pitäisi hoitaa, kun kyseistä linkkiä jaetaan n. 100 kertaa peräkkäin? Mielestäni toimintaa ei voi laittaa vahingon syyksi.

Bannaamalla kaikki ketkä sitä linkkiä jakavat? :smoke:

Kyllä, jos se on tahallista – ymmärtääkseni banni on väliaikainen. Jos selkeästi rikkoo sääntöä, jolloin kuuluukin saada vasarasta päähän. Foorumin säännöt ovat turhia, jos niitä ei noudateta eikä valvota. Monien mielestä modet eivät puutuu riittävän usein, kun selkeästi rikotaan sääntöjä, jolloin se on yllättäen väärin.

Ja jos modet poistaisivat vain viestit, jolloin rangaistus on… ei mikään.

WDW

Otavan Uudet Liiketoiminnat Oy jatkaa hienoa työtään asiapitoisten, syväluotaavien ja ajanhermolla olevien asiantuntevien artikkelien tuottajina. Suoraselkäisenä yrityksenä Otava tukee myös kotimaista työtä! Tai jos oikein suurennuslasilla katsotaan, niin nyt jo toisen artikkelinsa kirjoittanut Arttu Silvast näyttäisi asuvan Thaimaassa, mahtaako olla kyse verojen kierrosta kun erikseen vielä mainitsee LinkedIn-sivuillaan tekevänsä työtä sieltä käsin nimenomaan eurooppalaisille asiakkaille.

Arttu Silvast – https://www.linkedin.com/in/arttusilvast
http://www.pyramidbkk.com/ Pyramid Studios Bangkok, Nonthaburi Thailand

EDIT: TheThh ehtikin jo linkata tän artikkelin. Mut olkoot nyt tässäkin.
http://muropaketti.com/artikkelit/nakokulma-perus-pc-sulautumassa-osaksi-mobiiliekosysteemia/

[​IMG]

Tästä ketjusta pari viimeisintä sivua seuranneena on pakko ihmetellä erästä asiaa:
onko käyttäjiien ehdoilla uudistuminen todella sitä, että Murossa pitkälti toista kymmentä vuotta olleita potkitaan tylysti pihalle erään linkin jakamisesta? :( Ja vaikka osa näistä pitkän linjan Murottajista olisikin harrastanut nyt pientä provoilua, niin ehkä tässä tilanteessa pitäisi myös uuden omistajan katsoa hieman peiliin. Ehkä provoilulle on hyvä syy, jos näinkin vanhat ja uskolliset käyttäjät ovat sille linjalle lähteneet?

Toivon, että Muron henki säilyy vielä omistajanvaihdoksenkin myötä, mutta tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että parhaassakaan tapauksessa se ei jää Otavamedian foorumille, vaan siirtyy aivan toisaalle…

Arttu toivoo artikkelista kriittistä palautetta.

[​IMG]

"aihe ei todellakaan ole oma teekupponen"
[​IMG]

Sothis

Arttu toivoo artikkelista kriittistä palautetta.

[​IMG]
[​IMG]

Toinen kuva ei toimi, mutta jos en ihan väärin arvaa niin siinä näkyy tuota kommentoineiden selkääntaputtelijoiden viestit?

Sothis

Arttu toivoo artikkelista kriittistä palautetta.

[​IMG]

"aihe ei todellakaan ole oma teekupponen"
[​IMG]

Ai toivoo erityisesti kriittistä palautetta? No voihan hitto. Itsehän totesin artikkelin olevan ihan paska ja sen informaatioarvon olevan pyöreä nolla, mutta ei tuota arviotani erityisen kriittiseksi voi sanoa. Aika neutraalin kuvailevaa. Pitää ensin kerralla pehmentää vähän vähemmän.

Sothis

Arttu toivoo artikkelista kriittistä palautetta.
"aihe ei todellakaan ole oma teekupponen"
[​IMG]

Jahas, morjesta vain. Eli Muropaketti ei enään edes yritä olla millään tapaa aihealueeseensa ammattimaisesti suhtautuva uutissivusto, vaan nyt kävijöitä kalastellaan iltalehden digi-osaston-tasoisilla jutuilla? :confused: Kai se on sitten siirryttävä lopullisesti ulkomaisten aihealuetta käsittelevien sivujen lukijaksi, jos monivuotias suosikkini on oikeasti lähtemässä tälle linjalle.

Voi tietysti olla, että uudella linjalla saadaan myös uusia lukijoita, mutta samalla myös ajetaan iso kasa vanhoja lukijoita toisaalle.

Uusin artikkeli oli kyllä jotain aivan järkyttävää luettavaa. Sen lisäksi, että se oli epäinformatiivinen, se oli myös hyvin sekava ja tuntui suorastaan turhalta. Tuostakin aiheesta asiansa osaava kaveri olisi saanut varmasti ihan mielenkiintoisen jutun, mutta nyt tuo oli lähinnä myötähäpeää herättävä. :facepalm:

AIF

Uusin artikkeli oli kyllä jotain aivan järkyttävää luettavaa. Sen lisäksi, että se oli epäinformatiivinen, se oli myös hyvin sekava ja tuntui suorastaan turhalta. Tuostakin aiheesta asiansa osaava kaveri olisi saanut varmasti ihan mielenkiintoisen jutun, mutta nyt tuo oli lähinnä myötähäpeää herättävä. :facepalm:

Arvostan! Samaa mieltä.

Lexy

Oliko toi facepalm uutiselle vai thethh:lle?

Edes thethh ei kykene tuon tason rimanalitukseen.

Annan kuitenkin Artulle rispektit siitä, että ymmärtää osaamisensa tason toisin kuin Otavamedian päättäjät ja muropaketin toimitus. Toimitti varmaan juuri sitä mitä tilattiin. Valitettavasti Muropaketti ei sen sijaan ilmeisesti halua enää toimittaa lukijoilleen sitä mitä nämä haluavat tilata.

FireFly classic

Annan kuitenkin Artulle rispektit siitä, että ymmärtää osaamisensa tason toisin kuin Otavamedian päättäjät ja muropaketin toimitus. Toimitti varmaan juuri sitä mitä tilattiin. Valitettavasti Muropaketti ei sen sijaan ilmeisesti halua enää toimittaa lukijoilleen sitä mitä nämä haluavat tilata.

Mutta Artun kavereiden mielestä meni oikein hyvin.

Diuziac

Jahas, morjesta vain. Eli Muropaketti ei enään edes yritä olla millään tapaa aihealueeseensa ammattimaisesti suhtautuva uutissivusto, vaan nyt kävijöitä kalastellaan iltalehden digi-osaston-tasoisilla jutuilla? :confused: Kai se on sitten siirryttävä lopullisesti ulkomaisten aihealuetta käsittelevien sivujen lukijaksi, jos monivuotias suosikkini on oikeasti lähtemässä tälle linjalle.

Voi tietysti olla, että uudella linjalla saadaan myös uusia lukijoita, mutta samalla myös ajetaan iso kasa vanhoja lukijoita toisaalle.

Vuodenvaihteessa saattaneen ilmestyä eräs toinen sivusto, joka tuottanee artikkeleita rautaisella ammattitaidolla ;)

CAPS LOCK – TAI SHIFT POHJASSA

Mutta Artun kavereiden mielestä meni oikein hyvin.

Vittu mitä rinkirunkkausta teennäisten omenapoikien polopaidassa kulkevan corpsen palvomista :facepalm:

Varmasti on halpoja artikkeleita kun niitä väsää joku musiikkipoika thaimaassa. Parilla kympillä saa siellä melkoisesti olutta ja ruokaa.

Diuziac

Tästä ketjusta pari viimeisintä sivua seuranneena on pakko ihmetellä erästä asiaa:
onko käyttäjiien ehdoilla uudistuminen todella sitä, että Murossa pitkälti toista kymmentä vuotta olleita potkitaan tylysti pihalle erään linkin jakamisesta? :( Ja vaikka osa näistä pitkän linjan Murottajista olisikin harrastanut nyt pientä provoilua, niin ehkä tässä tilanteessa pitäisi myös uuden omistajan katsoa hieman peiliin. Ehkä provoilulle on hyvä syy, jos näinkin vanhat ja uskolliset käyttäjät ovat sille linjalle lähteneet?

Perseily on lapsellinen tapa olla systeemiä vastaan ja monien mielestä modet eivät puutu sellaiseen riittävän paljon.

Väittäisin, että niitä jotka tuota linkkiä ovat postanneet ei paljo bannit kiinnosta eikä heitä tulla täällä enään näkemään. Faktahan on, että otavamedia on pilannut muropaketin ja kun kerta parempi sivusto on perustettu, niin mitäpä täällä enää postailla. Melkeimpä voisi sanoa, että ei Sampsa Kurria, ei muropakettia.

Huolestuttavaa niin täällä kuin toisaalla on että "käyttäjien ehdoilla" tarkoittaa yleensä ennalta rajatun monivalintakyselyn tuloksien mukaan päätellyn tuloksen mukaan uudistamista. Harvoin siellä kysytään että halutaanko radikaalia muutosta nykymuotoon tai tarkoittaako kiinnostukseni tulitikkuja kohtaan että muropaketin artikkeleihin haluan "Will it burn?" videoita.

Mielestäni oli hyvä rajaus että Muropaketissa oli tietotekniikka, Domessa viihde + pelit, Taskumurossa mobiili. Ennemmin kehittäisi siihen jonkin neljännen omansa jos haavia pitää laajentaa kuin vetäisi kaikki samaan syssyyn. Ei kiinnosta jatkuvasti lukea kaikkia sekaisin, vaan ajoittain rajata uutisanti aina nimenomaiselle asialle. Ja "ajoittain" tarkoittaa niinkin nopeaa vaihtelua, että aamulla keskityn tietokoneisiin ja iltapäivällä elokuviin jne.

Hei @Muropaketin toimitus
mulla olisi täällä vankkaa asiantuntemusta ja intoa (ei ole), sekä liikaa aikaa, että voisin vaikka muutaman vuoden määräaikaisella sopparilla tulla teille töihin sopivaan hintaan.
Olen aika hyvä tunkemaan uusia palikoita koneeseeni ja testaamaan niitä, ylikellotuskin onnistuu varsin hyvin, olenhan sitä tehnyt jo vuosia ja useilla eri alustoilla. Puhelimiakin osaan räplätä ja imurin olen joskus nähnyt. Kirjallisesti olen vähän heikko, mutta varmasti joku Bankokissa asuva voi tässä jeesata ja saada tekstini moderniin muotoon. Valitettavasti Sampi taitaa pyyhkiä minulla lattiiaa heti 1.1 lähtien, mutta hei, olen silti innokas, varsinkin jos saan sopivan määräaikaisen sopparin. Löysää rahaa kun ei koskaan ole liikenteessä liikaa.

Tehdään yhdessä muropaketista koko kansakunnan puheenaihe, eiks jeh!
Saadaan yhdessä muropaketti nousuun. 300 000 on vain lähtötaso, kohta on gold ja platinumia tiedossa ja miljoonia uusia tulossa.
Me voidaan tehdä tää hei, yhdessä. Joten älä nyt epäröi, ole yhteyksissä!
Yhteyttä voi ottaa privalla, laitetaan diilit jiiriin.

BlackWolf

Hei @Muropaketin toimitus
mulla olisi täällä vankkaa asiantuntemusta ja intoa (ei ole), sekä liikaa aikaa, että voisin vaikka muutaman vuoden määräaikaisella sopparilla tulla teille töihin sopivaan hintaan.
Olen aika hyvä tunkemaan uusia palikoita koneeseeni ja testaamaan niitä, ylikellotuskin onnistuu varsin hyvin, olenhan sitä tehnyt jo vuosia ja useilla eri alustoilla. Puhelimiakin osaan räplätä ja imurin olen joskus nähnyt. Kirjallisesti olen vähän heikko, mutta varmasti joku Bankokissa asuva voi tässä jeesata ja saada tekstini moderniin muotoon. Valitettavasti Sampi taitaa pyyhkiä minulla lattiiaa heti 1.1 lähtien, mutta hei, olen silti innokas, varsinkin jos saan sopivan määräaikaisen sopparin. Löysää rahaa kun ei koskaan ole liikenteessä liikaa.

Tehdään yhdessä muropaketista koko kansakunnan puheenaihe, eiks jeh!
Saadaan yhdessä muropaketti nousuun. 300 000 on vain lähtötaso, kohta on gold ja platinumia tiedossa ja miljoonia uusia tulossa.
Me voidaan tehdä tää hei, yhdessä. Joten älä nyt epäröi, ole yhteyksissä!
Yhteyttä voi ottaa privalla, laitetaan diilit jiiriin.

Ei palkata. Olet jo ylipätevä. Kaipaamme uutta näkökulmaa, jota saamme maksamalla kaljarahat palkkioksi.

Z50

Melkeimpä voisi sanoa, että ei Sampsa Kurria, ei muropakettia.

Itse en ole koskaan ymmärtänyt tätä tiettyjen sivustojen "henkilöitymistä".

Kaikki kunnia toki Sampsalle, ilman Sampsaa moni loistava artikkeli olisi jäänyt allekirjoittaneelta lukematta, moni kauppa toteutumatta sekä monet, monet hyvät keskustelut käymättä.

Vaikia myöskään kuvitella viimeistä 16 vuotta ilman muroa ..

Onneksi tämä henkilöityminen ei ole kuitenkaan täällä lähelläkään niin näkyvillä kuten eräällä puntti-saitilla jossa sivuston perustajan topicissa on viestejä enempi kuin kaikilla suomen kilpailevilla huipuilla yhteensä ja käytös välillä sen mukaista (case Wilenius).

Sampsahan on ollut mielestäni hyvinkin "huomaamaton" ja tätä tarkoitan vain pelkästään hyvässä mielessä.

Tunnukset olen toki jo perustanut tuonne uudellekin sivustolle ja tulen toistaiseksi seuraamaan kumpaakin sivustoa.

Mitä taasen tulee tuohon bannaus aaltoon :( niin se ei kyllä lupaa kovin hyvää tälle sivustolle ainakaan näin vanhan konkarin näkökulmasta nähtynä.

Kenenkäs käyttäjien ehdoilla viestien muokkaus poistettiin? Kuka tätä ehdotti, oli nimittäin todella kätevä ominaisuus. Itse teen paljon typoja ja muokkailen niitä sitten jälkikäteen. Paska uudistus.

Ja tämäkin softa varmaan antaisi mahdollisuuden muokata viestejä vaikkapa 10 minuutin ajan, jonka jälkeen sitten voisi mennä niin ettei voi enää muokata. Näin on jollain foorumeilla. Oikeasti hei. Haloo Muro! Tämäkö on sitä että "Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla"? Mitä kaikkea onkaan luvassa"

Tämä nyt on ihan perseestä, että samantien viestin jälkeen ei pääse muokkaamaan. Ajaakohan tämäkin osaltaan porukkaa tuolle mystiselle foorumille, jonka nimeä ei saa lausuttaman. :D

Onko tää paska rikki kun viestiä ei saa muokattua.. Vai oliko joku pysyvä ominaisuus? Joo moro

affafe

Kenenkäs käyttäjien ehdoilla viestien muokkaus poistettiin? Kuka tätä ehdotti, oli nimittäin todella kätevä ominaisuus. Itse teen paljon typoja ja muokkailen niitä sitten jälkikäteen. Paska uudistus.

Paniikkinappulasta ei ole hellitetty, se on vain siirretty uuteen asentoon ;) Ylläpito ei halua kenenkään poistavan viestejään.

En ymmärrä tuota viestien poistamisen huolta. Jaksaisiko joku tosiaan poistaa kaikki viestinsä, vai osan niistä vai mitä? Itsellä ei ainakaan ole mitään syytä poistaa viestejäni, mutta kirjoitan usein virheellisesti, niin hemmetin mielelläni korjaisin typot tms. pois.

On tämä nyt aika hemmetin persiistä.

Viestien editointi on otettu pois käytöstä. Tätä me tarjoamme käyttäjille?

Huvittavaa. Vastarinta vain yltyy tästä editoinninkin poistamisesta. Pelisilmää ei ole ollenkaan.

Mitäs kun käyttäjä tekee typon esim myymällä jtn..esim hinta väärä, haluaa vaihtaa hintaa, merkata tietyn osan myydyksi.. Ilmeisesti oikeus uppailla miten haluaa.

Tämä tulee mutuna, mutta luultavasti vanhoihin viesteihin on editoitu erästä linkkiä.
Tietty porukka aiheuttaa itse omalla käytöksellään tällaisia, vaikkakin väliaikaisia kiristyksiä ja sitten itketään kun ne toteutuvat.

Proc

Tämä tulee mutuna, mutta luultavasti vanhoihin viesteihin on editoitu erästä linkkiä.
Tietty porukka aiheuttaa itse omalla käytöksellään tällaisia, vaikkakin väliaikaisia kiristyksiä ja sitten itketään kun ne toteutuvat.

Veikkaan, että se "tietty" porukka ei välitä ns. vittujakaan mitä täällä tulee tapahtumaan heidän toimiensa takia. :think:

Ja sitten ku laitetaan noita hassun hauskoja editointiscriptejä käymään läpi muutama tuhat postausta ilman sen kummempia timeoutteja, niin ollaankin aika lähellä köyhän miehen palvelunestohyökkäystä. "Jännä" että editointi otettiin hetkeksi pois käytöstä. :think:

Ja nyt edes myyntialueen viestejä ei voi muokata, vaikka sääntö on että muokatkaa aloitusviestiä tilanteen muuttuessa. Muuallakin olisi hyvä saada muokata, sillä kirjoitusvirheitä tulee erityisewti kännykällä ja ne on helppo huomaya ja korjata myöhemmin koneella. Myös lisähuomiot ja omiin kysymyksiin vastaukset on parempi saada lisätä samaan viestiin eikä tarvitseisi lähettää suotta uutta. Usein myös pikaeditoin viesteistäni tyhjiä jorinalauseita pois, kun kirjoittaessa ei aina tajua miten pitkästi tuli kirjoitettua.

