UUSIMMAT

Nvidia vahvisti RTX 2080 Ti Founders Edition -näytönohjaimien laatuongelmat

16.11.2018 11:12 | Muropaketin toimitus

Nvidian GeForce RTX 2080 Ti Feature Edition -näytönohjaimen laatuongelmat nousivat laajasti esiin eri alan medioissa lokakuun lopulla. Nyt Nvidia on vahvistanut ongelmien olemassaolon.

Nvidia on julkaissut lyhyen lausunnon koskien GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition -näytönohjaimen toimintaongelmia. Lausunnossaan Nividia myöntää näytönohjaimen ensimmäisien erien laatuongelmat ja pyytää asiakkaitaan olemaan yhteydessä ongelmien ratkaisemiseksi. Tämän voi tulkita niin, että Nvidia tietää ongelmien aiheuttajan, mutta ei halua sitä lausunnossa kertoa.

Kun varmaa tietoa ei ole, ihmiset spekuloivat ongelmien syistä. Vilkkaita keskusteluja ohjaimen ongelmista on käyty esimerkiksi GeForcen keskustelupalstalla ja Redditissä.

Guru3D kirjoittaa monien uskovan ongelmien aiheuttajana olevan GDDR6-muistien ylikuumenemisen, mutta myös kondensaattorit ja vastukset mainitaan. Jotkut käyttäjät kertovat ongelmien kadonneen, kun muistin kellotaajuutta on laskettu tavallista alemmas.

Techspot kirjoittaa, että Nvidia on sittemmin vaihtanut RTX 2080 Ti -kortin muistit Samsungin ja SK Hynixin valmistamiin. Ensimmäiset kortit valmistettiin Micronin muisteilla, eikä sillä ollut yksinoikeutta muistien toimittamiseen.