Proc

Tämä tulee mutuna, mutta luultavasti vanhoihin viesteihin on editoitu erästä linkkiä.
Tietty porukka aiheuttaa itse omalla käytöksellään tällaisia, vaikkakin väliaikaisia kiristyksiä ja sitten itketään kun ne toteutuvat.

Jos se tuosta johtuu niin olisiko teknisesti mahdollista sallia edes nopeat editoinnin vaikka tunnin tai vuorokauden sisään. Vanhempia viestejä nyt harvemmin on muutenkaan järkeä editoida muuten kuin jos on joku ketju jossa päivitetään avausviestiä.

Zsimbe

Ja sitten ku laitetaan noita hassun hauskoja editointiscriptejä käymään läpi muutama tuhat postausta ilman sen kummempia timeoutteja, niin ollaankin aika lähellä köyhän miehen palvelunestohyökkäystä. "Jännä" että editointi otettiin hetkeksi pois käytöstä. :think:

@Muropaketin toimitus varmaan sitten poistaa käyttäjät viestihistorioineen pyydettäessä, vai?

Sitten vielä ihmetellään, että miksi osa porukasta lähtee tuonne nimeltämainitsemattomalle foorumille. Ja näemmä sinne on jakautunut myös osa yhteistyökumppaneistakin.

Proc

Tämä tulee mutuna, mutta luultavasti vanhoihin viesteihin on editoitu erästä linkkiä.
Tietty porukka aiheuttaa itse omalla käytöksellään tällaisia, vaikkakin väliaikaisia kiristyksiä ja sitten itketään kun ne toteutuvat.

Ei tässä mitään linkkiä ole viesteihin editoitu, eräät käyttäjät ovat editoineet koko viestihistorian pois ja joku kai muuttanut viestit homopornokuviksi.

Onko viestien muokkauksen estäminen uudistumistä käyttäjien ehdoilla?

Nyt ei mene vahvasti muron nykyisellä ylläpidolla. Poistetaan editointi ja samalla hankaloitetaan kauppa-alueilla sääntöjen noudattamista.

Surkeaa toimintaa.

JL79

Onko viestien muokkauksen estäminen uudistumistä käyttäjien ehdoilla?

Sen voisi muotoilla vaikka "Väliaikaista uudistumista tiettyjen käyttäjien vuoksi". Eiköhän normaali päiväjärjestys palaa lähiaikoina, kun tuo meuhkaaminen laantuu.

Veikkaan, että muokkaaminen estettiin, sillä Räbässä esiteltiin skriptiä, jolla saa mahdollisesti poistettua koko viestihistorian. En testannut, mutta tällainen mielikuva jäi. Normaalistihan se ei ole mahdollista UI:n kautta. Ehkä siis fiksaavat tuon aukon ja laittavat muokkauksen sitten takaisin.

Mitä tulee linkattuun artikkeliin, niin olihan se pintapuolinen markkinakatsaus. En silti näkisi tuollaisissa kohtuullisen tyhjissä katsauksissa suurempaa ongelmaa, jos muu sisältö on (olisi) kunnossa ja itse jutussa on faktat kohdillaan. Aika näyttää, onko.

Paapaa

Veikkaan, että muokkaaminen estettiin, sillä Räbässä esiteltiin skriptiä, jolla saa mahdollisesti poistettua koko viestihistorian.

Kai nyt käyttäjä saa viestinsä poistaa niin halutessaan.

smee

Niin ainakin viestien muokkausmahdollisuuden väliaikaisesta poistamisesta kertova tiedote antaisi ymmärtää.

https://murobbs.muropaketti.com/threads/tiedote-viestien-editoiminen-murobbs-ssae.1336966/

Säännöissä taas, jotka on päivitetty vajaa tunti sitten, lukee näin:

Mikäli MuroBBS:n käyttäjä haluaa sulkea tunnuksensa, tulee hänen olla yhteydessä foorumin ylläpitoon sähköpostitse (toimitus [at] muropaketti.com). Viestihistoriaa ei kuitenkaan tunnuksen sulkemisen yhteydessä lähtökohtaisesti poisteta. Poistovaatimukselle ei ole Suomen tai EU:n lainsäädännön mukaisia juridisia perusteita, koska käyttäjä on tarkoittanut viestinsä julkaistavaksi julkisesti.

@Muropaketin toimitus uudistaa muropakettia käyttäjien ehdoilla, "KATSO SEKSIWAU-UUDISTUKSET!" :facepalm:

rewind

Kai nyt käyttäjä saa viestinsä poistaa niin halutessaan.

Mun mielestäni rajaton viestihistorian muokkaus ei ole mikään kovin toivottava ominaisuus foorumille juuri tällaisten joukkopakojen takia. Hirmuinen määrä kontenttia poistetaan koska halutaan "tunnustaa väriä". Nettiin kannattaa postata vain sellaista, jonka hyväksyy sinne jäävän.

EU:n tietosuoja-asetuksessa luetellaan rekisteröidyn eli henkilötietojen käsittelyn kohteena olevan henkilön oikeudet. Tällaisia oikeuksia ovat omia henkilötietoja koskeva tiedonsaantioikeus, oikeus saada tiedot oikaistua, oikeus tulla unohdetuksi sekä oikeus tietojen poistamiseen ja tietojenkäsittelyn vastustamiseen. Lisäksi asetuksessa säädetään rekisterinpitäjien (eli tietojenkäsittelystä vastaavien) velvollisuudesta antaa rekisteröidyille avoimia ja helposti saatavia tietoja heidän tietojensa käsittelystä.

Siinä voi Oravamedian propellipäät pyyhkiä säännöillään hanuria, kun tämä tietosuoja-asetus astuu voimaan.

Välttämätön muutos tulevien uudistusten tiellä. Kannatan vahvasti. Viestien muokkaus ei ole tätä päivää.

Ihan totta. En itsekään kuksi yhtään hyvää syytä miksi viestejä pitäisi voida muokata jälkikäteen

Omaan nilkkaanhan tässä taas ammutaan ja saadaan entistä enemmän porukkaa karkuteille. Nyt esim. kaupankäynti on melko vittumaista kun ei pääse muokkaamaan ilmoituksia.

Trallallaa

Hyvään suuntaan kehittyy muro.
Saataisiinko vielä mahdollisimman pian ennakkomoderointi viesteihin?

Miksi jättää homma puolitiehen? Esimoderoinnin sijaan voitaisiin ulkoistaa foorumiviestien kirjoittaminen kokonaan, sanotaan nyt vaikkapa Thaimaassa asusteleville rautaisille sisällöntuotannon ammattilaisille.

Toivottavasti tosiaan on väliaikaista tuo muokkaamisen esto. Ettei jää "väliaikaiseksi" kuten 50-vuotta sitten määrätty tilapäinen Suomen autovero. Ymmärrän että nyt kun pärskyy vesilasissa, niin on parempi hetkeksi estää muokkaus ja toivoa että pahimmat viestihistoriansa muokkaaja perseilijät unohtavat koko asian parissa viikossa (ei tule tapahtumaan :D:facepalm:)

Aivan turha enää valittaa täällä. Koko hoito on jo käytännössä kuollut. Jos tästä vielä jotain tulee, niin kai täällä ne kaksi älyjääkaapeista innostunutta henkilöä saavat keskustelua aikaan.

Unohtui vielä laittaa tuohon, että tätä ei kyllä enää tän jälkeen voi pelastaa sitten millään. Tuho on tehty, mutta onneksi jo löytyy ratkaisu…

Mitä ikinä kattilaan laitatkin, sen löydät lusikastasi :kahvi: eiköhän se ollut siinä, taidan siirtää kaupankäynnin muualle. Jahka muokkaustoiminto taas avataan niin saattaa YK:lle ilmestyä muutama helikopteri :smoke:

Totuus: 1 muokkaus per päivä on uusi linja, sitä me täällä tarjoamme.

Paapaa

Mun mielestäni rajaton viestihistorian muokkaus ei ole mikään kovin toivottava ominaisuus foorumille juuri tällaisten joukkopakojen takia. Hirmuinen määrä kontenttia poistetaan koska halutaan "tunnustaa väriä". Nettiin kannattaa postata vain sellaista, jonka hyväksyy sinne jäävän.

Viestien muokkaus saisi olla ehdottomasti, mutta ei viestejä kannata poistaa. Joskus voi tarvita jotain tietoa ja sitten sitä ei enää löytyisikään.

RintZ

Mitä ikinä kattilaan laitatkin, sen löydät lusikastasi :kahvi: eiköhän se ollut siinä, taidan siirtää kaupankäynnin muualle. Jahka muokkaustoiminto taas avataan niin saattaa YK:lle ilmestyä muutama helikopteri :smoke:

Totuus: 1 muokkaus per päivä on uusi linja, sitä me täällä tarjoamme.

Käys siinä kauppaa kun muokkausta ei voi tehdä eikä viestejä saa uppia. :facepalm:

Anarion

Käys siinä kauppaa kun muokkausta ei voi tehdä eikä viestejä saa uppia. :facepalm:

Tuo on kieltämättä kaupankäyntiä hankaloittava piirre. Miksi tuota editointia ei vain rajoitettu johonkin määrään tai editointiin laitettu kaptha, miksi se otettiin suoraan pois toiminnasta?

Edit: vai toimiiko se sittenkin? :o

Voihan sitä kolmen päivän jälkeen uppailla että "kaikki komponentit on myyty jo kolme päivää sitten" :D

Muokkaus toimii taas :)

Testaan vain muokkaustoimintoa :kahvi:

E: *BREAKING NEWS* täällä on otettu käyttöön sama systeemi kuin yksityisviesteissä eli viestiä voi muokata hetken julkaisun jälkeen.

Voisitteko poista tunnukseni tältä keskustelufoorumilta. Meininki kuin itänaapurissa, tai Saksassa ennen vuotta -45.
Kiitokset kaikista näistä vuosista kanssa murottajille. Hauskaa on ollut ja ikimuistoisia hetkiä, en vaan yksinkertaisesti voi hyväksyä itäblokki tyyppistä sensuurin harjoittamista nykyiseltä ylläpidolta.

terveisin, lepardi

RintZ

Testaan vain muokkaustoimintoa :kahvi:

E: *BREAKING NEWS* täällä on otettu käyttöön sama systeemi kuin yksityisviesteissä eli viestiä voi muokata hetken julkaisun jälkeen.

Virheilmoitus:

Kolmea (3) päivää vanhempien viestien muokkaaminen ei ole sallittua.

Näköjään 3 päivään asti on muokkaus voimassa.

Eiköhän se olisi kaikkien kannalta parasta, että viestit poistettaisiin pyynnöstä vaikka tämän kuun loppuun asti?

affafe

Näköjään 3 päivään asti on muokkaus voimassa.

Ruhtinaallista, tuossa ajassa ehtii vaikka mitä :comp:

RintZ

Ruhtinaallista, tuossa ajassa ehtii vaikka mitä :comp:

Jee… Muokkaappa sitten ensimmäistä viestiä johon pitäisi päivitellä tärkeitä tietoja.

Anarion

Jee… Muokkaappa sitten ensimmäistä viestiä johon pitäisi päivitellä tärkeitä tietoja.

Mulle sillä ei enää ole väliä, oon jo tavarani pakannut. Kysymys on vain siitä kuinka solmuun tämä saadaan vedettyä vuoden loppuun mennessä :kahvi:

Erästä entistä bloggaajaa lainatakseni "meno on törkeän syrjivää ja huoramaisen armagettonia". Ei ehkä syrjivää mutta armagettonia senkin edestä :think:

Menkää nyt vittuun jo näiden "uudistuksienne" kanssa :D :mad: Siis ihan oikeasti, mitä vittua?

@Muropaketin toimitus mitä teidän pienissä päissä tällä hetkellä liikkuu? Onko termi "damage control" ihan täysin tuntematonta ksoka nyt mennään helkkarin lujaa kohti tiiliseinää.

Pitkään ajattelin että parempi antaa tunnus olla täällä jos meno ei muutu liikaa. Paskan vitut, poistakaa koko paska ja kyllä vetäkää se viestihistoria mukana. En ala mitään sähköposteja laittamaan mutta annan tähän operaatioon teille 24h.

ps. miten kuvittelette käyttäjien tekevän nyt tuotearvosteluja kun ei voi muokata viestejä? Tuttu ja turvallinen kaava on ollut luoda tyhjiä viestejä place holderiksi ja täyttää ne myöhemmin kun on testit tehty.

Muron ratkaisu housuihin paskomiseen on näköjään laittaa uudet housut vanhojen päälle.

Mikä helvetti siinä on ettei pyynnöstä voi räjäyttää koko käyttäjätunnusta taivaalle viestihistorian kanssa jos joku pyytää? Työkalut siihen on kuitenkin olemassa. Sitten ihmetellään kun muutama vittuuntunut muokkaa viestihistorian täyteen suonikkaan kuvia, ja ratkaistaan homma poistamalla foorumista toimintoja :D

Millä logiikalla tämä nyt menee tuon otsikon "Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla" mukaisesti?

Nyt Otava voisi ottaa vastuullisenlinjan ja suostua niiden käyttäjien pyyntöö poistaa tunnukset ja vanhat viestit jotka niin haluavat. Ei kieltäytymisestä seuraa kuin huonoa PR:rrää otavalle. Lisäksi menettely jossa kieltäydytään poistamasta vanhat viestit on EU:n tasonlakien vastainen ja siten laiton.

ilkka99

Nyt Otava voisi ottaa vastuullisenlinjan ja suostua niiden käyttäjien pyyntöö poistaa tunnukset ja vanhat viestit jotka niin haluavat. Ei kieltäytymisestä seuraa kuin huonoa PR:rrää otavalle. Lisäksi menettely jossa kieltäydytään poistamasta vanhat viestit on EU:n tasonlakien vastainen ja siten laiton.

@Muropaketin_toimitus kuulisin vastineenne erityisesti tuohon laillisuuskysymykseen asiassa.

hmm… Mielelläni itsekkin ylläpitäisin mm. tätä listaa: https://murobbs.muropaketti.com/posts/1712829648/ …vielä tuossa näkyy itselläni "muokkaa" nappula, mutta, noh.. jos tuon editointi ei ole enää mahdollista jossain vaiheessa, niin pitäisikö sitä vaan lainata ja pistää listaa uusiksi peräjälkeen? Vai mikä noiden kanssa on käytäntö?

TunTuri

hmm… Mielelläni itsekkin ylläpitäisin mm. tätä listaa: https://murobbs.muropaketti.com/posts/1712829648/ …vielä tuossa näkyy itselläni "muokkaa" nappula, mutta, noh.. jos tuon editointi ei ole enää mahdollista jossain vaiheessa, niin pitäisikö sitä vaan lainata ja pistää listaa uusiksi peräjälkeen? Vai mikä noiden kanssa on käytäntö?

Muistaakseni oli olemassa joku toinenkin uudehko mutta kasvusuunnassa oleva alan foorumi jossa muokkaustoimintokin toimii… En vaan muista mikä se oli, joku voisi laittaa linkin :think:

@Muropaketin_toimitus huomautan myös että tietosuojavaltuutettu on asiassa lausunut seuraavaa;

Jos henkilö on antanut suostumuksen tietojensa käsittelyyn tiettyä tarkoitusta varten, kuten näytettäväksi sosiaalisen median sivustolla, mutta ei halua käyttää kyseistä palvelua enää, ei ole mitään syytä säilyttää tietoja järjestelmässä.

http://www.tietosuoja.fi/fi/index/euntietosuojauudistus/kysymyksiajavastauksia.html

Selvää että tietojen poistovelvoitetta ei vähennä se että viestit ovat tarkoitettu julkisiksi. Aikooko Otava toimia voimassa olevan lain mukaan?

ilkka99

@Muropaketin_toimitus huomautan myös että tietosuojavaltuutettu on asiassa lausunut seuraavaa;

http://www.tietosuoja.fi/fi/index/euntietosuojauudistus/kysymyksiajavastauksia.html

Selvää että tietojen poistovelvoitetta ei vähennä se että viestit ovat tarkoitettu julkisiksi. Aikooko Otava toimia voimassa olevan lain mukaan?

Tällä viitataan sosiaaliseen mediaan kuten Facebookkiin, jossa käsitellään ihmisten henkilötietoja. Tämä puolestaan on keskustelusivusto, jossa käyttäjät ovat julkaisseet viestejä.

Toisaalta, miksi ihmeessä ne viestit pitäisi poistaa? Eikä tarvitse hermostua, kunhan oikeasti ihmettelen :o Esim. jos googlaa ohjeita, niin voi tulla sitten vastaan linkki johonkin Muron viestiin, niin ei pääsekään lukemaan kaivattua neuvoa (ellei välimuistin kautta sitten). Myöhemmin kenties sen toisen foorumin, jonka nimeä ei saa sanoa, tarjonta on niin runsasta että haku osoittaakin sinne :)

HemeX

Eiköhän se olisi kaikkien kannalta parasta, että viestit poistettaisiin pyynnöstä vaikka tämän kuun loppuun asti?

Tämä, en kyllä ymmärrä tuota Oravamedian perse edellä puuhun kipuamista.

AIF

Tällä viitataan sosiaaliseen mediaan kuten Facebookkiin, jossa käsitellään ihmisten henkilötietoja. Tämä puolestaan on keskustelusivusto, jossa käyttäjät ovat julkaisseet viestejä.

Myös keskustelupalstat ovat sosiaalista mediaa.

@AIF , mikäli täällä ei käsitellä henkilötietoja niin miksi foorumilla on sitten tämä:

http://otavamedia.fi/neuvoa-ja-tukea/rekisteriseloste/

4. Rekisterin käyttötarkoitus

Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain 8 §:n perusteella asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuvan suhteen hoitamiseen, kehittämiseen ja analysointiin, asiakasviestintään, markkinoinnin suunnitteluun ja kohdentamiseen, asiakaspalvelun kehittämiseen sekä liiketoiminnan suunnitteluun ja seurantaan.

AIF

Tällä viitataan sosiaaliseen mediaan kuten Facebookkiin, jossa käsitellään ihmisten henkilötietoja. Tämä puolestaan on keskustelusivusto, jossa käyttäjät ovat julkaisseet viestejä.

Kiitos vastauksesta. On ilmeistä että tämä keskustelufoorumi on täysin verrannollinen sosiaaliseen mediaan. ONko niin että kieltäydytte poistamasta vanhojaviestejä käyttäjän niin pyytäessä? Jos asiasta saisi suoran vastauksen olisi helppo pyytää asiaan sitten tietosuojavaltuutetun näkemystä.

Edit: arvailut ja mielipiteet olisivat valtuutetun lausunnon jälkeen turhia joten uskon että myös Otava ja käyttäjät kummatkin voittaisivat järjestelyssä.

Olen luonut viestini tälle palstalle sillä oletuksella, että halutessani voin niiden sisällön myös poistaa tai muokata. Jos viestien poisto estetään, niin en hyväksy että se asetetaan voimaan viesteilleni jotka olen luonut aiempien ehtojen ollessa voimassa.

Ottakaahan nyt huomioon, että esimerkiksi vanhojen, mutta käytössä laajasti olevien prossu ja näyttistopikkien sisältö on usein kaikkinensa arvokasta, eikä viestihistorian tyhjentäminen ja topikin tärvely auta ketään. Tuskimpa keskustelua vaivaudutaan enää uudestaan käymään. Toki sitten taas modejen puolesta esim kauppa-alueelta viestien poisto pitäisi vähintään onnistua, jotta maininnat omasta paikkakunnasta häviävät, kenties myös nimimerkin muutos toiseksi, jottei esim toisella sivustolla oleva sama nick yhdisty enää tänne. Kuitenkin hyödylliset ja käyttäjää yksilöimättömät viestit säilyisivät.

jonesky12345

Ottakaahan nyt huomioon, että esimerkiksi vanhojen, mutta käytössä laajasti olevien prossu ja näyttistopikkien sisältö on usein kaikkinensa arvokasta, eikä viestihistorian tyhjentäminen ja topikin tärvely auta ketään. Tuskimpa keskustelua vaivaudutaan enää uudestaan käymään. Toki sitten taas modejen puolesta esim kauppa-alueelta viestien poisto pitäisi vähintään onnistua, jotta maininnat omasta paikkakunnasta häviävät, kenties myös nimimerkin muutos toiseksi, jottei esim toisella sivustolla oleva sama nick yhdisty enää tänne. Kuitenkin hyödylliset ja käyttäjää yksilöimättömät viestit säilyisivät.

Tai sitten oltaisiin vaan pyynnöstä poistettu heti alkuunsa ne muutaman herneen nenään vetäneen käyttäjän tiedot jotka tätä halusivat ja jolla ei ollut edes paljon vaikutusta mihinkään. Asiakaspalvelu ja liiketoimintanäkökulmasta tämä olisi ollut niiiin paljon fiksumpaa ja helpompaa, ja antanut Otavamediasta "hieman" paremman kuvan. Edelleen toiminta tuntuu täysin ammattitaidottomalta puuhastelulta.

Totta tuokin @FireFly classic hieman haastava tulla täyttämään aina tällaisten nettiyhteisöjen pitäjän saappaita, jos tullaan sillä asenteella, että tehdään mitä itse halutaan, ei sitä mitä käyttäjät haluavat. Jos esim sampsa olisi foorumilla ajanut jotain muutosta, olisi se ehkä paremmin otettu vastaan, koska hän on todistanut itsensä käyttäjille. Uudella tulokkaalla on aina se todistevelvoite, koska muuten päätökset tuomitaan tiettyyn tyyliin tottuneiden keskuudessa. Usein vielä tällaisesta kimpaantuu ne aktiivisimmat ja vanhimmat jäsenet ja niiden menetys on sivustolle kivuliainta. Näin voi käydä missä tahansa, ei vain murossa. Homma olisi varmaan otavan puolesta viety maaliin siten, että sampsa olisi laitettu pihalle ja tuota domea olisi tuotu vaikka vasta vuoden päästä mukaan sitä ennen todistaen, että osataan sitä otavankin toimesta sivustoa ja foorumia pyörittää käyttäjiä tyydyttävällä mallilla. Nyt on käynnissä lähinä tällainen lumipalloefekti jossa ylläpitö laittaa lisää lumista rinnettä pallolle kierittäväksi.

FireFly classic

Tai sitten oltaisiin vaan pyynnöstä poistettu heti alkuunsa ne muutaman herneen nenään vetäneen käyttäjän tiedot jotka tätä halusivat ja jolla ei ollut edes paljon vaikutusta mihinkään. Asiakaspalvelu ja liiketoimintanäkökulmasta tämä olisi ollut niiiin paljon fiksumpaa ja helpompaa, ja antanut Otavamediasta "hieman" paremman kuvan. Edelleen toiminta tuntuu täysin ammattitaidottomalta puuhastelulta.

Höpönlöpön. Ei ikinä olisi jäänyt viestien poisto-operaatio vain "muutamaan" käyttäjään. Tuolla Sampsan uudella foorumilla on jo yli 3000 täältä varastettua käyttäjää.

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

Omana mielipiteenä et niinkauan kun viestin editointi on mahdotonta ja/tai aikarajoitettua en tule tähän foorumiin kirjoittelemaan mitään asiallista sisältöä. Jatkoa mietin myöhemmin haluanko kaikki vanhatkin viestit poistettavaksi.

pog

Höpönlöpön. Ei ikinä olisi jäänyt viestien poisto-operaatio vain "muutamaan" käyttäjään. Tuolla Sampsan uudella foorumilla on jo yli 3000 täältä varastettua käyttäjää.

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

Varastettua käyttäjää?

Bapsu

Varastettua käyttäjää?

Siis uudelle foorumille siirtyneitä käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

Jokainen käyttäjä saa vapaasti aloittaa ja lopettaa forumin käytön.

Mitä tulee viestie poistoon, siitä päättää rekisterinpitäjä eli tässä tapauksessa Otavamedia. Yhteydenottoa [email protected] moderaattorit eivät siitä päätä.
oderaattorit eivät siitä päätä.

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

Tai sitten ne siirtyivät sinne ihan omasta vapaasta tahdostaan. :think:

pog

Höpönlöpön. Ei ikinä olisi jäänyt viestien poisto-operaatio vain "muutamaan" käyttäjään. Tuolla Sampsan uudella foorumilla on jo yli 3000 täältä varastettua käyttäjää.

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

Jos oltaisiin toimittu asiallisesti ja käyttäjien ehdoilla siellä tuskin olisi edes 300 käyttäjää ja tilejäkin olisi lähtenyt joltain 50 räbääjältä joiden viestit muutenkin tuhotaan kolmen päivän välein. Itseasiassa Otavan selvä välinpitämättömyys sivuston sisällöstä johti koko tuon sivuston ja foorumin perustamiseen. Tuskin Sampsa olisi moiselle mitään tarvetta tai markkinarakoakaan muuten nähnyt.

Eiköhän tuolla vuoden loppuun mennessä ole 30k käyttäjää joihin itsekin kuulunen. Toivottavasti Otavamedian uusi "sisältömedia" snapchat ja pölynimuriarvosteluineen kiinnostaa "diginatiiveja" jos "marginaaliin painuvaa ja kuolevaa" pc-yhteisöä palveleminen ei kiinnosta. Nykyisiä lukijoita paria poikkeusta lukuunottamatta ei taida kiinnostaa.

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

Ai siis omistaako otavamedia minut muka? :D

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

Siirsikö Sampsa mielestäsi minut ja useat muut tuonne forumille vai mitä tarkoitat varastamisella :comp:

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

vmp. Moni käyttää yhä molempia.

Itse olen tässä viimeisimmän vuoden sisään lukenut useamminkin topicin kirjaimellisesti alusta loppuun asti hakiessani tietoa & kokemuksia, esim. VR-yleisketjun, Rise Of The Tomb Raiderin jne. muutamia mainitakseni.

Ymmärrän toki kimpaantuneiden reaktiot mutta mennäänkö tässä nyt hieman tunne edellä järjen pysyessä taustalla.

Olisi nimittäin todella sääli jos en voisi lukea haluamani topicceja selkeästi seurattavassa muodossa joskus myöhemminkin.

.. ja kyllä olen rekisteröitynyt jo uudellekin sivustolle.

Aijjaa muokkaamimimen kielletääm? Luurilla kun kirjottelen niim jää tollasia ylläolevia mukavia kirjotusvirheitä tekstiim ja sitä saa muokata muutaman kerran luettavaan muotoon.

@Muropaketin toimitus ajattelitteko tarjota meille uuden oikoluentapalvelun powered by moderators?

Oikeasti. Nyt järki käteen.

Itse lähdin jo menemään ja muut tulee perässä. Tänhän voikin sitten sulkea koko foorumin ja korvata jollakin mammapalstalla.

Btw: kiittäkää onneanne että tuolla on paikka mihin me voidaan paeta tätä paskaa, jos vaihtoehtoja ei olisi, ei olisi kauaa Oravamediaakaan ja teillä olisi aika monta rikossyytettä kontollanne (niinkun varmaan kohta on muutenkin). Lukekaa lait ennenkun alatte veivaamaan asioiden kanssa.

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

Sivuston omistaja tuntuu kyllä ihan itse päättäneen, ettei näitä käyttäjiä kannata palvella.

Vision

Itse olen tässä viimeisimmän vuoden sisään lukenut useamminkin topicin kirjaimellisesti alusta loppuun asti hakiessani tietoa & kokemuksia, esim. VR-yleisketjun, Rise Of The Tomb Raiderin jne. muutamia mainitakseni.

Ymmärrän toki kimpaantuneiden reaktiot mutta mennäänkö tässä nyt hieman tunne edellä järjen pysyessä taustalla.

Olisi nimittäin todella sääli jos en voisi lukea haluamani topicceja selkeästi seurattavassa muodossa joskus myöhemminkin.

.. ja kyllä olen rekisteröitynyt jo uudellekin sivustolle.

Onko sillä mitään eroa nykymeininkiin, jossa ylläpito poistelee kenellekkään ilmoittelematta viestejä ketjuista ja lukottelee niille epämiellyttäviä aiheita?
Case Tommi Aura näin vaikka esimerkiksi.
Mielestäni käyttäjilläkin pitäisi olla samat oikeudet kuin ylläpitäjillä jos he eivät pidä jälkeenpäin omista viesteistä ja huomaavat, että saattavat syyllistyä jopa kunnianloukkauksiin, jos eivät voi viestejään muokata.

Hiekkamies

Tai sitten ne siirtyivät sinne ihan omasta vapaasta tahdostaan. :think:

ie1

Ai siis omistaako otavamedia minut muka? :D

Uskon että ymmärsitte kumminkin pointtini :) Ja hiekkamiehelle tiedoksi että ihmisillä ei ole vapaata tahtoa.

AIF

Jokainen käyttäjä saa vapaasti aloittaa ja lopettaa forumin käytön.

Tietenkin saa (joillakin sivustoilla jopa pystyy poistamaan tunnuksensa ja viestihistoriansa). Ei kukaan muuta ole väittänytkään. Mutta jokaista bisnesmiestä kyllä potuttaisi jos olisi ostanut yrityksen ja myyjä pistäisi päivän päästä naapuritontille vastaavan yrityksen taas tulille ja veisi asiakkaasi.

pog

Ja hiekkamiehelle tiedoksi että ihmisillä ei ole vapaata tahtoa.

Ei vitun saivartelija :facepalm:

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

En tiennytkään että "uusi beta-testauksessa oleva foorumi jonka mainitsemisesta seuraa bannit" on minut varastanut (aka. siepannut / ryöstänyt / rosvonnut / puhaltanut), kiitos asian esilletuonnista. Täytyypäs olla jatkossa varovaisempi, vaikka mielestäni omasta vapaasta tahdosta (jota ei ilmeisesti enää ole) rekisteröidyin tuolla uudelle nousevalle foorumille.

Innolla odotan miten pohjalle Oravamedia saa tämän sivuston mukanaan hukutettua.:think:

AIF

Tällä viitataan sosiaaliseen mediaan kuten Facebookkiin, jossa käsitellään ihmisten henkilötietoja. Tämä puolestaan on keskustelusivusto, jossa käyttäjät ovat julkaisseet viestejä.

Paskat. Henkilöllä on joka tapauksessa oikeus tulla unohdetuksi vuonna 2018 kun tuo laki tulee voimaan eli koskee myös muuta kuin henkilödataa. Jos Otava haluaa siihen asti roikuttaa niin olkoot mutta 2018 lähtee viimeistään pyyntö ja jos ei onnistu niin sitten tietotosuojavaltuuten kanssa.

terveisin,
teen tätä tietoturva- ja tietotosuojapaskaa ihan leipätyöksi ja tuo laki on aika helvetin vittumainen mitä tulee yrityksien uusiin vaatimuksiin.

edit. tietojen poistamatta jättäminen koskee pääasiassa pankki- ja vakuutusalaa joilla ihan velvollisuus ja vastuukin säilyttää tiettyä dataa. Otavamedian hallinnoiman foorumin yksittäisten käyttäjien kirjoittamat viestit eivät tähän kuulu.

C64RMX

Siirsikö Sampsa mielestäsi minut ja useat muut tuonne forumille vai mitä tarkoitat varastamisella :comp:

En usko että sellaisesta löytyisi todisteita. Vertauskuvallisesti siis "varastettuja" käyttäjiä. Ei siis aidosti varastamalla varastettuja.

pog

Uskon että ymmärsitte kumminkin pointtini :) Ja hiekkamiehelle tiedoksi että ihmisillä ei ole vapaata tahtoa.

Tietenkin saa (joillakin sivustoilla jopa pystyy poistamaan tunnuksensa ja viestihistoriansa). Ei kukaan muuta ole väittänytkään. Mutta jokaista bisnesmiestä kyllä potuttaisi jos olisi ostanut yrityksen ja myyjä pistäisi päivän päästä naapuritontille vastaavan yrityksen taas tulille ja veisi asiakkaasi.

Ootko uus? Sampsa myi sivustonsa noin 15v sitten tms pois. Teki vain sisältöä muroon.

Sampsa ei vienyt. Käyttäjät itse ottavat hatkat. :)

Koneksi

Ootko uus? Sampsa myi sivustonsa noin 15v sitten tms pois. Teki vain sisältöä muroon.

Sampsa ei vienyt. Käyttäjät itse ottavat hatkat. :)

Toivotaan ettei Sampsan työsopimuksessa tai Muropaketin kauppasopimuksessa ole mitään kilpailua rajoittavia tekijöitä. Ettei Otavan asianajajat ole kohta perässä. Tuo uusi foorumi on kyllä aikalailla yksi-yhteen sisällöllisesti, kun vertaa tähän vanhaan. Samoin nimetyistä viestiketjujen aiheista lähtien.

Lexy

Paskat. Henkilöllä on joka tapauksessa oikeus tulla unohdetuksi vuonna 2018 kun tuo laki tulee voimaan eli koskee myös muuta kuin henkilödataa. Jos Otava haluaa siihen asti roikuttaa niin olkoot mutta 2018 lähtee viimeistään pyyntö ja jos ei onnistu niin sitten tietotosuojavaltuuten kanssa.

terveisin,
teen tätä tietoturva- ja tietotosuojapaskaa ihan leipätyöksi ja tuo laki on aika helvetin vittumainen mitä tulee yrityksien uusiin vaatimuksiin.

edit. tietojen poistamatta jättäminen koskee pääasiassa pankki- ja vakuutusalaa joilla ihan velvollisuus ja vastuukin säilyttää tiettyä dataa. Otavamedian hallinnoiman foorumin yksittäisten käyttäjien kirjoittamat viestit eivät tähän kuulu.

Myös itse olen tietosuoja-alalla tehden informaatio-oikeudellista tutkimusta yliopistolla. Voihan toki olla, että oma tulkinta (joka ei ole edes mitenkään nurkkakuntaista) osoittautuu vääräksi, ja sinun tulkintasi oikeaksi. Joka tapauksessa pyyntö poistaa kaikki henkilötiedot tulee osoittaa rekisterinpitäjälle, ei moderaattoreille.

Vision

Itse olen tässä viimeisimmän vuoden sisään lukenut useamminkin topicin kirjaimellisesti alusta loppuun asti hakiessani tietoa & kokemuksia, esim. VR-yleisketjun, Rise Of The Tomb Raiderin jne. muutamia mainitakseni.

Ymmärrän toki kimpaantuneiden reaktiot mutta mennäänkö tässä nyt hieman tunne edellä järjen pysyessä taustalla.

Olisi nimittäin todella sääli jos en voisi lukea haluamani topicceja selkeästi seurattavassa muodossa joskus myöhemminkin.

Kyllä minuakin harmittaa pysähtyä punaisiin valoihin, mutta lakia on noudatettava, Otavamediankin. Jos käyttäjä haluaa tulla unohdetuksi (ja tähän liittyy oleellisesti julkaistu sisältö), EU velvoittaa näin tekemään.

pog

Toivotaan ettei Sampsan työsopimuksessa tai Muropaketin kauppasopimuksessa ole mitään kilpailua rajoittavia tekijöitä. Ettei Otavan asianajajat ole kohta perässä. Tuo uusi foorumi on kyllä aikalailla yksi-yhteen sisällöllisesti, kun vertaa tähän vanhaan. Samoin nimetyistä viestiketjujen aiheista lähtien.

Samoista aiheista lienee sallittua keskustella eri sivustoilla, mutta sehän olisi kieltämättä ”mielenkiintoinen” käänne, jos joku taho alkaisi haastamaan käyttäjiä oikeuteen siitä, että ovat aloittaneet samoilla nimillä ketjuja toiselle sivustolle.

pog

Toivotaan ettei Sampsan työsopimuksessa tai Muropaketin kauppasopimuksessa ole mitään kilpailua rajoittavia tekijöitä. Ettei Otavan asianajajat ole kohta perässä. Tuo uusi foorumi on kyllä aikalailla yksi-yhteen sisällöllisesti, kun vertaa tähän vanhaan. Samoin nimetyistä viestiketjujen aiheista lähtien.

15 vuotta on aika pitkä aika, ellei sitten konsulttisopimuksessa ole jotain vastaavaa..

ts.

Samoista aiheista lienee sallittua keskustella eri sivustoilla, mutta sehän olisi kieltämättä ”mielenkiintoinen” käänne, jos joku taho alkaisi haastamaan käyttäjiä oikeuteen siitä, että ovat aloittaneet samoilla nimillä ketjuja toiselle sivustolle.

Ei kai ne oravamedialla ihan niin idiootteja ole, että lappaisivat lisää paskaa niskaan ja odottaisivat parempaa vastaanottoa käyttäjiltä..??

pog

Toivotaan ettei Sampsan työsopimuksessa tai Muropaketin kauppasopimuksessa ole mitään kilpailua rajoittavia tekijöitä. Ettei Otavan asianajajat ole kohta perässä. Tuo uusi foorumi on kyllä aikalailla yksi-yhteen sisällöllisesti, kun vertaa tähän vanhaan. Samoin nimetyistä viestiketjujen aiheista lähtien.

Lähestulkoon kaikki ketjut ovat käyttäjien luomia ja samoin foorumin osiotkin. Eiköhän tuo vaan kerro siitä, että kyseessä on kaikin puolin parempi foorumi, joka tavoittelee toisenlaista käyttäjäkuntaa.

pog

Tietenkin saa (joillakin sivustoilla jopa pystyy poistamaan tunnuksensa ja viestihistoriansa). Ei kukaan muuta ole väittänytkään. Mutta jokaista bisnesmiestä kyllä potuttaisi jos olisi ostanut yrityksen ja myyjä pistäisi päivän päästä naapuritontille vastaavan yrityksen taas tulille ja veisi asiakkaasi.

Tätä kutsutaan bisnespiireissä markkinataloudeksi ja kilpailuksi. Jos irtisanoo sopimuksen on varmaan ihan hyvä olla mietittynä parempi strategia kuin suututetaan olemassa olevat asiakkaat ja tehdään sisältöä joka ei kiinnosta.

pog

Itselläni vaan on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana kahdessa myyntialan työpaikassa tuollaisia kilpailua rajottavia kohtia työsopimuksessa.
http://www.xn--tysopimuslaki-jmb.fi/tietoa/kasitteita/Kilpailukieltosopimus
Lisäksi yrityskaupoissa tehdään usein paljon pidempiä kilpailukieltorajoitteita.
http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2000/muut-ratkaisut/4646199/

Eiköhän tälläinen sopimus ole io-mediallakin, minkä takia heidän sivusto aloittaa vasta 1.1.2017. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tältä saitilta on tätä menoa kadonnut jo puolet käyttäjistä, ennenkuin tämä kilpaileva sivusto saadaan edes auki.

Työsopimuksissa useimmat kilpailukiellot ovat muuten lainvastaisia ja niillä voi pyyhkiä persettä.

FireFly classic

Tätä kutsutaan bisnespiireissä markkinataloudeksi ja kilpailuksi. Jos irtisanoo sopimuksen on varmaan ihan hyvä olla mietittynä parempi strategia kuin suututetaan olemassa olevat asiakkaat ja tehdään sisältöä joka ei kiinnosta.

Totta. Enkä todellakaan ole vapaata markkinataloutta vastustamassa. Itse olisin silti yrittänyt tehdä edes vähän erilaisempia aihealueita ja eri tavoin otsikoituja viestiketjuja uuteen foorumiin. Ettei olisi noin räikeä kopio. En itse viitsisi suuttuttaa "too big to fail" Otavan herroja.

Kuka uskaltaa tehdä työprojekteja sellaisen ihmisen kanssa jonka historiasta löytyy sellaisia tekoja, että on edellisen työnantajan tuotteet/asiakkaat välittömästi kopioinut potkut saatuaan. Varsinkin kun kyseessä näin julkinen operaatio.

FireFly classic

Eiköhän tälläinen sopimus ole io-mediallakin, minkä takia heidän sivusto aloittaa vasta 1.1.2017. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tältä saitilta on tätä menoa kadonnut jo puolet käyttäjistä, ennenkuin tämä kilpaileva sivusto saadaan edes auki.

Työehtosopimuksissa useimmat kilpailukiellot ovat muuten lainvastaisia ja niillä voi pyyhkiä persettä.

Se tässä onkin, kun tuo sivusto on jo aloittanut välittömästi toimintansa. Ja mainoksiakin lisätty sivuille tuottamaan taskurahoja. + Jimmsit, Skrollit, Vstoret.

Kilpailukieltoja saa lain puitteissa lisätä työsopimuksiin. Ei siis kannata niihin persettään pyyhkiä, tai voi tulla kallis pyyhintä.

neko

Toisaalta, miksi ihmeessä ne viestit pitäisi poistaa? Eikä tarvitse hermostua, kunhan oikeasti ihmettelen :o

Nyt näyttää tapahtuvan aikalailla liukuhihnalta ragequiteja, ja lähtijät haluavat samalla aiheuttaa mahdollisimman paljon haittaa tälle foorumille. Vähän hiekkalaatikkomeininkiä ilmassa… Tehokkaampaa on antaa RAKENTAVAA palautetta ja äänestää jaloillaan. Eiköhän tämän ketjun parhaiten perustellut viestit myös lueta. Aika näyttää, otetaanko niistä myös oppia. Case MikroBitti pitäisi olla kaikilla vielä tuoreessa muistissa.

pog

Kuka uskaltaa tehdä työprojekteja sellaisen ihmisen kanssa jonka historiasta löytyy sellaisia tekoja, että on edellisen työnantajan tuotteet/asiakkaat välittömästi kopioinut potkut saatuaan. Varsinkin kun kyseessä näin julkinen operaatio.

Otava purki sopimuksen. Varmasti heidän on pitänyt ymmärtää tehdä riskianalyysi ja käsitellä mahdollisuus, että entinen sopimuskumppani jatkaa toimintaa itsenäisesti. Riskistä olisi päässyt varmasti jopa eroon maksamalla pienen boonuksen. Luotto omaan "uuteen sisältömediaan" taisi olla kuitenkin kovempi. Tämmöiset asiathan ymmärtää jokainen teknisen/kaupallisen alan ensimmäisen vuoden opiskelijakin.

pog

Kilpailukieltoja saa lain puitteissa lisätä työsopimuksiin. Ei siis kannata niihin persettään pyyhkiä, tai voi tulla kallis pyyhintä.

Saa, mutta niistä pitää sitten maksaa, ja tehtävän pitää olla "hieman" muutakin kuin perusduunari. Ihmistä ei voi kieltää noin vain harjoittamasta omaa elinkeinoaan.

Jos siis puhuttiin kilpailukiellosta sopimuksen päättymisen jälkeen. Sopimuksen voimassaoloaikana ei toki tarvi kilpailua sallia.

pog

Se tässä onkin, kun tuo sivusto on jo aloittanut välittömästi toimintansa. Ja hintaseurannan mainoksiakin lisätty sivuille tuottamaan taskurahoja. + Jimmsit, Skrollit, Vstoret.

Eikös Sampsa ole tuon kyseisen hintaseurannan omistaja? :think:

pog

Höpönlöpön. Ei ikinä olisi jäänyt viestien poisto-operaatio vain "muutamaan" käyttäjään. Tuolla Sampsan uudella foorumilla on jo yli 3000 täältä varastettua käyttäjää.

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

pog

Siis uudelle foorumille siepattuja / ryöstettyjä / rosvottuja / puhallettuja käyttäjiä. Miten sen nyt sitten haluaa verbaalisesti kukin ilmaista, tämän sivuston omistajien näkökulmasta.

pog

Toivotaan ettei Sampsan työsopimuksessa tai Muropaketin kauppasopimuksessa ole mitään kilpailua rajoittavia tekijöitä. Ettei Otavan asianajajat ole kohta perässä. Tuo uusi foorumi on kyllä aikalailla yksi-yhteen sisällöllisesti, kun vertaa tähän vanhaan. Samoin nimetyistä viestiketjujen aiheista lähtien.

Mitäs epämiesmäistä piipitystä täältä kuuluu @pog ?

Viestien poistaminen on ihan yksiselitteinen velvollisuus. AIF:in ilmeisen tietämätön jokeltelu ei sitä muuksi muuta. Se että viestiketjut menevät sillisalaatiksi kiinnostanee käyttäjiä aika suoraan kääntäen verrannollisesti tämän koko ajan kiihtyvän perseilyn vauhdin kanssa – ihan vain vinkkinä @Muropaketin toimitus – nyt alkaisi olla se aika, jolloin vedetään syvään henkeä ja otetaan järki käteen, ennenkuin päädytään nettilegendaksi ja -meemeihin sekä arstechnicaan ja slashdotiin koko maailman eteen naurun alaiseksi.

Ihmiset menevät mihin huvittaa, ja ketään ei ole rosvottu. Lisäksi katso edellinen kohta. Muropaketti uudistuu tosiaan käyttäjien ehdoilla nyt :)

Otavamedian asianajajat toivottavasti osaavat hommansa sen verran paremmin kuin muropaketin uusi ylläpito (nykyisen todistusaineiston perusteella ei tarvitse osata kovin hyvin), että tajuavat, että koska Sampsa on tuottanut ja tuottaa sisältöä oman firmansa kautta, ei tarvitse edes nähdä vaivaa mahdollisen kilpailukiellon olemassaolon tarkastamiseen ja ainoa asia, jonka perässä kannattaa kohta olla, on muropaketin uusi ylläpito, elleivät nuo käyttäjien poistamiksi vaatimat viestit ala lähteä.

:kahvi:

pog

Se tässä onkin, kun tuo sivusto on jo aloittanut välittömästi toimintansa. Ja hintaseurannan mainoksiakin lisätty sivuille tuottamaan taskurahoja. + Jimmsit, Skrollit, Vstoret.

Kilpailukieltoja saa lain puitteissa lisätä työsopimuksiin. Ei siis kannata niihin persettään pyyhkiä, tai voi tulla kallis pyyhintä.

Milloin kilpailukieltosopimus ei sido työntekijää?
Kilpailukieltosopimus ei sido työntekijää siinä tapauksessa, että työsuhde on päättynyt työnantajasta johtuvasta syystä, kuten työnantajan tuotannollisin ja taloudellisin perustein suorittaman irtisanomisen vuoksi tai siksi, että työntekijä on purkanut työsopimuksen työnantajan olennaisen sopimusrikkomuksen vuoksi. Sopimus ei velvoita työntekijää myöskään silloin, jos perustetta kilpailukieltosopimukselle ei ole enää siinä vaiheessa, kun sopimukseen vedotaan.

Nythän oli tilanne se, että Otavamedia irtisanoi IO-Median sopimuksen, eikös?

Paapaa

Nyt näyttää tapahtuvan aikalailla liukuhihnalta ragequiteja, ja lähtijät haluavat samalla aiheuttaa mahdollisimman paljon haittaa tälle foorumille. Vähän hiekkalaatikkomeininkiä ilmassa… Tehokkaampaa on antaa RAKENTAVAA palautetta ja äänestää jaloillaan. Eiköhän tämän ketjun parhaiten perustellut viestit myös lueta. Aika näyttää, otetaanko niistä myös oppia. Case MikroBitti pitäisi olla kaikilla vielä tuoreessa muistissa.

Rakentavaa palautetta annettiin aika paljon ja vastauksena saimme lukea hienoa näkökulmaa miten PC on kuollut :)

@pog, jos sulla on jotain hampaankolossa tai haluat jutella niin pistä vaikka YV ettei tarvitse tällä foorumilla yksinään spekuloida ja arvuutella asioilla :)

Vierailija

Nythän oli tilanne se, että Otavamedia irtisanoi IO-Median sopimuksen, eikös?

Kyseessä on muutenkin b2b sopimus. Siellä voi lukea mitä tahansa, mutta yleensä rajoitteista joutuu myös maksamaan.

Aika turha spekuloida Sampsan ja Oravamedian sopimuksia, kun niille emme mitään voi. Lisätkää älämölöä forumin epäkohdista, kun niille sentään voi jotain.

Ylläpidon saamattomuudesta ja tunariudesta johtuen ei kuitenkaan kannata pidätellä henkeään positiivisten muutosten puolesta.

FireFly classic

Saa, mutta niistä pitää sitten maksaa, ja tehtävän pitää olla "hieman" muutakin kuin perusduunari. Ihmistä ei voi kieltää noin vain harjoittamasta omaa elinkeinoaan.

Kaverilla joka oli vaihtoautojen myyjä oli myös kilpailukielto työsopimuksessa. Ei siis todellakaan tarvitse olla edes väliportaan pikkupomo, että saa tuollaisen nykypäivänä työsopimukseensa.
Kilpailukieltoehto työsopimuksessa on nykyään hyvin yleinen.
http://www.legistum.fi/kilpailukielto-tyosopimuksessa/

FireFly classic

Otava purki sopimuksen. Varmasti heidän on pitänyt ymmärtää tehdä riskianalyysi ja käsitellä mahdollisuus, että entinen sopimuskumppani jatkaa toimintaa itsenäisesti. Riskistä olisi päässyt varmasti jopa eroon maksamalla pienen boonuksen. Luotto omaan "uuteen sisältömediaan" taisi olla kuitenkin kovempi. Tämmöiset asiathan ymmärtää jokainen teknisen/kaupallisen alan ensimmäisen vuoden opiskelijakin.

Riskianalyysi… Tai olisivat vaikka käyttäneet edes vähän maalaisjärkeään ja vaikka vain "vähentäneet" ensin sampsan firman työpanoksen puoleen. Siitä sitten taas vuoden jälkeen puoleen… ja taas puoleen… kunnes olisi tämä itku alkanut. Mutta eivät olisi ikinä kokonaan lopettaneet yhteistyötä, niin ei olisi voitu vollottaa "potkuista" :) Ketään ei olisi kiinnostanut se että sampsa joutuisi vaihtamaan bemarinsa vanhempaan, ja yhteistyö olisi voinut loppua jopa vapaaehtoisesti "taloudellisista" syistä (lue: liian pienet korvaukset io-medialle). Itse olisin ovelammin toiminut Otavan tilanteessa.

k1nggg

Eikös Sampsa ole tuon kyseisen hintaseurannan omistaja? :think:

On.

FireFly classic

Kyseessä on muutenkin b2b sopimus. Siellä voi lukea mitä tahansa, mutta yleensä rajoitteista joutuu myös maksamaan.

Isompi näissä yleensä vie. Pienemmät harvemmin asettavat mitään sen suurempia ehtoja isommille maksajilleen tai loppuu yhteistyö kokonaan. Nykyään löytyy jonoksi asti nuoria tekemään tälläisiä muron copy-paste uutisia tietotekniikka aiheista.

pog

Isompi näissä yleensä vie. Pienemmät harvemmin asettavat mitään sen suurempia ehtoja isommille maksajilleen tai loppuu yhteistyö kokonaan. Nykyään löytyy jonoksi asti nuoria tekemään tälläisiä muron copy-paste uutisia tietotekniikka aiheista.

Ei tunnu löytyvän. Koita nyt ymmärtää, että io-mediassa on ollut pitkään alaa seuranneita työntekijöitä oletettavasti pääsääntöisesti tekniikan alan koulutuksella. Ne kenellä on vastaavaa tietotaitoa ovat pääasiassa teknisellä alalla taas töissä ihan muissa hommissa. Vanhasta MB/Tietokone/MikroPC/Prosessori toimittajakunnasta voisi löytää kavereita jotka saisivat homman hoidettua mikäli ovat vapaalla ja sattuu homma nappaamaan. Perus päivälehden "IT"-toimittajalla tuskin on mitään jakoa.

pog

Isompi näissä yleensä vie. Pienemmät harvemmin asettavat mitään sen suurempia ehtoja isommille maksajilleen tai loppuu yhteistyö kokonaan. Nykyään löytyy jonoksi asti nuoria tekemään tälläisiä muron copy-paste uutisia tietotekniikka aiheista.

Et tajua edes alkeita asiasta, jolla yrität keulia :kahvi:

Aloitapa nyt siitä, että työsopimus – onko sellainen olemassa Sampsan ja Otavamedian välillä?

Sampsa Kurri

@pog, jos sulla on jotain hampaankolossa tai haluat jutella niin pistä vaikka YV ettei tarvitse tällä foorumilla yksinään spekuloida ja arvuutella asioilla :)

Ei ole ollenkaan. Ymmärrän että totuuden lukeminen voi satuttaa. Enemmänkin olen huolissani puuhistasi ja toivon ettette laita Otavan kanssa enempää suksia ristiin toistenne eteen.

Vierailija

Nythän oli tilanne se, että Otavamedia irtisanoi IO-Median sopimuksen, eikös?

Hyvä jos näin on, eikä Sampsalle koidu ongelmia. En ole kallellani kummankaan osapuolen suuntaan.

Epäilen kylläkin lukemieni viestien perusteella ettei Otava ole irtisanonut sopimusta, vaan odottaa määräaikaisen sopimuksen loppuun, ja ei vain uusi sitä. Eli lopettaa yhteistyön. Mutta jos näistä ei faktoja ole kerrottu, niin silloin joudumme tietenkin tyytymään tuohon spekulointiin.

pog

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

Tässä todistat vain kuinka merkittävä osa käyttäjien tuottama sisältö on foorumille ja siten välillisesti myös muropaketille.

pog

Itselläni vaan on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana kahdessa myyntialan työpaikassa tuollaisia kilpailua rajottavia kohtia työsopimuksessa.
http://www.xn--tysopimuslaki-jmb.fi/tietoa/kasitteita/Kilpailukieltosopimus
Lisäksi yrityskaupoissa tehdään usein paljon pidempiä kilpailukieltorajoitteita.
http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2000/muut-ratkaisut/4646199/

IO-media käsittääkseni on tuottanut Muropaketin sisältöä. Tällöin loogisesti kilpailukieltosopimus on koskenut vain vastaavaa sivustoa kuin muropaketti. Lisäksi nyt kun Otavamedia on irtisanonut sopimuksen, on todennäköistä, ettei kilpailukieltosopimus ole voimassa yhteistyön päättymisen jälkeen. Siksi 1.1.2017 joko aukeaa joku sivusto tuolla toisaalla tai sitten ei aukea.

Eli foorumin perustamisessa ei ole mitään väärää. Eikä otavamedia ole todennäköisesti ymmärtänyt kuinka suuri osa muropaketti sivustosta on olemassa murobbs:n takia.

pog

Totta. Enkä todellakaan ole vapaata markkinataloutta vastustamassa. Itse olisin silti yrittänyt tehdä edes vähän erilaisempia aihealueita ja eri tavoin otsikoituja viestiketjuja uuteen foorumiin. Ettei olisi noin räikeä kopio. En itse viitsisi suuttuttaa "too big to fail" Otavan herroja.

Kuka uskaltaa tehdä työprojekteja sellaisen ihmisen kanssa jonka historiasta löytyy sellaisia tekoja, että on edellisen työnantajan tuotteet/asiakkaat välittömästi kopioinut potkut saatuaan. Varsinkin kun kyseessä näin julkinen operaatio.

Tämähän ei pidä paikkaansa. Sampsa vain on perustanut sellaisen foorumin, jonka hän on jo aikaisemmin perustanut. Mistään muusta on turha spekuloida. Lisäksi jos aiheena on yleinen keskustelu tai rauta tai mikä tahansa, ei siihen kovin montaa vaihtoehtoa ole otsikoida ilman totaalisen väkisin keksityn tuomaa vaikutelmaa.

pog

Se tässä onkin, kun tuo sivusto on jo aloittanut välittömästi toimintansa. Ja hintaseurannan mainoksiakin lisätty sivuille tuottamaan taskurahoja. + Jimmsit, Skrollit, Vstoret.

Mikä sivusto on aloittanut toimintansa? On olemassa vain jokin toinen foorumi, ei mitään sivustoa ainakaan ennen 1.1.2017. Mille foorumeille muut yritykset päättävät osallistua myynnin edistämiseksi on näiden muiden yritysten oma asia.

Kilpailukieltoja saa lain puitteissa lisätä työsopimuksiin. Ei siis kannata niihin persettään pyyhkiä, tai voi tulla kallis pyyhintä.

Sampsalla ei varmasti ole ollut työsopimusta otavamedian kanssa.

Paapaa

Nyt näyttää tapahtuvan aikalailla liukuhihnalta ragequiteja, ja lähtijät haluavat samalla aiheuttaa mahdollisimman paljon haittaa tälle foorumille. Vähän hiekkalaatikkomeininkiä ilmassa… Tehokkaampaa on antaa RAKENTAVAA palautetta ja äänestää jaloillaan. Eiköhän tämän ketjun parhaiten perustellut viestit myös lueta. Aika näyttää, otetaanko niistä myös oppia. Case MikroBitti pitäisi olla kaikilla vielä tuoreessa muistissa.

Tämä on ihan ymmärrettävän suuruinen vastareaktio monen osalta. Otavamedia olisi voinut (jos olisi ammattitaitoinen) hieman miettiä tekojensa seurauksia etukäteen. Mitä suurempi muutos, sitä suurempi vastareaktio. Nyt he tekivät suuren muutoksen ja sössivät vastareaktioon reagoimisen tekemällä vielä suurempaa yleisöä vituttavia linjauksia. Kyllä tässä ihan otavalla on suurempi peiliinkatsomisen paikka.

Mechanical Man

Tämä on ihan ymmärrettävän suuruinen vastareaktio monen osalta. Otavamedia olisi voinut (jos olisi ammattitaitoinen) hieman miettiä tekojensa seurauksia etukäteen. Mitä suurempi muutos, sitä suurempi vastareaktio. Nyt he tekivät suuren muutoksen ja sössivät vastareaktioon reagoimisen tekemällä vielä suurempaa yleisöä vituttavia linjauksia. Kyllä tässä ihan otavalla on suurempi peiliinkatsomisen paikka.

Millä tavalla MuroBBS on nyt siis muuttunut? (Paitsi että moni on poistunut toiselle foorumille.) Itse en huomannut mitään, mutta en ehkä seuraa foorumia kunnolla.

pog

Ei ole ollenkaan. Ymmärrän että totuuden lukeminen voi satuttaa. Enemmänkin olen huolissani puuhistasi ja toivon ettette laita Otavan kanssa enempää suksia ristiin toistenne eteen.

pog

keään ja vaikka vain "vähentäneet" ensin sampsan firman työpanoksen puoleen. Siitä sitten taas vuoden jälkeen puoleen… ja taas puoleen… kunnes olisi tämä itku alkanut. Mutta eivät olisi ikinä kokonaan lopettaneet yhteistyötä, niin ei olisi voitu vollottaa "potkuista" :) Ketään ei olisi kiinnostanut se että sampsa joutuisi vaihtamaan bemarinsa vanhempaan, ..

Siltä tosiaan kuulostaa.

Täällä tosiaan saivarrellaan jotain keskustelupalstojen julkisesta puolesta, vaikka on ilmeistä, ettei mitään tosiasiallista eroa ole keskustelupalstojen ja nk. ”sosiaalisen median” välillä. Toisekseen, mielipiteiden lisäksi viestihistoria tihkuu monilla henkilötietoja: asuinpaikkakunta, asumishistoria, ikä(haarukka), ammatti, ja tarkempiakin – erityisesti yksityisviesteissä. MuroBBS:n tietoturvahistoria on kaukana aukottomasta, ja jotain nykyisestäkin tietoturvapolitiikasta kielii se, ettei vielä vuonna 2016 ole mahdollista käyttää suojattua yhteyttä sivuston kanssa.

Kaikista näkökulmista katsottuna fiksuinta olisi, jos Otavamedia suostuisi käyttäjän pyynnöstä poistamaan koko viestihistorian – se kun on aina aiemmin ollut käyttäjällä mahdollisuutena tehdä itse, eikä koskaan ennen tätä äkkinäistä muutosta juuri edes vihjattu siitä, että mahdollisuus voitaisiin poistaa ilman ennakkovaroitusta. Ja jos tässä järkipolitiikalla luovittaisiin eteenpäin, niin aika harvalla jäsenellä (suhteutettuna koko jäsenmäärään) tulisi äkisti tarvetta poistaa tunnusta viesteineen, vaikka sisällöntuotannon parissa tapahtuisi muutoksia. Viestihistorian yhteydessä tulisi poistaa myös mahdolliset viestien sisältöjen lainaukset toisten käyttäjien viesteissä.

Mechanical Man

Tässä todistat vain kuinka merkittävä osa käyttäjien tuottama sisältö on foorumille ja siten välillisesti myös muropaketille.

En ole muuta väittänytkään?

Mechanical Man

IO-media käsittääkseni on tuottanut Muropaketin sisältöä. Tällöin loogisesti kilpailukieltosopimus on koskenut vain vastaavaa sivustoa kuin muropaketti. Lisäksi nyt kun Otavamedia on irtisanonut sopimuksen, on todennäköistä, ettei kilpailukieltosopimus ole voimassa yhteistyön päättymisen jälkeen. Siksi 1.1.2017 joko aukeaa joku sivusto tuolla toisaalla tai sitten ei aukea.

Sivusto on jo auennut. Pohdeinkin vain sitä ettei Sampsa ole kohta Otavan asianajajien kynsissä.

Mechanical Man

Mikä sivusto on aloittanut toimintansa? On olemassa vain jokin toinen foorumi, ei mitään sivustoa ainakaan ennen 1.1.2017. Mille foorumeille muut yritykset päättävät osallistua myynnin edistämiseksi on näiden muiden yritysten oma asia.

Saivartelua.

Mechanical Man

Sampsalla ei varmasti ole ollut työsopimusta otavamedian kanssa.

Hyvä huomio. En sitten tiedä onko tuosta enemmän haittaa vai hyötyä.

Paapaa

Millä tavalla MuroBBS on nyt siis muuttunut? (Paitsi että moni on poistunut toiselle foorumille.) Itse en huomannut mitään, mutta en ehkä seuraa foorumia kunnolla.

Ei sillä ole mitään väliä mitä mieltä minä olen. Minä kyllä ymmärrän, että joillekin ihmisille on tärkeää kasvollisuus jne. Tähän reagoitiin hyvin miedolla tavalla, kunnes sitten annettiin bannia joillekin henkilöille mielivaltaisesti ja poisteltiin viestejä.

Tämä aiheutti sitten uuden vastareaktion.

Ei nämä syy-seuraussuhteet nyt ihan oikeasti ole mitään rakettitiedettä.

pog

En ole muuta väittänytkään?

Sivusto on jo auennut. Pohdeinkin vain sitä ettei Sampsa ole kohta Otavan asianajajien kynsissä.

https://www.io-tech.fi/
"
Sivusto aukeaa virallisesti 1.1.2017

73days 19hrs 36mins 23secs"

Ei ole auennut mikään sivusto. Vain foorumi on betatestissä. Koita nyt erottaa nuo asiat toisistaan. IO-median sopimuksessa tuskin on lukenut foorumista yhtään tai juurikaan mitään.

Saivartelua.

Noniin, laatuvastaus kun huomasit mokanneesi. Sivusto jonka sisällöstä IO-media on vastannut on "irrallinen" foorumista.

Hyvä huomio. En sitten tiedä onko tuosta enemmän haittaa vai hyötyä.

Mechanical Man

https://www.io-tech.fi/
"
Sivusto aukeaa virallisesti 1.1.2017

73days 19hrs 36mins 23secs"

Ei ole auennut mikään sivusto. Vain foorumi on betatestissä. Koita nyt erottaa nuo asiat toisistaan. IO-median sopimuksessa tuskin on lukenut foorumista yhtään tai juurikaan mitään.

Noniin, laatuvastaus kun huomasit mokanneesi. Sivusto jonka sisällöstä IO-media on vastannut on "irrallinen" foorumista.

Uusi foorumi jossa on yli 3300 täältä siirtynyttä käyttäjää on jo käytössä ja siellä on Jimmsit, Vstoret, Skrollit, Hintaseurannat, tuottamassa RAHAA ja PALJON kyseisen sivuston omistajalle. Sitä tosiasiaa ei mitkään index sivujen saivartelut muuta.

Ihan vain oikeudellisista näkökulmista olen pohtinut tuota uutta foorumia. Tämä kun tuppaa olemaan KESKUSTELU foorumi, jossa KESKUSTELU on sallittua. Ja kun tämä asia nyt tuntuu joka keskustelualueella olevan esillä. En kirjoittele todellakaan siksi että olisi jonkun tuuningi bemarista jäänyt jotain hampaankoloon. Onneksi vanhoja asiansa osaamattomia moderaattoreita lähti paljon pois, niin ei enää ehkä anneta banneja heti kun modella menee herne nenään omien näkemystensä vastaisista viesteistä.

pog

Uusi foorumi jossa on yli 3300 täältä siirtynyttä käyttäjää on jo käytössä ja siellä on Jimmsit, Vstoret, Skrollit, Hintaseurannat, tuottamassa RAHAA ja PALJON kyseisen sivuston omistajalle. Sitä tosiasiaa ei mitkään index sivujen saivartelut muuta.

Mistä sinä tiedät mitään, kuinka paljon rahaa tulee jimmsiltä tai vstorelta ja muutenkin se, kuten jo aikaisemmin totesin, on varmastikin yritysten oma asia missä foorumeilla päättävät myynninedistämistä toteuttaa. Minä olen tässä yrittänyt sinulle avata, että on todennököistä ettei foorumista ole sanottu mitään vs uutissivusto. Tällöin foorumin avaamisessa ei ole mitään vikaa. Johan sen puolesta puhuu sekin, että tuollainen foorumi on beta-testissä nyt, eikä 1.1.2017.

Ihan vain oikeudellisista näkökulmista olen pohtinut tuota uutta foorumia. Tämä kun tuppaa olemaan KESKUSTELU foorumi, jossa KESKUSTELU on sallittua. Ja kun tämä asia nyt tuntuu joka keskustelualueella olevan esillä. En kirjoittele todellakaan siksi että olisi jonkun tuuningi bemarista jäänyt jotain hampaankoloon. Onneksi vanhoja asiansa osaamattomia moderaattoreita lähti paljon pois, niin ei enää ehkä anneta banneja heti kun modella menee herne nenään omien näkemystensä vastaisista viesteistä.

Niin ja minä olen sinulle yrittänyt selittää erilaista näkökulmaa tähän asiaan. Tosin, lopputekstisi on sellainen oksennus, että vaikuttaa sinulle jääneen jotain hampaankoloon tässä hommassa.

Mechanical Man

Mistä sinä tiedät mitään, kuinka paljon rahaa tulee jimmsiltä tai vstorelta ja muutenkin se, kuten jo aikaisemmin totesin, on varmastikin yritysten oma asia missä foorumeilla päättävät myynninedistämistä toteuttaa. Minä olen tässä yrittänyt sinulle avata, että on todennököistä ettei foorumista ole sanottu mitään vs uutissivusto. Tällöin foorumin avaamisessa ei ole mitään vikaa. Johan sen puolesta puhuu sekin, että tuollainen foorumi on beta-testissä nyt, eikä 1.1.2017.

Niin ja minä olen sinulle yrittänyt selittää erilaista näkökulmaa tähän asiaan. Tosin, lopputekstisi on sellainen oksennus, että vaikuttaa sinulle jääneen jotain hampaankoloon tässä hommassa.

Tahallasiko yrität väännellä sanomisiani ja olla ymmärtämättä? Onneksi sinä et ole vielä mikään oikeudellinen substanssi Suomessa. Oikeuslaitos kyllä tarpeen tullen päättää onko foorumin avaamisessa vikaa vai ei. Et sinä.

Koneksi

Ootko uus? Sampsa myi sivustonsa noin 15v sitten tms pois. Teki vain sisältöä muroon.

Ja nyt jo käyttäjät huomasivat murobbsn olevan surkea ja kokivat tarpeelliseksi lähteä muualle?
Tämä viimeistään todistaa sen ettei Sampsa ole foorumin eteen tehnyt mitään joten häntä on siitä turha kiitellä ja haukkua Otavaa.
Yhyy yhyy minä lopetan foorumin käytön, kun Sampsa ei ole enää mukana vaikka Sampsa ei ole ollut mukana vuosiin.

Murossa on nyt vähän samalla tavalla kuin Windows 10 feedback hubissa, jossa ei myöskään voi muokata eikä poistaa viestejä, vaikka sitä ovat monet toivoneet. :think:

pog

Tahallasiko yrität väännellä sanomisiani ja olla ymmärtämättä? Onneksi sinä et ole vielä mikään oikeudellinen substanssi Suomessa. Oikeuslaitos kyllä tarpeen tullen päättää onko foorumin avaamisessa vikaa vai ei. Et sinä.

Kylläpä pogilla menee nyt tunteisiin. Koitappa rauhoittua ja lukea mitä itse kirjoitit, päätit haukkua moderaattorit ja kaivella jotain 15v vanhoja bemareita kehiin, viitaten selvästi tiettyyn henkilöön. Olisi paljon asiallisempaa keskustelua, kun pitäisit henkilöön menevän syyttelyn poissa.

Minä en kyllä ole väittänyt olevani jokin viimeinen auktoriteetti tässä asiassa, koita nyt vain avata silmäsi siihen, että on aivan mahdollista (minun mielestäni tämän hyvin todennäköistä), ettei toisen foorumin avaaminen ole minkään olemassaolevan sopimuksen vastaista. En jaksa uskoa, että Sampsakaan olisi niin tyhmä, ettei olisi sopimustaan lukenut ja tarvittaessa pyytänyt tulkintaa lakimieheltä.

Tandrum

Ja nyt jo käyttäjät huomasivat murobbsn olevan surkea ja kokivat tarpeelliseksi lähteä muualle?
Tämä viimeistään todistaa sen ettei Sampsa ole foorumin eteen tehnyt mitään joten häntä on siitä turha kiitellä ja haukkua Otavaa.
Yhyy yhyy minä lopetan foorumin käytön, kun Sampsa ei ole enää mukana vaikka Sampsa ei ole ollut mukana vuosiin.

Voiko joku olla näin pihalla? Jos en väärin ole käsittänyt on sampsa vastannut myös foorumista. Otava on ollut vain omistaja/ palkoillistanut io median yähän hommaan. Korjatkaa jos olen väärässä.

Sampsa on ollut kasvot mutolle ja murobbssälle. Toki monille meni ihon alle homman loppuminen. Mutta varsinainen lumipalloefekti lähti ihan jostain muusta.

:kahvi:

Mutta mikäs minä olen tänne selventämään. Korjatkoon joku asiadta paremmin tietävä.

Edit typot en jaksa korjata luurilla.

Tandrum

Ja nyt jo käyttäjät huomasivat murobbsn olevan surkea ja kokivat tarpeelliseksi lähteä muualle?
Tämä viimeistään todistaa sen ettei Sampsa ole foorumin eteen tehnyt mitään joten häntä on siitä turha kiitellä ja haukkua Otavaa.
Yhyy yhyy minä lopetan foorumin käytön, kun Sampsa ei ole enää mukana vaikka Sampsa ei ole ollut mukana vuosiin.

Jaahas. Valmistaudu puolustukseen. Saat lokaa niskaasi Muropaketin Jumalan arvostelemisesta. Olen samaa mieltä että sota harvemmin yhtä miestä kaipaa, ja tämä "foorumisota" Otavaa vastaan on jo saanut naurettavat mittasuhteet. Tuolla uudella foorumilla 450 kävijää paikalla. Se on varmasti aika vähän verrattuna Muropaketin kävijämääriin.

pog

Ihan vain oikeudellisista näkökulmista olen pohtinut tuota uutta foorumia

Ihan vain olet joo.

Jotenkin epäilen, että ymmärryksesi yritysten välisestä sopimusoikeudesta on likimain samalla tasolla kuin aiemmat jokeltelusi työsuhteista ja kilpailukielloista.

Katkeraa mutupohjaista ulinaa, sitä olet hyvä tuottamaan.

pog

Jaahas. Valmistaudu puolustukseen. Saat lokaa niskaasi Muropaketin Jumalan arvostelemisesta. Olen samaa mieltä että sota harvemmin yhtä miestä kaipaa, ja tämä "foorumisota" Otavaa vastaan on jo saanut naurettavat mittasuhteet. Tuolla uudella foorumilla 450 kävijää paikalla. Se on varmasti aika vähän verrattuna Muropaketin kävijämääriin.

Spoiler

Reima?

Terveisiä Diegolle ja siunausta.

Vierailija

Jumatsuikka että on katkeraa tilitystä nyt.

broglie

Ihan vain olet joo.

Jotenkin epäilen, että ymmärryksesi yritysten välisestä sopimusoikeudesta on likimain samalla tasolla kuin aiemmat jokeltelusi työsuhteista ja kilpailukielloista.

Katkeraa mutupohjaista ulinaa, sitä olet hyvä tuottamaan.

Voitteko turhanpäiväisine ja katkerine viesteinenne siirtyä vaikka sinne toiselle foorumille? Olen asiallisesti keskustellut ja osoittanut omia näkökantoja, ja te ette ole muuta kuin trollanneet ja itkeneet, kun "suurta johtajaanne" on kyseenalaistettu.

Asupiiri

Reima?

Terveisiä Diegolle ja siunausta.

Kuka tuo Reima on? Puolisosi? Vai tarkoitatko sitä kankaanpääläistä firmaa? Taidat sekottaa minut johonkin toiseen.

Sun omat näkökannat on pelkkää loanheittoa ja henkilöön käyvää arvostelua. Ei mitään muuta.

Vierailija

Sun omat näkökannat on pelkkää loanheittoa ja henkilöön käyvää arvostelua. Ei mitään muuta.

Lokaa en ole heittänyt, enkä henkilöjä arvostellut. Ei kuulu tapoihin. Heidän tekojensa laillisuutta ja eettisyyttä kylläkin olen pohdiskellut.

Sampsa esiintyy täällä omalla nimellään (kirjoitellut asiaan liittyen noita jäähyväisketjuja yms) ja antaa mm. lehtiin vapaaehtoisesti haastatteluja muropaketin tiimoilta. Kyllä silloin kyseessä on jonkin sortin "pikkujulkkis", jonka julkista toimintaa saa hänen työpaikkansa avoimella sivustolla pohtia. Jos hän käyttäisi täällä anonyymiä nimimerkkiä, eikä haluaisi julkisuutta, niin voisin vaihtaa Sampsa nimen, siihen käytettävään nimimerkkiin.

pog

Voitteko turhanpäiväisine ja katkerine viesteinenne siirtyä vaikka sinne toiselle foorumille? Olen asiallisesti keskustellut ja osoittanut omia näkökantoja, ja te ette ole muuta kuin trollanneet ja itkeneet, kun "suurta johtajaanne" on kyseenalaistettu.

Juu ihan asiallisesti… EIKUN:

pog

Uusi foorumi jossa on yli 3300 täältä siirtynyttä käyttäjää on jo käytössä ja siellä on Jimmsit, Vstoret, Skrollit, Hintaseurannat, tuottamassa RAHAA ja PALJON kyseisen sivuston omistajalle. Sitä tosiasiaa ei mitkään index sivujen saivartelut muuta.

Ihan vain oikeudellisista näkökulmista olen pohtinut tuota uutta foorumia. Tämä kun tuppaa olemaan KESKUSTELU foorumi, jossa KESKUSTELU on sallittua. Ja kun tämä asia nyt tuntuu joka keskustelualueella olevan esillä. En kirjoittele todellakaan siksi että olisi jonkun tuuningi bemarista jäänyt jotain hampaankoloon. Onneksi vanhoja asiansa osaamattomia moderaattoreita lähti paljon pois, niin ei enää ehkä anneta banneja heti kun modella menee herne nenään omien näkemystensä vastaisista viesteistä.

pog

Lokaa en ole heittänyt, enkä henkilöjä arvostellut. Ei kuulu tapoihin. Heidän tekojensa laillisuutta kylläkin.

Sampsa esiintyy täällä omalla nimellään (kirjoitellut asiaan liittyen noita jäähyväisketjuja yms) ja antaa mm. lehtiin vapaaehtoisesti haastatteluja muropaketin tiimoilta. Kyllä silloin kyseessä on jonkin sortin "pikkujulkkis", jonka julkista toimintaa saa hänen työpaikkansa avoimella sivustolla pohtia. Jos hän käyttäisi anonyymiä nimimerkkiä, niin voisin vaihtaa Sampsa nimen, siihen käytettävään nimimerkkiin.

Mitähän rikollista Sampsa on nyt tehnyt? Onko sulla esittää mustaa valkoisella? Spekuloit ja lokaa vaan heität. Saivartelet ja väistelet jatkaen oman agendan mussuttamista.

Reima on sellainen avohoitopotilas ja soti anteens kun luulin sinua häneksi.

pog

Lokaa en ole heittänyt, enkä henkilöjä arvostellut. Ei kuulu tapoihin. Heidän tekojensa laillisuutta ja eettisyyttä kylläkin olen pohdiskellut.

Sampsa esiintyy täällä omalla nimellään (kirjoitellut asiaan liittyen noita jäähyväisketjuja yms) ja antaa mm. lehtiin vapaaehtoisesti haastatteluja muropaketin tiimoilta. Kyllä silloin kyseessä on jonkin sortin "pikkujulkkis", jonka julkista toimintaa saa hänen työpaikkansa avoimella sivustolla pohtia. Jos hän käyttäisi täällä anonyymiä nimimerkkiä, eikä haluaisi julkisuutta, niin voisin vaihtaa Sampsa nimen, siihen käytettävään nimimerkkiin.

Mechanical Man

Juu ihan asiallisesti… EIKUN:

Offtopic:

Spoiler
Asupiiri

Mitähän rikollista Sampsa on nyt tehnyt? Onko sulla esittää mustaa valkoisella? Spekuloit ja lokaa vaan heität. Saivartelet ja väistelet jatkaen oman agendan mussuttamista.

Reima on sellainen avohoitopotilas ja soti anteens kun luulin sinua häneksi.

En minä tiedä mitä rikollista hän on tehnyt? Miksi luulet että minä tietäisin jonkun rikoksista, kun en ole ikinä koko miestä edes tavannut. Ainoa spekuloija ja loanheittäjä täällä vaikutat olevan sinä.

pog

Offtopic:

Spoiler

Siinähän se on. Onko sulle jotenkin vaikeeta lukea postaus kokonaan? Ja sinulla se herne kyllä vaikuttaa olevan syvällä. Minä vain pyrin oikomaan paskapuhettasi.

Mechanical Man

Siinähän se on. Onko sulle jotenkin vaikeeta lukea postaus kokonaan?

Ei ole. Mutta kerro nyt toki tarkemmin että mistä mielesi pahoitit niin voin yrittää korjata sanomisiani, ettei sinulle jää paha mieli?

pog

En minä tiedä mitä rikollista hän on tehnyt? Miksi luulet että minä tietäisin jonkun rikoksista, kun en ole ikinä koko miestä edes tavannut. Ainoa spekuloija ja loanheittäjä täällä vaikutat olevan sinä.

Varkaus ei ole rikos?

Tässä nyt nopeasti vain pari lainausta sun lässytyksistä.

pog

Höpönlöpön. Ei ikinä olisi jäänyt viestien poisto-operaatio vain "muutamaan" käyttäjään. Tuolla Sampsan uudella foorumilla on jo yli 3000 täältä varastettua käyttäjää.

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

Sun harhaiset foliohattuteorit Sampsan, Io-median ja Otavamedian sopimuksista ja niistä suu vaahdossa vänkääminen on ihan normaalia? Tästä olisi voinut lainata useammankin viestin, mutta eiköhän se kaikille ketjua seuranneille tullut jo selväksi.

pog

Ei ole ollenkaan. Ymmärrän että totuuden lukeminen voi satuttaa. Enemmänkin olen huolissani puuhistasi ja toivon ettette laita Otavan kanssa enempää suksia ristiin toistenne eteen.

Spoiler
pog

Itselläni vaan on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana kahdessa myyntialan työpaikassa tuollaisia kilpailua rajottavia kohtia työsopimuksessa.
http://www.xn--tysopimuslaki-jmb.fi/tietoa/kasitteita/Kilpailukieltosopimus
Lisäksi yrityskaupoissa tehdään usein paljon pidempiä kilpailukieltorajoitteita.
http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/ratkaisut/arkisto/2000/muut-ratkaisut/4646199/

Mitä tuut selittään duunarien kuvioista kun puhutaan alihankkijan sopimuksesta?

Asupiiri

Varkaus ei ole rikos?

Tässä nyt nopeasti vain pari lainausta sun lässytyksistä.

Sun harhaiset foliohattuteorit Sampsan, Io-median ja Otavamedian sopimuksista ja niistä suu vaahdossa vänkääminen on ihan normaalia? Tästä olisi voinut lainata useammankin viestin, mutta eiköhän se kaikille ketjua seuranneille tullut jo selväksi.

Kirjoitin perään etten tarkoittanut että on oikeasti varastamalla varastanut, vaan vertauskuvallisesti vienyt täältä käyttäjiä. Enkä sitäpaitsi arvuutellut kuka ne on varastanut.

Spoiler

Minä en mitään foliohattuteorioinut, vaan pohdin sitä että Otava ei ehkä hyvällä katso, että samalla tehdään tuollainen kopiofoorumi jossa on samat mainostajat ja viestiketjut, kun ollaan vielä heillä hommissa. Ja sitten saivarrellaan ettei uusi foorumi ole vielä auki, vaikka sinne on jo rekisteröitynyt yli 3000 käyttäjää ja kirjoittelevat julkisia viestejä.

En yrittänyt Jumalaanne arvostella, kunhan varoitin miltä tuo touhu näin sivullisesta vaikuttaa.

Pog on ihan kujalla. Kummasti muuten erittäin herkässä ollut bannivasara elää pogin suhteen täydellistä hiljaiseloa :D

Ettei olisi pog se yksi altterimode. Nyt sitä vituttaa kun alamaiset katoaa kun vihdoin sai hieman valtaa :think:

ie1

Pog on ihan kujalla. Kummasti muuten erittäin herkässä ollut bannivasara elää pogin suhteen täydellistä hiljaiseloa :D

@Robert Strong much?

Pitkän linjan murottaja ja natsat meni oikeaan paikkaan. :think:

Sopisi kyllä autisminsa puolesta mainiosti muromodeksi.

ie1

Pog on ihan kujalla. Kummasti muuten erittäin herkässä ollut bannivasara elää pogin suhteen täydellistä hiljaiseloa :D

Mechanical Man

Ettei olisi pog se yksi altterimode. Nyt sitä vituttaa kun alamaiset katoaa kun vihdoin sai hieman valtaa :think:

Asupiiri

@Robert Strong much?

Pitkän linjan murottaja ja natsat meni oikeaan paikkaan. :think:

Sopisi kyllä autisminsa puolesta mainiosti muromodeksi.

Hieno homma, jos tännekin tulee uusi linjaus, että kaltaisenne tyhjää jauhavat trollit bannittaisi. Saisi asiakeskustelu enemmän tilaa.

pog

Hieno homma, jos tännekin tulee uusi linjaus, että kaltaisenne tyhjää jauhavat trollit bannittaisi. Saisi asiakeskustelu enemmän tilaa.

Kaikissa muissa taas vika paitsi sinussa. :rolleyes:

pog
asia keskustelia
Rekisteröitynyt:
12.10.2007
Viestejä:
413

Asupiiri

Kaikissa muissa taas vika paitsi sinussa. :rolleyes:

pog
asia keskustelia
Rekisteröitynyt:
12.10.2007
Viestejä:
413

Sinuna en kuusi kuukautta vanhalla ja 11 viestiä kirjoitetulla altterilla paljoa leveilisi

pog

Isompi näissä yleensä vie. Pienemmät harvemmin asettavat mitään sen suurempia ehtoja isommille maksajilleen tai loppuu yhteistyö kokonaan. Nykyään löytyy jonoksi asti nuoria tekemään tälläisiä muron copy-paste uutisia tietotekniikka aiheista.

Mitä vittua selität? :D Ketä tämä nuoriso oikein on? Samaa joka avasi pelin paskalla käännösjutulla siitä kuinka murolaisten harrastus on kuolemassa? Tähän tuon low testo "miehen" pätevöitti filosofian maisterin paperit pääaineena bongomusiikki tms?

Eiköhän tämä foorumi ole tosiaan kuollut viimeistään vuoden vaihteessa kun io media voi keskittyä tuottamaan sisältöä tuonne uuteen sivustoon :kahvi:

Altteroinnista lensi juuri pihalle Asupiiri, pog ja mikael_v (joka oli pogin altteri).

Hei toimitus! Pistin teille tänään sähköpostia koskien viestien poistoa. Vastaattehan pikaisesti että saadaan tietoturvavaltuutetun päätös asiaan.

@AIF

AIF

Altteroinnista lensi juuri pihalle Asupiiri, pog ja mikael_v (joka oli pogin altteri).

Tästä saatte pisteet kotiin!

Sampsahan on luopunut (vai pakotettu luopumaan?) foorumin ylläpidosta jo alkuvuodesta, niin en näe mitään ongelmaa miksei voisi perustaa uutta foorumia. Siitä on ihan turha ulista, että Jimms ym. ovat uudella foorumilla, koska varmasti ihan omasta tahdostaan sinne tulleet ja hinta.fi nyt muutenkin on Sampsan oma yritys. Ja huomaa kyllä hyvin, että otavamedia käytännössä esti foorumin järkevät uudistukset, kummasti tällä uudella sivustolla on jo aika pitkälti ne ominaisuudet mitä täällä on jo vuosia toivottu, kuten esimerkiksi salaus tai tapatalk :rolleyes:

ie1

Tästä saatte pisteet kotiin!

Siitä pisteet kotiin, että pog postasi yhden viestin altterillaan vastalauseeksi toiselle altterille (Asupiiri) ja sai vähintään kuukauden bannit? Eiköhän meistä jokaisella täällä ole alttereita ihan kylliksi. Kyllä nyt heilui bannivasara vähän liian lievästä pogille.

Z50

Sampsahan on luopunut (vai pakotettu luopumaan?) foorumin ylläpidosta jo alkuvuodesta

Eikös tämä tapahtunut jo silloin Xenforoon siirryttäessä? 2015 alussa.

Formica

Olen luonut viestini tälle palstalle sillä oletuksella, että halutessani voin niiden sisällön myös poistaa tai muokata. Jos viestien poisto estetään, niin en hyväksy että se asetetaan voimaan viesteilleni jotka olen luonut aiempien ehtojen ollessa voimassa.

Tämä kiinnostaa myös minua. Olisi mielenkiintoista kuulla millainen väärinkäytös estetään poistamalla viestien muokkaus mahdollisuus? Uudistuminen käyttäjien ehdoilla kuulostaa tällaisen toimenpiteen jäljiltä puhtaalta PR:ltä ei todelliselta halulta uudistua.

Izmori

Sampsan moderoinnit taisi päättyä vasta, kun hän itse postasi asiasta, että jättää moderoinnit 5.10.2016.

Moderointi = ylläpito ?

:facepalm:

Coldcash

Porukka editoi scriptillä homopornogiffejä kaikkiin vanhoihin viesteihin, joita saattoi olla tuhansia vastalauseena, kun ylläpito ei suostunut poistamaan käyttäjätunnusta viestihistorian kanssa, tuossa tapauksessa on helpompaa poistaa käyttäjän koko historia, kuin laittaa vain bannia, kun ne giffit jumittaa foorumia. Modet ainakin pystyy poistamaan käyttäjätunnuksen viestihistorian kera, mutta Plebakselta meni natsat, joten nää muut ei varmaan uskalla.

Eli forum softassa oleva aukko "korjataan" poistamalla mahdollisuus editoida viestejä. Kuulostaa hieman kädettömältä (ei sinänsä etteikö noita giffejä olisi syytä poistaa).

Hyvinhän tämä uudistus on sitten lähtenyt liikkeelle, vai miten se nyt meni… Voisi olettaa että tietosuojavaltuutettu on kiinnostunut tuosta uudesta "Viestihistoriaa ei kuitenkaan tunnuksen sulkemisen yhteydessä lähtökohtaisesti poisteta" -linjauksesta.

Coldcash

Porukka editoi scriptillä homopornogiffejä kaikkiin vanhoihin viesteihin, joita saattoi olla tuhansia vastalauseena, kun ylläpito ei suostunut poistamaan käyttäjätunnusta viestihistorian kanssa, tuossa tapauksessa on helpompaa poistaa käyttäjän koko historia, kuin laittaa vain bannia, kun ne giffit jumittaa foorumia. Modet ainakin pystyy poistamaan käyttäjätunnuksen viestihistorian kera, mutta Plebakselta meni natsat, joten nää muut ei varmaan uskalla.

Miksi Plebakselta meni natsat? Poisti jonkun koko viestihistorian?

ie1

Miksi Plebakselta meni natsat? Poisti jonkun koko viestihistorian?

Parin räbyn viestihistoria vedettiin pöntöstä alas eikä se sopinut uuteen linjaan.

Jos nyt suurennuslasilla niin Phlebu oli pyytänyt modenatsojen poistoa jo paljon aiemmin, poisto vain "sattui" tähän hetkeen :kahvi:

notareal

Eli forum softassa oleva aukko "korjataan" poistamalla mahdollisuus editoida viestejä. Kuulostaa hieman kädettömältä (ei sinänsä etteikö noita giffejä olisi syytä poistaa).

Eiköhän tuo ole ihan luonnollinen ensireaktio jos giffiedittejä alkaa tulla liian kovaan tahtiin. Vähän voi perspektiiviä olla, kuinka lyhyistä aikaväeleistä on kyse. Pysyvämpi ratkaisu voisi olla, että asettaa aikarajat ja esimerkiksi maksimimäärän päivässä editoinneille. Koska harvemmin ihan joka viestiä tarvitsee jatkuvaan tahtiin editoida, voi maksimivauhdin pitää aika alhaisena ja se suoran kiellon ohella rajoittaa skrpitejä jo aika lailla.

notareal

Voisi olettaa että tietosuojavaltuutettu on kiinnostunut tuosta uudesta "Viestihistoriaa ei kuitenkaan tunnuksen sulkemisen yhteydessä lähtökohtaisesti poisteta" -linjauksesta.

Muutama rivi ylempänä säännöissä seisoo: "Keskustelupalstalle kirjoittavat henkilöt ovat itse juridisessa vastuussa viestiensä sisällöstä."

Siirtyyköhän se juridinen vastuu kokonaan Otavalle, kun tunnus suljetaan?

smee

Eiköhän tuo ole ihan luonnollinen ensireaktio jos giffiedittejä alkaa tulla liian kovaan tahtiin. Vähän voi perspektiiviä olla, kuinka lyhyistä aikaväeleistä on kyse. Pysyvämpi ratkaisu voisi olla, että asettaa aikarajat ja esimerkiksi maksimimäärän päivässä editoinneille. Koska harvemmin ihan joka viestiä tarvitsee jatkuvaan tahtiin editoida, voi maksimivauhdin pitää aika alhaisena ja se suoran kiellon ohella rajoittaa skrpitejä jo aika lailla.

Juu, oikea toimenpide olisi ollut poistaa skriptien toimintaedellytys, viiveellä, bottitarkistuksella, yms… onhan noita keinoja.

notareal

Juu, oikea toimenpide olisi ollut poistaa skriptien toimintaedellytys, viiveellä, bottitarkistuksella, yms… onhan noita keinoja.

Ehtiihän tuollaisia toteuttamaan kun on aikaa harkita. Muutama tunti ilman muokkausmahdollisuutta ei nyt luulisi kenenkään maailmaa kaatavan.

lein

Muutama rivi ylempänä säännöissä seisoo: "Keskustelupalstalle kirjoittavat henkilöt ovat itse juridisessa vastuussa viestiensä sisällöstä."

Siirtyyköhän se juridinen vastuu kokonaan Otavalle, kun tunnus suljetaan?

Ei se vastuu poistu, vaikka muokkaaminen ei olisikaan mahdollista. Jos vaikka sanomalehdessä julkaistaan juttu tai yleisönosastokirjoitus, kirjoittaja on osaltaan vastuussa sisällöstä, vaikka mitään keinoa muokkaamiseksi ei olekaan.

Tuo oikeus tulla unohdetuksi on yksi asia, josta varmaan voisi keskustella enemmänkin, mutta yleisesti kannattaa kyllä asennoitua nettiin niin, että jos kerran jotain julkaisee, ei voi olettaa etteikö se tulisi juuri pahmmalla mahdollisella hetkellä vastaan vaikka kuinka olisi poistanut sen ja vaatinut kaikkia mahdollisia tahoja poistamaan kaikki jäljet siitä. Siihen nähden huoli joistain nimimerkillä kirjoitetuista foorumiviesteistä tuntuu aika turhalta.

smee

Ehtiihän tuollaisia toteuttamaan kun on aikaa harkita. Muutama tunti ilman muokkausmahdollisuutta ei nyt luulisi kenenkään maailmaa kaatavan.

Tottakai ongemien korjaamiseksi voi vaikka editoinnin ottaa pois päältä, mutta

Lisäys 19.10.2016 12.09:

MuroBBS:n viestien muokkaaminen on jatkossa mahdollista kolmen vuorokauden ajan niiden julkaisusta.

…antaa kyllä ymmärtää että muutos on pysyvä. Jos kissan korkuislilla otsikoilla meuhkataan että palvelu uudistuu käyttäjien ehdoilla ja sitten tuhotaan käyttäjiltä mahdollisuus oman topicin ylläpitoon, niin kysymys on kyllä jostain muusta. Nyt tehtii kertalaakilla mahdottomaksi aloituspostauksen päivittäminen vaikkapa FAQ tyyliin (poimien keskustelun tärkeimmät asiat aloitukseen).

notareal

Tottakai ongemien korjaamiseksi voi vaikka editoinnin ottaa pois päältä, mutta

…antaa kyllä ymmärtää että muutos on pysyvä. Jos kissan korkuislilla otsikoilla meuhkataan että palvelu uudistuu käyttäjien ehdoilla ja sitten tuhotaan käyttäjiltä mahdollisuus oman topicin ylläpitoon, niin kysymys on kyllä jostain muusta. Nyt tehtii kertalaakilla mahdottomaksi aloituspostauksen päivittäminen vaikkapa FAQ tyyliin (poimien keskustelun tärkeimmät asiat aloitukseen).

Puhdasta idiotismiä tämäkin. Ei todellakaan jatkoon.

PatrikSelin

Kyllä, jos se on tahallista – ymmärtääkseni banni on väliaikainen. Jos selkeästi rikkoo sääntöä, jolloin kuuluukin saada vasarasta päähän. Foorumin säännöt ovat turhia, jos niitä ei noudateta eikä valvota. Monien mielestä modet eivät puutuu riittävän usein, kun selkeästi rikotaan sääntöjä, jolloin se on yllättäen väärin.

Ja jos modet poistaisivat vain viestit, jolloin rangaistus on… ei mikään.

Siinä nyt on kuitenkin mielestäni ero että puututaanko bannilla oikeasti epätoivotuun/sopimattomaan käytökseen vai onko sen bannin todellinen tarkoitus mielipiteen/mielenilmausten estäminen ja täten ihan oikea sensuuri niin kuin se suomalaisessa yhteiskunnassa yleisesti ymmärretään, sensuuri on myöls suomalaisessa yhteiskunnassa keillettty menettely.

Mielestäni kyseisen linkin jakaminen ja lainaaminen on rauhanomainen mielenosoitus päätäjätaholle joka kategorisesti kieltäytyy kuulemasta asiakaskuntaansa ja kieltäytyy keskustelusta tämän aiakaskunnan kanssa eli sen on sensuuria eikä mitään muuta.

Tämä nykyisen päättäjäkunnan suhtautumien tilanteeseen on todella masentavaa koska se tekee selväksi sen että kyseinen päättäjätaho on tehnyt ratkaisunsa täysin tietoisena siitä mitä Mikrobitille tapahtui ja mihin tämä nykyinen linja Muropaketin ja MuroBBS:n osalta johtaa eli he haluavat sen lopputuloksen ja lopputilanteen jossa Mikrobitti oli ennen kuin se siirtyi Talentumin omistukseen ja sen tilannetta alettiin korjata järkevillä toimenpiteillä.

Eli tämänhetkinen Otavamedian päätäjätaho haluaa tietoisesti tuhota nykyisen kaltaisen Muropaketin ja MuroBBS:n

Mihinkään muuhun päätelmään ei voi päätyä nykyisen päätäjätahon näkyvien ratkaisujen ja näkyvän linjan perusteella


Minä elättelin toiveita että vähintään MuroBBS ja ehkä jopa Muropaketti voisi olla vielä pitkään minun paikkani mutta tämä valittu sensuurilinja ja vakavista ongelmista vaikeneminen ja jääräpäinen tuhoon johtavan tien jatkaminen kertoo että en voi jatkaa MuroBBS:ssä pitkällätähtäimellä (ellei tilanne radikaalisti korjaannut ennen joululomaaikaa (enkä tarkoita IO median tai/ja Sampsan paluuta) koska riittävän osaavia alan toimittajia löytyy suomesta muutenkin jos niitä vain halutaan käyttää ja sen korjautumisen täytyy alkaa viikojen (ei monen) sisällä sillä että sillähetkellä palkkalistoilla oleva päätäjätaho (sen ei tarvi olla sama jonka Otavamedia juuri palkkasi/nosti tehtävään) täytyy aloittaa avoin keskustelua Muropaketin ja MuroBBS:n lukija/käyttäjä kunnan kanssa siitä miten tilanne saadaan pelastettua).

Eli alan (tai aloitin jo paripäivää sitten) keskustelun aktiivisesti muualla ja täällä MuroBBS:ssä aktiivisuuteni tulee jatksosa laskemaan ja loppuu täysin joululomiin mennessä jos tilanne ei korjaannut.

AIF

Tällä viitataan sosiaaliseen mediaan kuten Facebookkiin, jossa käsitellään ihmisten henkilötietoja. Tämä puolestaan on keskustelusivusto, jossa käyttäjät ovat julkaisseet viestejä.

Entäs kun käyttäjä on rekisteröitynyt suomen johtavaan tietotekniikka foorumiin ja postannut tähän foorumiin vuosikymmeniä ja sitten hänen vastustuksestaan huolimatta tämä foorumi muutetaan domebookiksi eli ne postaukset ei enää ole senkaltaisessa foorumissa kuin mihin ne on alunperin postattu vaan ne on käytännöllisestikatsoen kopioitu ilman niiden postaajaan lupaa muunlaiseen foorumiin (vaikka tämä uusi foorumi jostainsyystä käyttäisikin sen vanhan foorumin nimeä ja sisältöä).

Eli kiellän tätä MuroBBS (tai jotain muuta nimeä) käyttävää foorumia näyttämästä ja säilyttämästä postaamaani sisältöä jos tämän foorumin käyttäjäkunta ja/tai uusisisältö ei enää vastaa sitä mikä on sen alkuperäinen käytäjäkunta ja sisältö.

Vain sillä foorumilla johon olen sisältöni alunperin postannut on sen säilytys ja käyttöoikeus täysin riippumatta siitä onko uuden foorumin nimi ja alkuperäinen sisältö sama kuin vanhalla foorumilla eli jos uusi siältö ja käyttäjäkunta poikeaa vanhaska foorumin oikeus sen vanhaa sisältöön raukeaa.

Tietääkseni en ole missäänvaiheessa antanut kaupalliselle taholle lupaa kopioida postaamaani sisältöä alkuperäisestä poikkeavaan käyttötarkoitukseen/käyttöympäristöön (täysin huolimatta siitä vaikka vanha nimi ja käytäjärekisteröinnint olisiva käytössä).

Eli vaadin että postaamani sisältö poistetaan jos foorumin tosiasiallinen käyttötarkoitus/käyttöympäristö/käyttäjäkunta muuttuu Omistajatahon linjamuutoksen seurauksena.

Huom! merkkejä foorumin muutoksen alkamisesta on jo nähtävissä joten joko omistajataho aloittaa radikaalit korjausliikeet muutoksen pysäyttämiseksi (bannaamien ei ole tämä korjausliike jota tarkoitan) tai omistaja taho poistaa postaamani sisällön foorumistaa joka ei vastaa enää sitä käyttötarkoitusta joka sillä alunperin oli postaukseni saadessaan.

Lainaus käyttöehdoista:

3. Vastuu palvelusta

Ampparit vastaa vain itse Palveluun tuottamansa aineiston sisällöstä, tekijänoikeuksista ja muista immateriaalioikeuksista. Ampparit vastaa vain itse tuottamistaan, palveluista annettavien tietojen oikeellisuudesta sekä niiden laadusta ja toimivuudesta.
Ampparit ei vastaa toisen palveluntarjoajan palvelusta tai sisällöstä, niihin liittyvistä tekijänoikeuksista tai muista immateriaalioikeuksista miltään osin siinäkään tapauksessa, että tähän palveluun pääsee Amppareiden Palvelun kautta linkillä tai muulla tavoin.

Tarkoittaako tämä nyt sitä että lähetettyjen viestien tekijänoikeus on lähettäjällä itsellään? Eli silloin pitäisi saada viestit poistettua? Palveluun sisältyy siis myös keskustelupalstat:

Näitä verkkopalveluiden käyttöehtoja sovelletaan Ampparit Oy:n (jäljempänä Ampparit) tuottamiin ja ylläpitämiin verkkopalveluihin. Verkkopalvelut tarkoittavat näissä käyttöehdoissa kaikkia Ampparit Oy:n tuottamia tai ylläpitämiä internetissä olevia verkkopalveluita. Tällaisia ovat verkossa julkaistavat verkkojulkaisut, verkkoyhteisöt, keskustelupalstat (chat) ja muut Amppareiden kulloinkin verkossa tarjoamat palvelut (kaikki yhdessä ja erikseen jäljempänä Palvelu).

pog

Höpönlöpön. Ei ikinä olisi jäänyt viestien poisto-operaatio vain "muutamaan" käyttäjään. Tuolla Sampsan uudella foorumilla on jo yli 3000 täältä varastettua käyttäjää.

Muropaketin viestiketjut olisivat jääneet aivan sillisalaatiksi jos edes 500 vanhan koulun murolaista olisi poistanut kaikki viestinsä.

Varastettu<>Poisajettu

Muuten niihin 3000:n sisälty vähintän ne 500 (ainakin kaikki ne oikeasti asiantuntijat jotka minätiedän/tunnen jotka oli vielä kuukausi sitten aktiivisia täällä MuroBBS:ssä löytyyn jo tuolta uudesta), niistä vain osa elättelee toiveita että tämä Muropaketti/MuroBBS voisi vielä toipua (vaikka sitä on jo hutkaistu omistajanpuolesta kirveellä päähän) eivätkä siksi vielä ole lopullisesti poistuneet täältä MuroBBS:stä.

Huom! en väitä että itse olisin asiantuntija (kun en ole) mutta väitän että osaan keskustella asioista sellaisella tasolla että saan oikean asiantuntija innostumaan aiheesta ja vaastaamaan siihen ja uskon että osaan teityissätapauksissa jatkokysymyksilläni ja kommentaillani saamaan asiantuntijan kommenteista sen tasoiset omat kommentini tai asiantuntijan vastaukset että asiasta vielä vähemmän perilläoleva voi saada kaskustelusta itselleen mielenkintoista sisältööä johon sen asiantuntijan alkuperäiset syvälliset kommentit saattoivat olla vähän turhankin monimutkaisia.

Eli esimerkiksi asiantuntija syvällinen vastaus mikroprosesorin cache koherintiudesta liityen johonkin tietyy toteutukseen voi menneä monelta täysion ohi mutta minä saatan onnistua tekemään senkaltaisia jatkokysymyksia että asiantuntijan niihin atamat vastauksen ovat vähen helpommin sulatettavia.

MuroBBS:ssä on alusta-alkaen toiminut tälläinen moniportainen tiedon/osaamisen jako todellisten asiantunijoiden ja keskiverto BBS:säläisten välillä mutta omaistajatahon ajamat muutokset on ajamassa pois ne todelliset asiantuntijat jolloin koko kortitalosortuu kun vuosikymmenien aikana rakennettu kortitalo sortuu se on peruttamattomasti rikki eikä sitä voi enää korjata vaikka omistajataho tajuaisi vuodenpäästä kuinka kattastrofaalisen virhearvioinnin he tekivät.

Kun ne todelliset asiantuntijat poistuu täältä lopullisesti minä seuraan perässä kun ne on se todellinen syy miksi olen pitänyt MuroBBS:stä (joidenkin väriätunnustavien räyhääjien ärsyttäminen on vaan ollut väliajanvietettä niiden oikeasti kiinnostavien keskustelujen välissä enkä niitä todellakaan kaipaa ja sellainen suunsoitto on se mikä jää MuroBBS:ään kun asiantuntijat poistuu).

FireFly classic

Otava purki sopimuksen. Varmasti heidän on pitänyt ymmärtää tehdä riskianalyysi ja käsitellä mahdollisuus, että entinen sopimuskumppani jatkaa toimintaa itsenäisesti. Riskistä olisi päässyt varmasti jopa eroon maksamalla pienen boonuksen. Luotto omaan "uuteen sisältömediaan" taisi olla kuitenkin kovempi. Tämmöiset asiathan ymmärtää jokainen teknisen/kaupallisen alan ensimmäisen vuoden opiskelijakin.

Tämä keissi tullee malliesimerkiksi oppilaitoksiin siitä, miten kaupallisesti amatöörejä joskin teknisesti osaavia ei saa päästää enää milloinkaan johtoon kun heidän osaaminen on kertynyt monopolitalouden aikakaudella joka Suomessa on vihdoinkin kaatumassa. Uuskoivat voivansa kaapata sivuston ilmaiseksi.

Näin se maailma muuttuu, Suomessakin.

Ps. tämä on viimeinen postaukseni Muropaketti.com. Teidättehän……

Olisipa kiva saada Muron uudelta sikariportaalta nyt jokin lausunto että mitenkä tästä jatketaan, miten käyttäjien toiveita kuunnellaan jos kuunnellaan ja mitenkä tähän paskaan tuulettimessa yleensä reagoitiin/reagoidaan. Ei mitenkään?

pog

Toivotaan ettei Sampsan työsopimuksessa tai Muropaketin kauppasopimuksessa ole mitään kilpailua rajoittavia tekijöitä. Ettei Otavan asianajajat ole kohta perässä. Tuo uusi foorumi on kyllä aikalailla yksi-yhteen sisällöllisesti, kun vertaa tähän vanhaan. Samoin nimetyistä viestiketjujen aiheista lähtien.

Turhaa huolehdit Sampsalla ei ole ollut työsopimusta Muropaketin eikä MuroBBS:n omistajatahon kanssa ja Muropaketin myynnistä on niin kauan että mahdolisesti sihen kauppaan liittyneet rajoituksen on jo rauenneet kauan siitten.

Mitä tulee IO Mediaan niin olisi varsin kummallinen sopimus jos se lakattuaan kieltäisi IO Mediaa jatkamasta omalla alallaan.

Uudella forumilla käytetyt termit on yleisiä sanoja kuvaamaan asioita joita niiden alla käsitellään joten niiden käyttöä vastaan ei voi mitenkäänsuojautua, jos taas niiden käyttöjärjestyksestä aletaan tapella niin siitä uusi foorumi vain saa näkyvyyttä hyvin laajasti uutismedioissa kun se olisi vallaan koominen uutisaihe joten nykyinen klikbite uutismedia tarttuisi siihen takuuvarmasti.

Mitätulee uuden foorumin ulkonäköön niin se näyttäisi noudattavan kyseisen foorumisoftan vakiota joten sekään ei ole erityisesti kopioitu mistään, ei ainakaan sen enempää kuin tämän foorumin ulkonäkö on kopioitu tämän foorumin vakioulkonäöstä.

joten epäilen että suomenlakien puitteissa pitävän näytön saanti olisi varsin hankalaa (en ole asiantuntija tämä on vain mielipide).

Eli jos Muropaketin/MuroBBS:n omistajataho nostaa metelin uudesta foorumista ainut mitä he saavat aikaan on ilmainen julkinan mainostus uudelle foorumille, eli uskon vakaasti että he jatkavat nykyistä linjaa ja yrittävät vaijeta uuden foorumin kuolleeksi kun se on ainut mitä ne voi tehdä pahentamantta tilannetta omalta kantiltaan.

TuBBe

Olisipa kiva saada Muron uudelta sikariportaalta nyt jokin lausunto että mitenkä tästä jatketaan, miten käyttäjien toiveita kuunnellaan jos kuunnellaan ja mitenkä tähän paskaan tuulettimessa yleensä reagoitiin/reagoidaan. Ei mitenkään?

Tämäpä se. Olisi hauska kuulla jatketaanko paska-artikkelien tekoa kuten ennenkin vai aiotaanko reagoida jotenkin.

Paapaa

Millä tavalla MuroBBS on nyt siis muuttunut? (Paitsi että moni on poistunut toiselle foorumille.) Itse en huomannut mitään, mutta en ehkä seuraa foorumia kunnolla.

Niin kuin toisessa pitkällisessä postauksessani kerroin kun asiantuntijat katoaa korttitalo kaatuu ja MuroBBS on perusteiltaan peruuttamattomasti rikki.

Ne asiantuntijat on taas herkkähipiäistä porukkaan paikan ilmapiirin suhteen eli niiden lähtöön riittää se että fengshui on pielessä.

Nykyinen omistaja on omillatoimillaan tässä parissapäivässä käsitellyt fengshuita kirveellä ja nakannut sen pihalle ja täräyttänyt keskelle olohuonetta halpamarketin kauheimmat puuutarhakalusteet jotka ei kestä edes yhtä istumiskertaa.

Eli Otavamedia on ryssinyt kaiken minkävain voi ryssiä niin lahjakkkasti kun sen vain voi ryssiä.

Jotta Otavamedia kykenisi palauttamaan Muropaketin/MuroBBS:än uskottavuuden radikaalit pikaiset vakuutttavat toimet ovat tarpeen, onneksi niille on tässä lähiaikoina hyvä tilaisuus.

Nimittäin GTX1050 kortit on tulossa lähiaikoina myyntiin ja niiden testien pitää tulla asiantuntevilta sivuilta ulos lähiaikoina joten ne kortit on saatava suoraan niiden valmistajilta asiamukaisia suhteita käyttäen (maahantuojalta kerjätty tai ostettu kortti ei kelpaa luottamuksen palauttamisessa vaan suhteet kortin/piirin valmistajaan pitää todistaa hyviksi) senlisäksi tämän kortitestin pitää kaikilta osaalueiltaan demostroidan omistajatahon riittävää asiantuntemusta edellisiin testeihin nähden ja nykyisen omistajatahon on tehtävä kaikki tämä käyttämättä IO Median resurseja tai IO Median nykyistä tai vanhaa henkilökuntaa.

Jos Otavamedia failaa tämän GTX1050 korttien testiartikkelin teon mielestäni se todistaa aukottomasti että Otavamedialla ei ole mitään asiaa Muropaketin tai MuroBBS:n tapaisten palvelujen ylläpitoon.

Eli Otavamedia ja sen henkilökunta voi todistaa itsensä vain rautatestillä mikään suunpieksentä ja klikbite uutisointi ei siihen riitä ja tämä todiste pitää tulla ensimmäisen tilaisuuden tullessa eteen (ts sen täytyy olla GTX1050 tai ei mitään).

Jos Otavamedia failaa tuon testin ainut mitenkä he voivat pelastaa tilanteen on myydä Muropaketti ja MuroBBS jollekkin ennen kuin niiden arvo menee vessanpöntöstä alas.


Jos Muropaketin ja/tai MuroBBS:n lukijat ovat samaa mieltä tämän näyttöihin perustuvan testivaatimukseni kanssa he voivat osoittaa sen lainaamalla tätä viestiäni sopivaksi katsomissaan paikoissa (se olisi muuten hyvä tehdä ihan vain sen takia jos tämä viesti jostain kuman syystä sattuisi katoamaan bittiavaruuteen kun useille viesteille on niin viimeaikoina käynyt).

PS Jos tämä tulee uutisoitua jossain muussa mediassa niin GTX1050 Ultimatum Otavamedialle voisi olla hyvä klikbite otsikko.
Edit. keksin toisenkin klikbite otsikko vaihtoehdon "Otavamediaa ammuttu teksimuotoisella ICBM ohjuksella"
minä sentään olin niin ystävällinen että annoin ohjuksen taistelukärjen purkukoodin sen vastaanottajalla (se purkukoodi on GTX1050 testi) varoittaisin kumminkin että tuon ohjuksen kepulikonsteilla (kuten postausten hävitys) torjuntayritykset voi johtaa pahempaa lopputulokseen kuin sen purkukoodin epäonnistunut käyttö.

Jään odottamaan Otavamedian GTX1050 testiä koska tuon

Muropaketti uudistuu käyttäjien ehdoilla – tätä kaikkea on luvassa

"tätäkaikeia on luvassa" kohdan on paras sisältää Otavamedian suorittama GTX1050 testi ja Otavamedian kirjoittama testiartikkeli kyseisistä korteista.

Ammattitaitoinen rautatesti tai Muropaketin ja MuroBBS:n kuolema muita vaihtoehtoja ei ole.

Haluisin kyllä nähdä tän snäppäri-kaiffarin tekemän näytönohjaintestin :D Olisi meinaan niin herkullista luettavaa, että varmaan teettäisin jonkun huoneentaulun.

io-media tuottaa (omalta osaltaan) Muropakettiin sisältöä vielä tämän vuoden loppuun asti. GeForce GTX 1050 Ti on matkalla tänne ja minä teen testin marraskuun alussa Muropakettiin. Muiden tahojen Muropakettiin tekemään sisältöön en ota kantaa, eikä meillä ole siitä tai suunnitelmista tietoa.

Käyttäjien ehdoilla on helpompi toimia sen jälkeen kun käyttäjistä karsiintuu muualle ne jotka ei pidä uudesta meiningistä.

odottaen diginatiivisia Muropaketin artikkeleja ensi vuoden alusta alkaen. Hyvin tämäkin foorumi on alta viikossa paskottu. Tosi suuri osa käyttäjistä on nyt jo kyrpiintyneitä. :facepalm:

heyrst

Käyttäjien ehdoilla on helpompi toimia sen jälkeen kun käyttäjistä karsiintuu muualle ne jotka ei pidä uudesta meiningistä.

Tuo pitää tietenkin 100% paikkansa, hommassa on vain selleinen mutkamatkassa että liianpienellä käytäjäkunnalla homma ei kannata vaikka niinkutsutuille toimittajille maksaisi kuinkavähän kun mainostajat ei maksa tarpeeksi mitättömästä käyttäjäkunnasta, joten siinävaiheessa kun jäljellä on vain pelkkään jätteeseen tyytyvä käyttäjäkunta se on liianpieni minkäänlaiseen kannattavaan toimintaan (ja se on todennäköisesti paljon heikomman ostovoiman omaava kuin se alkuperäinen käyttäjäkunta oli joten se on vielä heikommin mainostajia houkutteleva kuin mitä samankokoinen alkuperäisistä käyttäjistä koostettu käyttäjäkunta olisi).

Mainostajapaon ensimerkithän on jo nähtävissä, kun nekin on oppineet Mikrobitti historiansa ja osaavat lukea katastrofin ensimerkit eikä ne todellakaan halua jäädä uppoavaan laivaan kun se olisi todella huono temppu bisneksen kannalta.

Muuten yksi Mikrobitin katastrofin ensimerkkejä oli Hifille korvaavan lehden synty ja käytännöllisesti katsoen kaikkien vanhojen Hifin tilaajien sinne siirtyminen (kummia yhteneväisyyksiä MuroBBS:n nykytilanteeseen), muuten olin sekä Mikrobitin että Hifin tilaaja enkä todellakaan pitänyt niiden yhdistymisestä.

Minun Mikrobitti tilaukseni jatkumisen pelasti vuosia ainoastaan se että olin liian laiska luopumaan mbnet.fi sähköpostiosoitteestani (minkä MuroBBS:ssä kanssani kauppoja tehneet tietää koska osoite on sama kuin mikä se oli Muropaketin alkaesssa) Muropaketilla/MuroBBS:llä ei ole mitään tällaista palvelua joista luopuminen voisi missäänmielessä olla työlästä ja ne asiantuntijat joiden kaskusteluja haluan seurata ja joihin haluan osallistua toimii jo muuallakin kuin MuroBBS:ssä joten mikään ei varsinaisesti pidättele minua täällä jos laatu ei palaa suhtnopeasti vähintään sille tasolle millä se on aikaisemmin ollut.

ie1

Haluisin kyllä nähdä tän snäppäri-kaiffarin tekemän näytönohjaintestin :D Olisi meinaan niin herkullista luettavaa, että varmaan teettäisin jonkun huoneentaulun.

Diginatiivi snäppäilee hardware-näppäimistöllä semmoset ylikellotukset GeForceen, ettei ole näillä leveysasteilla nähty sitten Sanpi Kurin (nimi muutettu) kunnian päivien!

:kahvi:

Sampsa Kurri

io-media tuottaa (omalta osaltaan) Muropakettiin sisältöä vielä tämän vuoden loppuun asti. GeForce GTX 1050 Ti on matkalla tänne ja minä teen testin marraskuun alussa Muropakettiin. Muiden tahojen Muropakettiin tekemään sisältöön en ota kantaa, eikä meillä ole siitä tai suunnitelmista tietoa.

Tämähän sopii vallanmainiosti IO Medialta tulee GTX1050Ti testi ja Otavamedia tekee GTX1050 testin niin päästään vertaamaan apples vs apples ja näkemään että onko uuden toimittajatahon osaaminen riittävä vai tarviiko sitä riittävän osaavaa uutisointia/testejä lähtä lukemaan jostain muusta kuin Muropaketista.

Oletan että IO Medialle tällainen kilpaileva testi ei ole ongelma vaikka sopimuksessa sanottaisiin että kaikki rautatestit tulee IO Medialta.

Kävin tuossa muroBBS:ssän toimituksen kanssa varsin hyvä sävyistä ja rakentavaa keskustelua viestien poistoista. Koska näkemyksemme lainmukaisesta toiminnasta eivät kohdanneet päätin pyytää tietosuojavaltuutetulta asiaan mielipidettä. Laitan tässä nyt käydyn keskustelun tänne näkyviin jotta jokaisen ei tarvitse asiasta laittaa tietosuojavaltuutetulle tai toimitukselle sähköpostia.

Hei!

Sain murobbs:ssää lukiessa kuvan että kieltäydytte poistamasta kaikkia henkilöön liittyviä viestejä, käyttäjätietoja ynnä muita vaikka käyttäjä esittäisi tällaisen vaatimuksen. Olenko ymmärtänyt tilanteen oikein?

Huomautan että euroopan ja parlamentinasetukset asettavat velvoitteen kuitenkin poistaa vaaditut tiedot (sisältäen mm. käyttäjän viestit). (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=FI)

Voisitteko selventää minulle kantanne käyttäjien viestien, käyttäjätietojen ja näihin rinnastettavien poistamiseen?

Mielestäni tilanteessa jossa kieltäydytte tietojen poistamisesta, olisi hyvä saada tietosuojavaltuutetun näkemys siitä onko toiminta lain mukaista. Minä voin tehdä pyynnön kannan ottamisesta kunhan varmistun teidän omasta kannastanne asiassa.

Ystävällisin terveisin,

Hei,

Linjamme tosiaan on, että poistamme pyynnöstä käyttäjätunnuksen MuroBBS:stä. Tällöin poistuvat myös henkilötiedot ja samalla nimimerkki viestien vieressä muuttuu MuroBBS:ssä geneerisesti muotoon ”Vierailija”.

Julkisiksi tarkoitettuja foorumiviestejä emme kuitenkaan poista kokonaisuudessaan.

Mikäli teette tutkintapyynnön tietosuojavaltuutetulle tästä linjauksesta, kuulemme mieluusti hänen näkemyksensä asiasta. Mikäli toimintamme todetaan lain vastaiseksi, korjaamme linjaamme luonnollisesti välittömästi.

Ystävällisin terveisin,
Muropaketin toimitus

ja kannanotto pyyntö tietosuojavaltuutetulle

Pyydän tietosuojavaltuutettua ottamaan kantaa seuraavaan tilanteeseen;

MuroBBS on Otava konsernin omistama internet forumi johon kirjoittamiseen vaaditaan rekisteröityminen. Keskustelufoorumi löytyy osoitteesta: https://murobbs.muropaketti.com/

MuroBBS:ssän toimitus on kieltäytynyt poistamaan kaikkia viestejä ja liittyviä henkilötietoja henkilön näin pyytäessä. Keskuteluissa on mm. kirjoituksia vuodelta 2001 jolloin olin 15vuotias. Olen nyt 31vuotias. Forumilla keskustellaan kaikesta mahdollisesta mukaan lukien esimerkkeinä politiikka, ihmisoikeudet, seksuaalinen suuntautuminen, henkilökohtaiset ongelmat, mielenterveys, palkat, ammattiyhdistykset. Henkilöllisyyteni muiden forumilaisten tiedossa koska olen käynyt palstalla myös käytetyn tavaran kauppaa.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus 2016/679, kuitenkin määrää että käyttäjän kaikki tiedot tulisi poistaa. Artikla 17 on asiassa mielestäni hyvin yksi selitteinen.

Miten tietosuojavaltuutettu näkee asian. Tulisiko MuroBBS:ssän toimituksen poistaa kaikki tiedot pyynnöstä?

Haluan huomattaa että MuroBBS:ssän toimitus on hyvin yhteiskykyinen asiassa ja on lupautunut muuttamaan toimintaansa jos tietosuojavaltuutettu katsoo että nykyinen toiminta ei ole lainsäädännön kanssa yhden mukainen.

MuroBBS:ssän toimituksen yhteystiedot ovat;

[email protected]

Lauri Sihvonen
Liiketoimintapäällikkö, päätoimittaja
[email protected]

KUSTANTAJA
Ampparit Oy
Maistraatinportti 1
00240 Helsinki

Liitän toimituksen tämän sähköpostiviestinnän kopion saajiin koska he halusivat kuulla tietosuojavaltuuten mielipiteen asiaan.

Ystävällisin terveisin,

Odotellaan nyt rauhassa tietosuojavaltuutetun kantaa asiaan ja eletään sitten sen mukaan.

ilkka99

Kävin tuossa muroBBS:ssän toimituksen kanssa varsin hyvä sävyistä ja rakentavaa keskustelua viestien poistoista. Koska näkemyksemme lainmukaisesta toiminnasta eivät kohdanneet päätin pyytää tietosuojavaltuutetulta asiaan mielipidettä. Laitan tässä nyt käydyn keskustelun tänne näkyviin jotta jokaisen ei tarvitse asiasta laittaa tietosuojavaltuutetulle tai toimitukselle sähköpostia.

ja kannanotto pyyntö tietosuojavaltuutetulle

Odotellaan nyt rauhassa tietosuojavaltuutetun kantaa asiaan ja eletään sitten sen mukaan.

Hienoa että joku hoitaa asiaa jämptisti!:kippis:

Laitan vielä tähän tuon artikla 17 johon viittaan niin jokainen itse voi arvioida mitä se tämmöisessä tilanteessa tarkoittaa. Boldaukset omia

17 artikla

Oikeus tietojen poistamiseen (”oikeus tulla unohdetuksi”)

1. Rekisteröidyllä on oikeus saada rekisterinpitäjä poistamaan rekisteröityä koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, ja rekisterinpitäjällä on velvollisuus poistaa henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, edellyttäen että jokin seuraavista perusteista täyttyy:

a)

henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin;

b)

rekisteröity peruuttaa suostumuksen, johon käsittely on perustunut 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;

c)

rekisteröity vastustaa käsittelyä 21 artiklan 1 kohdan nojalla eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä tai rekisteröity vastustaa käsittelyä 21 artiklan 2 kohdan nojalla;

d)

henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti;

e)

henkilötiedot on poistettava unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan rekisterinpitäjään sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi;

f)

henkilötiedot on kerätty 8 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.

2. Jos rekisterinpitäjä on julkistanut henkilötiedot ja sillä on 1 kohdan mukaisesti velvollisuus poistaa tiedot, sen on käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, muun muassa tekniset toimet, ilmoittaakseen henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että rekisteröity on pyytänyt kyseisiä rekisterinpitäjiä poistamaan näihin henkilötietoihin liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

3. Edellä olevaa 1 ja 2 kohtaa ei sovelleta, jos käsittely on tarpeen

a)

sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi;

b)

rekisterinpitäjään sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten;

c)

kansanterveyteen liittyvää yleistä etua koskevista syistä 9 artiklan 2 kohdan h ja i alakohdan sekä 9 artiklan 3 kohdan mukaisesti;

d)

yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia taikka tieteellisiä tai historiallisia tutkimustarkoituksia tai tilastollisia tarkoituksia varten 89 artiklan 1 kohdan mukaisesti, jos 1 kohdassa tarkoitettu oikeus todennäköisesti estää kyseisen käsittelyn tai vaikeuttaa sitä suuresti; tai

e)

oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

IcePen

Tämähän sopii vallanmainiosti IO Medialta tulee GTX1050Ti testi ja Otavamedia tekee GTX1050 testin niin päästään vertaamaan apples vs apples ja näkemään että onko uuden toimittajatahon osaaminen riittävä vai tarviiko sitä riittävän osaavaa uutisointia/testejä lähtä lukemaan jostain muusta kuin Muropaketista.

Oletan että IO Medialle tällainen kilpaileva testi ei ole ongelma vaikka sopimuksessa sanottaisiin että kaikki rautatestit tulee IO Medialta.

Uskotko tosiaan, että nämä snäppäritoimittajat kykenisi edes käsittämään mikä näytönohjain on?

Ihan suomalaisestakin säädännöstä löytyy lääkkeet ja näillä ainakin itse vaadin poistoa:

Henkilötietolain 3§ mukaan henkilötieto on sellainen jolla voidaan henkilö tunnistaa
IP-osoite jää jokaisesta postauksesta jälkeen
IP-osoitetta pidetään henkilötietona
Henkilötietolain 29§ nojalla rekisteripitäjän on poistettava ilman aiheetonta viivytystä pyynnöstä tällaiset tiedot
Mikäli kieltäydytään, pitää ol